Šta biste uradili da ste gradonačelnik/vijećnik u Zenici?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Manijakus
#126 Re: Šta biste uradili da ste gradonačelnik/vijećnik u Zenici?
Ja bi ukino ona muda i cunu na sred grada sto budu pred novogodisnje praznike 
- elizabeth a
#127 Re: Šta biste uradili da ste gradonačelnik/vijećnik u Zenici?
Meni najjače one palmeManijakus wrote:Ja bi ukino ona muda i cunu na sred grada sto budu pred novogodisnje praznike
- Manijakus
#128 Re: Šta biste uradili da ste gradonačelnik/vijećnik u Zenici?
Da da ..padose mi i one na pamet kasnije bilo mi mrsko dopisivatelizabeth a wrote:Meni najjače one palmeManijakus wrote:Ja bi ukino ona muda i cunu na sred grada sto budu pred novogodisnje praznike![]()
-
kuma
#129 Re: Šta biste uradili da ste gradonačelnik/vijećnik u Zenici?
Manijakus wrote:Da da ..padose mi i one na pamet kasnije bilo mi mrsko dopisivatelizabeth a wrote:Meni najjače one palmeManijakus wrote:Ja bi ukino ona muda i cunu na sred grada sto budu pred novogodisnje praznike![]()
Ko mi objasni kakve palme imaju veze sa novogodisnjim praznicima vodim ga medju palme da zivi
I to od kad znam za sebe palme su tu
DinoZe... dosta dobri prijedlozi, osim tih splavova...
Ima na Adi sada dovoljno evo kafica ili sta vec...
Ideja o društveno korisnom radu kao kazni za blaže prekršaje mi se pravo dopada i ne znam kako stvarno se neko ozbiljno ne pozabavi tom temom.
...
-
Eborg
#130 Re: Šta biste uradili da ste gradonačelnik/vijećnik u Zenici?
Mi to već imamo u KZFBiH, stvar je institucionalne provedbe i pravosuđa koje ne određuje tu kaznu. U zadnje vrijeme se priča da će se pozabaviti time.
-
jefferson
#131 Re: Šta biste uradili da ste gradonačelnik/vijećnik u Zenici?
DinoZe wrote:
To da li ce neko ici na kafu autom je njegova stvar.
Cijenu mozes staviti kao na zapadu kada dadnes ljudima plate kao na zapadu.
Ti se vodis onom politikom, joj ima auto garant ima para. Nigdje veze. Danas je auto potreba a ne luksuz, i bolje bi bilo da se pocnu parking prostori graditi, nadzemne garaze jer je ovaj kapacitet daleko ispod potreba.
Da ja se slazem sa tobom, da onaj koji hoce da ide na kafu sa autom neka ide. Ali isto taj treba da zna da zivi u zajednici, odnosno u gradu.
Ja sam imao priliku vise godina kroz posao zivjeti u vecim gradovima u zapdanoj Evropi, i vidio sam kako se to radi.
Trend u svijetu je takav da se naprave bolji uvjeti zivota, sa sto manje zagadzenja i buke.
Ne radi se opet o toj staroj otrcanoj temi dajte nam para kao na zapadu pa cemo mi placati. Normalno da bi napravio cijene parkinaga porpcionalno, nebi stavio 5EUR po satu, nego bi stavio 3 marke npr. Tako da za vecinu ljudi bude neisplativo ici na kafu sa autom, a onaj ko to hoce neka plati. Ti kazes da je auto potreba a ne luksuz. Kako je to kod nas potreba a npr u Minhenu ili Parizu lukuz. A mi toliko manji grad. Znaci relacije kretanja vecine gradskog stanivnista sa potpuno male, tako da ja ne vidim preveliku potrebu, osim naravno posjeta doktoru i takvih hitnih slucajeva.
Zenica nema mjesta za nove garaze, niti za nove ceste ili mostove. A o novcu za to da nepricam, jedino kada bi neki privatnik otvorio parking i radi isplatnosti trazio 5km, ali raja nebi onda isla, jer se onda gle cuda moze se i negdje malo dalje parkirati za manje pare, pa pjeske do centra.[/quote]
Pazi jaro, ja kad dodjem u zenicu ja zbog obaveza moram nekad dva puta poslom za sarajevo u toku jednog dana. Znam jos najmanje 5-6 ljudi koji isto tako zive, samo svaki dan cijele godine. I sad ja kad hocu kafu popit trebam platiti tri marke. To je suplja da je tako u svim gradovima na zapadu. Ja znam metropole gdje je sat jedan manje od pola marke, ili gdje parking mozes platiti 10min ili sat, tj. imas satove pa ubaci koliko ti treba.
I zenica ima mjesta, i da, ako firma Parking ne moze uci u investicije neka privatnik uzme, bas kao na zapadu!
-
jefferson
#132 Re: Šta biste uradili da ste gradonačelnik/vijećnik u Zenici?
Pazi jaro, ja kad dodjem u zenicu ja zbog obaveza moram nekad dva puta poslom za sarajevo u toku jednog dana. Znam jos najmanje 5-6 ljudi koji isto tako zive, samo svaki dan cijele godine. I sad ja kad hocu kafu popit trebam platiti tri marke. To je suplja da je tako u svim gradovima na zapadu. Ja znam metropole gdje je sat jedan manje od pola marke, ili gdje parking mozes platiti 10min ili sat, tj. imas satove pa ubaci koliko ti treba.jefferson wrote:DinoZe wrote:
To da li ce neko ici na kafu autom je njegova stvar.
Cijenu mozes staviti kao na zapadu kada dadnes ljudima plate kao na zapadu.
Ti se vodis onom politikom, joj ima auto garant ima para. Nigdje veze. Danas je auto potreba a ne luksuz, i bolje bi bilo da se pocnu parking prostori graditi, nadzemne garaze jer je ovaj kapacitet daleko ispod potreba.
Da ja se slazem sa tobom, da onaj koji hoce da ide na kafu sa autom neka ide. Ali isto taj treba da zna da zivi u zajednici, odnosno u gradu.
Ja sam imao priliku vise godina kroz posao zivjeti u vecim gradovima u zapdanoj Evropi, i vidio sam kako se to radi.
Trend u svijetu je takav da se naprave bolji uvjeti zivota, sa sto manje zagadzenja i buke.
Ne radi se opet o toj staroj otrcanoj temi dajte nam para kao na zapadu pa cemo mi placati. Normalno da bi napravio cijene parkinaga porpcionalno, nebi stavio 5EUR po satu, nego bi stavio 3 marke npr. Tako da za vecinu ljudi bude neisplativo ici na kafu sa autom, a onaj ko to hoce neka plati. Ti kazes da je auto potreba a ne luksuz. Kako je to kod nas potreba a npr u Minhenu ili Parizu lukuz. A mi toliko manji grad. Znaci relacije kretanja vecine gradskog stanivnista sa potpuno male, tako da ja ne vidim preveliku potrebu, osim naravno posjeta doktoru i takvih hitnih slucajeva.
Zenica nema mjesta za nove garaze, niti za nove ceste ili mostove. A o novcu za to da nepricam, jedino kada bi neki privatnik otvorio parking i radi isplatnosti trazio 5km, ali raja nebi onda isla, jer se onda gle cuda moze se i negdje malo dalje parkirati za manje pare, pa pjeske do centra.
I zenica ima mjesta, i da, ako firma Parking ne moze uci u investicije neka privatnik uzme, bas kao na zapadu!
-
Eborg
#133 Re: Šta biste uradili da ste gradonačelnik/vijećnik u Zenici?
U centru grada je fakat potreban parking, jedini problem je što više nema nigdje mjesta da se izgradi. Jedino nešto ispod zemlje ali pitanje je koliko je to isplativo.
- Oi
#134 Re: Šta biste uradili da ste gradonačelnik/vijećnik u Zenici?
Kulina bana jos malo pa nema u Zenici:
http://zenicablog.com/index.php/vijesti ... arnautovia
http://zenicablog.com/index.php/vijesti ... arnautovia
-
Eborg
#135 Re: Šta biste uradili da ste gradonačelnik/vijećnik u Zenici?
Nemam u principu ništa protiv Eze Arnautovića ali je sramota mijenjati trenutne nazive tih ulica. Neka mu daju neku drugu ulicu! 
- Oi
#136 Re: Šta biste uradili da ste gradonačelnik/vijećnik u Zenici?
skratise kulina bana 
-
Eborg
- Chivas1
#138 Re: Šta biste uradili da ste gradonačelnik/vijećnik u Zenici?
http://zenicablog.com/index.php/vijesti ... tra-graana
To je jucer u podne zvanicno konacna odluka..a jucer ujutro
http://zenicablog.com/index.php/vijesti ... lin-ban-01
To je jucer u podne zvanicno konacna odluka..a jucer ujutro
http://zenicablog.com/index.php/vijesti ... lin-ban-01
- Chivas1
#139 Re: Šta biste uradili da ste gradonačelnik/vijećnik u Zenici?
Opet ona muda u sred grada..samo cini se da su sad smanjili onu stvar
posto nisam vidio navece kako izgleda samo preko dana al haman su smanjili...
ne znam jel to bilo namjenski tako al sad je jos gore haman
a vidim sad imaju i golubove na banderama