Rezervna guma???
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Jimmy_The_Saint
#126 Re: Rezervna guma???
Ceed fejslift ima plaho mehke komande. 
-
Blobi
#127 Re: Rezervna guma???
Evo ja iz prve ruke da kazem sta se sve mijenja na fau veu starom 4 godine u prvih 200.000km:Jimmy_The_Saint wrote:Dobro stručna lica, jel' se to na Golfu starom 10 godina sa 200.000 na satu ne treba sve mijenjati? Samo pitam.
- 20x filteri, ulja - 220 KM po servisu
- 2x set kvacila (lamela, korpa, potisna, itd) - 600 KM po servisu
- 1x "generalni" (zupcasti remen, vodena, spaneri, mikro remen, itd) - 800 KM
- 1x plivajuci zamajac, 1200 KM
- 1x desna sijalica koja osvjetljuje zadnju registraciju
---------------------------------------------------------------------------------------------
Na auto koje je kostalo 67k, u 4 godine ekstenzivnog koristenja, ulozeno je 7.000km da bi se ono moglo i u narednih 200.000 km isto tako koristit
- Better Man
#128 Re: Rezervna guma???
Blobi wrote:Vidi nesto, kazes potrosio si 750 KM na "potrosni dio", za 3 godineBetter Man wrote:<crapcontent></crapcontent>. Koliko ti je presao Clio, i koliko prelazis godisnje? Evo da ti kazem nesto, ja dnevno znam sa svojim autom preci po 700-800km, a nekad i vise. Ne bi uopste tih "potrosnih" dijelova. Samo servisi po preporukama uputa iz servisne. A evo iz prve ruke, o mekoci komandi/papucica u famozno udobnim Renolima - sjedni u Golfa V, VI/Passata 6, pa ces vidjeti sta su mekane papucice. Ja se Laguni slomim u gradu jer je kvacilo tvrdo.
A o samoubrzavajucim japancima koji ne mogu zakocit ne zelim polemisat.
Pogrešno si me razumio. 750 KM je ukupan novčani iznos koji sam potrošio na 4 redovna servisa i zamjenu potrošnog dijela. Nisam potrošni dio platio 750 KM, već 150 KM. Do sada sam prešao 71 hiljadu i nešto km.
- Jimmy_The_Saint
#129 Re: Rezervna guma???
U tebe je, Blobi, lubeničar, to se ne pika. I četiri je godine jedno, a deset nešto sasvim drugo. A deset posto od vrijednosti uložiti u održavanje u prve četiri godine, ne znam reć' jel' malo ili mnogo, tom se računicom nisam previše bavio - čini mi se da je neđe taman.
Al' pričamo ovdje o DEMAGOGIJI, ne o VW.
Ja sam na 45.000 km i dvije godine na te stvari koje si pobroj'o puk'o manje od pet posto, znači realno se nadam da će do 200.000 cifra još uvijek biti tu neđe, čija god to briga bude.
E sad, tvoj ljubljeni lubeničar kol'ko vidim, s tim godinama i tom kilometražom, ide za maksimalno 20.000 mambi vani. Ceedovi tri godine stari s nakucanih sto-stopedeset 'iljada idu u pola cijene. Meni je to tu neđe, nije li?
Al' pričamo ovdje o DEMAGOGIJI, ne o VW.
Ja sam na 45.000 km i dvije godine na te stvari koje si pobroj'o puk'o manje od pet posto, znači realno se nadam da će do 200.000 cifra još uvijek biti tu neđe, čija god to briga bude.
E sad, tvoj ljubljeni lubeničar kol'ko vidim, s tim godinama i tom kilometražom, ide za maksimalno 20.000 mambi vani. Ceedovi tri godine stari s nakucanih sto-stopedeset 'iljada idu u pola cijene. Meni je to tu neđe, nije li?
-
Blobi
#130 Re: Rezervna guma???
Onda sorry, my badBetter Man wrote:Blobi wrote:Vidi nesto, kazes potrosio si 750 KM na "potrosni dio", za 3 godineBetter Man wrote:<crapcontent></crapcontent>. Koliko ti je presao Clio, i koliko prelazis godisnje? Evo da ti kazem nesto, ja dnevno znam sa svojim autom preci po 700-800km, a nekad i vise. Ne bi uopste tih "potrosnih" dijelova. Samo servisi po preporukama uputa iz servisne. A evo iz prve ruke, o mekoci komandi/papucica u famozno udobnim Renolima - sjedni u Golfa V, VI/Passata 6, pa ces vidjeti sta su mekane papucice. Ja se Laguni slomim u gradu jer je kvacilo tvrdo.
A o samoubrzavajucim japancima koji ne mogu zakocit ne zelim polemisat.
Pogrešno si me razumio. 750 KM je ukupan novčani iznos koji sam potrošio na 4 redovna servisa i zamjenu potrošnog dijela. Nisam potrošni dio platio 750 KM, već 150 KM. Do sada sam prešao 71 hiljadu i nešto km.
-
Blobi
#131 Re: Rezervna guma???
Posto sad malo ispitujem "teren", i gledam da promijenim auto, razgledao sam malo po salonima... U ASI bi uzeli lubenicara ukoliko bih kupio novo auto kod njih. Cijene ga 33.000KM jer su svi servisi radjeni kod njih (nagodba). Inace je ko pista jer je preko 70% od te kilometraze otvorena cesta, a 3-4 puta godisnje se zaputim u DojclandJimmy_The_Saint wrote:U tebe je, Blobi, lubeničar, to se ne pika. I četiri je godine jedno, a deset nešto sasvim drugo. A deset posto od vrijednosti uložiti u održavanje u prve četiri godine, ne znam reć' jel' malo ili mnogo, tom se računicom nisam previše bavio - čini mi se da je neđe taman.
Al' pričamo ovdje o DEMAGOGIJI, ne o VW.![]()
- drndalo
#132 Re: Rezervna guma???
Nemoj da ti zovem Dervu Sejdica...Blobi wrote:Ciganluk moj ti
-
Blobi
#133 Re: Rezervna guma???
drndalo wrote:Nemoj da ti zovem Dervu Sejdica...Blobi wrote:Ciganluk moj ti
-
sve za raju i jarane
#134 Re: Rezervna guma???
samo vi kupujte golfove, a ASA auto vam i rezervne gume krade... 
- Jimmy_The_Saint
#135 Re: Rezervna guma???
Ma ne ka'em ti šta Bošnjo, nego kako mobile.de. Al' pošto je u tebe bjesna oprema a ja gledo letimično možda sam te zakin'o za tih 10.000 nehotice. Poenta je tačno to što ka'eš - ne valja nijeno ako ga ne paziš. A ako ga uredno održavaš i plaćaš šta košta, i ono govno od stojadina može derat' trides' godina, dokazano.
-
Blobi
#136 Re: Rezervna guma???
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=1Jimmy_The_Saint wrote:Ma ne ka'em ti šta Bošnjo, nego kako mobile.de. Al' pošto je u tebe bjesna oprema a ja gledo letimično možda sam te zakin'o za tih 10.000 nehotice. Poenta je tačno to što ka'eš - ne valja nijeno ako ga ne paziš. A ako ga uredno održavaš i plaćaš šta košta, i ono govno od stojadina može derat' trides' godina, dokazano.
Razlika izmedju mog pasonje i ovog je sto ja imam 17" alu felge, manuelni mjenjac i 4 Motion i crni interijer
- Better Man
#137 Re: Rezervna guma???
Jeste, benzinac je u pitanju i svakih 15 hiljada je servisni interval.Blobi wrote:Onda sorry, my badBetter Man wrote:
Pogrešno si me razumio. 750 KM je ukupan novčani iznos koji sam potrošio na 4 redovna servisa i zamjenu potrošnog dijela. Nisam potrošni dio platio 750 KM, već 150 KM. Do sada sam prešao 71 hiljadu i nešto km.. Kakav ti je to servisni interval? To ti nesto utanjio, ili je benzinac u pitanju?
- sheikh
#138 Re: Rezervna guma???
Ja sam ovu temu otvorio i svako moje VW vozilo je kupljeno u Nijemackojsve za raju i jarane wrote:samo vi kupujte golfove, a ASA auto vam i rezervne gume krade...
Nije do Asa auta
plati pa se klati
-
Blobi
#139 Re: Rezervna guma???
A zanimljivo, koja god tema da se otvori, par VW-mrzaca je okrene na raspravu VW vs ostalisheikh wrote:Ja sam ovu temu otvorio i svako moje VW vozilo je kupljeno u Nijemackojsve za raju i jarane wrote:samo vi kupujte golfove, a ASA auto vam i rezervne gume krade...
Nije do Asa autaTo je princip poslovanja
![]()
plati pa se klati
- sheikh
#140 Re: Rezervna guma???
al fkt svaka temaBlobi wrote:A zanimljivo, koja god tema da se otvori, par VW-mrzaca je okrene na raspravu VW vs ostalisheikh wrote:Ja sam ovu temu otvorio i svako moje VW vozilo je kupljeno u Nijemackojsve za raju i jarane wrote:samo vi kupujte golfove, a ASA auto vam i rezervne gume krade...
![]()
plati pa se klati![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Don t hate the players
- respo
#141 Re: Rezervna guma???
a znas li ti razliku izmedju bilo kakvih upaljenih svjetala i skroz ugasenih?corolla02 wrote:znas li ti uopste sta je Day Running Light?respo wrote:a recimo da ja ne koristim mobitel u voznji
pa opet je isto
ajd provozaj u podne na +40 pa pogledaj razliku izmedju onoga sa upaljenim i ugasenim svjetlima
i nemoj boga ti uzmati primjere kao sto si gore naveo
ako nemas iskustva u tome ne komentarisi
a ovo govorim iz iskustva
ista je stvar kad neko upali svjetlo popodne, to iz pocetka izgleda kul ali poslje vidis da je besmislica bez koje se moze, jer ne zivimo svi u skandinaviji
slika koju je neko postavio ti sve govori
zasto treba biti upaljen drl ili bilo koje svjetlo naprijed
- respo
#142 Re: Rezervna guma???
jbg jebe vas imamovic pa zato i bude toBlobi wrote:A zanimljivo, koja god tema da se otvori, par VW-mrzaca je okrene na raspravu VW vs ostalisheikh wrote:Ja sam ovu temu otvorio i svako moje VW vozilo je kupljeno u Nijemackojsve za raju i jarane wrote:samo vi kupujte golfove, a ASA auto vam i rezervne gume krade...
![]()
plati pa se klati![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
da je u pitanju buba komerc ili kako vec onaj rece iz sarajeva generalni zastupnik vw
mozda bi prica bila drugacija
ovo konkretno sto sam ja pricao je prica o distributeru ovdje u odnosu na ostale ne o vw-u kao autu
jer realno nijedan porizvodjac nema ekskluzivni svoj salon ovdje sve su to zastupnistva
a profili gazda ko u prici za pozeljeti
- sheikh
#143 Re: Rezervna guma???
Ja sam ovu temu otvorio i svako moje VW vozilo je kupljeno u Nijemackoj 
Nije do Asa auta
To je princip poslovanja
plati pa se klati
[/quote]
A zanimljivo, koja god tema da se otvori, par VW-mrzaca je okrene na raspravu VW vs ostali
[/quote]
jbg jebe vas imamovic pa zato i bude to
da je u pitanju buba komerc ili kako vec onaj rece iz sarajeva generalni zastupnik vw
ovo konkretno sto sam ja pricao je prica o distributeru ovdje u odnosu na ostale ne o vw-u kao autu
jer realno nijedan porizvodjac nema ekskluzivni svoj salon ovdje sve su to zastupnistva
a profili gazda ko u prici za pozeljeti[/quote]
ja u njemackoj kupujem vw vozila,ali ih servisiram kod bube
ne mozes vjerovati kako su pristupacni i sposobni u poslovanju
Podatak da sam kupio vozilo u njemackoj a da je isto takvo vozilo kod njih sa identicnom opremom da je isto u jednu jedinu marku
istina nije svakome,ja sam dobio neko manje snizenje jer servisiram sva vozila kod njih.
Kada mi njihov servis nesto mjenja na vozilu,automatski dobijam od njih Golfa VI na koristenje
to bi bilo ok da sam ja njihov kupac,ali ne
samo koristim servise
Nije do Asa auta
plati pa se klati
A zanimljivo, koja god tema da se otvori, par VW-mrzaca je okrene na raspravu VW vs ostali
jbg jebe vas imamovic pa zato i bude to
a profili gazda ko u prici za pozeljeti[/quote]
ja u njemackoj kupujem vw vozila,ali ih servisiram kod bube
ne mozes vjerovati kako su pristupacni i sposobni u poslovanju
Podatak da sam kupio vozilo u njemackoj a da je isto takvo vozilo kod njih sa identicnom opremom da je isto u jednu jedinu marku
istina nije svakome,ja sam dobio neko manje snizenje jer servisiram sva vozila kod njih.
Kada mi njihov servis nesto mjenja na vozilu,automatski dobijam od njih Golfa VI na koristenje
to bi bilo ok da sam ja njihov kupac,ali ne
samo koristim servise