R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
ultima_palabra

#126 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by ultima_palabra »

Pa ne mogu da vjerujem koje dno ljudskog licemjerstva :shock: Koji je uopšte faktor to udruženje da određuje šta koga vrijeđa. Što one ne pokrenu tužbu nego "pozivaju muslimane" :-)
U zemlji u kojoj vladaju kleptomani, ubice, varalice, pedofili, kradljivci stranih donacija i jetimskih hedija, narkodileri grade elitne hotele da operu novac, u kojoj ima para za povećanje poslaničkih paušala, a nema za penzije od 300 KM, u kojoj nemoral i licemjerstvo doseže dosad nepojmljive razmjere, jedno udruženje žrtava rata koje bi trebalo biti moralna vertikala društva diže kuku i motiku zbog, pazite sad, krmeta u osrednjoj humorističnoj emisiji :lol: :run:
Naravno sve će se ovo zaboraviti za par dana, ali tako me nekad pogodi neka banalna situacija, jer odražava svo dno i mulj u kojem smo se našli. Pa jebote, i Simon Wiesenthal se debelo zajebao kad je lovio ratne zločince, trebao je daljinski u ruke i ganjati Babe-ove i Peppe ovog svijeta :-)
Stvarno sam naivan, sinoć sam se smijao onim scenama, ni slutio nisam da se radi o najvećem napadu na mene još od Mladića i Riste Đoge :?
Slovka

#127 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by Slovka »

Na stranu reakcija koja je šega, ja ne mogu vjerovati da je smisao za humor bosanaca spao na tako niske grane pa je tema krmetina kod bošnjaka krajnji domet duhovitosti.
"Provokativno" bolan :-)
Scena u kojoj se hudoj neukoj, priprostoj spremačici Bubi podmeće svinjsko meso je tako tankoćutno, vispreno i suptilno odrađena da komotno može parirati najsjajnijim momentima Monty Pythona i načinu na koji oni ismijavaju plošnost i malograđanštinu nacije i duha. Bezbeli. :skoljka:

Ma nemojte me...

Odron :run:
starii

#128 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by starii »

ne znam sta hoce ove zene iz udruženja Majke Srebrenice i Podrinja pa vecina ih po kucama slusa Cecu i slične ceci il gledaju sta im servira Pink iz Srbije...ono sinoc je samo prikazivanje nase realnosti u kojoj zivimo...
pa do skora se je ljudima davao svinjski inzulin za šećernu bolest....mora da je i to bila islamofobija..
Gospoda Ministarka

#129 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by Gospoda Ministarka »

Nesto mi u ovoj novoj sezoni oni spominju svinjetinu precesto.
Znam da je u jednoj od proslih epizoda bilo kad u kaficu Mariji Samir proda svinjetinu kao puretinu...

Hmm ko o cemu oni o svinjetini...a nekad su dobra serija bili.
uvijek dobar post

#130 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by uvijek dobar post »

Alfa Kentaur

#131 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by Alfa Kentaur »

amrica wrote:
Nisam gledala epizodu, nemam pojma kako je bilo, ali stvarno mi nije jasno od kad i ovo postade NGO za zastitu islama, ono :roll: cuj "najveci civilizacijski napad na islam poslije genocida" je scena u humoristiskoj seriji. Sve vjerski autoritet do autoriteta :run: , uz duzno postovanje prema njihovim zrtvama, ali ipak sve ima svoje granice.
Tacno tako. Sve ima svoje granice, ukljucujuci i humor!

Ovo je samo jos jedan BLJAk federalne televizije i doticne kvazi humoristikske serije. Ako je domet naseg humora da muslimanima podmecu svinjetinu i svinjama klanjaju dzenazu, onda jebo ti nas, nas humor, i nasu pamet!! :x

Danas je vrlo popularno ismijavati muslimane!

Jos jednom B-LJ-A-K :x
Lakat Jebić

#132 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by Lakat Jebić »

objektivno gledajuci, islamofobije u medijima ima. al toliko pozivanje na nju od strane institucija IZ-a BIH je dovelo do toga da se raja počela šprdati s tim, prvi ja. ja, kao musliman, sam se sinoc tako slatko ismijao, nikad mi ne bi naumpalo da ce se neko sjetit fkt potegnut argument islamofobije i ismijavanja muslimanima na ono...

jbt dodje mi da se proglasim taoistom rad ovih "mojih" muslimana....
Alfa Kentaur

#133 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by Alfa Kentaur »

Bušman wrote:Sloboda govora je jednako vazna kao i pravo POJEDINCA na upraznjavanje religijskih uvjerenja.
Ali kada koristis slobodu govora da omalovazis, popljujes, ismijes..., neciju religiju, tada nastaje problem!
fixer

#134 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by fixer »

Lijepo li je biti musliman ako je ovo najveci napad od genocida. Meni je veci civilizacijski odon spominjati genocid i epizodu humoristicne serije u istoj recenici. Treba tim majkama reci da niko nikad nije obezvrijedio genocid na ovako perfidan nacin, pa cak ni Risto. O Boze, zar se ubistvo 8000 ljudi i recenica iz humoristicne serije moze porediti?
Alfa Kentaur

#135 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by Alfa Kentaur »

Bušman wrote:Sto je najgore, vecina nasih ljudi se bukvalno boji krmadi,.
Niko se ne boji krmadi, jednostavno je vjerski zabranjeno da se jede jer je pogano meso. To treba postovati a ne time ismijavati muslimane! :x
Alfa Kentaur

#136 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by Alfa Kentaur »

fixer wrote:Lijepo li je biti musliman ako je ovo najveci napad od genocida. Meni je veci civilizacijski odon spominjati genocid i epizodu humoristicne serije u istoj recenici. Treba tim majkama reci da niko nikad nije obezvrijedio genocid na ovako perfidan nacin, pa cak ni Risto. O Boze, zar se ubistvo 8000 ljudi i recenica iz humoristicne serije moze porediti?
A kako komentarises obezvrijedjivanje vjerskog propisa o zabrani svinjetine i zabrani klanjanja dzenza(...u ovom slucajus svinji) ???? To ti nije obezvrijedjivanje??
Lakat Jebić

#137 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by Lakat Jebić »

niko nije obezvrijedjivao, samo su ljudi napravili dobru zajebanciju...

jbt, nekad kontam da je seselj upravu, da smo svi srbi, jbt vazda nesta ugrozeni, svi protiv nas, a mi jadni goloruki...
Slovka

#138 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by Slovka »

Lakat Jebić wrote:objektivno gledajuci, islamofobije u medijima ima. al toliko pozivanje na nju od strane institucija IZ-a BIH je dovelo do toga da se raja počela šprdati s tim, prvi ja. ja, kao musliman, sam se sinoc tako slatko ismijao, nikad mi ne bi naumpalo da ce se neko sjetit fkt potegnut argument islamofobije i ismijavanja muslimanima na ono...

jbt dodje mi da se proglasim taoistom rad ovih "mojih" muslimana....
Dobro, ti si se ismijao, meni je recimo bilo otužno i odgledala sam samo jer su mi skrenuli pažnju na epizodu prije ove...LZB je već nakon prve sezone postala verzija vize za budućnost, nezanimljivo, neduhovito i budi onaj osjećaj da te stid dok gledaš. Meni bar :D

Dakle, tebi smiješno, meni bljutavo neduhovito a nekome pak vrlo uvredljivo.
Žena koja mi je skrenula pažnju je bila onako čisto zgađena jer je vratilo na neko birvaktile vrijeme kada joj je uredno bila podmetana svinjetina na sveopštu zabavu kolektiva.
I ima li ona pravo na te emocije?
I ima li pravo kao uredni platiša FTV da ako poželi i reaguje?

Meni čisto zlo što moje pare finansiraju onakav diletantizam da bih odjavila telefon samo iz revolta...a nikakvi visoki nacionalni ili vjerski interesi me ne motivišu.
Zašto onda da se čudom čudim ljudima kojima je ovo prosto uvredljivo.
A neukusno u najmanju ruku jeste :)

I da, ono najbitnije - neduhovito je.
Imam li pravo očekivati od ljudi koji skupo naplaćuju to što snimaju humoristički serijal da me...ovaj...nasmiju? :D
Last edited by Slovka on 01/02/2010 19:20, edited 1 time in total.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#139 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by Admir_1984 »

Fazon je sud osudi Hodzu za pedofiliju niko se ne oglasi, a sinoc kao povrijedjena prava muslimana :-) :-) :-)

Sve je to politicki motivisano, a vecina clanova tog udruzenja su se sinoc dobro ismijali, garantujem. Nadje se uvijek neko sa vrha i vidi priliku da se uberu jeftini poeni i onda plasira ovu glupost u javnost
fixer

#140 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by fixer »

Alfa Kentaur wrote:
fixer wrote:Lijepo li je biti musliman ako je ovo najveci napad od genocida. Meni je veci civilizacijski odon spominjati genocid i epizodu humoristicne serije u istoj recenici. Treba tim majkama reci da niko nikad nije obezvrijedio genocid na ovako perfidan nacin, pa cak ni Risto. O Boze, zar se ubistvo 8000 ljudi i recenica iz humoristicne serije moze porediti?
A kako komentarises obezvrijedjivanje vjerskog propisa o zabrani svinjetine i zabrani klanjanja dzenza(...u ovom slucajus svinji) ???? To ti nije obezvrijedjivanje??
Jest, ali ni u kom slucaju nije uporedivo s genocidom, niti je ovo uopce neki znacajan napad. Pa halo, pored svih napadnutih i isaranih dzamija, nane Fate Orlovic, izjava Irineja i ostalih "mudraca", zar je uopce moguce jednu recenicu humoristicne serije smatrat drugim najvecim napadom na muslimane? Hapsimo Izeta Fazlinovica (ko god je dao tu izjavu), nema veze sto je fiktivan lik. Zbogom pameti. :roll:
riko-ga

#141 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by riko-ga »

Lakat Jebić wrote:niko nije obezvrijedjivao, samo su ljudi napravili dobru zajebanciju...

jbt, nekad kontam da je seselj upravu, da smo svi srbi, jbt vazda nesta ugrozeni, svi protiv nas, a mi jadni goloruki...
Nemogu da vjerujem da neko ovako razmislja.Ali to je demokratija.Samo moras znati da demokratija nije vrijedjanje drugi i drugaci.To je ................znas vec sta.
ultima_palabra

#142 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by ultima_palabra »

fixer wrote:Jest, ali ni u kom slucaju nije uporedivo s genocidom, niti je ovo uopce neki znacajan napad. Pa halo, pored svih napadnutih i isaranih dzamija, nane Fate Orlovic, izjava Irineja i ostalih "mudraca", zar je uopce moguce jednu recenicu humoristicne serije smatrat drugim najvecim napadom na muslimane? Hapsimo Izeta Fazlinovica (ko god je dao tu izjavu), nema veze sto je fiktivan lik. Zbogom pameti.
Ma kakav Irinej, on je njegov ideološki haver ;-) Ovaj bi samo da uvodi red u svojoj mahali, onako ko Homeini ;-) Dobrinja 4 mu je već drugi svijet :roll:
Alfa Kentaur

#143 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by Alfa Kentaur »

Admir_1984 wrote: i onda plasira ovu glupost u javnost
Klanjati dzenazu krmetu je glupost. A jos je veca glupost smatrati to humorom. E to je vec za dublju Frojdovu analizu...
Lakat Jebić

#144 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by Lakat Jebić »

riko-ga wrote:
Lakat Jebić wrote:niko nije obezvrijedjivao, samo su ljudi napravili dobru zajebanciju...

Nemogu da vjerujem da neko ovako razmislja.Ali to je demokratija.Samo moras znati da demokratija nije vrijedjanje drugi i drugaci.To je ................znas vec sta.
sta je toliko nevjerovatno?
vruce pivo

#145 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by vruce pivo »

Ja kao musliman pod punom materijalnom i krivicnom odgovornoscu priznajem da sam oplakao od smijeha gledajuci sinoc LZN :D i da ni jednog trenutka nisam pomislio da se upravo desio “ najveći civilizacijski napad na islamske vrijednosti koji se, nakon genocida, ikada dogodio muslimanima na ovim prostorima".

Moze biti da je opet jebo lud zbunjenog a normalni posmatrali sa strane :D
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#146 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by Admir_1984 »

Alfa Kentaur wrote:
Admir_1984 wrote: i onda plasira ovu glupost u javnost
Klanjati dzenazu krmetu je glupost. A jos je veca glupost smatrati to humorom. E to je vec za dublju Frojdovu analizu...
Na tv-u ja cujem milion gluposti svaki dan, pogotovo od politicara. Pravite od muhe slona
jefferson

#147 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by jefferson »

Vise mi je pun k... i Muslimana i Hrvata i Srba!
Nek nam ukinu vize i svima obecaju zaposlenje vani, isele BiH, i nek nasele neki normalan narod koji ce znati uzivati u blagodetima te zemlje.
Eto problem sloboda izrazavanja.
Nas ce ovi "zastitnici" svega i svacega odvest ravno u totalitarizam kakvog se ne bi ni Staljin postidio!
bez_ideje

#148 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by bez_ideje »

:-? :-? :-? :-?
Oni krmetu dzenazu.....đe ces krmetu dzenazu ( u tom medjuprostoru ja se pisah od smjeha)
riko-ga

#149 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by riko-ga »

Lakat Jebić wrote:
riko-ga wrote:

A gdje sam ja spomenuo nevjerovatno.Prati malo situaciju :roll:
Lakat Jebić

#150 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by Lakat Jebić »

riko-ga wrote:
Lakat Jebić wrote:
riko-ga wrote:

A gdje sam ja spomenuo nevjerovatno.Prati malo situaciju :roll:
ako u nesto ne mozes da vjerujes, onda je to nevjerovatno... bar sam ja tako ucio aristotelovu logiku...
Locked