Africki Kup Nacija 2010

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
studeni76

#126 Re: Africki Kup Nacija 2010

Post by studeni76 »

Meni ACN izgleda kao da su se skupili na terminu. ono nevjerovatno kakve golove primaju,kako neozbiljno igraju.
inace ekipe iz "Crne" afrike imaju vise nama poznatih pojedinaca al kao timovi su inferiorniji u odnosu na ekipe sa sjevera Afrike. mislim da bi lako mogao Egipat uzet ponovo. polufinale opet Egipat-Alzir,prije par mjeseci kad nezaratise zbog baraza. haj sad ponovo,al ovaj put Egipat ide u finale. Ocekujem da igraju protiv Gane,znaci opet jedno 2 razlike za Egipat.
ultima_palabra

#127 Re: Africki Kup Nacija 2010

Post by ultima_palabra »

Kameni, Geremi :lol: :-)
Slažem se s ovim što studeni reče
Jack Be Nimble

#128 Re: Africki Kup Nacija 2010

Post by Jack Be Nimble »

Ma pitanje koliko je velikim igracima Drogbi, Etou stalo do ovoga. Rasrpavljao sam o tome sa ljudima iz Afrike i oni su misljenja od kako su africki fudbaleri poceli da igraju po vecim klubovima, ACN nije vise ono sto jeste. Jednostavno veliki igraci, od onih koji ocekujemo nesto veliko, ne pruzaju to nesto veliko. Prvenstvo u sred evropske sezone, plus SP za par mjeseci. Tako i meni izgleda, da ima mnogo igraca koji tamo jednostavno ne zele da budu.
cyprus

#129 Re: Africki Kup Nacija 2010

Post by cyprus »

I ja se slažem da ovim afričkim zvijezdama nije nešto plaho stalo do AKN. Ali ako bi se isti održavao svako 4 godine i ako ne ne bi igrao u sred sezone u evropskim ligama, mislim da bi dosta dobio na značaju. Ovako baš dođe ko revijalni turnir :-) , kojeg čini mi se samo Egipat shvata ozbiljno. A i mislim da ekipe sa SP namjerno taktiziraju, jer kada bi pokazale sve svoje adute sad, taktički mnogo jače ekipe iz Evrope bi ih pojele za pola godine.

PS Baš juče kontam kako su me stadioni u Angoli pozitivno iznenadili. Npr. onaj stadion u Bengueli je za ovo naše Koševo i Bilino Polje vala Old Trafford :-) a nije čak ni glavni njihov stadion :oops:
Last edited by cyprus on 26/01/2010 19:09, edited 1 time in total.
bio vani bilo dobro

#130 Re: Africki Kup Nacija 2010

Post by bio vani bilo dobro »

Kad se igraju polufinalne utakakmice?
I ko s kim igra?
Jack Be Nimble

#131 Re: Africki Kup Nacija 2010

Post by Jack Be Nimble »

cyprus wrote:
PS Baš juče kontam kako su me stadioni u Angoli pozitivno iznenadili. Npr. onaj stadion u Bengueli je za ovo naše Koševo i Bilino Polje vala Old Trafford :-) a nije čak ni glavni njihov stadion :oops:
Pa kad ljudi imaju naftu i plus Kinezi su im napravili sve stadione.
rado_vidjen

#132 Re: Africki Kup Nacija 2010

Post by rado_vidjen »

Ja cesto trubim da se na Afrikance na Svjestkom ne moze ozbiljno racunat. Previse neozbiljnosti. Ne bi se cudio da Vahi daju otkaz :roll:

Sto se tice Obale Slonokosti, kao i kod vecine Africkih selekcija, kljucni problemi u par crtica su:

- nemaju playa
- takticka nespremost i nezrelost
- pad koncentracije
-indolencija/zajebancija, opsta nediciplina (uvjek crveni karton visi u zraku)
- slabi golmani
- iskustvo

Ja bi Vahi savjetovao :D (ako ostane) da proba sa Yayom Toureom na stoperu, jer onaj Bambuca ispada ko majmun i kostao ga je polufinala. Zokora ne mere biti play, te bi valjalo u ovih par mjeseci neto novo pronaci/skontati.

Sincerely,

( :) )
studeni76

#133 Re: Africki Kup Nacija 2010

Post by studeni76 »

Sinoc sam gledao golove sa dosadasnjih utakmica. imam osjecam da je pola golova palo nakon smijesnih gresaka golmana,odbrane i sl. za nepovjerovat

Egipat uzima definitivno,jedina ozbiljnija ekipa.
Jack Be Nimble

#134 Re: Africki Kup Nacija 2010

Post by Jack Be Nimble »

Od 59 datih golova do sada, oko 25 su klasicne greske golmana.

Niko od mlade raje ne zeli da stane na gol, svako zeli da zabija golovo. A plus nemaju dobrih terena, tako da se djeca vecinom vremena moraju po betonu bacati.
studeni76

#135 Re: Africki Kup Nacija 2010

Post by studeni76 »

Geremi na desnoj strani spasava loptu da neode u aut,uspije je nekako sutnut u 16. lopta lagano skakuce,golman skace na nju i ona kroz ruke u mrezu. ludilo :-D

il neznam kako je onom golmanu uspjelo bacit se na loptu i napravit salto unaprijed. ispala je al nisu primili go. joj jesam se smijo. stvarno amateri
Hasanagic S

#136 Re: Africki Kup Nacija 2010

Post by Hasanagic S »

cyprus wrote:I ja se slažem da ovim afričkim zvijezdama nije nešto plaho stalo do AKN. Ali ako bi se isti održavao svako 4 godine i ako ne ne bi igrao u sred sezone u evropskim ligama, mislim da bi dosta dobio na značaju. Ovako baš dođe ko revijalni turnir :-) , kojeg čini mi se samo Egipat shvata ozbiljno. A i mislim da ekipe sa SP namjerno taktiziraju, jer kada bi pokazale sve svoje adute sad, taktički mnogo jače ekipe iz Evrope bi ih pojele za pola godine.

Ne taktiziraju . Ionako ce sve ispasti u grupnoj fazi
Yala Alzir
scheph

#137 Re: Africki Kup Nacija 2010

Post by scheph »

ima dosta toga sto ne valja i sto Afrikanci moraju popraviti ali npr. utakmica Alzir - Slonovaca je primjer kako i oni mogu odigrati na visokom nivou, mislim da je najveci problem taj sto oni igraju svake druge godine prvenstvo, ja ne razumijem zbog cega ali ocito da mnogi igraci se u ranoj fazi karijere "zasite" africkog prvenstva i kasnije nisu motivirani za to, rjesenje je svake cetvrte godine i bilo bi puno zanimljivije i igracima i navijacima, zamislite evropsko prvenstvo svake druge godine... :roll:
madner

#138 Re: Africki Kup Nacija 2010

Post by madner »

Mah, realno fali im kvaliteta. Nije to do zasicenja.

Samo mi se svidilo kako Egipat zna ponekad povezat igru na sredini terena. Ne ko oni bantu bantu: rokni loptu, trci, udari covjeka, uzmi loptu, fuli loptu kad hoces da centriras trci nazad...
LSD

#139 Re: Africki Kup Nacija 2010

Post by LSD »

Egipat je pregazio Alžir i pokazao da je najbolja africka ekipa.
LSD

#140 Re: Africki Kup Nacija 2010

Post by LSD »

najdrazi-vodja wrote:
LSD wrote:Egipat je pregazio Alžir i pokazao da je najbolja africka ekipa.
egipat nije najbolja africka ekipa, samo oni ozbiljno shvataju ovo takmicenje i osvajaju ga pa oni su zadnji put bili na svjetskom 1990 godine i znaci nema ih na velikim takmicenjma najmanje do brazila 2014 godine(a i tamo vjerovatno nece ici)
Egipat je vec treci put zaredom finalista africkog kupa nacija,aktuelni i šestorostruki prvak Afrike (najviše titula na tom takmicenju)...ovo su cinjenice.
studeni76

#141 Re: Africki Kup Nacija 2010

Post by studeni76 »

najdrazi-vodja wrote:
LSD wrote:Egipat je pregazio Alžir i pokazao da je najbolja africka ekipa.
egipat nije najbolja africka ekipa, samo oni ozbiljno shvataju ovo takmicenje i osvajaju ga pa oni su zadnji put bili na svjetskom 1990 godine i znaci nema ih na velikim takmicenjma najmanje do brazila 2014 godine(a i tamo vjerovatno nece ici)
Ciki

Ko je najbolja Africka ekipa? jel mozda mislis na ove koji trce glavom bez obzira,neznaju ni jesul posli il su dosli! Par dobrih pojedinaca necine tim. Egipat nema zvucna imena al imaju tim. i daleko bi vise volio njih vidjet na WC nego ove bantu-bantu,al et. neidu im kvalifikacije
jeza u ledja

#142 Re: Africki Kup Nacija 2010

Post by jeza u ledja »

Pa ocigledno ima nesto u tome sto im ne idu kvalifikacije.
ultima_palabra

#143 Re: Africki Kup Nacija 2010

Post by ultima_palabra »

Vidjelo se sinoć da ove sjevernoafričke ekipe igraju nešto što je sličnije evropskom fudbalu i može se gledati. Bila je dobrim dijelom dobra utakmica koju su igrači Alžira pokvarili svojom nedisciplinom. S druge strane, kod ovih navikanih ekipa tipa Slonovača, Kamerun, Nigerija, sve nešto na silu, ne zna se ni ko pije a ko plaća, kad im treba gol ne znaju presing napraviti kako treba, odbrane kiksaju, golmani užas. U takvoj situaciji je bilo moguće da se Gana bez 5-6 glavnih igrača plasira u finale. Mislim da Egipat ne bi trebao imati problema da odbrani titulu.
studeni76

#144 Re: Africki Kup Nacija 2010

Post by studeni76 »

jeza u ledja wrote:Pa ocigledno ima nesto u tome sto im ne idu kvalifikacije.
Ko je najbolja i najkvalitetnija reprezentacija Afrike?
11sumirp

#145 Re: Africki Kup Nacija 2010

Post by 11sumirp »

studeni76 wrote:
jeza u ledja wrote:Pa ocigledno ima nesto u tome sto im ne idu kvalifikacije.
Ko je najbolja i najkvalitetnija reprezentacija Afrike?
Da me pogresno ne shvate:bez pokojeg svjetlijeg u ekipi, nikad nece nista osvojit... :evil:
madner

#146 Re: Africki Kup Nacija 2010

Post by madner »

Kvalifikacije iz Afrike su nepravede. Jednstavno imaju dosta ekipa istog kvaliteta, sudije silje kad se igra na strani a malo je mjesta.
Ali bantu bantu nikad nece nista osvojit, dok golmani sluze kao treca stativa.
11sumirp

#147 Re: Africki Kup Nacija 2010

Post by 11sumirp »

Ispravka krivog navoda :D
Osim playa,madner je u pravu i golmani su rupe ber premca :evil:

Ali, Da ih ubace u Europski zrijeb,ne bi nikad ni jedna ekipa prosla,garant.
11sumirp

#148 Re: Africki Kup Nacija 2010

Post by 11sumirp »

najdrazi-vodja wrote:kakve su to cinjenice kad taj isti egipat ne moze da prodje na svjetsko iako stalno osvajaju i gaze na ovom kupu nacija koje ove po imenima jake reprezentacije ne shvataju ozbiljno. kad se ovaj kup bude igrao svake 4. godine i bude izvan evropske sezone kao svjetsko i evropsko onda ce biti dosta kvalitetnije i svi ce se truditi
Post nije o cinjenicama,nego licno subjektivno Mišljenje....

A ako hoces, cinjenica/fakat je da te iste reprezentacije NISU napravile nijedan Veliki rezultat(bar polufinale) na WC-u,osim ako pod velikim rezultatom ne smatras plasman u 2 krug.
Jedan drogba ili eto ili essien nisu dovoljni,za stvaranje velikih rezultata...
scheph

#149 Re: Africki Kup Nacija 2010

Post by scheph »

mene najvise nervira kada neka africka ekipa izvodi aut, na ovom prvenstvu bilo je takvih situacija jedno 50 gdje igrac koji izvodi aut baca loptu svom igracu udaljenom 3 metra od njega a ovaj u zelji da mu odmah vrati loptu u noge nabija je jedno 30 metara dalje u aut. :roll: sto je najgore poslije ova protivnicka ekipa isto to uradi sto su i ovi kod izvodjenja auta.
11sumirp

#150 Re: Africki Kup Nacija 2010

Post by 11sumirp »

najdrazi-vodja wrote:
11sumirp wrote:
najdrazi-vodja wrote:kakve su to cinjenice kad taj isti egipat ne moze da prodje na svjetsko iako stalno osvajaju i gaze na ovom kupu nacija koje ove po imenima jake reprezentacije ne shvataju ozbiljno. kad se ovaj kup bude igrao svake 4. godine i bude izvan evropske sezone kao svjetsko i evropsko onda ce biti dosta kvalitetnije i svi ce se truditi
Post nije o cinjenicama,nego licno subjektivno Mišljenje....

A ako hoces, cinjenica/fakat je da te iste reprezentacije NISU napravile nijedan Veliki rezultat(bar polufinale) na WC-u,osim ako pod velikim rezultatom ne smatras plasman u 2 krug.
Jedan drogba ili eto ili essien nisu dovoljni,za stvaranje velikih rezultata...
kakogod bolji su od egipta koji to takmicenje stalno gleda na tvu a navodno je najbolja africka reprezentacija realno africke reprezentacije i nemaju kvalitetu za nesto vise vrh vrhova bi im trebao biti drugi krug...
Iako znam da je bezpredmetno raspravljat s tobom,opet cu iznijeti licno i subjektivno misljenje,... :)
Egipat je Ekipa za ove podsaharske... Jedini koliko toliko imaju discipline i organizacije svih 90 minuta...
Rezultati pokazu...
Druga stvar je nacin na koji ih podijele po grupama za WC...
O FIFI I UEFI nikad i nisam imao neko liejpo misljenje,protekcija "velikih"je bila ocigledna i za vrijeme zrijeba za baraz 2010 u europi...
Post Reply