xyz101 wrote:luisa,
nemam ja tebi nista dokazivati.
sam fakt da nisam ogorcen u zivotu dovoljno govori.
Nisam ni trazila, odlicno pozitivna si osoba, i to nema veze sa poredjenjem standarda zivota u BiH i USA!
Bravo,
xyz101 wrote:luisa,
nemam ja tebi nista dokazivati.
Drago nam je zbog tebe. Samo ti vrijedno uci i radi i bices svima od koristi, samo nemoj iz daljine dobacivati o stvarima o kojima malo znas. I mi ovde forumashi od necega zivimo - svi nesto rade ili uce onoliko koliko nam okolnosti dozvoljavaju.xyz101 wrote:nemam ja tebi nista dokazivati.
kada nam ponovo dodjes u bosnu ti fino svrati u neki nas rudnik gdje nasi rudari rade mjesec dana za 700 maraka (otprilike 3 para tena marke NIKE), pa im ti reci da ne budu negativni vec da stvari gledaju iz pozitivne perspektive - reci im npr. da zive nekoliko godina duze od svojih kineskih kolega...xyz101 wrote:iz iskustva znam da negativni ljudi nemaju potencijala da budu uspjesni u zivotu.
niko negativan nije mogao biti uspjesan
samo oni koji su se izdigli iznad te negativnosti uspjeli su postici nesto.
naravno, to ne znaci da moras biti idiot i posmatrati svijet u ruzicastoj boji.
budi realan.
u svemu ima pozitivnih i negativnih elemenata.
niste vi u govnima, koliko govana imate u glavama.vivaldi wrote:.
I da znas, nismo mi ogorceni vec samo svjesni da smo u govnima -a u toj situaciji, da ti iskreno kazem, meni ne pomaze ni optimizam ni pesimizam ili da pojednostavim - sranje je sranje i ruzicasta perspektiva tu ne igra nikakvu ulogu, ali ako ti je lakse, mi smo u kaki ili izmetu.
Budi pozdravljen
iako nije meni upuceno...xyz101 wrote:molim lijepo,,, rudari imaju platu 700 km ?
pa naravno,,
nisko kvalifikovani posao koji je siguran.
i to je previse.
osim toga,,
ako ti je cilj da budes rudar,, ubij se odmah.
koliko si ti bio plaćen za svoje NISKOKVALIFIKOVANE poslove, ove koje si naveo da si radio????xyz101 wrote:molim lijepo,,, rudari imaju platu 700 km ?
pa naravno,,
i to je previse.
osim toga,,
Zbog ove pristojnosti bas mi nesto postade drag momce.xyz101 wrote:molim lijepo
A de nas prosvjetli pa nam reci kolo bi to trebali rudari biti placeni??xyz101 wrote:molim lijepo,,, rudari imaju platu 700 km ?
pa naravno,,
i to je previse.
osim toga,,
Nisu! Ko god je "zaposlio" te gradjevince zaposlio ih je ilegalno!xyz101 wrote:znam momke u rs (jer sam nedavno bio tu, a samo sam na kratko bio u krajini (bihac-cazin)) koji rade na gradjevini chitav mjesec za te pare.
rudari imaju osiguranje, imaju sindikat,
ako se povrijede ili su bolesni mogu ostati kod kuce.
ovi momci rade na crno.
znaci ako su povredjeni ili bolesni,,,,, nista.
kapak.
dali su rudari u ovom slucaju povlasteniji od tih gradjevinaca ?
Mudro zboris naturalizovane amerikance.xyz101 wrote:dali su rudari u ovom slucaju povlasteniji od tih gradjevinaca ?
Ja tebe uopste ne provociram nego te pitam sasvim razumno pitanje posto si rekao da su preplaceni:xyz101 wrote:jeffe,
tvoj je cilj mene provocirati a ne razumno diskutovati.
ja nekoga da prijavljujem zbog toga sto daje posao mladicima koji bi bez tog posla cucali palac kod kuce ?
zivis u fantaziji.
Znaci, ja svoje pitaje postavljam na osnovu tvoje izjave.molim lijepo,,, rudari imaju platu 700 km ?
pa naravno,,
i to je previse
ja sam dosao u ameriku za vrijeme rata kada sam protjeran.meri... wrote:koliko si ti bio plaćen za svoje NISKOKVALIFIKOVANE poslove, ove koje si naveo da si radio????xyz101 wrote:molim lijepo,,, rudari imaju platu 700 km ?
pa naravno,,
i to je previse.
osim toga,,
aha, tako se jel samo radi u SAD, a ljudi u BiH nemaju pojma kako "masina goni."xyz101 wrote:ja sam dosao u ameriku za vrijeme rata kada sam protjeran.meri... wrote:koliko si ti bio plaćen za svoje NISKOKVALIFIKOVANE poslove, ove koje si naveo da si radio????xyz101 wrote:molim lijepo,,, rudari imaju platu 700 km ?
pa naravno,,
i to je previse.
osim toga,,
nisam znao engleskog jer sam u skoli ucio samo njemacki.
nista drugo nije ostalo nego fizicki radovi.
u fabrici guma sam poceo raditi trecu smjenu.
sto znaci, moj je posao pocinjao u 11 navece a zavrsavao u 7 :30 ujutro.
ali ja sam znao raditi i do 9:30 jer se svaki sat prekovremeno duplo placao.
pocetna satnica je bila tada $7.30 (to je negdje oko 5 Eura)
radili smo ko u logoru.
mashina goni posao bez prestanka.
imali smo pola sata neplacenog rucka.
u tih pola sata moras jesti i ici u wc , i sve zavrsiti, jer ne mozes ici u wc dok mashina radi.
uzitak pravi![]()
zelim svima vama u bosni da prodjete kroz to.
manje bi kukali danas
N boj se, mnogi su radili, samo si mlad bio!xyz101 wrote:jeffe,
moj je otac radio u fabrici metala za vrijeme yuge.
znam odlicno koliko se tamo (ne)radilo
Nisam "kin" ali ti konstantno ides iz extremne situacije u extremnu.xyz101 wrote:jeffe,
ti si nesto kin na mene.,
kao da sam ti zenu jaho'.
izvini, ako sam.
ali odgovorno tvrdim da nisam.
Jastaxyz101 wrote:to bih i ja tebi mogao savjetovati.