PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Ned071

#126 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by Ned071 »

calculator wrote:
Ned071 wrote:Kotor je br 1 al nema plaza. Budva je za divljanje. Kod budve imas rafailovice fino je mjesto...
Žena pita za put, hoće u Sutomore, a ti joj pišeš o crnogorskim plažama :-) :-)
Citaj malo
Nepass

#127 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by Nepass »

sLLayer wrote:
Nepass wrote:
Baby-blue wrote:Eh ovako, ove godine bih na more u CG i zanima me taj najkraci put preko Foce. Da li neko ima neke slike da vidim kako to ustvari izgleda? Ove postojece se ne mogu vise otvoriti, a nisam se dovoljno isprepadala citajuci postove :lol:
Nije uopste toliko strasno. Od broda do cg granice malo opreznije. Kasnije bolji put nego sarajevo-foca.
A imas opciju na gacko-bileca-trebinje-herceg novi
zadnji put kad sam isao prije 2 godine ispred mene se odroni kamenje, da sam 5 sekundi brzi bio pravo bi na auto palo, pa eto ako ti nije to problem idi slobodno
Odronila se prije par godina stijena iza tunela celjigovici (10km od sarajeva za ove sto ne znaju). Pola dana saobracaj nije radio.
Ako cemo vec tako gledati
Nepass

#128 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by Nepass »

Baby-blue wrote:
Nepass wrote:Ako ces u sutomore onda nemoj ni ici, bolje se u miljackoj brckati
:lol: :lol: Toliko lose? Ovi prijatelji bili prosle godine, pravo hvale. Ja prije par godina bila u Budvi, i to je to sto znam od CG primorja. Neki prijedlog? :D
Dobro je za cuganje i barenje.
More iza 12h katastrofa, ulosci, govna i ostala kanalizacija pliva oko tebe. Hrana ako jedes svinjetinu moze i proci, inace ponesi jer je sve premazano svinjskom masti ili svinjetina.
Baby-blue

#129 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by Baby-blue »

radostan dan wrote:@elre ti je fino napisao, pravce u zavisnosti od destinacije...
Konkretno, u tvom slucaju - Rogoj, Brod na Drini, Šćepan polje, Nikšić, Podgorica, Sutomore.
Smanj gas na pomenutoj dionici od 14 kilometara, i vozi strogo desno, i to bi bilo to...
Od prosle godine izvode radove do granice, posjekli su onu dzunglu oko ceste, i prosirili cestu, ali nisu asfaltirali drugu traku.
Sta vise, zbog radova su, za sad, mjestimicno sjebali i onu jednu.
Glavni problem ti nece biti drugi ucesnici u saobracaju, jer ce i oni piciti oprezno, nego majmuni sa rafting kampova u kombijima, koji prevoze ture do kampova.

I pazi na izlazu iz Niksica kako se prestojavas, da umjesto u Podgoricu ne odes za Trebinje ili Kotor. Uglavnom, table su velike i jasne, samo ih prati.

Sto se tice primorja, moj glas ti je uvjek za Kotor, ukoliko ne zelis guzvu i ne zelis da na odmoru vidis pola raje iz rodnog kraja.

Aj sretno...
Pa kontala sam rano ujutro krenuti, valjda nece biti tih majmuna :D i hvala
Nepass wrote:
Baby-blue wrote:
:lol: :lol: Toliko lose? Ovi prijatelji bili prosle godine, pravo hvale. Ja prije par godina bila u Budvi, i to je to sto znam od CG primorja. Neki prijedlog? :D
Dobro je za cuganje i barenje.
More iza 12h katastrofa, ulosci, govna i ostala kanalizacija pliva oko tebe. Hrana ako jedes svinjetinu moze i proci, inace ponesi jer je sve premazano svinjskom masti ili svinjetina.
Ta kanalizacija i ostalo sto si naveo, zajedno sa pelenama mi se desilo u Hr prosle godine :run: Svinjetinu ne jedem. A Bar? :?
Nepass

#130 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by Nepass »

Nisam bio u Baru, ne mogu komentarisati.
Ne znam nije im more ko u hr, nema mirisa borovine, samo miris svinjske masti se siri :)
Nema mediteranske kuhinje samo leskovacki specijaliteti.
I u hr se nisam susreo sa onakvom prljavstinom.
amar1994

#131 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by amar1994 »

ide li ko na Vis ili Lastovo, iskustva :P :mrgreen: :mrgreen:
koliko treba za trajekte :o 8-)
mayab

#132 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by mayab »

amar1994 wrote:ide li ko na Vis ili Lastovo, iskustva :P :mrgreen: :mrgreen:
Ja ti samo mogu reci, da za odlazak na Vis ili Lastovo prije svega "poneseš" jako puno strpljenja i vremena, ako to ne uzmeš u obzir, ne kreci nikuda! Daleko je, duga voznja trajektom , dakle to najprije, takodje, i sa parama treba biti solidan, sve je tamo pomalo skuplje, ali se ugodjajem poslije sve isplati :-D :-D :thumbup:
Red plovidbe trajekta i cijene nadjes na netu
:thumbup:
ado-šampion

#133 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by ado-šampion »

Ovaj forumas Nepass ko da sam se ja klonirao. Ovako sam ja pljuvao Budvu nekad. :D Znaci, prljavo, citavo mjesto/grad se osjeti na krmetinu, samo sto je ne rostiljaju na plazi, nemas sta jesti (ko ne jede to) jer cak i jebeni sladoled smrdi na krmetinu... A da ne govorim za krkanluk navece. Bio 2 puta, nisam bas imao izbora, hvala Bogu na izboru...
amar1994

#134 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by amar1994 »

ado-šampion wrote:Ovaj forumas Nepass ko da sam se ja klonirao. Ovako sam ja pljuvao Budvu nekad. :D Znaci, prljavo, citavo mjesto/grad se osjeti na krmetinu, samo sto je ne rostiljaju na plazi, nemas sta jesti (ko ne jede to) jer cak i jebeni sladoled smrdi na krmetinu... A da ne govorim za krkanluk navece. Bio 2 puta, nisam bas imao izbora, hvala Bogu na izboru...
:lol: :lol: :-)
amar1994

#135 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by amar1994 »

mayab wrote:
amar1994 wrote:ide li ko na Vis ili Lastovo, iskustva :P :mrgreen: :mrgreen:
Ja ti samo mogu reci, da za odlazak na Vis ili Lastovo prije svega "poneseš" jako puno strpljenja i vremena, ako to ne uzmeš u obzir, ne kreci nikuda! Daleko je, duga voznja trajektom , dakle to najprije, takodje, i sa parama treba biti solidan, sve je tamo pomalo skuplje, ali se ugodjajem poslije sve isplati :-D :-D :thumbup:
Red plovidbe trajekta i cijene nadjes na netu
taureg71

#136 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by taureg71 »

Baby-blue wrote:

ako ces da uzivas u sjajnoj plazi i da nije dusa na dusi, nego tacno da oko vas ima 2 metra slobodnog prostora idi u Przno, to je prvo naselje do Svetog Stefana, plaza za 10, more precisto, uz Sveti Stefan i Milocer jedino sto bas vrijedi u CG...e daaa i plaza Jaz i Trsteno
taureg71

#137 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by taureg71 »

ado-šampion wrote:Ovaj forumas Nepass ko da sam se ja klonirao. Ovako sam ja pljuvao Budvu nekad. :D Znaci, prljavo, citavo mjesto/grad se osjeti na krmetinu, samo sto je ne rostiljaju na plazi, nemas sta jesti (ko ne jede to) jer cak i jebeni sladoled smrdi na krmetinu... A da ne govorim za krkanluk navece. Bio 2 puta, nisam bas imao izbora, hvala Bogu na izboru...

uzas kako si zadojen nesretnice...sladoled se osjeti na krmetinu ??? ko hoce da jede ribu ima riba i to vrhunska a i losija, svakom prema novcaniku, a krmetina se malo jede kad je vrucina, ne siri gluposti i "bolest" tvoju ovde :evil: p.s. i malo da budem zao sad i ja, narocito je tebi tj Bosancima bitna riba i mediteranska kuhinja, bas ste navikli na to, hahahah...
Nepass

#138 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by Nepass »

pa tako je bilo kad sam ja bio. fakat u sutomoru citavo se setaliste osjeti na svinjsku mast, jebi ga kad nisi navikao na taj miris smeta zestoko.
ujutro na plazu do 12h ide kupanje, posle 12 ko da si smecarsko auto istresao u more.
jedini plus sve je jeftino
Nepass

#139 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by Nepass »

taureg71 wrote:

uzas kako si zadojen nesretnice...sladoled se osjeti na krmetinu ??? ko hoce da jede ribu ima riba i to vrhunska a i losija, svakom prema novcaniku, a krmetina se malo jede kad je vrucina, ne siri gluposti i "bolest" tvoju ovde :evil: p.s. i malo da budem zao sad i ja, narocito je tebi tj Bosancima bitna riba i mediteranska kuhinja, bas ste navikli na to, hahahah...
pa narucis filete sa rostilja onaj lik ih na kraju premaze svinjskom masti
ado-šampion

#140 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by ado-šampion »

taureg71 wrote:

Ima riba, prze je na svinjskojo masti. 2007. mi bili ko studenti, 2 ekipe, ova jedna ekipa ode na ribu, jedan lik istreso po boce kecapa na nju da se ne osjeti na svinjsku mast. :D Toliko o ribi.

Ja licno przim na maslinovom ulju, i to ekstra djevicanskom :D , ali nemam nista protiv suncokretovog ulja niti juneceg loja, kad nemam izbora. Ali imam protiv da se gdje god udjes osjeti krmeca mast, cisto zato jer mi smeta neprijatan miris.

Mozda ima u Splendidu u Becicima, nisam bio, ali Mik Dzeger jeste, jedino da njega pitamo. :-)
Nepass wrote:
pa tako je bilo kad sam ja bio. fakat u sutomoru citavo se setaliste osjeti na svinjsku mast, jebi ga kad nisi navikao na taj miris smeta zestoko.
ujutro na plazu do 12h ide kupanje, posle 12 ko da si smecarsko auto istresao u more.
jedini plus sve je jeftino
Tako je i u Budvi, uzas, sve pored setalista standovi s rostiljima, upekla svinjska mast, ne da disat. :-) A plaze i kanalizacija da ne pocinjem, ja sam se studentski kupao na onoj plazi kilometar od strarog grada, sto s placa, a posle dvaput kad sam bio kupao sam se u Becicima.

Tacno, jedini plus sve je jeftino, makar bilo, jer zadnji put kad sam bio nije bilo toliko ni jeftino.
amar1994

#141 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by amar1994 »

ma njihovo more je meni nula, hodas kilometar voda do pasa :lol: :lol: , hrvatska ima puno razudjeniju obalu, skuplji smjestaj, ne moze se nosit 10kg mesa :izet: :lol: , al jbg ne idem da zderem nego da se bucnem koji put :P :mrgreen: :mrgreen:
ado-šampion

#142 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by ado-šampion »

Hrvatska i CG ne idu u istu recenicu, samo sto je Hrvatska sad toliko skupa da se vise ne uklapa u onu devizu "samo nek ne puca, krov na glavom, jugo 45 i jednom godisnje na more". :D
amar1994

#143 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by amar1994 »

radije cu manje dana nego ono dole njihovo :D , imam stelu u dva mjesta pa me dodje jeftinije :skoljka: :lol:
citroen xm

#144 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by citroen xm »

Slažem se da su Crnogorci nemarni, prljavi pa čak i drski, ali ovo za svinjsku mast je bomba atomska. Jarane ako na moru nemaš pojesti ribu, gdje imaš. I čuj pržena na svinjskoj masti. :lol: :lol: Bjaži ba!
taureg71 wrote:
:thumbup: :run: :run:
Nepass

#145 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by Nepass »

citroen xm wrote:Slažem se da su Crnogorci nemarni, prljavi pa čak i drski, ali ovo za svinjsku mast je bomba atomska. Jarane ako na moru nemaš pojesti ribu, gdje imaš. I čuj pržena na svinjskoj masti. :lol: :lol: Bjaži ba!
taureg71 wrote:
:thumbup: :run: :run:
Nije Bgm, odi u sutomore vidjet ces.
Citavo setaliste samo leskovacki specijaliteti. I narucimo mi piletinu, fakat je lik na rostilju isprzi, stavi u sendvic umoci cetkicu u svinjsku mast i premaza.
taureg71

#146 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by taureg71 »

Nepass wrote:
taureg71 wrote:

pa narucis filete sa rostilja onaj lik ih na kraju premaze svinjskom masti

pa trazi od rostiljdzije da to ne radi i mirna Bosna...pa nece valjda prestati zbog vas lafo vjernika da koristi svinjsku mast inace medicinski dokazano jaku zdravu ???? pretjerujes...uostalom prezivjece CG i bez vas iskreno...u Hrvatskoj "obozavaju " nas prosto, da kako mozemo da ostavimo pare ali da im ne dolazimo najvise bi voljeli...hehehe...ma svuda ima dobra i zla...ja uvijek preporucujem plazu Przno, tj mjesto Przno u CG, tesko da moze bolje...a ima 10 najmanje ribljih restorana na samoj obali
Last edited by taureg71 on 26/04/2016 12:04, edited 1 time in total.
citroen xm

#147 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by citroen xm »

Ne kontam zašto bi neko stavljao svinjsku mast na sve, pogotovo u ovo vrijeme kada je ona skoro svugdje potisnuta iz upotrebe. Pored povoljnog suncokretovog ulja i sve povoljnijeg maslinovog ne kontam razlog. Uostalom, nije problem ni naglasiti da se ne jede svinjetina, vjerujem da će svako normalan ispoštovati.
taureg71

#148 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by taureg71 »

citroen xm wrote:Ne kontam zašto bi neko stavljao svinjsku mast na sve, pogotovo u ovo vrijeme kada je ona skoro svugdje potisnuta iz upotrebe. Pored povoljnog suncokretovog ulja i sve povoljnijeg maslinovog ne kontam razlog. Uostalom, nije problem ni naglasiti da se ne jede svinjetina, vjerujem da će svako normalan ispoštovati.

ono sto znam, radjena su ozbiljna medic. istrazivanja, msm u Njemackoj, svakom djetetu, bebi preporucuju kocku masti malenu da se stavi u kuvano jelo...jakooo je zdravaa...da se vise isplati od ulja nisam siguran, 1 kg dobre masti je 3-4 KM
Nepass

#149 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by Nepass »

citroen xm wrote:Ne kontam zašto bi neko stavljao svinjsku mast na sve, pogotovo u ovo vrijeme kada je ona skoro svugdje potisnuta iz upotrebe. Pored povoljnog suncokretovog ulja i sve povoljnijeg maslinovog ne kontam razlog. Uostalom, nije problem ni naglasiti da se ne jede svinjetina, vjerujem da će svako normalan ispoštovati.
Nisam ni znao da ce to uraditi. Nisam ocekivao.
Tako je bilo, pricam svoje iskustvo. Ne morate vjerovati.
@tuareg znam kako je i u hr vole nas ko bajro mater ali u sutomoru je isto ko krme u teheranu osjecaj.
Nije vala razlog ni vjerske prirode. U kuci mi se to ne koristi jednostavno nemam naviku i smrdi uzasno. Isto na tajlandu ne bih pojeo skakavca ili u kini zivu hobotnicu.
Jarane ti idi niko te ne odvraca, ne znam sta si se uspalio.
citroen xm

#150 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA

Post by citroen xm »

taureg71 wrote:

ono sto znam, radjena su ozbiljna medic. istrazivanja, msm u Njemackoj, svakom djetetu, bebi preporucuju kocku masti malenu da se stavi u kuvano jelo...jakooo je zdravaa...da se vise isplati od ulja nisam siguran, 1 kg dobre masti je 3-4 KM
Neću ulaziti u to da li je zdrava ili nije. Samo znam da za razliku od ulja ima svoj šmek koji mnogima ne odgovara bez obzira na vjeru. Zbog toga mi nije jasno zašto neko ne koristi ulje koje je neutralno pa još i povoljnije. Ne znam, ali ova priča mi zvuči kao da je u Sutomoru neka zavjera protiv Muslimana pa se u sve živo trpa mast. :-) Da su lijeni, drski, neuredni.... vrlo lako bih povjerovao. Ovo mi baš ne pije vode ili su vlasnici objekata teški idioti.
Post Reply