Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
10 Januara 2010 pocinje Africki Kup Nacija sto znaci za manje od mjesec i pol pa bi bilo i vrijeme da se brojni nesudjeni treneri i fudbalski analiticari oglase o mogucem pobjedniku, kvalitetu reprezentacija i mnogim drugim pitanjima
Za one koje nisu upoznati grupe su sljedece: Grupa A
Angola
Mali
Malawi
Algeria
Ma Afrika je takav kontinent gdje ima podosta podjednakih reprezentacija. Naravno mogu se istaknuti 3-4 favorita koja iskaču (Obala Slonovače, Nigerija, Kamerun i možda branilac Egipat), ali ne smije se otpisat baš nijedna selekcija. A i nema još nekih jakih timova: Senegal, DR Kongo, Maroko, Zimbabve, Gvineja, JAR...
Dakle, afrički fudbal je svakako u velikom progresu
cyprus wrote:Ma Afrika je takav kontinent gdje ima podosta podjednakih reprezentacija. Naravno mogu se istaknuti 3-4 favorita koja iskaču (Obala Slonovače, Nigerija, Kamerun i možda branilac Egipat), ali ne smije se otpisat baš nijedna selekcija. A i nema još nekih jakih timova: Senegal, DR Kongo, Maroko, Zimbabve, Gvineja, JAR...
Dakle, afrički fudbal je svakako u velikom progresu
Mozda si zaboravio Ghanu, a i proslo prvenstvo su pokazali tko su,i sta zele...i ne bi me cudilo, da ih vidim makar u polufinalu
ma ovde u africi ima jedno 2-3 reprezentacije bezze a sve ostale mogu do titule. mada u africi domaći teren mnogo znaći dakle glavni favorit turnira je domačin.
Ne razumijem se puno u afrički nogomet, znam samo da postoji više reprezentacija koje igraju kvalitetno i atraktivno i da su sve bolji i bolji. Ima li ovo gdje pratiti na TV-u?
EdoI wrote:Ne razumijem se puno u afrički nogomet, znam samo da postoji više reprezentacija koje igraju kvalitetno i atraktivno i da su sve bolji i bolji. Ima li ovo gdje pratiti na TV-u?
Bit ce vjerovatno na eurosportu ..Oni su do sada imali obicaj da prenose ovaj kup
Mislim da će ovo biti prvi Afrički kup nacija koji ću pratiti od početka do kraja. Makar to planiram uraditi. Navijam naravno za Obalu Slonovače, tj. Vahi i Tita.
navijam za slonove da doguraju do finala ako moze a isto tako zelim kamerunu da ispadne jos u grupnoj fazi, tezak raspored za arsenal u januaru song je potreban!
do_tokija wrote:navijam za slonove da doguraju do finala ako moze a isto tako zelim kamerunu da ispadne jos u grupnoj fazi, tezak raspored za arsenal u januaru song je potreban!
Upravu si, Song je izuzetno potreban, al' je covjek fenomenalan i sigurno nece nikom lahko bit da izbaci Kamerun.
Kako su se samo neki smijali ovom igracu, tako da mi je nenormalno drago da je momak izrastao u ovako fantasticnog
igraca.