FIAT KONZUMENTI

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
shlauf

#126 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by shlauf »

wickerman wrote:Posto vas iam vise koji ste napisali odgovore na komentar,da vas ne citiram ! nego ovako:
@Shlauf kad sam mislio na zemlju,nisam mislio u Sarajevu,a sigurno ne na Breci ! 1m2 zemljista izvan Sarajeva(npr Rakovica) je 20KM a moze se naci i jeftinije sigurno ! Sto ti za 500m2 dodje 10.000KM a montazna kucica ti je 8000KM,ali ako neces montaznu mozes uvijek zidat malo po malo i za par godina eto kuce ! :dance:
@emko1234 sto je najtragicnije nema! Kod nas ljudi su naopaki u drzavi,on je podstanar i ima petaka u djepu a voza auto od 20.000KM to je meni za zatvora i vecini otkaze nesto i bude onda parkiran ! Ljudi koji imaju para da ne znaju sta ce snjima nemaju auta od 200.000KM,imaju jedino ako su frustrirani i to da poakze kako je on bogati tako to jer to je uzalud bacanje para !
@Whow jes mi malo koncept koda mi je Finci u rodu ali stas :D !! Na zapadu je glavna stvar niej iamti auto skupo niti imati stan,nego ja glavni poakzatelj imucnosti imati kucu,a bogami koliko znam nisu bas oni neki komunisti :o :o socijalizam ti se vise zasniva da svi imaju jednako i da se uziam od bogatih i daje siromasnim! A sto se tice rada u drzavnim firmama uvijek imas subotu i nedelju slobodno a i u vecini privatnih,osim u divljima i usluznosti !

Ja imam nekretnina u sve 4 vazne sarajevske opstine stim sto u Starom gradu imam 3 i vikendicu na Buni! Tata je imamo poslovnu mazdu 6 i nije trebalo auto,sada je nema pa smo kupili Fiat Punto! Da imam 20.000KM isto bi uradio i ostatak ili ulozio u nesto ili kupio nesto drugo,ali za auto nikad nebi dao 20.000KM!!!

Ja necu vise odgovarat na ovo sto sam napisao,sada se koncentrisem na temu :-D :-D :-D !
Daj mi sviju ti stranicu ili telefon da pogledam te montažne kućice od 8000,oo KM. Koliko ja znam "Promo" D. Vakuf pravi najjeftinije montažne po katalogu ili po tvom nacrtu. Bilo da uzmeš montažnu treba ti mrtva ploča, dovod struje, dovod vode i odvod otpadnih voda. Aferim ako neko ima nešto za 8000,oo. Pa ni Vaha ne pravi jeftinije od oblica :mrgreen:

P.S. Srećom imam zidanu vikendicu od 116 m2 :-D

Aleee aleeeeeeeeee
wickerman

#127 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by wickerman »

shlauf wrote:
wickerman wrote:Posto vas iam vise koji ste napisali odgovore na komentar,da vas ne citiram ! nego ovako:
@Shlauf kad sam mislio na zemlju,nisam mislio u Sarajevu,a sigurno ne na Breci ! 1m2 zemljista izvan Sarajeva(npr Rakovica) je 20KM a moze se naci i jeftinije sigurno ! Sto ti za 500m2 dodje 10.000KM a montazna kucica ti je 8000KM,ali ako neces montaznu mozes uvijek zidat malo po malo i za par godina eto kuce ! :dance:
@emko1234 sto je najtragicnije nema! Kod nas ljudi su naopaki u drzavi,on je podstanar i ima petaka u djepu a voza auto od 20.000KM to je meni za zatvora i vecini otkaze nesto i bude onda parkiran ! Ljudi koji imaju para da ne znaju sta ce snjima nemaju auta od 200.000KM,imaju jedino ako su frustrirani i to da poakze kako je on bogati tako to jer to je uzalud bacanje para !
@Whow jes mi malo koncept koda mi je Finci u rodu ali stas :D !! Na zapadu je glavna stvar niej iamti auto skupo niti imati stan,nego ja glavni poakzatelj imucnosti imati kucu,a bogami koliko znam nisu bas oni neki komunisti :o :o socijalizam ti se vise zasniva da svi imaju jednako i da se uziam od bogatih i daje siromasnim! A sto se tice rada u drzavnim firmama uvijek imas subotu i nedelju slobodno a i u vecini privatnih,osim u divljima i usluznosti !

Ja imam nekretnina u sve 4 vazne sarajevske opstine stim sto u Starom gradu imam 3 i vikendicu na Buni! Tata je imamo poslovnu mazdu 6 i nije trebalo auto,sada je nema pa smo kupili Fiat Punto! Da imam 20.000KM isto bi uradio i ostatak ili ulozio u nesto ili kupio nesto drugo,ali za auto nikad nebi dao 20.000KM!!!

Ja necu vise odgovarat na ovo sto sam napisao,sada se koncentrisem na temu :-D :-D :-D !
Daj mi sviju ti stranicu ili telefon da pogledam te montažne kućice od 8000,oo KM. Koliko ja znam "Promo" D. Vakuf pravi najjeftinije montažne po katalogu ili po tvom nacrtu. Bilo da uzmeš montažnu treba ti mrtva ploča, dovod struje, dovod vode i odvod otpadnih voda. Aferim ako neko ima nešto za 8000,oo. Pa ni Vaha ne pravi jeftinije od oblica :mrgreen:

Aleee aleeeeeeeeee
Ima jedno pola godine u Avazu dosao dodak neke firme iz bjeljine pravi te montazne i ovako najeftinija bila 7000KM pa do jedno 25.000KM
shlauf

#128 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by shlauf »

wickerman wrote:
shlauf wrote:

Aleee aleeeeeeeeee

Ima jedno pola godine u Avazu dosao dodak neke firme iz bjeljine pravi te montazne i ovako najeftinija bila 7000KM pa do jedno 25.000KM
vidi: http://www.stecocentar.com Ovi iz Bijeljine DERU guzove : Transport kompletnog materijala je uračunat u cenu na udaljenosti do 100 km. Preko 100km udaljenosti od Bijeljine obračunava se 2KM po 1 kilometru.
U ugovorene radove ne spadaju instalacioni, izolacioni i podopolagački radovi u prizemlju.
Obaveza investitora je da obezbjedi smještaj i ishranu montera u toku trajanja montaže
Objekta, kao i električnu energiju u neposrednoj blizini mesta gradnje.

A gdje su ostali radovi u unutrašnjosti a znaš kako majstori jedu (nedo bog nikom) ??????

Izvinjavam se jer smo skrenuli dibidus sa teme ali jbga dešava se

Aleee aleeeeeeeeee :dance:
Johnny071

#129 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Johnny071 »

Jestel to tek naucili koristit dugme "citiraj" ??? i ovo je tema o fiatu a ne o vikendicama ppci.
shlauf

#130 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by shlauf »

Nisam te odmah prepoznao ppk, jesi to ti ???? :D

Aleeee aleeeeeee :dance:
Neelix

#131 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Neelix »

ja se upravo vratih sa puta dugog nekih 700km sa svojim puntichem...bez problema, i bez umora :) 15 dana ranije isao sam na priblizno toliko dug put, samo u drugom smjeru...da kucnem u drvo slusa savrseno :) vrijeme je ulje mijenjati :)
adisk

#132 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by adisk »

Neelix wrote:ja se upravo vratih sa puta dugog nekih 700km sa svojim puntichem...bez problema, i bez umora :) 15 dana ranije isao sam na priblizno toliko dug put, samo u drugom smjeru...da kucnem u drvo slusa savrseno :) vrijeme je ulje mijenjati :)
Samo rijeci hvale za fiata!!!
Ja u svom Stilu dodam 0.5-0.8 l na 10.000 ! Auto je savrseno za lovu koja se ulozi.
edoze

#133 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by edoze »

samo da istaknem nesto sto mi je zapelo za oko
neko na prvim stranicama rece,vw treci po prodaji,a fiata nema medju prvih 15 :-)
nije vw,nego vw grupacija
tome najvise pridonosi skoda
superb jer raznio passata po prodaji,skoda je trebala bit jeftinija varijanta vw-a,ali su stvari krenule u neocekivanom smjeru,tako da sve vise ljudi bira nesto iz skodinog programa
nevezano za to...
jucer ja na autoputu,na 120kmh mi ne moze pobjeci golf trica TDI :!:
ona ima 90KS,ja imam 100KS
ona ima 1200kg+4 putnika
ja imam preko 2 tone,i 5 nas u autu
drzao sam joj se na repu sve do 155kmh,dok mi obrtomjer na terencu nije usao u crveno
iza nje,u lijevoj traci ostao oblak dima,iza mene nista
nabio je lik mozda 160 i odmaglio 50m,i ja sam popustio,da se ne bi lampice palile :D
jel to ta tdi snaga?obrtni moment?neunistivost?zao mi samo sto nisam uslikao lika kako cijedi golfa

i ne kenjajte da punto ne valja,ima ih vise nego golfova,i to je upravo novi golf
nek mi neko kaze 5 razloga sto je golf pouzdan,ja cu njemu 15 sto nije
pa kod svakog mehanicara je svako drugo auto golf...nebitno koje generacije,neki dan sam gurao seata toleda,nece upalit almighty tdi sa 110KS...a vec duze vremena nisam cuo ni vidio da punto nije upalio
stvar sa guljenjem volana je evidentna i u ford fiesti,iz 2003,koju sam dugo vozio(od bivse djevojke),oguli se onaj vanjski sloj
bolji je golf trica gtd sa jadnih 75KS,nego punto sa toliko,15 godina mladji??
djecija posla,nisam ljubitelj fiata,al brate,ne treba kenjat jer ti je od sestrisne amidjisna imala punta,pa joj nije valj'o,i sad sva famElija izbjegava talijansko djubre
lose poslovanje fiata nije toliko vezano za lose proizvode koliko za lose ekonomisanje
al se i ja nasrah' u ovoj temi :lol: doslo mi :sax:
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#134 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by 1946 »

edoze wrote:al se i ja nasrah' u ovoj temi :lol: doslo mi :sax:
Oprošteno ti je :lol:
edoze

#135 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by edoze »

1946 wrote:
edoze wrote:al se i ja nasrah' u ovoj temi :lol: doslo mi :sax:
Oprošteno ti je :lol:
Blagodarim,sto bi Zika Pavlovic rek'o :lol:
uradi sam

#136 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by uradi sam »

A ma ljudi svi smo u pravu tu i tamo...sto se tice auta..ko sta vozi tako hvali svoju kociju nije vise upitno koje je Auto naj bolje itd....niti je problem kupiti neko Auto brendirano....problem je odrzavat ,servisirat,registrovat...vozilo..a sada se svijet okrece Hibridima..tako da mozemo jos nekih destak godina vozat ove krseve dotle kom opanci kom obojci. Nece biti ni Golfova ni fijata ni ferarija ni kojekakvih marki Bice GRTFGHNJ-123Watta..i pici :-D :run:
wickerman

#137 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by wickerman »

vidi: http://www.stecocentar.com Ovi iz Bijeljine DERU guzove : Transport kompletnog materijala je uračunat u cenu na udaljenosti do 100 km. Preko 100km udaljenosti od Bijeljine obračunava se 2KM po 1 kilometru.
U ugovorene radove ne spadaju instalacioni, izolacioni i podopolagački radovi u prizemlju.
Obaveza investitora je da obezbjedi smještaj i ishranu montera u toku trajanja montaže
Objekta, kao i električnu energiju u neposrednoj blizini mesta gradnje.

A gdje su ostali radovi u unutrašnjosti a znaš kako majstori jedu (nedo bog nikom) ??????

Izvinjavam se jer smo skrenuli dibidus sa teme ali jbga dešava se

Aleee aleeeeeeeeee :dance:[/quote]

Pametniji popusta !!! pozdrav

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Last edited by wickerman on 09/08/2010 12:36, edited 1 time in total.
Johnny071

#138 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Johnny071 »

edoze wrote:samo da istaknem nesto sto mi je zapelo za oko
neko na prvim stranicama rece,vw treci po prodaji,a fiata nema medju prvih 15 :-)
nije vw,nego vw grupacija
tome najvise pridonosi skoda
superb jer raznio passata po prodaji,skoda je trebala bit jeftinija varijanta vw-a,ali su stvari krenule u neocekivanom smjeru,tako da sve vise ljudi bira nesto iz skodinog programa
nevezano za to...
jucer ja na autoputu,na 120kmh mi ne moze pobjeci golf trica TDI :!:
ona ima 90KS,ja imam 100KS
ona ima 1200kg+4 putnika
ja imam preko 2 tone,i 5 nas u autu
drzao sam joj se na repu sve do 155kmh,dok mi obrtomjer na terencu nije usao u crveno
iza nje,u lijevoj traci ostao oblak dima,iza mene nista
nabio je lik mozda 160 i odmaglio 50m,i ja sam popustio,da se ne bi lampice palile :D
jel to ta tdi snaga?obrtni moment?neunistivost?zao mi samo sto nisam uslikao lika kako cijedi golfa

i ne kenjajte da punto ne valja,ima ih vise nego golfova,i to je upravo novi golf
nek mi neko kaze 5 razloga sto je golf pouzdan,ja cu njemu 15 sto nije
pa kod svakog mehanicara je svako drugo auto golf...nebitno koje generacije,neki dan sam gurao seata toleda,nece upalit almighty tdi sa 110KS...a vec duze vremena nisam cuo ni vidio da punto nije upalio
stvar sa guljenjem volana je evidentna i u ford fiesti,iz 2003,koju sam dugo vozio(od bivse djevojke),oguli se onaj vanjski sloj
bolji je golf trica gtd sa jadnih 75KS,nego punto sa toliko,15 godina mladji??
djecija posla,nisam ljubitelj fiata,al brate,ne treba kenjat jer ti je od sestrisne amidjisna imala punta,pa joj nije valj'o,i sad sva famElija izbjegava talijansko djubre
lose poslovanje fiata nije toliko vezano za lose proizvode koliko za lose ekonomisanje
al se i ja nasrah' u ovoj temi :lol: doslo mi :sax:
A ti si naso da se poredis sa golfom starim 15 godina, koji ocigledno nije odrzavan cim tolko dimi (vjerovatno mu je turbina otisla ako je crn dim pa nema snage) ??? Kad vec hoces da usporedis tih svojih 100ks sa VWovim TDI motorom, sto fino ne nadjes nekog passata koji je slicne tezine sa 103ks pd tdi motorom, da vidis kako ce te odrat, bice te sramota, a kolko god da se zavrne i do crvene nece se palit nikakve lampice kao kod tebe, i motor ako je u redu nece sigurno izbaciti nikakvog ekcesivnog dima. Nemoj bit smjesan sa takvim glupim komentarima.
edoze

#139 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by edoze »

Johnny071 wrote: A ti si naso da se poredis sa golfom starim 15 godina, koji ocigledno nije odrzavan cim tolko dimi (vjerovatno mu je turbina otisla ako je crn dim pa nema snage) ??? Kad vec hoces da usporedis tih svojih 100ks sa VWovim TDI motorom, sto fino ne nadjes nekog passata koji je slicne tezine sa 103ks pd tdi motorom, da vidis kako ce te odrat, bice te sramota, a kolko god da se zavrne i do crvene nece se palit nikakve lampice kao kod tebe, i motor ako je u redu nece sigurno izbaciti nikakvog ekcesivnog dima. Nemoj bit smjesan sa takvim glupim komentarima.
da pazljivije citas skuzio bi da ja vozim terenca...poenta nije u tome sto sam ja njega oderao,nego sto je oblak dima ostao iza mene...btw,moje auto je 96 godiste...imam 100KS i preko 2 tone,znaci mase VOZILA...golf je duplo laksi...
ovo za crvene lampice je zezancija,jer moras bit apsolutni kreten da vozis dizela u crvenom,zato sto se svaki,ukljucujuci i svemocni vauvau razguljuje,doslovno,preko 4000rpm...
dalje,u mene je mercedesov motor,znaci,pokopat cu svakog tdi-ja kilometrazom
dalje,koji passat ima 2-2,5 tone pa da se poredim?
dalje,koji to dizel ne cadi?znaci,crn dim...nadji ga,dajem ti svoje auto...s tim balavim komentarima o 103KS pd motoru,mozes to pricat zenama u frizerskim salonima,do 100-110kmh se drzim na repu seat toledu sa 110KS (81kW)
kratke brzine,al zato je ubrzanje bolje

nemoj bit tako ozbiljan,i okani se gluposti,nego upali tog tdija sa 103KS(gotovo sam siguran da to vozis),i bez hladnih startova,a kad ga toliko zavrces,pusti malo nek se smiri,da se ne peglas bezze sa reparacijom turbine kao ovaj s golfom :lol:
Johnny071

#140 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Johnny071 »

edoze wrote: da pazljivije citas skuzio bi da ja vozim terenca...poenta nije u tome sto sam ja njega oderao,nego sto je oblak dima ostao iza mene...btw,moje auto je 96 godiste...imam 100KS i preko 2 tone,znaci mase VOZILA...golf je duplo laksi...
ovo za crvene lampice je zezancija,jer moras bit apsolutni kreten da vozis dizela u crvenom,zato sto se svaki,ukljucujuci i svemocni vauvau razguljuje,doslovno,preko 4000rpm...
dalje,koji to dizel ne cadi?znaci,crn dim...nadji ga,dajem ti svoje auto...s tim balavim komentarima o 103KS pd motoru,mozes to pricat zenama u frizerskim salonima,do 100-110kmh se drzim na repu seat toledu sa 110KS (81kW)

nemoj bit tako ozbiljan,i okani se gluposti,nego upali tog tdija sa 103KS(gotovo sam siguran da to vozis),i bez hladnih startova,a kad ga toliko zavrces,pusti malo nek se smiri,da se ne peglas bezze sa reparacijom turbine kao ovaj s golfom :lol:
TI sad fol ispade iskusan i pametan ?
Smjesan si, pogotovo sa tom pricom o motorima, ja sam sastavio svojerucno najbrzeg dizela na balkanu (tri godine uzastopno) od vw 1.9 tdi pd motora a da mu nisam mjenjao nista u motoru samom niti da je blok ikad otvoren, a presao je 250.000 pod pritiskom od 2.2bar turba i 150ks nitra. Ne budi smjesan i ne pricaj od vw tdi motoru gluposti kad ocigledno nemas pojma o njemu.

A da se nebi raspravljali dalje, evo auto koje je profesionalno fotografisano na autoputu u voznji i koje je izlazilo u magazinima, a ti svoju pricu mozes pricat nekoj djeci u obdanistu.
Image
duboka_misao

#141 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by duboka_misao »

ovo nije tema o fiat konzumentima, ovo je tema o tome ko ima duzi auspuh :-)
zateznistub

#142 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by zateznistub »

Nisi u pravu, ovo je tema o golfovima 83'-93' i nihovim performansama danas
Qler

#143 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Qler »

Prodaje moj jaran Fiat Stilo 1.8 benzin, ima bruku neke opreme, ne znam tacno koja je godina, znam da je mlad, 3 vrata, nije registrovan, ne radi mu onaj cuveni city :D u glavnom daje ga za 6500KM, pa ako nekog zanimaju detaljnije info, nek me kontaktira na PM. Jedino sto znam je da je izuzev tog city-a auto super!
citroen

#144 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by citroen »

Johnny071 wrote:
edoze wrote: da pazljivije citas skuzio bi da ja vozim terenca...poenta nije u tome sto sam ja njega oderao,nego sto je oblak dima ostao iza mene...btw,moje auto je 96 godiste...imam 100KS i preko 2 tone,znaci mase VOZILA...golf je duplo laksi...

Jes i li ti onaj lik kojeg je Hota jeo za dorucak u alfi 156 jtd :?: :?: :?:
TI sad fol ispade iskusan i pametan ?
Smjesan si, pogotovo sa tom pricom o motorima, ja sam sastavio svojerucno najbrzeg dizela na balkanu (tri godine uzastopno) od vw 1.9 tdi pd motora a da mu nisam mjenjao nista u motoru samom niti da je blok ikad otvoren, a presao je 250.000 pod pritiskom od 2.2bar turba i 150ks nitra. Ne budi smjesan i ne pricaj od vw tdi motoru gluposti kad ocigledno nemas pojma o njemu.

A da se nebi raspravljali dalje, evo auto koje je profesionalno fotografisano na autoputu u voznji i koje je izlazilo u magazinima, a ti svoju pricu mozes pricat nekoj djeci u obdanistu.
Image
Johnny071

#145 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Johnny071 »

Ne, Suad se nikad nije trkao samnom sa bilo kakvim dizelom, izlaio je na trke 402 ali sa lanciom, stim da mu je ovo auto dobro poznato, taj golf je prodat prije 2 god. i kolko znam novi vlasnici su mu jebali majku, pa je moguce cak i da ga je neki dizel otreso, ali kad je bio kakav je pravljen da bude, bio je kao sto rekoh najbrzi dizel na balkanu.
ananas10

#146 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by ananas10 »

edoze wrote:dalje,koji to dizel ne cadi?znaci,crn dim...nadji ga,dajem ti svoje auto...
evo ga kod mene. kad pravimo preuzimanje? :D
Last edited by ananas10 on 10/08/2010 20:52, edited 1 time in total.
Johnny071

#147 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Johnny071 »

sto mene citiras kad ja to nisam napisao? I sta se palis vidis da ovaj nema pojma o zivotu a pravi se pametan.
uradi sam

#148 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by uradi sam »

Ode ovo o Fiatima u TRKACE....http://www.youtube.com/watch?v=GGHF8i2z6Aw lol:
zateznistub

#149 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by zateznistub »

uradi sam wrote:Ode ovo o Fiatima u TRKACE....http://www.youtube.com/watch?v=GGHF8i2z6Aw lol:

Aleealee aleale aleee toooooooo, joj jest ga ostavio
uradi sam

#150 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by uradi sam »

zateznistub wrote:
uradi sam wrote:Ode ovo o Fiatima u TRKACE....http://www.youtube.com/watch?v=GGHF8i2z6Aw lol:

Aleealee aleale aleee toooooooo, joj jest ga ostavio
hahahah jasta je...JTD-GTI..smjesno...
Post Reply