Nisu sve banke manje-vise iste u ovom slucaju. Ova banka u kojoj sam ja bio, dakle Raiffeisen Bank kod Bosnafolklora, me je bukvalno ponizila prvo smatrajuci me lazovom (kada mi je sefica rekla zbog svog nepoznavanja engleskog da ono za sta ja tvrdim da je licna karta (moja, na moje ime, sa mojoj slikom, potpisom) da u stvari nije licna karta), smatrajuci me prevarantom jer sam navodno dao na uvid dokument za koji sam tvrdio da je ID a to "nije bio ID", ponizila me svojim govorom tijela tretirajuci mene i moju suprugu kao dva lopova, svojim diskriminatorskim odnosom jer bez ikakvog valjanog razloga mi nije dozvolila da tu zamjenim valutu iako su svi uvjeti za to bili ispunjeni i na kraju svojim podcjenjivackim stavom ponizila pred ljudima koji su se tu nalazili.Ambrozija wrote:Ljudi biraju s kim ce poslovati - to si jako dobro rekao. Iako se ja apsolutno ne slazem s tobom kada je u pitanju poslovanje s navedenom bankom. Dobro, ja sam imala pozitivno iskustvo, neki su imali negativno, ali sve banke su manje vise iste.
Sto se tice licne karte, mislim da se svakako ne trebas ljutiti na gospodju koja radi na salteru, odnosno sluzbenicu s obzirom da ona radi samo ono sto joj kazu. Apsolutno ne vidim razloga sto bi ti bilo mrsko izvaditi licnu kartu, izvadis i kraj price, svi sretni i ona i ti za dobivenu ulugu. Sad je aposlutno druga stvar sto ljudi u banci nisu prepoznali to sto si im izvadio, ali uz lijepu rijec svi se problemi rjesavaju.
S druge strane, ja sam imala priliku poslovati i s drugim bankama, niti jedna jedina nije zadovoljila moje kriterije osim ove o kojoj raspravljamo. Ja se psihicki pripremam kada moram uci u Hipo banku gdje su u apsolutno svakoj poslovnici u gradu krajnje bezobrazni, neljubazni i neposlovni, a da ne govorim kako od 6 salter mjesta, uvijek, ali apsolutno uvijek radi samo jedan, dok drugi obavljaju privatne razgovore ili nesto slicno. To nikada nisam dozivjela od Raiffeisen banke, ali ovdje opet spominjem agenicju u Titovoj ulici, ljudim svaka cast!
Moj pristup i banci i doticnoj osobi je bio sasvim korektan kao sto je na bilo kojem drugom mjestu u svijetu gdje kupujem neciju uslugu.
Ova navedena banka mi je pruzila ubjedljivo tretman kao musteriji u cijelom mom zivotu i to ne samo kad su banke u pitanju nego i sve ostale usluzne djelatnosti.
Bio je jos jedan slucaj sa jednom radnicom u Merkatoru u Sarajevu, ali to nije tema ove price i bilo je manje negativno nego ovaj slucaj u banci.