novo auto

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Better Man

#126 Re: novo auto

Post by Better Man »

Ma zna se odavno da su Imamovic i Assa autio najvece varalice i pljackasi. Kad je prije dvije godine u instituciji gdje radim kupovan novi Passat za glavnog rukovodioca, bio je raspisan tender i dostavljene su tri ponude od Assa auto, Jelic auto i AC Quattro. Rijec je o Passatu sa 2,0 TDI (ne znam koliko ks), 4 motion da ne nabrajam sad opremu jer ne znam. Jelic auto je bio najpovoljniji. Za neke 4 milje maraka je bio jeftiniji od Assa auto, a rijec je o potpuno identicnom modelu i opremi. I AC quattro je bio za nekih skoro 2 milje maraka jeftiniji od Assa Auto. Naravno na tenderu je pobijedio Jelic auto, jer koje lud da pljackasu i varalici Imamovicu placa par hiljada km vise. Zato Emko zovi jelic auto i raspitaj se kod njih.
emko1234

#127 Re: novo auto

Post by emko1234 »

haris.ba * sve sam ja brate uzeo u obzir i koliko gubim i koliko dobijam al jednostavno meni je to doslo sad i gotova je to prica..samo je pitanje sta ce bit na kraju i koliko cu bit primoran para istrest..tako mi je bilo i s ovim autom..mogao sam ja i onda za te pare uzet puno stosta al meni se svidio i eto bi on..
olensooner* brate insignija jest lijepa al to su po meni auta koja se ne mogu poredit s vodiceh par i djaba i ako vec mogu vozit c klasu za te pare sto da uzmam opela?ja shvatam sve je to subjektivno al meni je iskreno ona c klasa s amg opremom prelijepa na oko samo sto ljudi u nju stavljaju bazni 200cdi sa 136 konja koji izgleda po meni onda ko strasan lav bez kandzi i zuba..poslao sam danas par mailova da vidim moze li se uzet drugi motor s tom opremom pa cemo vidjet sta ce mi javit..znam kad sam uzimao audija da je bio s line samo s 2.0tdi i s 1.9tdi motorima i nijedan vise na akciji..
whow* sve si upravu i sve si dobro napisao i takva su pravila igre..s tim sto ja nemam previse izbora i mogucnosti..mogu ja otic sad u svabiju i uzet audi a8 za 33 000 eura star 2 godine s najboljom opremom koju ima al on pregazi za 2 godine gore 100k km i ja to necu..taj tvoj prijatelj je imao srece i naletio na pravo auto al to je kod nas vec nemoguca misija jer svi hoce da te izvaraju pa za cenera za cenera.
jontra* taj audi je i u asi 60k al ja necu taj motor i hocu jos malo opreme.. taj common rail je nakav slinav i stvarno mislim da je u toj varijanti daleko bolje uzet sljedeci jaci motor mada je nekome i to dosta..
whow

#128 Re: novo auto

Post by whow »

emko1234 wrote:haris.ba * sve sam ja brate uzeo u obzir i koliko gubim i koliko dobijam al jednostavno meni je to doslo sad i gotova je to prica..samo je pitanje sta ce bit na kraju i koliko cu bit primoran para istrest..tako mi je bilo i s ovim autom..mogao sam ja i onda za te pare uzet puno stosta al meni se svidio i eto bi on..
olensooner* brate insignija jest lijepa al to su po meni auta koja se ne mogu poredit s vodiceh par i djaba i ako vec mogu vozit c klasu za te pare sto da uzmam opela?ja shvatam sve je to subjektivno al meni je iskreno ona c klasa s amg opremom prelijepa na oko samo sto ljudi u nju stavljaju bazni 200cdi sa 136 konja koji izgleda po meni onda ko strasan lav bez kandzi i zuba..poslao sam danas par mailova da vidim moze li se uzet drugi motor s tom opremom pa cemo vidjet sta ce mi javit..znam kad sam uzimao audija da je bio s line samo s 2.0tdi i s 1.9tdi motorima i nijedan vise na akciji..
whow* sve si upravu i sve si dobro napisao i takva su pravila igre..s tim sto ja nemam previse izbora i mogucnosti..mogu ja otic sad u svabiju i uzet audi a8 za 33 000 eura star 2 godine s najboljom opremom koju ima al on pregazi za 2 godine gore 100k km i ja to necu..taj tvoj prijatelj je imao srece i naletio na pravo auto al to je kod nas vec nemoguca misija jer svi hoce da te izvaraju pa za cenera za cenera.
jontra* taj audi je i u asi 60k al ja necu taj motor i hocu jos malo opreme.. taj common rail je nakav slinav i stvarno mislim da je u toj varijanti daleko bolje uzet sljedeci jaci motor mada je nekome i to dosta..
Emko mozes ti i iz Bosne svasta napraviti , internet email i telefon cine cuda samo trebas imati strpljenja. Sad dolaze ovi Bozicni Praznici sto znaci da u Njemackoj i ostatku Europe sve ide na maximalnu rasprodaju , ko prodaje auto nastoji ge se rjesini prije Bozica i Nove Godine i zbog cinjenice da cim se na kalendaru okrene Januar 01, 2011 to vozilo gubi veliki dio vrijednosti. Naravno da ne treba ici u Njmacku bez plana . Sve velike auto kuce u njemackoj daju vozila na lizing godinu ili dvije nakon cega se ta ista auta vracaju u salon , pregledaju , uradi se potpuni servis i stavljaju u prodaju kao polovna . To su najcesce odrzavana vozila koja su imala jednog vlasnika . Polovna vozila od car rental agencija se ne trebaju gledati jer su takva vozila uglavnom izrabljena i vozena ostro . BMW. Audi , Mercedes i ostala jaca vozila se cesto uzimaju na lizing kako zbog cijene tako zbog cinjenice da ti poslovni tipovi voze auto 1-2 godine i onda uzimaju novu vozilo. Dakle zovi telefonom, shalji emaile i objasni sta ti treba. Bolja vozila koja su na lizingu obicno imaju limit od 25 000 kilometara godisnje i mogu biti u extra dobrom stanju a jeftinija i do 40% od istog takvog vozila u salonu. Slazem se da je novo vozilo ipak novo vozilo ( Golf je Golf :lol: ) ali po koju cijenu. Ja sam recimo uzeo novu Mazdu 3 GS nakon sto sam isprobao nekoliko vozila i zakljucio da je trojka puno bolje vozilo od novoga Audija sa istom numerickom oznakom i 2.0 T motorom koji je skuplji citavih $ 10 000.
slobodni armirach

#129 Re: novo auto

Post by slobodni armirach »

Emko sta god da novo kupis, tebe cu sjetit ko ruilacki faktor naseg izvoza, kad budu govorili na dnevniku kako imamo velik deficit.
Koliko mi moramo da izvezemo litara sarajevskog kiseljaka da pokrijemo tvoje auto iz uvoza.
Cim se bude spominjao trgovinski deficit i trazili krivce, odmah prijava. Ko je kriv, emko kriv. :lol:

sta god kupio, da te dobro sluzi i puno sigurnih kilometara sa benzincem da napravis.
respo

#130 Re: novo auto

Post by respo »

Blobi wrote:Ma samo Vorsprung Durch Technik, i nema zime. Kakve petice, mercedesi :razz: :razz: :razz:
imam sliku na mobitelu vorsp... durch technik Q7-ica na slep sluzbi :D
respo

#131 Re: novo auto

Post by respo »

lutrija je 10 audi tt-a uzela od jelica jer joj je asa bila nepovoljna
a inace lutriju "snadbjeva" asa pretpostavljam zbog servisa
and

#132 Re: novo auto

Post by and »

Better Man wrote:Ma zna se odavno da su Imamovic i Assa autio najvece varalice i pljackasi. Kad je prije dvije godine u instituciji gdje radim kupovan novi Passat za glavnog rukovodioca, bio je raspisan tender i dostavljene su tri ponude od Assa auto, Jelic auto i AC Quattro. Rijec je o Passatu sa 2,0 TDI (ne znam koliko ks), 4 motion da ne nabrajam sad opremu jer ne znam. Jelic auto je bio najpovoljniji. Za neke 4 milje maraka je bio jeftiniji od Assa auto, a rijec je o potpuno identicnom modelu i opremi. I AC quattro je bio za nekih skoro 2 milje maraka jeftiniji od Assa Auto. Naravno na tenderu je pobijedio Jelic auto, jer koje lud da pljackasu i varalici Imamovicu placa par hiljada km vise. Zato Emko zovi jelic auto i raspitaj se kod njih.
:lol:
auto koje kupiš od jelića uvozi asa auto .
da ti pojasnim i tender.
auto recimo košta 50 000 i asa ga uveze.jeliću ga fakturiše na 60 000.jelić na tenderu ide sa 65.000,a asa i ac ouatro daju ponudu 70 i 72 000 i ti kontaš kupio od jelića jeftinije.skontaj ko je tu dobar.
PokerFace

#133 Re: novo auto

Post by PokerFace »

and wrote:
Better Man wrote:Ma zna se odavno da su Imamovic i Assa autio najvece varalice i pljackasi. Kad je prije dvije godine u instituciji gdje radim kupovan novi Passat za glavnog rukovodioca, bio je raspisan tender i dostavljene su tri ponude od Assa auto, Jelic auto i AC Quattro. Rijec je o Passatu sa 2,0 TDI (ne znam koliko ks), 4 motion da ne nabrajam sad opremu jer ne znam. Jelic auto je bio najpovoljniji. Za neke 4 milje maraka je bio jeftiniji od Assa auto, a rijec je o potpuno identicnom modelu i opremi. I AC quattro je bio za nekih skoro 2 milje maraka jeftiniji od Assa Auto. Naravno na tenderu je pobijedio Jelic auto, jer koje lud da pljackasu i varalici Imamovicu placa par hiljada km vise. Zato Emko zovi jelic auto i raspitaj se kod njih.
da ti pojasnim i tender.
auto recimo košta 50 000 i asa ga uveze.jeliću ga fakturiše na 60 000.jelić na tenderu ide sa 65.000,a asa i ac ouatro daju ponudu 70 i 72 000 i ti kontaš kupio od jelića jeftinije.skontaj ko je tu dobar.
Ma jebe se covjeku ko je od njih dobar, njemu je bitno da kupi tamo gdje je on dobar, jer 4-5-6-7 hiljada maraka "viska" u dzepu danas nije mala stvar.
whow

#134 Re: novo auto

Post by whow »

and wrote:
da ti pojasnim i tender.
Potpuno su u pravu na ovaj nacin svi uzmu svoj dio kolaca dok kupac vjeruje da je dobio dobar deal :lol: . Takva je situacija sirom svjeta jer u auto industriji nema mjesta za male i slabe tako da je manje ili vise vecina prodavaca u jednoj ekonomskoj regiji udruzena u vlasnicku grupu koja koordinira funkioniranjem i trzista . Vlasnici akcija jedne kompanije kupuju pakete druge i svi sjede na zajednickm bordu i odreduju tokove trzista. Na nizem nivou prodavaci komuniciraju jedni sa drugima i koordiniraju cijene ponude . Formiranjem monopola auto oligarhija efektivno ponistava zakone trzista (ponuda i poraznja) i cime kontrolira cijene na nivou koji garantira maksimalan profit. Slucajno znam da je vecina "renomiranih "salona /prodavaca u regionu gdje zivim ( njih 20-tak) udruzena u Yakamich grupu mada to nijedan od pojedinacnih biznisa ne zeli javno oglazasavati . Sto se Emke tice on je izgleda vac odlucio i mislim da nam uskoru stize post sa informacijama o njegovom novom Audiju :thumbup:
emko1234

#135 Re: novo auto

Post by emko1234 »

ma nisam ja jos nista odlucio ljudi..sto se tice ase i jelica i ostalih ahd* je upravu..tako to koliko funckionise al mene zanima samo onaj dio koji se odnosi na mene..iskreno najvise me vuce bmw trica jer sam cuo da c klasa ide samo s 200cdi motorom i da nema auta s drugim motorima..drugo ako oces amg paket s 220cdi-ijem moras ga platit po regularnoj tarifi..pricao sam sa starim..postoji varijanta da se ide na leasing kod tomica..tako da mi on posudi jos 15k km i da onda dam pola trice u kesu a ostatak da dam kad prosljedim audija..s tim sto bi mi ostalo nesto malo love u toj razlici i nesto bi love ispusio na kamtama al to bi bilo to..takojder postoji opcija da uzmem auto na firmu i da budem oslobodjen nekih stvari ko pravno lice s tim sto bi razlika bila sto bi se auto vodilo ko osnovno sredstvo za radi il sta vec i ne bi bilo na moje ime..sta mislite o tome?
donsedin

#136 Re: novo auto

Post by donsedin »

emko1234 wrote:ma nisam ja jos nista odlucio ljudi..sto se tice ase i jelica i ostalih ahd* je upravu..tako to koliko funckionise al mene zanima samo onaj dio koji se odnosi na mene..iskreno najvise me vuce bmw trica jer sam cuo da c klasa ide samo s 200cdi motorom i da nema auta s drugim motorima..drugo ako oces amg paket s 220cdi-ijem moras ga platit po regularnoj tarifi..pricao sam sa starim..postoji varijanta da se ide na leasing kod tomica..tako da mi on posudi jos 15k km i da onda dam pola trice u kesu a ostatak da dam kad prosljedim audija..s tim sto bi mi ostalo nesto malo love u toj razlici i nesto bi love ispusio na kamtama al to bi bilo to..takojder postoji opcija da uzmem auto na firmu i da budem oslobodjen nekih stvari ko pravno lice s tim sto bi razlika bila sto bi se auto vodilo ko osnovno sredstvo za radi il sta vec i ne bi bilo na moje ime..sta mislite o tome?
ako je firma tvoja sto da ne
emko1234

#137 Re: novo auto

Post by emko1234 »

nije moja ..od starog..
PokerFace

#138 Re: novo auto

Post by PokerFace »

emko1234 wrote:nije moja ..od starog..
Tvoja je, tvoja... :) To ti je najbolja opcija...
shlauf

#139 Re: novo auto

Post by shlauf »

Ima i tu zajebancija kad registruješ auto na firmu. Oslobodjen si plaćanja poreza ali u manjem izmosu. Ali, neznam koliko treba da prodje vremena pa kad hoćeš da prodaš to auto da sljedeći kupac ne plaća tu razliku. Raspitaj se malo i o tome.

Aleeeee aleeeeeeeeeeeee :dance:
SaMaster

#140 Re: novo auto

Post by SaMaster »

johntra wrote:čuj istresi lovu...pa ne kupuje jaja na pijaci..ccc...uostalom, nikada ne bih kupio auto koje je najstarije u ovoj klasi, što C klasa relativno jeste, nema veze bio Mercedes ili ne bio...sad će FL, koji je fuj i kaka i sa kojim su upropastili auto...drugi po stažu je Audi, kojeg nikad ne bih uzeo zbog faktora krađe...ali, emko je imao starijeg i zna sve cake i finte oko osiguranja, bilo da se radi o kasku ili fizičkom osiguranju...treći je BMW, koji, po meni, nije ozibljinije evoluriao od 2000. godine, tad je i bio nešto, dok nije došao Bangle...Volvo i Lexus su u značajnoj prednosti, jer se, barem na Balkanu ne kradu, a i najmlađi su u ovoj klasi, pogotovo Volvo...zato, fino sebi uzmi nekoliko dana i sjedi i razmisli...nazovi fino neke kuće i vidi koje imaju takva auta na raspolaganju za test vožnje...a što se tiče prodaje Audija, ne znam da li ti je dobar vakat, jer svi očekuju pad cijena polovnjaka, pogotovo tih mlađih...
Mislim da ti je prica malo suplja. Ti gledas samo jedan od faktora, i to onaj koji tebi pase. U sustini to je normalno jer svako navlaci vodu na svoj mlin. Medjutim uzmes li sve bitnije faktore u obzir vidjet ces da nisi u pravu. Evo ja cu ti reci dva faktora, koja su po meni bitnija od tog tvog jednog. Naime prodati volva za nekih 5 godina je smrt, jer ga nece niko. Evo pogledaj i sad 2/10 ljudi na forumu ce ti reci da bi kupili to auto. Skontaj sad kako ga je prodat. Druga stvar je odrzavanje. Cijene dijelova su za klasu skuplje nego nejgova tri modela koja je naveo. Osnovni problemi su mu kvacilo/mijenjac kombinacija i kompressor za klimu.
O drugim stavrima da ne pricamo. Mislim ne da blatim to auto, vozio sam D5 ali vjeruj zanm o cemu pricam. Naravno i ostala 3 auta nisu cvjecke, ali Mercedes ili BMW su ipak auta za Volvo.
johntra

#141 Re: novo auto

Post by johntra »

generalno, sumnjam da je održavanje Volva skuplje nego veličanstvenog trojca iz Njemačke...pogotovo ako se radi o novim autima, a pogotovo u BiH...ja nigdje ne govorim da će Volvo biti i dalje najbolji, ali trenutno je najbolji u klasi, bar dok ne dođe neko novi...problemi koje si napisao su vezani za model prošle generacije, novoj treba još vremena da se dokaže...a znamo da ni veličanstveni trojac nije otporan na kvarove, prema tome, to dođe na isto..prodaja je subjektivna stvar isto...ja recimo kupujem auto da mi bude ćejf što vozim taj model i da uživam u njemu, daljna prodaja mi nije ni na pameti, jer ću uvijek nekako naći dvije ili tri milje da pokrijem razliku kada budem uzimao drugo auto...a također, kod nas i ne treba zaboraviti ni faktor krađe, na koji su Volvo i Lexus skoro totalno imuni...naravno, uvijek postoji mogućnost naručene krađe, ali u poređenju sa Audi, BMW ili Merc modelima, ova prva dva se skoro nikako i ne kradu...
whow

#142 Re: novo auto

Post by whow »

SaMaster wrote:
johntra wrote:čuj istresi lovu...pa ne kupuje jaja na pijaci..ccc...uostalom, nikada ne bih kupio auto koje je najstarije u ovoj klasi, što C klasa relativno jeste, nema veze bio Mercedes ili ne bio...sad će FL, koji je fuj i kaka i sa kojim su upropastili auto...drugi po stažu je Audi, kojeg nikad ne bih uzeo zbog faktora krađe...ali, emko je imao starijeg i zna sve cake i finte oko osiguranja, bilo da se radi o kasku ili fizičkom osiguranju...treći je BMW, koji, po meni, nije ozibljinije evoluriao od 2000. godine, tad je i bio nešto, dok nije došao Bangle...Volvo i Lexus su u značajnoj prednosti, jer se, barem na Balkanu ne kradu, a i najmlađi su u ovoj klasi, pogotovo Volvo...zato, fino sebi uzmi nekoliko dana i sjedi i razmisli...nazovi fino neke kuće i vidi koje imaju takva auta na raspolaganju za test vožnje...a što se tiče prodaje Audija, ne znam da li ti je dobar vakat, jer svi očekuju pad cijena polovnjaka, pogotovo tih mlađih...
Mislim da ti je prica malo suplja. Ti gledas samo jedan od faktora, i to onaj koji tebi pase. U sustini to je normalno jer svako navlaci vodu na svoj mlin. Medjutim uzmes li sve bitnije faktore u obzir vidjet ces da nisi u pravu. Evo ja cu ti reci dva faktora, koja su po meni bitnija od tog tvog jednog. Naime prodati volva za nekih 5 godina je smrt, jer ga nece niko. Evo pogledaj i sad 2/10 ljudi na forumu ce ti reci da bi kupili to auto. Skontaj sad kako ga je prodat. Druga stvar je odrzavanje. Cijene dijelova su za klasu skuplje nego nejgova tri modela koja je naveo. Osnovni problemi su mu kvacilo/mijenjac kombinacija i kompressor za klimu.
O drugim stavrima da ne pricamo. Mislim ne da blatim to auto, vozio sam D5 ali vjeruj zanm o cemu pricam. Naravno i ostala 3 auta nisu cvjecke, ali Mercedes ili BMW su ipak auta za Volvo.
Ma svuda u svjetu trziste polovnih vozila se ozbiljno reduciralo . Naravno da je tesko prodati 5 godina starog Volva . Evo ja gledam ovdje u oglasima vec nekoliko sedmica se prodaja 2010, S40 , puna oprema , koza , siber , automatic 22 000 kilometara , garancija ,za $ 23 500 Kanadana i to jos stoji u oglasu. Problem je treba kesovina jer je za polovna vozila financiranje dosta skupo. Dakle bar na zapadu kupovina / finaciranje auta je postalo nesto sto vecina ljudi promatra kao placanje mjesecnog racun za struju. Kupovina auta gotovinom ima smisla samo ukoliko se dobija dobar popust u suprotnom to je bacanje novca. Za nova auto financiranje je uglavnom 0% dok se za polovna placa od 3.9% do 28.8 % dakle razlika ja znacajna. Stoga se i trziste polovnim automobilima suzava bar u zemljama sa razvijenom ekonomijom a proizvodnja i prodaja novih vozila u mnogim ekonomijama ustvari i uslovljava razvoj i opstanak velikog djela ekonomije . Bosna je naravno drugi set rukava gdje jos uvjek vlada njegovo velicanstvo G2 dizel. Ljudi poput Emke koji razmisljaju o kupovini Audija , Mercedesa ili BMW su rjetki cak i na zapadu jer su ovdje stvarno radi o vozilima prestiza gdje se placa za znacku na haubi i cinjenicu da ulazis u klub vlasnika Njemackog premium branda. To je entuzijazam i ja to postujem. Licno mislim da cu poceti razmisljati o Mercedesu ili BMW-u tamo negdje u 60 toj :lol: , eto kao poklon samom sebi . Do tada iskljucivo Japanci :dance:
emko1234

#143 Re: novo auto

Post by emko1234 »

eno sad ispade emko richie rich..ja mislim da nisi upravu..pa nisam ja jedini covjek koji ima audija i koji razmsilja o kupovini neceg slicnog..ima dosta ljudi koji mogu i imaju..ja sam samo lik koji nece uzet auto da se kurci..volim auta,to mi je gust al vjeruj mi ja znam da ima puno ljudi na forumu koji ce reci babin sin..ja jedini znam koliko ima istine u tome..jer sam ja daleko od toga..prvo auto mi je uzeo stari,za drugo je participiro dio troskova a bogami kako je krenulo za ovo postoji sansa da mi posudi i to je to..jednostavno ja nisam ko vecina raje mojih godina koji cekaju da im padne s neba..vec sam napisao na jednoj od tema ranije da sam ja poceo radit sa 17 godina pa malo po malo..i jbg ne moze me niko ubijedit da se ne moze kad se hoce..sve se moze..da je meni neko reko prije 5 godina dok sam jos golfa vozao da cu kupovat sam haman auto od 70k i da ce mi zamjerka bit to sto auto nema navigaciju ja bi se samo nasmijao al evo 5 godina unaprijed se to desava..al brate nisu mi pale s neba..kazu pametni i stari da je bog rekao:pomozi sam sebi i ja cu ti pomoci..e ako u tome ima imalo istine ja sam vam primjer za to..ne kazem ja..tu su mi starci hvala bogu neka ih al brate davno sam ja prestao da trazim i od mame i od starog..u se i u svoje kljuse i kosto zelim sebi zelim svima na ovom forumu bar onom dijelu koji se trude da im se ispune sve sto hoce..ja mislim da nema vece licne satisfakcija za covjeka kad skonta da moze nesto uradit il kupit ako to zeli pa makar to bilo i zvake..od para koje je on zaradioo..sad ce opet neko reci sere,hocu samo da razbijem mit i da ne bude da su svi ljudi koji voze bijesno auto razmazena tatina djeca i babini sinovii.. :thumbup: :bih:
Blobi

#144 Re: novo auto

Post by Blobi »

emko1234 wrote:eno sad ispade emko richie rich..ja mislim da nisi upravu..pa nisam ja jedini covjek koji ima audija i koji razmsilja o kupovini neceg slicnog..ima dosta ljudi koji mogu i imaju..ja sam samo lik koji nece uzet auto da se kurci..volim auta,to mi je gust al vjeruj mi ja znam da ima puno ljudi na forumu koji ce reci babin sin..ja jedini znam koliko ima istine u tome..jer sam ja daleko od toga..prvo auto mi je uzeo stari,za drugo je participiro dio troskova a bogami kako je krenulo za ovo postoji sansa da mi posudi i to je to..jednostavno ja nisam ko vecina raje mojih godina koji cekaju da im padne s neba..vec sam napisao na jednoj od tema ranije da sam ja poceo radit sa 17 godina pa malo po malo..i jbg ne moze me niko ubijedit da se ne moze kad se hoce..sve se moze..da je meni neko reko prije 5 godina dok sam jos golfa vozao da cu kupovat sam haman auto od 70k i da ce mi zamjerka bit to sto auto nema navigaciju ja bi se samo nasmijao al evo 5 godina unaprijed se to desava..al brate nisu mi pale s neba..kazu pametni i stari da je bog rekao:pomozi sam sebi i ja cu ti pomoci..e ako u tome ima imalo istine ja sam vam primjer za to..ne kazem ja..tu su mi starci hvala bogu neka ih al brate davno sam ja prestao da trazim i od mame i od starog..u se i u svoje kljuse i kosto zelim sebi zelim svima na ovom forumu bar onom dijelu koji se trude da im se ispune sve sto hoce..ja mislim da nema vece licne satisfakcija za covjeka kad skonta da moze nesto uradit il kupit ako to zeli pa makar to bilo i zvake..od para koje je on zaradioo..sad ce opet neko reci sere,hocu samo da razbijem mit i da ne bude da su svi ljudi koji voze bijesno auto razmazena tatina djeca i babini sinovii.. :thumbup: :bih:
Mali, opasno me podsjecas na mene kad sam bio tvojih godina. Uz iznimku da sam ja poceo raditi sa 18 godina :D... Svaka cast, samo naprijed.... Ah, ova danasnja omladina :D
citroen

#145 Re: novo auto

Post by citroen »

Blobi wrote:
emko1234 wrote:eno sad ispade emko richie rich..ja mislim da nisi upravu..pa nisam ja jedini covjek koji ima audija i koji razmsilja o kupovini neceg slicnog..ima dosta ljudi koji mogu i imaju..ja sam samo lik koji nece uzet auto da se kurci..volim auta,to mi je gust al vjeruj mi ja znam da ima puno ljudi na forumu koji ce reci babin sin..ja jedini znam koliko ima istine u tome..jer sam ja daleko od toga..prvo auto mi je uzeo stari,za drugo je participiro dio troskova a bogami kako je krenulo za ovo postoji sansa da mi posudi i to je to..jednostavno ja nisam ko vecina raje mojih godina koji cekaju da im padne s neba..vec sam napisao na jednoj od tema ranije da sam ja poceo radit sa 17 godina pa malo po malo..i jbg ne moze me niko ubijedit da se ne moze kad se hoce..sve se moze..da je meni neko reko prije 5 godina dok sam jos golfa vozao da cu kupovat sam haman auto od 70k i da ce mi zamjerka bit to sto auto nema navigaciju ja bi se samo nasmijao al evo 5 godina unaprijed se to desava..al brate nisu mi pale s neba..kazu pametni i stari da je bog rekao:pomozi sam sebi i ja cu ti pomoci..e ako u tome ima imalo istine ja sam vam primjer za to..ne kazem ja..tu su mi starci hvala bogu neka ih al brate davno sam ja prestao da trazim i od mame i od starog..u se i u svoje kljuse i kosto zelim sebi zelim svima na ovom forumu bar onom dijelu koji se trude da im se ispune sve sto hoce..ja mislim da nema vece licne satisfakcija za covjeka kad skonta da moze nesto uradit il kupit ako to zeli pa makar to bilo i zvake..od para koje je on zaradioo..sad ce opet neko reci sere,hocu samo da razbijem mit i da ne bude da su svi ljudi koji voze bijesno auto razmazena tatina djeca i babini sinovii.. :thumbup: :bih:
Mali, opasno me podsjecas na mene kad sam bio tvojih godina. Uz iznimku da sam ja poceo raditi sa 18 godina :D... Svaka cast, samo naprijed.... Ah, ova danasnja omladina :D

Sto te podsjeca :D Sto je u tatinoj firmi uspio :D :D
emko1234

#146 Re: novo auto

Post by emko1234 »

citroen* brate ja kad sam poceo radit imao sam gori status u firmi po toj nekoh hijerarhiji nego cistacica jer stari nije htio da mi daje pare za djaba..onda koje je poenta rada i toga sto cu radit..mogo sam lezat kuci,drkat kurac i prospat fazone i dobivat pare..i bas zato sto nije bilo tako evo sad sam tu gdje jesam..moji vrsnjaci i drugovi se kurce s maminim i tatinim autima nemaju dana radnog staza i jos fol studiraju a ja kupujem svoje,placam si racune zadnjih 3 godine i zadnje pare koje nisam zasluzio sam dobio kad sam isao na ekskurziju u srednjoj :D i hvala bogu sto je tako..jer ja cu do 35 imat svoj stan,vikendicu i vjreovatno auto od 100k i to sve na moje ime..jbg taj isti tata se namucio da bi imao sto ima sad, samo njega auta ne zanimaju i mene je tako forsirao da bi i ja i moja djeca sutra mogla jest hljeb od toga sto radimo i da bi ja bio covjek kakav sam sad..
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#147 Re: novo auto

Post by corolla02 »

emko1234 wrote:citroen* brate ja kad sam poceo radit imao sam gori status u firmi po toj nekoh hijerarhiji nego cistacica jer stari nije htio da mi daje pare za djaba..onda koje je poenta rada i toga sto cu radit..mogo sam lezat kuci,drkat kurac i prospat fazone i dobivat pare..i bas zato sto nije bilo tako evo sad sam tu gdje jesam..moji vrsnjaci i drugovi se kurce s maminim i tatinim autima nemaju dana radnog staza i jos fol studiraju a ja kupujem svoje,placam si racune zadnjih 3 godine i zadnje pare koje nisam zasluzio sam dobio kad sam isao na ekskurziju u srednjoj :D i hvala bogu sto je tako..jer ja cu do 35 imat svoj stan,vikendicu i vjreovatno auto od 100k i to sve na moje ime..jbg taj isti tata se namucio da bi imao sto ima sad, samo njega auta ne zanimaju i mene je tako forsirao da bi i ja i moja djeca sutra mogla jest hljeb od toga sto radimo i da bi ja bio covjek kakav sam sad..
a gdje karabin :-D

:lol: :sax: :bih:
emko1234

#148 Re: novo auto

Post by emko1234 »

hahahahhahaahahhha :D zajebo sam se...htio sam stavit auto od 150k hahahahhaahahha..corolla zvani pero lozac :D :D :thumbup: :bih: :sax: :sax:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#149 Re: novo auto

Post by corolla02 »

emko1234 wrote:hahahahhahaahahhha :D zajebo sam se...htio sam stavit auto od 150k hahahahhaahahha..corolla zvani pero lozac :D :D :thumbup: :bih: :sax: :sax:
vidim ja ti meni poznat od nekud :-D
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#150 Re: novo auto

Post by 1946 »

emko1234 wrote:mogo sam lezat kuci,drkat kurac i prospat fazone i dobivat pare..
Misliš sjediti u Štrosi, šmekat treeeeeebe i vozati peticu gti-ja, djetetam' nerođenog :D
Post Reply