Liga bivse nam "juge"

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Point.

#127 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by Point. »

Na golu bi bio Samir Handanovič (Slovenija, Udine). U obrani: Vedran Ćorluka (Hrvatska, Tottenham), Branislav Ivanović (Srbija, Chelsea), Nemanja Vidić (Srbija, Manchester) i Darijo Srna (Hrvatska, Donjeck). U vezi i napadu: Dejan Stanković (Srbija, Inter Milan), Luka Modrić (Hrvatska, Tottenham), Edin Džeko (BiH, Wolfsburg), Eduardo da Silva (Hrvatska, Arsenal), Goran Pandev (Makedonija, Inter Milan) i Mirko Vučinić (Crna Gora, Roma).

Kakav ba Eduardo, Olic bi tu trebo.

------------------Handanovic-----------------

Ivanovic-------Spahic------Vidic------Srna

-------Modric-------Stankovic-----Pjanic----

-------------------Misimovic------------------

-------------Dzeko------Vucinic--------------

Rezerve: Begovic, Kolarov, Simunic, Corluka, Olic, Pandev.

To je ovako brzinski sklepano, zaboravio sam sigurno nekog.
fosil

#128 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by fosil »

Kako nema Stilica? :lol:
ludak_

#129 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by ludak_ »

fosil wrote:Kako nema Stilica? :lol:
Mislim da bi i Bekric imao mjesta, Stankovic je vec prestar za reprezentacije...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
radostan dan

#130 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by radostan dan »

Image

...duga lopta na lijevu stranu. Tamo je Desnica. Ali neeee... Iako je jedini nogometaš koji može sustići vlastiti centaršut, nije stigao...( Ivo Tomić).
radostan dan

#132 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by radostan dan »

ma ko ih :dance: .
najjači samo ostaju...
da se s nama pate.

:mrgreen:
radostan dan

#133 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by radostan dan »

kakavdanakneiskustvu wrote:
radostan dan wrote:Pomenu li ko Pudara, Gudelja i Gračana?

ivana ili vladimira gudelja?
ivana.

ovo u vezi veleža i postave...jaki kO beton bili.
megaman4

#134 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by megaman4 »

sjeća li se neko izreke: PUCA PENAL ŠESTIĆ KEMAL. OPALI GA K'O IZ PUŠKE A JANJUŠ POTRBUŠKE.

inače najbolja ekipa VELEŽA je ona iz 70 - tih, čuveni BMV..

Marić, Ristić, Hadžiabdić, Čolić, Primorac, Pecelj, Topić, V.Halilhodžić, Bajević, Vladić i Vukoje. Trener: Sulejman Rebac....
zambaklija

#135 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by zambaklija »

kada su promjenuli ovo Imageja prekino ali jopet mikim pomalo :run:
radostan dan

#136 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by radostan dan »

a ko će drugi? :mrgreen:

kakva su to nedeljna poslijepodneva bila.
mislim da neopravdano na ovoj temi preskačemo i likove koji su nam pričali iz malih tranzistorčića, na takav način, da se sticao dojam da se javljaju sa 9 najvrućih tačaka u bejrutu.
a ovi danas...bljak.
Infaze Studio

#137 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by Infaze Studio »

radostan dan wrote:Crna strela, Mitar Mrkela :lol:
Dinamova zlatna baklava, Andreja Panadica glava...1-0 na Maksimiru :-D :D
radostan dan

#138 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by radostan dan »

jooj panadić, dvadeset i kusur godina nisam to čuo... :thumbup:
Infaze Studio

#139 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by Infaze Studio »

kakavdanakneiskustvu wrote:
winabike wrote:
veran wrote:hadžibegić,jozić,baljić,baždarević ivica osim ih je baš gotivio,mihajlović,škoro,tuce,predrag jurić,dragan jakovljević sve su to bili reprezenatativci krajem osamdesetih.
Verane, jarane, Predrag Jurić je jedan sjajan lik, špic napada jedne od legendarnih generacija kluba za kojeg navijam, miljenik mostarske publike, član prve (legendarne) reprezentacije BiH iz 1993. godine...

Predrag Jurić je svašta, samo jedno nikada nije bio - na žalost. Nije bio član reprezentacije SFRJ nikada. Bez obzira na sve moje simpatije i prema Veležu i prema njemu, mora se priznati da je u tom trenutku bilo boljih napadača u bivšoj Jugi, evo ja bih samo Darka Pančeva spomenuo...

E, ali bila su to vremena... Ubitačni, ubitačni, ubitačni trio Tuce, Jurić, Kajtaz. Ubice. Iskonske. :thumbup: :bih:
koliko ja znam,jurić je odigrao jednu ili dvije tekme za SFRJ repku
Da, bili su ubitacni.
Nikad necu zaboraviti 1/2 finale Kupa jugoslavije '89 u kojem se sastaju Rudar Ljubija i Velez. 1. utakmica 1-0 za Velez u Mostaru, Tuce pogadja iz penala. U revansu u Prijedoru, Bijeljac pogadja za 1-0 2-3 minute prije kraja, cini mi se iz guzve u 16-ercu nakon ubacaja sa strane ili iz kornera, zakucava loptu pod precku ako se dobro sjecam. Ludnica, tribine se tresu, doslovce ... Ali na zalost Rudar Ljubija ispada na penale.
Cini mi se da su Fahro Bihorac i strijelac u regularnom dijelu, Bijeljac promasili..tako nesto.
radostan dan

#140 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by radostan dan »

siguran sam da gojko zec u sebi razmišlja - gdje si sada džingis kane sa marakane, naravno tu mislim na milka đurovskog... (rijeka -c zvezda, 1-0, poluvrjeme, milko ne igra zbog povrede).
Infaze Studio

#141 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by Infaze Studio »

haha..da, da

Neko gore spomenu Desnicu, pa se sjetih jos jednog gluhonijemog igraca....Joze Bogdanovica iz Dinama.
radostan dan

#142 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by radostan dan »

ja sam pomenuo desnicu...crveni karton u revanšu kupa uefa, na santjago bernabeu, zbog - prigovora. :roll: :x
Gusztav

#143 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by Gusztav »

radostan dan wrote:siguran sam da gojko zec u sebi razmišlja - gdje si sada džingis kane sa marakane, naravno tu mislim na milka đurovskog... (rijeka -c zvezda, 1-0, poluvrjeme, milko ne igra zbog povrede).
Osijek-Dinamo "................................u Gradskome vrtu i dalje bez velikih uzbuđenja, a jedina novost je da je Cico Kranjčar dobio žuti karton, a on sa samo nasmijao, kao da je dobio bon za benzin..."
Infaze Studio

#144 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by Infaze Studio »

Nesto idem po republikama i pokrajinama, "listam" imena, pa se sjetim recimo nekih imena samo iz pokrajina - Kosova...Dzevad Prekazi, Fadilj Vokrri, Ardian Kozniku...Pa Vojvodine....Krivokapic, Sestic, Mihajlovic, Punisic...Pa samo iz ove dvije pokrajine si mogao sastaviti dovoljno talenta za jednu evropski jaku silu...koliko talenta je tu bilo :-) :-)
radostan dan

#145 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by radostan dan »

:lol:

plavo lane sa korane otišlo do marakane (boro cvetković)
radostan dan

#146 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by radostan dan »

Infaze Studio wrote:Nesto idem po republikama i pokrajinama, "listam" imena, pa se sjetim recimo nekih imena samo iz pokrajina - Kosova...Dzevad Prekazi, Fadilj Vokrri, Ardian Kozniku...Pa Vojvodine....Krivokapic, Sestic, Mihajlovic, Punisic...Pa samo iz ove dvije pokrajine si mogao sastaviti dovoljno talenta za jednu evropski jaku silu...koliko talenta je tu bilo :-) :-)
možeš i ovako da sortiraš, meni je to bilo interesantno...igrači koji se ne prezivaju na - ić.
ekstra tim bi se sastavio...

golmani - ljukovčan (cz), pačarada (priština)
bekovi - bračun (din-cz)...nastaviti po želji. :mrgreen:
Gusztav

#147 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by Gusztav »

Svaka ekipa u ligi je imala odlične igrače koji su mogli ravnopravno igrati u klubovima velike četvorke pa čak i u reprezentaciji......pošto svi manje-više poznajemo igrače Sarajeva i Želje njih neću ni nabrajati.
Recimo imali smo u Vardaru golmana Groševa, Ringova, Setinova, Najdovskog, u Teteksu Petrova (koji je završio u Hajduku), zatim lijevi bek Radničkog Ogradović, pa Bojović, Mitošević, golman Pantelić, Piksi........U Napretku su bili braća Kostić, Jovica Škoro :) , zatim Bekvalac (Natašin tata)............ U Budućnosti braća Miročević, Radonjić, Vlahović, Ljumović.........U Olimpiji Peter i Vili Ameršek, golman Alempić.....U Osijeku Ivica Grnja, Lukačević, U vinkovačkom Dinamu sjećate se svi Sulejmana Halilovića....Rijeka i njeni nogometaši, Ravnić, Desnica, Hrstić, Cukrov.......Velež, Sloboda.....svi znamo ko je sve ponikao i igrao pod Bijelim brijegom i na Tušnju. Pa onda kada dodamo sve koji su Igrali u velikoj četvorci, da ti pamet stane.
Još kada se samo sjetim kako su bile jake i kvalitetne Druge lige Istok i Zapad.....
radostan dan

#148 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by radostan dan »

jbt, pa ti preskoči dvojicu glavnih iz napretka - dušan pešić i zoran simović, oba završila u hajduku.
odlično si se sjetio radničkog iz niša.
art vandeley

#149 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by art vandeley »

Gled´o izvjestaje sa ut. iz 80-tih, ma vala isto kao i danas dan na ovim prostorima.
Kultura igraca i pristup igri se haman nije nikako promijenio, valjanje, simuliranje :D ...
Puno prekida, naguravanje oko sudije, prilicno domacinski ugodjaj i sudjenje :lol: ...Infrastruktura isto jako losa, skoro da pristojnog reprezentnog stadiona nije niti bilo (mozda jedino CZ Bg i Split, a i tamo atletske staze :lol: ), a tolika drzava...
Gusztav

#150 Re: Liga bivse nam "juge"

Post by Gusztav »

radostan dan wrote:jbt, pa ti preskoči dvojicu glavnih iz napretka - dušan pešić i zoran simović, oba završila u hajduku.
odlično si se sjetio radničkog iz niša.
Zaboravio, hebi ga ne mogu se sjetiti svakog igrača, ima njih još, vidiš zaboravio sam i Panića i on je čini mi se bio dio one snažne ekipe napretka koja je '80 igrala u kupu uefa...........Evo sada se sjetih i Batrovića iz Prištine i Bakrača i Bursaća.....treba malo vremena, nisam baš tako mlad :-D
Post Reply