Auu !!! Oprosti na cijoj je to strani Amerka ??? Nemoj me Mujo vise braniti zivota ti! Mozda sam ja nesto prespavo pa ne kontam, pa te molim da mi kazes sta je to Amerika ucinila za Bosnu (sem sto je zaustavila rat kad je svak doso na linije koje je ta ista Amerika odobrila) Amerika se pokazala kao veliki prijatelj Irackog, Afganistanskog, Vijetnamskog naroda! Nisu li tamo otisli da spase taj jadni narod? .... Biti prijatelj Ahmeda i Nedzada mene licno ne cini ni malo ponosnim! Kazes digo si guzicu i zavrsio skole, porodica, poso... svaka cast! Neces vjerovat ali sam i ja! Svaka mi cast! Ali kakve to ima veze sa Dedom? Ucionio ko zna sta za Bosanski (prije bih rekao Bosnjacki) narod! Sta to ziv ti ja? Dok agresori mirno (mirno ???) idu po svijetu mi smo ostali sa Albanijom da camimo u cetiri zida zbog nekih sumnjivih tipova sto dodjose da nam Bosnu spasavuju bas na rahmetlijin poziv. Od Broda do Capljine Bosanska zastava s vijori na manje od trecine puta. Od tri naroda dva ne priznaju ovaku drzavu (sem kad je platu uzet) Donacije mnogih zemalja zavrsile u dzepovima njegovih ahbaba sa osudjenicke klupe (Sajo, Sacirbaey...) Jedini kandidat sto je kao drugoplasirani pobijedio na izborima! Vladavina pocela lose jos se gore zavrsila! Najveca mu je greska sto se koj moj petljo u politiku kad definitivno nije bio dorasto tome! Vozo ga je ko je htio. Ma njega je Musan Topalovic drzo u saci dvije godine! Da nebi nekih ljudi sad bi nam Musan bio ministar! .... O mrtvima sve najbolje!!wolf07 wrote:Evo vazdan nekakvih analiticara koji tvrde kako je Alija mogao vise i sl. a niko nije odgovorio na moj post i tvrdnju da nema te face u svjetskim razmjerama koja je u stanju na svoju stranu pridobiti i SAD i Iran. Dame i gospodo to je plafon vanjske politike i dokazite suprotno ako mozete. Nisu odnosi SAD-a i Irana ni tada bili puno bolji nego danas pa ipak je to nas Alija uspio da poveze na slucaju Bosna i Hercegovina. Druga bitna stvar oko koje se dosta forumasa vrti su "zlatne kasike", sto se mene tice moja kasika jeste zlatna i kad to kazem pod time podrazumijevam da sam uspio nakon cetiri godine ucesca u ratu zavrsiti fakultet, imam zenu i djecu, kucu, naucio sam jedan svjetski jezik i sve to bez ikoga u ministrastvu, nekoj stranci i sl., druim rijecima, malo sam dig'o guzicu i nisam cekao da mi razvaljena drzava sve ovo sto imam obezbijedi - nako! A sto se tice "rata nece biti", pretpostavljam da to najvise kritikuju isti ljudi koji danas zamjeraju Silajdzicu sto je previse tvrd i "radikalan". Niko nece posteno da prizna da bi ga danas 10x vise kleli da je rek'o: "narode, oruzje u ruke", krivili bi ga za izazivanje rata u idilicnoj BiH gdje je komsija uvijek bio svetinja a onda je on to sve pokvario. Licemjerno, zar ne!?! Na koncu, VRS je pocinila tolike odvratnosti na celu sa svojim Radovanom i Ratkom ali necete cuti lose rijeci o njima ni od jednog Srbina kad bi im poteg'o zdrav zub iz glave. Pitam se zasto se onda razmecete u ovim odvratnostima koje pisete o Aliji osim ako niste zamaskirani asistenti iz tima odbrane dr.Dabica!
Alija Izetbegović - duh i naslijedje
-
KENJAC
#126 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
- PasoDzigera007
#127 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
@ KENJACKENJAC wrote:Auu !!! Oprosti na cijoj je to strani Amerka ??? Nemoj me Mujo vise braniti zivota ti! Mozda sam ja nesto prespavo pa ne kontam, pa te molim da mi kazes sta je to Amerika ucinila za Bosnu (sem sto je zaustavila rat kad je svak doso na linije koje je ta ista Amerika odobrila) Amerika se pokazala kao veliki prijatelj Irackog, Afganistanskog, Vijetnamskog naroda! Nisu li tamo otisli da spase taj jadni narod? .... Biti prijatelj Ahmeda i Nedzada mene licno ne cini ni malo ponosnim! Kazes digo si guzicu i zavrsio skole, porodica, poso... svaka cast! Neces vjerovat ali sam i ja! Svaka mi cast! Ali kakve to ima veze sa Dedom? Ucionio ko zna sta za Bosanski (prije bih rekao Bosnjacki) narod! Sta to ziv ti ja? Dok agresori mirno (mirno ???) idu po svijetu mi smo ostali sa Albanijom da camimo u cetiri zida zbog nekih sumnjivih tipova sto dodjose da nam Bosnu spasavuju bas na rahmetlijin poziv. Od Broda do Capljine Bosanska zastava s vijori na manje od trecine puta. Od tri naroda dva ne priznaju ovaku drzavu (sem kad je platu uzet) Donacije mnogih zemalja zavrsile u dzepovima njegovih ahbaba sa osudjenicke klupe (Sajo, Sacirbaey...) Jedini kandidat sto je kao drugoplasirani pobijedio na izborima! Vladavina pocela lose jos se gore zavrsila! Najveca mu je greska sto se koj moj petljo u politiku kad definitivno nije bio dorasto tome! Vozo ga je ko je htio. Ma njega je Musan Topalovic drzo u saci dvije godine! Da nebi nekih ljudi sad bi nam Musan bio ministar! .... O mrtvima sve najbolje!!wolf07 wrote:Evo vazdan nekakvih analiticara koji tvrde kako je Alija mogao vise i sl. a niko nije odgovorio na moj post i tvrdnju da nema te face u svjetskim razmjerama koja je u stanju na svoju stranu pridobiti i SAD i Iran. Dame i gospodo to je plafon vanjske politike i dokazite suprotno ako mozete. Nisu odnosi SAD-a i Irana ni tada bili puno bolji nego danas pa ipak je to nas Alija uspio da poveze na slucaju Bosna i Hercegovina. Druga bitna stvar oko koje se dosta forumasa vrti su "zlatne kasike", sto se mene tice moja kasika jeste zlatna i kad to kazem pod time podrazumijevam da sam uspio nakon cetiri godine ucesca u ratu zavrsiti fakultet, imam zenu i djecu, kucu, naucio sam jedan svjetski jezik i sve to bez ikoga u ministrastvu, nekoj stranci i sl., druim rijecima, malo sam dig'o guzicu i nisam cekao da mi razvaljena drzava sve ovo sto imam obezbijedi - nako! A sto se tice "rata nece biti", pretpostavljam da to najvise kritikuju isti ljudi koji danas zamjeraju Silajdzicu sto je previse tvrd i "radikalan". Niko nece posteno da prizna da bi ga danas 10x vise kleli da je rek'o: "narode, oruzje u ruke", krivili bi ga za izazivanje rata u idilicnoj BiH gdje je komsija uvijek bio svetinja a onda je on to sve pokvario. Licemjerno, zar ne!?! Na koncu, VRS je pocinila tolike odvratnosti na celu sa svojim Radovanom i Ratkom ali necete cuti lose rijeci o njima ni od jednog Srbina kad bi im poteg'o zdrav zub iz glave. Pitam se zasto se onda razmecete u ovim odvratnostima koje pisete o Aliji osim ako niste zamaskirani asistenti iz tima odbrane dr.Dabica!
A da li bi ti podigao guzicu,zavrsio skole,osnovao porodicu,nasao posao ,da kojim slucajem nije bilo Alije,te da ti je za vratom sad "velika Srbija" i rezim Milosevica? Jadan nebio,bio bi manji od makova zrna!ne znas o cemu pricas.
- NightSkyWalker
#128 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
I kako je ovo Alijina zasluga? Jel ti mislis da je Alija kriv sto srbi i hrvati nece ovu zemlju?KENJAC wrote:Od Broda do Capljine Bosanska zastava s vijori na manje od trecine puta. Od tri naroda dva ne priznaju ovaku drzavu
-
stecak
#129 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
Spržili mu i porušili selo Ravno, a dotični tvrdi kako "rata neće biti". Okupacija i agresija naveliko krenula (da ne govorim o pripremama), a dotični skužio za isto vjeravatno kada je uhapšen na aerodromu (do tada spaljeno bar pola BiH). Ili ima ona bolja: "to nije naš rat", misleći valjda da se Ravno nalazi u Zanzibaru. Na kraju krajeva, kada bolje razmislim, možda i nije bilo u sklopu BiH, jer "duh i nasljeđe" NIKADA nije recimo posjetilo jugozapadnu BiH (potez od Drvara do Mostara, od Bugojna do granice sa RH), NIKADA niti jednog metka nije poslao u recimo Duvno ili Livno, mada su i tamo bile jedinice TO-a, policije, Patriotske lige... koje su branile BiH. Bitna mu je valjda njegova avlija bila. Podrinjci, posavljaci, krajišnici, hercegovci i ostali će reći svoje. Govorim "iz prve ruke" za spomenuto područje.wolf07 wrote: A sto se tice "rata nece biti", pretpostavljam da to najvise kritikuju isti ljudi koji danas zamjeraju Silajdzicu sto je previse tvrd i "radikalan". Niko nece posteno da prizna da bi ga danas 10x vise kleli da je rek'o: "narode, oruzje u ruke",
- NightSkyWalker
#130 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
Stecak,
Koliko je nas vjerovalo da ce nas nasa JNA napasti, i da ce nam nase prve komsije poceti pucati po djeci??
Alija nije imao nista pa se nije ni mogao busati u prsa, vec je pokusavao da smiri tenzije. Da je govorio da ce biti rata, sada bi ga takvi kao ti optuzivali da je prizivao i podpaljivao rat.
Koliko je nas vjerovalo da ce nas nasa JNA napasti, i da ce nam nase prve komsije poceti pucati po djeci??
Alija nije imao nista pa se nije ni mogao busati u prsa, vec je pokusavao da smiri tenzije. Da je govorio da ce biti rata, sada bi ga takvi kao ti optuzivali da je prizivao i podpaljivao rat.
- NightSkyWalker
#131 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
JASMIN IMAMOVIĆ, načelnik Općine Tuzla
"Sudbina mu je odredila odgovornu ulogu u najsloženijim društvenim okolnostima. Bilo mu je suđeno postati i ostati dijelom historije Bosne i Hercegovine i čitavog jugoistoka Evrope."
"Sudbina mu je odredila odgovornu ulogu u najsloženijim društvenim okolnostima. Bilo mu je suđeno postati i ostati dijelom historije Bosne i Hercegovine i čitavog jugoistoka Evrope."
-
hercegovac_pravi
#132 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
Koja notorna neistina. Zbog čega se uvjek provaljujete sa ovim glupim forama ? Začuđujuđe ..stecak wrote:Spržili mu i porušili selo Ravno, a dotični tvrdi kako "rata neće biti". Okupacija i agresija naveliko krenula (da ne govorim o pripremama), a dotični skužio za isto vjeravatno kada je uhapšen na aerodromu (do tada spaljeno bar pola BiH). Ili ima ona bolja: "to nije naš rat", misleći valjda da se Ravno nalazi u Zanzibaru. Na kraju krajeva, kada bolje razmislim, možda i nije bilo u sklopu BiH, jer "duh i nasljeđe" NIKADA nije recimo posjetilo jugozapadnu BiH (potez od Drvara do Mostara, od Bugojna do granice sa RH), NIKADA niti jednog metka nije poslao u recimo Duvno ili Livno, mada su i tamo bile jedinice TO-a, policije, Patriotske lige... koje su branile BiH. Bitna mu je valjda njegova avlija bila. Podrinjci, posavljaci, krajišnici, hercegovci i ostali će reći svoje. Govorim "iz prve ruke" za spomenuto područje.wolf07 wrote: A sto se tice "rata nece biti", pretpostavljam da to najvise kritikuju isti ljudi koji danas zamjeraju Silajdzicu sto je previse tvrd i "radikalan". Niko nece posteno da prizna da bi ga danas 10x vise kleli da je rek'o: "narode, oruzje u ruke",
Alijina izjava "to nije naš rat" se desila skoro 5 mjeseci ranije od razaranja sela Ravnog. Čemu laži?
Dalje, kako ti tvrdiš da su u Mostaru, Livnu, Bugojnu (nemoj ni Stolac izuzeti jer su i tamo postojale organizovane jedinice TO-a) itd...postojale jedince TO-a koje nikada ništa nisu dobile od Sarajeva, samo da te priupitam, ko je onda organizovao te jedinice TO-a? Otkud im naoružanje neophodno za formiranje? Ili ti misliš da su se takve jedinice napravile same od sebe onako stihijski?
Vidi, meni je apsolutno jasno da ima ljudi koji ne vole Aliju što je apsolutno u redu. Neki ljudi ga podržavaju neki ne podržavaju dok su neki ljudi jednostavno indiferentni u pogledu Alije. Međutim, ono što mi nije jasno je poturanje laži i pljuvačina koja nikakovg osnova nema. Bar u današnje vrijeme kada je moderan svijet zasnovan na komunikacijskim sistemima i adekvatnom razmjenom informacija, nema nikave potrebe da se šire laži. Jednostavno, sve se zna.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#133 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
Isto ovo vrijedi i za Karadžića,...Namazan je Imamović.NightSkyWalker wrote:JASMIN IMAMOVIĆ, načelnik Općine Tuzla
- NightSkyWalker
#134 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
Da bi se pljuvalo po Aliji uslov je izvrnuti cinjenice.
-
hercegovac_pravi
#135 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
To je stari isprobani metod, ali u današnje vrijeme veoma rijetko prolazi upravo zbog dostupnosti kvalitetnih informacija širokoj narodnoj masi.NightSkyWalker wrote:Da bi se pljuvalo po Aliji uslov je izvrnuti cinjenice.
- jeza u ledja
#136 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
Uh.PasoDzigera007 wrote:Da nije bilo Alije,nebi ni Sarajeva bilo.
Kako te bolan nije stid?
Sarajevo bi opstalo i da je Ekrem Jevric bio na Alijinom mjestu, ili da tog mjesta uopste nije ni bilo, zajedno sa komplet vladom koja je tada postojala. Organizovali bi se sami, kao sto u sustini i jesmo.
To je jedina istina.
Srbi su se ko zadnje suge netom ispalili sa Grbavice, Ilidze, iz Vogosce nakon Dejtona. Da je bilo obrnuto, nama se to nikad ne bi desilo, jer se mi nismo borili za Alijine ideje kao sto su Srbi za Karadziceve, vec za goli opstanak. I kad kazem "opstanak" mislim upravo na to, za fizicki opstanak, a ne za neku ublehu od drzave kakva je stvorena u Dejtonu.
Eto Alija je bio dobar sa Iranom i sa Amerikom. Wow! Da je bio dobar rat ne bi trajao 3 i po godine, jer ga mi ne bi docekali bez igdje ista, i ne bi ko zadnji blecci cekali toliko vremena da nas Jenkiji spasavaju.
bleeeee..
-
StupskaBitanga
#137 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
jeza u ledja wrote: *
Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
jeza u ledja wrote:Uh.PasoDzigera007 wrote:Da nije bilo Alije,nebi ni Sarajeva bilo.![]()
Kako te bolan nije stid?
Sarajevo bi opstalo i da je Ekrem Jevric bio na Alijinom mjestu, ili da tog mjesta uopste nije ni bilo, zajedno sa komplet vladom koja je tada postojala. Organizovali bi se sami, kao sto u sustini i jesmo.
To je jedina istina.
Srbi su se ko zadnje suge netom ispalili sa Grbavice, Ilidze, iz Vogosce nakon Dejtona. Da je bilo obrnuto, nama se to nikad ne bi desilo, jer se mi nismo borili za Alijine ideje kao sto su Srbi za Karadziceve, vec za goli opstanak. I kad kazem "opstanak" mislim upravo na to, za fizicki opstanak, a ne za neku ublehu od drzave kakva je stvorena u Dejtonu.
Eto Alija je bio dobar sa Iranom i sa Amerikom. Wow! Da je bio dobar rat ne bi trajao 3 i po godine, jer ga mi ne bi docekali bez igdje ista, i ne bi ko zadnji blecci cekali toliko vremena da nas Jenkiji spasavaju.
bleeeee..
- DiplomataSaSela
#138 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
Vjerovatno je Holbrook-ova knjiga najtacnija...ostalo svako svoje misljenje....ali da je Alija danas ziv,sumnjam da bi bilo dodika ikako...
- Pitar s Kariba
#139 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
ella.ella wrote:prvo treba razjasnit dvije cinjenice. srpska i hrvatska politika, a politika je izraz volje kolektiviteta, je osudjena za najteze zlocine definisane u medjunarodnom pravu. bosanska politika nije ni optuzena, a kamoli osudjena za bilo kakav zlocin odnosno udruzeni zlocinacki poduhvat protiv nekog drugog naroda.yyy_yyy wrote:A zasto onda danas osudjuju borce armije BiH i zasto je Rasim Delic optuzen? Zasto on nije sudio svojim borcima za krsenje Zenevske konvencije, zasto nije uveo red do svakog vojnika u armiji i da ni jedna dlaka sa glave ne smije faliti ni jednom civilu i zarobljeniku?NightSkyWalker wrote:Uprkos cinjenici da je protiv bosnjaka sve radjeno, da su ubijani, silovani, rusene im svetinje, protjerivani..., Alija nikada nije uzvratio istom mjerom i nije se svetio. Naprotiv, Alija i njegova armija su stitili nebosnjake i njihove svetinje. Tako je na najbolji moguci nacin osvjetlao obraz bosnjaka kao europskih muslimana.
Cinjenica teska i tvrda kao beton!
medjutim druga cinjenica je strategija sudjena za ratne zlocine (usvojena u BiH pod pokroviteljstvom Haga) koja zlocine ne tretira ni po hronologiji ni po tezini, nego u skladu sa svetim trojstvom u bih, a to je da se obradjuje isti broj predmeta za sva tri naroda, bez obzira na tezinu, koji su bitni za taj narod, kako bi (kako strategija kaze) narodi osjetili ravnopravni u odnosu na pravosudje. to znaci da se recimo srbima sudi za genocid, jer je to najtezi zlocin bitan za bosnjake, hrvatima za etnicko ciscenje, a bosnjacima za krsenje zenevskih konvencija, jer su to najtezi zlocini u pojednim narodima. ili s druge strane imas npr. kordica osudjenog za etnicko ciscenje usmjereno protiv cijelog naroda na odredjenom podrucju (sto je podrazumijevalo vise tacaka za zlocine protiv covjecnosti) i rasima osudjenog za nekaznjavanje okrutnog postupanja protiv 12 srpskih zarobljenika. ali bez obzira i na uplitanje politike, i na ovakvo tretiranje zlocina, hag i sud bih su iza sebe ostavili bogatu faktografiju koja je trajni bedem protiv zaborava i izvrtanja cinjenica.
svaka čast..samo čiste činjenice i argumenti. svi koji žele da izjednačavaju zločine i odgovornost "sukobljenih strana" neka se manu šuplje priče i propagande i neka pokušaju dokazati suprotno!!
kamo puste sreće da su na drugim stranama bili ljudi slični Aliji...
- Pitar s Kariba
#140 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
bilo bi , bilo.. itekakoCheguevarax wrote:da ne bi Alije, ne bi bilo ni rata
čitao sam jednom tekst pokojnog Vladimira Srebrova, koji je opisivao atmosferu sa nekog skupa sds-a, pred sami početak rata u holiday inn-u, čini mi se. raspravljalo se o nekom tada ponuđenom međunarodnom planu kojim se pokušavalo zaustaviti daljnje zaoštravanje situacije. nakon što je bio izložen prijedlog međunarodne zajednice, pristupilo se raspravi. uglavnom, ustao je čovjek i rekao nešto u stilu: e pa zar ćemo sada pristati na mir. kad smo se ovoliko spremali ima da ratujemo pa makar jedan dan! to je izazvalo burne i gromoglasne ovacije i dugotrajan aplauz prisutnih.
dakle, srpska ratna mašinerija je bila uveliko pokrenuta. formirane sao opštine i regije, paralelne strukture vlasti i policije (o to i jna da i ne govorim), oružje podijeljeno i napravljeni planovi. srbi su vidjeli istorijsku priliku da u takvoj situaciji i premoći riješe "problem turaka", velike srbije i ostalih njihovih mitoloških gluposti. s druge strane, hrvatska je vapila za prenošenjem rata u bih i rasterećivanjem pritiska na samu sebe.
drugim riječima, nažalost, i sa Alijom i bez Alije, i sa bilo kim, i sa proglašenjem nezavisnost i bez nje, u takvim prilikama i rasporedu snaga, Bosna nije imala šansi. sudbina nam je bila zapečaćena negdje drugo.
-
StupskaBitanga
#141 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
Alija je u zlu koje je zadesilo BiH vidio savršenu šansu da ostvari ideju o muslimanskoj državi
Kojeg je đavla muslimane okarakterizirao kao Bošnjake???
Dakako uvijek postoji izreka o mrtvima sve najbolje ali nažalost neki nepromišljeni glupi neshvatljivi potezi našeg dede A. i danas nas skupo koštaju
Kojeg je đavla muslimane okarakterizirao kao Bošnjake???
Dakako uvijek postoji izreka o mrtvima sve najbolje ali nažalost neki nepromišljeni glupi neshvatljivi potezi našeg dede A. i danas nas skupo koštaju
- Pitar s Kariba
#142 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
Imaju i Palestinci mnogo mladića i djevojaka u jaknama i patikama i sa improviziranim puškama, samo što su oni podijeljeni u razne frakcije, od ekstrmnih ljevičara i komuniksta do Hamasa i islamista. Pa se te onda te frakcije ni u čemu ne mogu dogovoriti i svaka vodi svoj rat protiv Izraela i usput se tuku međusobno.StupskaBitanga wrote: Nije Alija očuvao Bosnu u njeniim granicama već mladići i djevojke u jaknama patikama i improviziranim puškama
Mladiće i djevojke treba organizovati, uvezati, nahraniti, obući, opremiti, uspostaviti sistem i hijerarhiju.. itd itd. Lord Karington, iako nije baš bio naklonjen ni Aliji ni Bosni, odao mu je priznanje i rekao otprilike ovako: A.I. je od neorganizovane bande uspio napraviti vojsku dok je Karadžić od organizovane vojske uspio napraviti bandu!
- argyle
#143 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
za Ravno itd itd, pogledaj i priznaj gresku.stecak wrote:Spržili mu i porušili selo Ravno, a dotični tvrdi kako "rata neće biti". Okupacija i agresija naveliko krenula (da ne govorim o pripremama), a dotični skužio za isto vjeravatno kada je uhapšen na aerodromu (do tada spaljeno bar pola BiH). Ili ima ona bolja: "to nije naš rat", misleći valjda da se Ravno nalazi u Zanzibaru. Na kraju krajeva, kada bolje razmislim, možda i nije bilo u sklopu BiH, jer "duh i nasljeđe" NIKADA nije recimo posjetilo jugozapadnu BiH (potez od Drvara do Mostara, od Bugojna do granice sa RH), NIKADA niti jednog metka nije poslao u recimo Duvno ili Livno, mada su i tamo bile jedinice TO-a, policije, Patriotske lige... koje su branile BiH. Bitna mu je valjda njegova avlija bila. Podrinjci, posavljaci, krajišnici, hercegovci i ostali će reći svoje. Govorim "iz prve ruke" za spomenuto područje.wolf07 wrote: A sto se tice "rata nece biti", pretpostavljam da to najvise kritikuju isti ljudi koji danas zamjeraju Silajdzicu sto je previse tvrd i "radikalan". Niko nece posteno da prizna da bi ga danas 10x vise kleli da je rek'o: "narode, oruzje u ruke",
odakle da salje?NIKADA niti jednog metka nije poslao u recimo Duvno ili Livno
-
popajic
#144 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
Sarajevo je opstalo zahvaljujuci ljudima koji nisu nasjeli na babino:mirno spavajte, rata nece biti.PasoDzigera007 wrote: Da nije bilo Alije,nebi ni Sarajeva bilo,da nije bilo Sarajeva,nebi bilo ni Bosne,da nema Bosne,nebi bilo ni nas.
.....
PREMA TOME SE USTANE NA NOGE KADA SE SPOMENE ALIJA IZETBEGOVIC!
A bilo bi cak i Republike BIH da Alija svojim potpisom ne legitimisa agresijom otudjeno.
Tvoji hvalospjevi ne idu ni mrvicu pod ruku sa cinjenicama.
I ne naredjuj,ziv bio,nikakvo ustajanje na noge pri pomenu njegovog imena.Doduse,mene samo njegovo ime toliko iznervira da skacem na noge...ali,iz drugih razloga
-
CAUS-VISOKO
#145 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
"ovo nije nas rat", je SDP-ova recenica koja se podlo imputira rahmetli Aliji. S navedenom recenicom su prakticno zamrzli svoje aktivnosti i ponovo se probudili nakon dejtonskog (nametnutog) sporazuma.
-
StupskaBitanga
#146 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
popajic wrote:Sarajevo je opstalo zahvaljujuci ljudima koji nisu nasjeli na babino:mirno spavajte, rata nece biti.PasoDzigera007 wrote: Da nije bilo Alije,nebi ni Sarajeva bilo,da nije bilo Sarajeva,nebi bilo ni Bosne,da nema Bosne,nebi bilo ni nas.
.....
A bilo bi cak i Republike BIH da Alija svojim potpisom ne legitimisa agresijom otudjeno.
I ne naredjuj,ziv bio,nikakvo ustajanje na noge pri pomenu njegovog imena.Doduse,mene samo njegovo ime toliko iznervira da skacem na noge...ali,iz drugih razloga
- kamen spoticanja
#147 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
opet henry levy s"ljiljan i pepeo" str.367popajic wrote:Sarajevo je opstalo zahvaljujuci ljudima koji nisu nasjeli na babino:mirno spavajte, rata nece biti.PasoDzigera007 wrote: Da nije bilo Alije,nebi ni Sarajeva bilo,da nije bilo Sarajeva,nebi bilo ni Bosne,da nema Bosne,nebi bilo ni nas.
.....
"3 oktobar
Generaln Divjak telefonom: "Danas je nas glavni problem da dobijemo na vremenu.Amerikanci hoce da se zaustavimo.Pravimo se gluhi.Svaki dobijeni dan je nesto oslobodjene Bosne" To je odjek onoga sto nam je povjerio,na terenu,jedan komadant iz Skender Vakufa : "Ici cemo do Banjaluke! Ako nam narede da se ranije zaustavimo? Tog dana radio-telefon ce biti u kvaru,necemo vise biti tu kad on proradi;a ako stigne ta poruka,propustice da nam je proslijede"
al ti bi nam donio vise...pljuckanja nikad na odmet...onako iz daljine
- argyle
#148 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
kad je to izjavio?popajic wrote:Sarajevo je opstalo zahvaljujuci ljudima koji nisu nasjeli na babino:mirno spavajte, rata nece biti.PasoDzigera007 wrote: Da nije bilo Alije,nebi ni Sarajeva bilo,da nije bilo Sarajeva,nebi bilo ni Bosne,da nema Bosne,nebi bilo ni nas.
.....
i ti bi trebao pregledati video
JA OVIM PROGLASAVAM NEUTRALNOST BOSNE I HERCEGOVINE
ZAPAMTITE OVO NIJE NAS RAT
MI NE ZELIMO TAJ RAT
UCINITE SVE DA SACUVAMO MIR U BOSNI
i sve ovo u junu '91 vezano za rat u Hrvatskoj.
nakon toga protesti Bosnjaka i Hrvata

Last edited by argyle on 17/10/2010 11:53, edited 1 time in total.
-
fixer
#149 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
Mi dan danas odrzavamo dobre odnose sa Iranom i Amerikom istodobno, a glasali smo za njihove sankcije u Vijecu sigurnosti. A nema Alije... Dva mjeseca poslije glasanja oni obecavaju investiranje u BiH u vrijednosti 150 miliona. Izmedju Moskve i Washingtona je umijece odrzavati dobre odnose, a Teheran svoju vanjsku politiku ne vodi po sistemu "nisi s nama, protiv nas si".
- argyle
#150 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
evo vam malo knjiga pa citajte:
(o daytonu)

http://www.megaupload.com/?d=GKDENKB3

kritike uredu, ali lazi ne
(o daytonu)

http://www.megaupload.com/?d=GKDENKB3
kritike uredu, ali lazi ne