TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Locked
enco12

#126 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by enco12 »

Mshala neka gledaju svi, ali brate neide ljudi poste i nameracili se na Olivera da pripreme iftar kad on krmetinu pristavio :lol:
mozda je zbavio ovu halal klempetinu... :D

Image[/quote][/quote]
Popusise ga ovi sa Oliverom :lol: na istu foru kao federalna prije par godina!E pa to je kad ljudi nepaze.A jesi primjetio da nisu zavrsili emisiju,izgleda da su skontali i oni u toku emisije da se radi o janjetu sa govornom manom!
xDenisx

#127 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by xDenisx »

danny_boy wrote:Kao prvo, na koje heroje misliš? Jel možda na onog heroja iz Srebrenice, koji je spasio
glavu, dok su mu vojnici pobijeni bez ispaljenog metka?
Ne, nego oni 8000 koji su bili zvijerski pobijeni samo zato sto su bili muslimani. To su nasi heroji, nasi sehidi, i to sto vi sada mislite da je vrijeme da ih zaboravimo, da ne treba o njima ni znati ni uciti (fuj), to je vas problem.
LaBomba

#128 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by LaBomba »

Prpa.ba wrote:
LaBomba wrote:Od agresora se ne brani jakom ekonomijom, nego jakom vojskom. Ekonomija, obrazovanje, ostanak mladih u BiH, i borba protiv korupcije nisu izvodljivi pojmovi u drzavi koja je uredjena na rezultatima agresije.

A gdje je ta jaka vojska? 8-)

Demagogija na niovu ovih persona s potjernice:

ImageImageImage ImageImage Image Image Image

Uvijek na braniku domovine 8-)

Pa ovo sto si ti sda postavio je upravo vrsta demagogije. Nidje veze likovi sa slika i ono o cemu ja razmisljam.
Alfons Kauders

#129 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by Alfons Kauders »

xDenisx wrote:
danny_boy wrote:Kao prvo, na koje heroje misliš? Jel možda na onog heroja iz Srebrenice, koji je spasio
Ne, nego oni 8000 koji su bili zvijerski pobijeni samo zato sto su bili muslimani. To su nasi heroji, nasi sehidi, i to sto vi sada mislite da je vrijeme da ih zaboravimo, da ne treba o njima ni znati ni uciti (fuj), to je vas problem.
de malo patetike, taman za dnevnika...

ko je ovdje rekao da treba zaboraviti rat i zlocine? niko, ama bas niko... zapravo niko ga i ne moze zaboraviti, tj. niko s pola mozga...
xDenisx

#130 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by xDenisx »

Alfons Kauders wrote:ko je ovdje rekao da treba zaboraviti rat i zlocine? niko, ama bas niko...
Prolistaj temu kralju :-)

Moje dijete ću učiti kao je ovdje ratovao naivni narod, koji je vjerovao više političarima
nego svojoj pameti i razumu. Kako su iz rata izlašli mnogi političati kao extra bogati,
i koji danas vozaju najskuplje automobile, žive u najskupljim vilama, idu na ljetovanja
gdje požele. Kako nikad ne smije ljude odvajati prema vjeri, i naravno istoriju
od 1990-1995 nikad ne treba znati ni učiti,
jer je to nešto što treba okarakterisati kao
vrijeme bezumlja
LaBomba

#131 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by LaBomba »

Od agresora se ne brani jakom ekonomijom, nego jakom vojskom. Ekonomija, obrazovanje, ostanak mladih u BiH, i borba protiv korupcije nisu izvodljivi pojmovi u drzavi koja je uredjena na rezultatima agresije.
[/quote]
sve dok budemo ovako plitko razmisljali nema nam pomoci. vojskom se branilo mozda u srednjem vijeku. danas se najbolje braniti upravo ekonomskim razvojem. zasto niko ne dira svicarsku, saudijsku arabiju, svedsku i slicno.. zato sto skoro nikom nije u interesu da tamo izbiju sukobi.
sa druge strane postoje primjeri drzava kojima je prioritet bio jacanje vojske. bivi SSSR , jugoslavija, sada rusija, iran, sjeverna koreja.. mozes da primjetis da su te drzave poprilicno nerazvijene i da tamo nije ugodan zivot.

Mnogima ovde nema pomoci. Mnogi ovde zaboravljaju da im se agresija desila na kraju 20 i pragu 21 stoljeca, tacnije prije 20 god, no t im ne smeta da poput tebe daju "pametne" izjave kako s eto vojskom branilo samo u srednjem vijeku :-)
Stvarno me najvise od svega iritira toliko primjetan manjak inteligencije kod pojedinih, koji jos uz to nastoje ispasti najveci pametnjakovici. Prema takvima ako sebi ne dozvoljavas da zaboravis proslost, i prisjecas se najvaznijih datuma i istoriji zemlje, odmah si "haretovac" i protiv si ekonomije i razvoja. Neka mi slicni navedu primjer jake ekonomske zemlje a politicki nestabilne.
LaBomba

#132 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by LaBomba »

danny_boy wrote:
luckylaka wrote:
sakop wrote:ko je bio u ratu u bih, ko je slusao i gledao senadove centralne dnevnike, kako u ratu tako na hayatu a sada i na tv1 zna
zna
zna
da gosti, teme i prilozi nisu ispiranje mozgova, nego podsjetnik, suočavanje sa našom istinom,ratom.
mislim da to radi na korektan način,druga je stvar što se nekima ne svidja istina (da su srbija i hrvatska dijelile bosnu, da imamo ratnih profitera, da stranke zavade pa vladaju, da nas stranci iskorištavaju... )

mislim da senad sa prilozima radi pravu stvar - podsjeća nas na nasu ponosnu proslost,rat nase heroje, nase mrtve,stradale kojima treba odati počast
druga je stvar što mi to ne cijenimo koliko bi morali jer svako zna šta se dešavalo u bih i oko bih od 1990-tih pa do danas.

gospodo,ako vas istina boli,promijenite kanal
gospodo,ako vas istina boli,pripremite se za još istine
gospodo,polako ali sigurno dolazi 5 minuta bosne i hercegovine :bih: :bih: :bih:
:thumbup: :thumbup:
Kao prvo, na koje heroje misliš? Jel možda na onog heroja iz Srebrenice, koji je spasio

Ja mislim da takvima poput tebe ne treba podsjećanje jer ti nisi ni odmakao od one
ratne 92.

Meni podjećanje ne treba, jer ne želim da se podjećam. ZNAM sve, i to je dovoljno.

Moje dijete ću učiti kao je ovdje ratovao naivni narod, koji je vjerovao više političarima
nego svojoj pameti i razumu. Kako su iz rata izlašli mnogi političati kao extra bogati,
i koji danas vozaju najskuplje automobile, žive u najskupljim vilama, idu na ljetovanja
od 1990-1995 nikad ne treba znati ni učiti, jer je to nešto što treba okarakterisati kao
vrijeme bezumlja.
Ne mozes pricati o stvarima o kojima samo povsno znas, vezano za Srebrenicu. Ti uci svoje dijete kkao ti mislis, ali vjeruj ono ce samo jednog dana nauciti sve na sopstvenom iskustvu, isto kao sto smo i mi ostali a roditelji su nas ucili nesto sasvim drugo, i bas me zanima da li se jedan Veselin Vlahovic-Batko uklapa u tvoju definiciju "naivnog naroda" koji je ratovao? I zanima me kako ti definises to da je "naivni narod" odjenom , na cistu miru, samo tako poceo ratovati?
letacina

#133 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by letacina »

LaBomba wrote:
Od agresora se ne brani jakom ekonomijom, nego jakom vojskom. Ekonomija, obrazovanje, ostanak mladih u BiH, i borba protiv korupcije nisu izvodljivi pojmovi u drzavi koja je uredjena na rezultatima agresije.
sve dok budemo ovako plitko razmisljali nema nam pomoci. vojskom se branilo mozda u srednjem vijeku. danas se najbolje braniti upravo ekonomskim razvojem. zasto niko ne dira svicarsku, saudijsku arabiju, svedsku i slicno.. zato sto skoro nikom nije u interesu da tamo izbiju sukobi.
sa druge strane postoje primjeri drzava kojima je prioritet bio jacanje vojske. bivi SSSR , jugoslavija, sada rusija, iran, sjeverna koreja.. mozes da primjetis da su te drzave poprilicno nerazvijene i da tamo nije ugodan zivot.

Mnogima ovde nema pomoci. Mnogi ovde zaboravljaju da im se agresija desila na kraju 20 i pragu 21 stoljeca, tacnije prije 20 god, no t im ne smeta da poput tebe daju "pametne" izjave kako s eto vojskom branilo samo u srednjem vijeku :-)
Stvarno me najvise od svega iritira toliko primjetan manjak inteligencije kod pojedinih, koji jos uz to nastoje ispasti najveci pametnjakovici. Prema takvima ako sebi ne dozvoljavas da zaboravis proslost, i prisjecas se najvaznijih datuma i istoriji zemlje, odmah si "haretovac" i protiv si ekonomije i razvoja. Neka mi slicni navedu primjer jake ekonomske zemlje a politicki nestabilne.[/quote]

dobro, e daj nam onda ti reci koje je rješenje da napravimo političku stabilnu zemlju...

I kako je izvodivo stvaranje jake vojske... :lol: (evo nasmijah se)
zateznistub

#134 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by zateznistub »

Ne znam kome je vise do rata i tema oko rata?! OK, treba pamtiti sta je bilo '92-'95. Danasnja zloupotreba tog perioda nije fina (BLAGO RECENO). Itekako treba razgovarati zagovarati teme o ekonomiji. Kako ce meni tema o ratu pomoci sutra kad djetetu ne budem mogao platiti vrtic ili kad u izlogu ugleda lutku koju ja ne mogu kupiti, kako ce mi tada pomoci price i sjecanja o ratu. Okrenite se onome od cega se zivi i kako se zivi. Za one "patriote" koje ce me napasti info da sam RVI koji je 2x ranjen u ratu a poceo nositi pusku kad velika vecina nije ni znala za rat u BiH!!!
letacina

#135 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by letacina »

LaBomba wrote: Ne mozes pricati o stvarima o kojima samo povsno znas, vezano za Srebrenicu. Ti uci svoje dijete kkao ti mislis, ali vjeruj ono ce samo jednog dana nauciti sve na sopstvenom iskustvu, isto kao sto smo i mi ostali a roditelji su nas ucili nesto sasvim drugo, i bas me zanima da li se jedan Veselin Vlahovic-Batko uklapa u tvoju definiciju "naivnog naroda" koji je ratovao? I zanima me kako ti definises to da je "naivni narod" odjenom , na cistu miru, samo tako poceo ratovati?

znači ti predlažeš da se RS otcijepi kako nas Srbi više ne bi mogli genocidisati kao prethodnih "deset" puta do sad? :D
extraordinary

#136 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by extraordinary »

Drago mi je što nisam jedini koji je primjetio da je TV1 propagandistička televizija. Već prvi dan mi se nije svidjelo samohvalisanje, kao da su jedina televizija u BiH, kao da nam oni otkrivaju toplu vodu i slično. A onda sam vidio i pojedine priloge. Uglavnom, puno više sam očekivao od ove televizije, mada je možda prerano suditi jer su tek počeli.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#137 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by Chmoljo »

LaBomba wrote:
Stvarno me najvise od svega iritira toliko primjetan manjak inteligencije kod pojedinih, koji jos uz to nastoje ispasti najveci pametnjakovici. Prema takvima ako sebi ne dozvoljavas da zaboravis proslost, i prisjecas se najvaznijih datuma i istoriji zemlje, odmah si "haretovac" i protiv si ekonomije i razvoja. Neka mi slicni navedu primjer jake ekonomske zemlje a politicki nestabilne.
:-) :-) :-)

uzrok političke nestabilnosti ne mora biti odsustvo jake vojske. štaviše, tamo gdje postoji izrazito snažna prisutnost vojske upravo su te zemlje poliički nestabilne (bivše SSSR, Afganistan, S. Koreja, Izrael)...

znaš, treba nečim i nahraniti tu vojsku, i metke im kupiti... ili očekuješ da će opet braća Arapi slati lovu za oružje :-)
Alfons Kauders

#138 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by Alfons Kauders »

xDenisx wrote:
Alfons Kauders wrote:ko je ovdje rekao da treba zaboraviti rat i zlocine? niko, ama bas niko...

vrijeme bezumlja
pa covjek govori o tome cemu ce uciti svoje dijete... ko smo to ja ili ti da se mijesamo u njegov izbor i u njegov porodicni zivot? :shock:
letacina

#139 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by letacina »

zateznistub wrote:Ne znam kome je vise do rata i tema oko rata?! OK, treba pamtiti sta je bilo '92-'95. Danasnja zloupotreba tog perioda nije fina (BLAGO RECENO). Itekako treba razgovarati zagovarati teme o ekonomiji. Kako ce meni tema o ratu pomoci sutra kad djetetu ne budem mogao platiti vrtic ili kad u izlogu ugleda lutku koju ja ne mogu kupiti, kako ce mi tada pomoci price i sjecanja o ratu. Okrenite se onome od cega se zivi i kako se zivi. Za one "patriote" koje ce me napasti info da sam RVI koji je 2x ranjen u ratu a poceo nositi pusku kad velika vecina nije ni znala za rat u BiH!!!

Tebi neće, ali pogodi kome hoće... :oops:
Alfons Kauders

#140 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by Alfons Kauders »

Chmoljo wrote:
LaBomba wrote:

uzrok političke nestabilnosti ne mora biti odsustvo jake vojske. štaviše, tamo gdje postoji izrazito snažna prisutnost vojske upravo su te zemlje poliički nestabilne (bivše SSSR, Afganistan, S. Koreja, Izrael)...

znaš, treba nečim i nahraniti tu vojsku, i metke im kupiti... ili očekuješ da će opet braća Arapi slati lovu za oružje :-)
pa vjerovatno covjek sebe vidi kao logisticara u nekom buducem ratu... :D mislim, salu na stranu, nije to ni lose... :D neko drugi hrani vojsku, neko djeli arapske pare... neko cuci u rovu... :D bas me zanima koja je uloga meni u svemu tome namijenjena... :D za logistiku nisam, tanak sam s matematikom... :D
LaBomba

#141 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by LaBomba »

letacina wrote:
LaBomba wrote: Ne mozes pricati o stvarima o kojima samo povsno znas, vezano za Srebrenicu. Ti uci svoje dijete kkao ti mislis, ali vjeruj ono ce samo jednog dana nauciti sve na sopstvenom iskustvu, isto kao sto smo i mi ostali a roditelji su nas ucili nesto sasvim drugo, i bas me zanima da li se jedan Veselin Vlahovic-Batko uklapa u tvoju definiciju "naivnog naroda" koji je ratovao? I zanima me kako ti definises to da je "naivni narod" odjenom , na cistu miru, samo tako poceo ratovati?

znači ti predlažeš da se RS otcijepi kako nas Srbi više ne bi mogli genocidisati kao prethodnih "deset" puta do sad? :D
To je bila tvoja "pametna" izjava, ne moja.
letacina

#142 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by letacina »

Alfons Kauders wrote:
xDenisx wrote:

vrijeme bezumlja
pa covjek govori o tome cemu ce uciti svoje dijete... ko smo to ja ili ti da se mijesamo u njegov izbor i u njegov porodicni zivot? :shock:

pa ukoliko mi svoju djecu ne budemo od najranijih dana učili svim blagodatima militarizma, pucanja iz kalašnjikova, bacanje bombe i ne budemo im jasno ukazali na to da ih sutra čeka novi genocid jer vampiri čekaju da ustanu iz kovčega, opet će nam se ponoviti 92.... :run:
Chmoljo

#143 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by Chmoljo »

Alfons Kauders wrote:
pa vjerovatno covjek sebe vidi kao logisticara u nekom buducem ratu... :D mislim, salu na stranu, nije to ni lose... :D neko drugi hrani vojsku, neko djeli arapske pare... neko cuci u rovu... :D bas me zanima koja je uloga meni u svemu tome namijenjena... :D za logistiku nisam, tanak sam s matematikom... :D
ja brzo trčim tj. bježim... ho'š sa mnom? :mrgreen:
letacina

#144 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by letacina »

LaBomba wrote:
letacina wrote:

To je bila tvoja "pametna" izjava, ne moja.
Što izbjegavaš odgovor na pitanje... :mrgreen:

Da čujem koji su to tvoji prijedlozi za stvaranje politički stabilne zemlje i kako bi ti u ovakvim okolnostima razvio vojsku? Gdje zapelo? :mrgreen:
LaBomba

#145 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by LaBomba »

Chmoljo wrote:
LaBomba wrote:

moja izjava da se od agresije brani vojskom je bila na izjavu jednog forumasa da se od agresije brani ekonomijom. De ti sda meni objasni kako smo se to mi mogli odbraniti ekonomijom 1992?
Alfons Kauders

#146 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by Alfons Kauders »

Chmoljo wrote:
Alfons Kauders wrote:
ja brzo trčim tj. bježim... ho'š sa mnom? :mrgreen:
necu... sad sam skonto da imam instalaciju excela i da sam narucio nov laptop... :D dual-core, kila i po, a samo sedam stoja kod bingovog brata... :D

tako da mi ne treba matematika, excel i prci... :D odo i ja u logistiku ovaj put, pa sjednemo nekad kod mene na poljinama ili na bjelasnici... :D
Chmoljo

#147 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by Chmoljo »

LaBomba wrote:
moja izjava da se od agresije brani vojskom je bila na izjavu jednog forumasa da se od agresije brani ekonomijom. De ti sda meni objasni kako smo se to mi mogli odbraniti ekonomijom 1992?
:-)

nisi '92, ali jesi ranije, recimo '82... i ne pada mi na pamet da trošim vrijeme objašnjavajući nekome u kakvom su odnosu stabilnost države, ekonomija i vojska...
LaBomba

#148 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by LaBomba »

znači ti predlažeš da se RS otcijepi kako nas Srbi više ne bi mogli genocidisati kao prethodnih "deset" puta do sad? :D[/quote]

To je bila tvoja "pametna" izjava, ne moja.[/quote]

Što izbjegavaš odgovor na pitanje... :mrgreen:

Da čujem koji su to tvoji prijedlozi za stvaranje politički stabilne zemlje i kako bi ti u ovakvim okolnostima razvio vojsku? Gdje zapelo? :mrgreen:[/quote]

Vojsku nebi ni stvarao u ovvakvim okolnostima, a okolnosti se mogu mjenjati. Zasto mi moramo biti jedina zemlja u svijetu gdje se svi bune i to ispijanjem kafe po kaficima. U izbore ne vjerujem, to da kazem.
Chmoljo

#149 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by Chmoljo »

Alfons Kauders wrote:
necu... sad sam skonto da imam instalaciju excela i da sam narucio nov laptop... :D dual-core, kila i po, a samo sedam stoja kod bingovog brata... :D

tako da mi ne treba matematika, excel i prci... :D odo i ja u logistiku ovaj put, pa sjednemo nekad kod mene na poljinama ili na bjelasnici... :D
neću ja to. osim ako nemaš kakvu dobru ogradu. šta treba, da svaka gladna šuša gleda kako pečemo janje. :roll: što se ioni nisu snalazili ko i mi...

neću, ja odoh u nazadni i dekadentni Zapad.
Chmoljo

#150 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by Chmoljo »

LaBomba wrote:
Vojsku nebi ni stvarao u ovvakvim okolnostima, a okolnosti se mogu mjenjati. Zasto mi moramo biti jedina zemlja u svijetu gdje se svi bune i to ispijanjem kafe po kaficima. U izbore ne vjerujem, to da kazem.
a ovo je tek za Nobela :lol: jarane moj, izbori nisu čudo... :D
Locked