TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Locked
samonikli

#1 TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by samonikli »

Večeras gledam onu novu TV 1 News televiziju, ali iskreno katastrofa, ide Centralni Dnevnk sa Senadom Hađifejzovićem, idu neki patriotski prilozi, i onaj prilog dugometražnog razgovora Koljević - Mladić - Smith. Od večeras je jasno da TV 1 nije nikakva News TV nego populistički medij ovdašnje elite. Senad Hadžifejzović još živi u 1992 ili 1993 godini, a pritom uživa blagodati 2010 godine. Prikaziva razgovore kako su Srbi i UN vodili pregovore i šta je ko kome reko i opsovao i koliko je ko bio "muškarčina" u tim razgovorima. Potpuno je sada jasno zašto će se ta emisija emitirati do 04.10.2010., dakle dan poslije općih izbora u BIH. Zadatak Senada Hadžifejzovića je da truje i da pomuti pamet ovom narodu do izbora da zaboravi na glad, bolest, neimaštinu, bijedu, korupciju, opštu katastrofu i ovaj grob u kome se nalazimo i kao narod i kao građani a Senad će po oprobanom receptu dan poslije izbora i na osnovi izbronih rezultata dobiti fin procenat od zaluđivanja naroda, naravno iz centrala dvije najveće bošnjačke stranke. Nije Senad jos prema onim prilozima doživio 2000 godinu, još mu izgleda iznad glave fijuču granate, još trči s kanisterom po vodu,pa da nepovjeruješ. Truje ovaj narod glupostima, hoće Senad reći 15 godina poslije rata koje bacio granatu na Markale, ma Senade brate znamo mi to, Srbi su bacili, ubili desetine ljudi i jos toliko izranjavali i osakatili. Sve mi to znamo Senade, zamo Senade jer nije ekskluziva ako se zna da u Hagu su pravosnažno već osuđeni i (mislim ) vodeći ljudi Romanijskog korpusa. Sve mi to znamo,ali će zato Senad u narednih mjesec dana do izbora ispirati ovom jadnom narodu mozak o tome što znaju i ptice na grani.
Ali ima ono što Senad neće da priča, neće Senad reći da je u ovih 4 godine katastroflane vlasti SDA protjerala više bošnjaka u inostranstvo nego SDS u onih 4 godine, da je uništeno preko 20 000 radnih mjesta i da dok u ovom trenutku ovo čitate se gasi 5 dodatnih radnih mjesta, koliki je stepen korupcije zahvljajući SDA, SBiH, neće da kaže koliki je minus u Elektroprivredi, neće da kaže koliko je kriminilaca oko nas i na ulici, koliko je potecijalnih narkomana i kakvo je društvo. A to pušta da se gleda na sada već pristrasnoj TV 1 koja nije ni blizu objektivne televizije. Objektivna televizija je ona koja emetira realnost a neke providne maske iz kojih viri Silajdžić, Tihić, ili slična kamrila ovdašnjih prevaranata. Mislio sam da će TV1 biti stvarno objektivna ali ništa od toga, jer ako se zna finasijer (Sanela Jenkins) sada intimna prijateljica porodice Ganić, nečudi što je Senad još uvijek u 1992 godini, jer to je dobitna karta da narod zaboravi što sve manje ima u džepu.
04.10. 2010. Senad Hadžifejzović se se negdje sakriti u svoj ljetnikovac i prebrojavati na lažima stečeni novac,a i dalje biti omiljena News ikona ovdašnjeg novinarstva, ali će narod biti u njegovim očima jadniji, smiješniji, ogoljeniji i mnogi će kleti samog sebe što su živi. Zato Senade molim te izađi iz 1992 godine i reci nam koliko smo blijedi i jadni, i da li stvarno ima spasa za ovu državu, pričaj Senade kad ćemo kao normalni ljudi moći obići nešto znamenito u svijetu, kad ćemo biti bliže EU i Nato-u, kad će biti manje bijede i javno obzanani korumpirane političare, doktore, profesore, svodnike iz visoke politike, sudije, ministre, i slične.... Ali neće Senad to jer neodgovara onim koji su režirali TV1 i koncipirali Centralni Dnevnik jer ta emisija dolazi iz Centrale pa je zato bitno biti Centralni sa Senadom.
Only1

#2 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by Only1 »

Naravno da ce Srbinu smetati sto covjek govori o istinskim cinjenicama on ratu u BiH. :bih:
avicena

#3 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by avicena »

samonikli wrote: Mislio sam da će TV1 biti stvarno objektivna ali ništa od toga, jer ako se zna finasijer (Sanela Jenkins) sada intimna prijateljica porodice Ganić, nečudi što je Senad još uvijek u 1992 godini, jer to je dobitna karta da narod zaboravi što sve manje ima u džepu.
Sanela se pokazala dobra kao humanitarac, ali nije svačije voditi televizor (sjetih se one hrvatske humorističke serije).

Sanela Jenkins 'partija' s Justinom Timberlakeom
Bušman

#4 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by Bušman »

Ne znam po cemu je ovo ispiranje mozgova. Dosli su do snimaka koji nisu pustani ranije i pustili ih, podigli si gledanost. Ljudi i dan danas pricaju u Holokaustu, 1. i 2. svjetskom ratu. Sto to ne bi i o ovom?

Ispiranje mozgova nije ovo, ispiranje mozgova je ono sto je radio Risto Djogo svojevremeno na CPT. Cesto se pojam ispiranja mozgova moze susresti i pod imenom propaganda.

Da je populisticka, jeste. Apsolutno si pogodio to, i ostatak posta ti ima moj affirmation.
samonikli

#5 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by samonikli »

Only1 wrote:Naravno da ce Srbinu smetati sto covjek govori o istinskim cinjenicama on ratu u BiH. :bih:
neznam odakle ti da sam Srbin ja sam Bosnjak patriota i želim što više bosnjaka sretnih i bogatih ali ovo što se sad palsira nije vrijeme, treba malo ekonmskih tema da narodu otvori oči, ovo ćemo tamo poslije nove godine gledati....
GOLFER

#6 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by GOLFER »

Bušman wrote:Ne znam po cemu je ovo ispiranje mozgova. Dosli su do snimaka koji nisu pustani ranije i pustili ih, podigli si gledanost. Ljudi i dan danas pricaju u Holokaustu, 1. i 2. svjetskom ratu. Sto to ne bi i o ovom?

Ispiranje mozgova nije ovo, ispiranje mozgova je ono sto je radio Risto Djogo svojevremeno na CPT. Cesto se pojam ispiranja mozgova moze susresti i pod imenom propaganda.

Da je populisticka, jeste. Apsolutno si pogodio to, i ostatak posta ti ima moj affirmation.
nekima ovdje izgleda smeta sto nisu svi bosnjaci jos uvjek zaboravili zlocine koji su im napravljeni prije 15 godina... Propaganda relativiziranja je jaka i svakodnevno donosi rezultate ispiruci mozak omladini koja pojma nemaju sta im se desilo prije 15 godina, a trebaju da znaju i treba da se prica, bez istine ovdje nema mira!!!
samonikli

#7 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by samonikli »

avicena wrote:
samonikli wrote: Mislio sam da će TV1 biti stvarno objektivna ali ništa od toga, jer ako se zna finasijer (Sanela Jenkins) sada intimna prijateljica porodice Ganić, nečudi što je Senad još uvijek u 1992 godini, jer to je dobitna karta da narod zaboravi što sve manje ima u džepu.
Sanela se pokazala dobra kao humanitarac, ali nije svačije voditi televizor (sjetih se one hrvatske humorističke serije).

Sanela Jenkins 'partija' s Justinom Timberlakeom
Sanela jenkins, neznam sta je ,ali se nebih čudio kad bi nakraju isaplo da radi za britansku obavještajnu zajednicu, i njihove zajednice , jer zaboravljate da je njezin muž neki milioner ili tako nešto, a ko god ima novac taj je blizak vlasti a koje blizak vlasti taj mora i da ima prste u obavjestajnoj zajednici.
nermin.pravo

#8 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by nermin.pravo »

Hvala Bogu pa ne gledam nikako ovo "nase" tv kanale... dok sam pratio stvarno sam bio politicki i nacionalno isfrustriran. Sad, od kako ne gledam... osjecam se bolje.
samonikli

#9 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by samonikli »

GOLFER wrote:
Bušman wrote:Ne znam po cemu je ovo ispiranje mozgova. Dosli su do snimaka koji nisu pustani ranije i pustili ih, podigli si gledanost. Ljudi i dan danas pricaju u Holokaustu, 1. i 2. svjetskom ratu. Sto to ne bi i o ovom?

nekima ovdje izgleda smeta sto nisu svi bosnjaci jos uvjek zaboravili zlocine koji su im napravljeni prije 15 godina... Propaganda relativiziranja je jaka i svakodnevno donosi rezultate ispiruci mozak omladini koja pojma nemaju sta im se desilo prije 15 godina, a trebaju da znaju i treba da se prica, bez istine ovdje nema mira!!!
Ne, pogrešno si shvatio, ali danas je najbitnije znati kako dostojanstveno zivjeti, a generecije se odgajaju na ulici bez prava na obrazovanje, posao, normalan zivot, sve je više problema na ulici, a rat je bio prije 15 godina , treba zivjeti dalje, treba nahraniti gladan usta i napuniti stomak, a sa onim snimcima necemo nista postići, ono je trovanje omladine i naroda pred izbore, ili ako hoćeš bolje zloupotreba medija i inforamcija u korist vladajućih elita i to moralno nedozvoljeno.
Šta bi recimo falilo Senadu Hažifejzoviću da je to prikazao za mjesec dana ili dva kad je čekalo 15 godina nek saceka jos 30 dana, ali ima nešto u tom!!! I još kakve ekskluzive Senad priprema ima da narod prestravi za 30 dana!!!
samonikli

#10 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by samonikli »

Zašto Senad nije u Centralnom Dnevniku napravio priloge o svakoj stranki koja izlazi na izbore, o kandidatima, o programima, pa da napravi veću izlaznost ljudi na izbore, da kaže građanstvu zašto je važno glasati i koliko je bitan svaki glas,da narod shvati glasanje kao obavezu.
Warhead

#11 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by Warhead »

samonikli wrote:
Only1 wrote:Naravno da ce Srbinu smetati sto covjek govori o istinskim cinjenicama on ratu u BiH. :bih:
neznam odakle ti da sam Srbin ja sam Bosnjak patriota i želim što više bosnjaka sretnih i bogatih ali ovo što se sad palsira nije vrijeme, treba malo ekonmskih tema da narodu otvori oči, ovo ćemo tamo poslije nove godine gledati....
Ako si ti Bosnjak i patriota ja sam Zulu crnac :lol:
BiH-x

#12 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by BiH-x »

GOLFER wrote:nekima ovdje izgleda smeta sto nisu svi bosnjaci jos uvjek zaboravili zlocine koji su im napravljeni prije 15 godina... Propaganda relativiziranja je jaka i svakodnevno donosi rezultate ispiruci mozak omladini koja pojma nemaju sta im se desilo prije 15 godina, a trebaju da znaju i treba da se prica, bez istine ovdje nema mira!!!
To je uglavnom to
samonikli

#13 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by samonikli »

Warhead wrote:
samonikli wrote:
Ako si ti Bosnjak i patriota ja sam Zulu crnac :lol:
Ti si 100 % zulu crnac, jer ja sam Bošnjak koji je preživio četnički teror, iz istočne bosne sam,čak sam izgubio i čalan porodice od tih istih srba, ali treba živit dalje ili da ja idem u Ameriku ako mogu, jer izgleda ova klijentilistička elita nevoli ništa što je iskreno patriotsko!!!
Warhead

#14 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by Warhead »

samonikli wrote: Ne, pogrešno si shvatio, ali danas je najbitnije znati kako dostojanstveno zivjeti, a generecije se odgajaju na ulici bez prava na obrazovanje, posao, normalan zivot, sve je više problema na ulici, a rat je bio prije 15 godina , treba zivjeti dalje, treba nahraniti gladan usta i napuniti stomak, a sa onim snimcima necemo nista postići, ono je trovanje omladine i naroda pred izbore, ili ako hoćeš bolje zloupotreba medija i inforamcija u korist vladajućih elita i to moralno nedozvoljeno.
Šta bi recimo falilo Senadu Hažifejzoviću da je to prikazao za mjesec dana ili dva kad je čekalo 15 godina nek saceka jos 30 dana, ali ima nešto u tom!!! I još kakve ekskluzive Senad priprema ima da narod prestravi za 30 dana!!!
Ovo ni Nikola Spiric ne bi bolje napisao i objasnio. Svaka cast. Samo si zaboravio jos i vehabije pomenuti, pa se obarati Dzevadu Glijasevicu da ti malo pripomogne.
Bušman

#15 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by Bušman »

Sto se tice priloga o svakodnevnim problemima, ne znam hoce li ih biti na TV1 ili ne. Uostalom, daljinski je u tvojoj ruci. Ali ne razumijem sta imas protiv toga da emitiraju ratne snimke. Ja nemam nista protiv, dok god se ne koristi u svrhu propagande (ne mislim na propagandu kao propagandu, danas je sve svakako propaganda, nego na izvrtanje istine s ciljem postizanja zlih interesa, nesto ala nacisticka propaganda).
joeaziz

#16 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by joeaziz »

covjek stvarno smara sa svojim ratnim dnevnicima. jedno je ne zaboraviti sta se desavalo tih godina, a drugo je kad ti neko svaki dan ubije volju za zivotom stoti, hiljaditi put prepricavajuci neki dogadjaj, zlocin, zavjeru, silovanje, batka, markale, srebrenicu, kapiju...
znam, reci ce neko, ako ti se ne svidja promjeni kanal. ja to i radim, ali odredjeni broj ljudi to gleda i posredno prenosi na mene te ratne psihoze. nemojte vise, haman.
senade, popusti nas malo alije ti mrtvog.
Warhead

#17 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by Warhead »

samonikli wrote: Ti si 100 % zulu crnac, jer ja sam Bošnjak koji je preživio četnički teror, iz istočne bosne sam,čak sam izgubio i čalan porodice od tih istih srba, ali treba živit dalje ili da ja idem u Ameriku ako mogu, jer izgleda ova klijentilistička elita nevoli ništa što je iskreno patriotsko!!!
Zbog takvih prica koje ovdje prosipas je Istocna Bosna najvise i stradala 1992-e. Oni koji su zaboravili Focu 1943 i koji se nisu uzdali u potomke tih srba sada su vecinom zivi, za razliku od onih koji su bili zaboravili i sad im sakupljaju kosti po Drini. Jos jedan razlog vise da sumnjam da si to za sto se prestavljas.
Last edited by Warhead on 29/08/2010 01:40, edited 1 time in total.
Bušman

#18 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by Bušman »

joeaziz wrote:covjek stvarno smara sa svojim ratnim dnevnicima. jedno je ne zaboraviti sta se desavalo tih godina, a drugo je kad ti neko svaki dan ubije volju za zivotom stoti, hiljaditi put prepricavajuci neki dogadjaj, zlocin, zavjeru, silovanje, batka, markale, srebrenicu, kapiju...
znam, reci ce neko, ako ti se ne svidja promjeni kanal. ja to i radim, ali odredjeni broj ljudi to gleda i posredno prenosi na mene te ratne psihoze. nemojte vise, haman.
Svi koji zive danas u BIH, rodjeni prije, tokom ili poslije rata imaju te ratne psihoze. To je tako, to ne mozes promijeniti. Ne treba ti Senad Hadzifejzovic da ih imas ili da ti i neko prenese. A jebi ga, potrefilo se covjeku to ovih dana za Batka i ove snimke.
Mada on mrcvrari sa svime. Dosadan mi je on o cemu god da se prica. :D :D
samonikli

#19 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by samonikli »

Warhead wrote:
samonikli wrote: Ti si 100 % zulu crnac, jer ja sam Bošnjak koji je preživio četnički teror, iz istočne bosne sam,čak sam izgubio i čalan porodice od tih istih srba, ali treba živit dalje ili da ja idem u Ameriku ako mogu, jer izgleda ova klijentilistička elita nevoli ništa što je iskreno patriotsko!!!
Zbog takvih prica koje ovdje prosipas je Istocna Bosna najvise i stradala 1992-e. Oni koji su zaboravili Focu 1943 i koji se nisu uzdali u potomke tih istih srba sada su vecinom zivi za razliku od onoh koji su zaboravili. Jos jedan razlog vise da sumnjam da si to za sto se prestavljas.
Nema razloga da sumnjas, 100 % istočna bosna, Grad Foča, prvi smo rezerviste vidjeli kad su otišli prema Hercegovini i Mostaru, to je bio rat prije rata, a gdje bio onda Senad.....
samonikli

#20 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by samonikli »

joeaziz wrote:covjek stvarno smara sa svojim ratnim dnevnicima. jedno je ne zaboraviti sta se desavalo tih godina, a drugo je kad ti neko svaki dan ubije volju za zivotom stoti, hiljaditi put prepricavajuci neki dogadjaj, zlocin, zavjeru, silovanje, batka, markale, srebrenicu, kapiju...
Eh upravo to....
samonikli

#21 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by samonikli »

Bušman wrote:Sto se tice priloga o svakodnevnim problemima, ne znam hoce li ih biti na TV1 ili ne. Uostalom, daljinski je u tvojoj ruci. Ali ne razumijem sta imas protiv toga da emitiraju ratne snimke. Ja nemam nista protiv, dok god se ne koristi u svrhu propagande (ne mislim na propagandu kao propagandu, danas je sve svakako propaganda, nego na izvrtanje istine s ciljem postizanja zlih interesa, nesto ala nacisticka propaganda).
Eh ovo i jeste ta propaganda,dobro nije nacistička tipa, spali židova ili o veličanju arijevke rase, ali to je ono "kako da vladajući ostanu na vlasti" zlouptreba medija i ništa više ili ako hoćeš poigravanje ljudskim osjećajima i emocijama u vremnu kad to baš neide na ruku ovoj sirotinji odnosno da sirotinja zaboravi glada i bijedu a da se sjeti kako su fijukale granate, da zaboravi bolest a da se sjeti masovnih grobnica....
joeaziz

#22 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by joeaziz »

Bušman wrote:
Svi koji zive danas u BIH, rodjeni prije, tokom ili poslije rata imaju te ratne psihoze. To je tako, to ne mozes promijeniti. Ne treba ti Senad Hadzifejzovic da ih imas ili da ti i neko prenese. A jebi ga, potrefilo se covjeku to ovih dana za Batka i ove snimke.
o tome i govorim. ne treba mi jos on srati po glavi.
a njemu se uvjek potrefi nesto. toliko mu se cesto potrefi da je veceras pitao onu zenu psihologa jel sve u dure sa njim.
Been

#23 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by Been »

Đe ste "đetići" jučer bili kad je u CD-u gost bila tetka Zilha iz narodne kuhinje ili Dervo Sejdić i Finci ?? Što ne bude ovog teksta nakon jučerašnjeg emitovanja priloga o "borcima - robovima" koji nadničare po Hercegovini ??

Žaliti se na ispiranje mozgova, a direktno učestvovati u tome prozivajući druge za isto, licemjeno je, ma koliko se neki pokušavali kriti iza navodne objektivnosti. Uz dužno poštovanje autoru prvog posta, u tekstu ne vidim ništa drugo do rekla-kazala i ad hominem falisifikata zasnovanih isključivo na ličnom doživljaju TV programa jedne tv kuće.

Nadam se da neću uvrijediti neke, ali jadan je onaj i teško njemu koji dozvoli da mu TV emisija od 45 minuta kroji političke stavove i mišljenja. U jednakom obimu teško i državi čiji građani četiri godine bijede i jada zaborave zbog Dnevnika i jednog priloga. Biću slobodan pa reći da takva država sa takvim ljudima, ne zaslužuje ništa drugo nego da ostane u mulju svoje egzistencije dok je svijeta i vijeka. Ipak, duboko se nadam da BiH nije takva.
Warhead

#24 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by Warhead »

samonikli wrote:
Warhead wrote:
Zbog takvih prica koje ovdje prosipas je Istocna Bosna najvise i stradala 1992-e. Oni koji su zaboravili Focu 1943 i koji se nisu uzdali u potomke tih istih srba sada su vecinom zivi za razliku od onoh koji su zaboravili. Jos jedan razlog vise da sumnjam da si to za sto se prestavljas.
Nema razloga da sumnjas, 100 % istočna bosna, Grad Foča, prvi smo rezerviste vidjeli kad su otišli prema Hercegovini i Mostaru, to je bio rat prije rata, a gdje bio onda Senad.....
:-? :?
heckler

#25 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by heckler »

Bušman wrote:

:-D Zao mi je za offtopic ali nemogu da odolim. Prije, tokom, i poslije rata je rodjeno 100% uzorka :) Cetvrte varijente nema. Ali dobro, razumijem sta hoces da kazes.

A sto se tice ispiranja mozga, dabogda se ista prica provlacila i sljedecih 15 godina ako ce to znaci da sljedeca generacija nece zaboraviti i docekati i sljedece sranje kao ovce spremne za klanje. Zajebi i merhamet i prastanje vise.
Locked