p90x 90 dana extremnih vjezbi

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
neretvanac

#126 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by neretvanac »

Sajo---: wrote:Zavrsio sam deset dana vjezbanja, smrsao sam 4-5 kilograma, ali nisam se doslovno pridrzavao tog prehrandbenog plana. Naravno, potpuno sam izbacio hljeb, sokove, kolace, bilo sta sa secerom, a vecinom jedem kuhano povrce, pomalo kuhanog mesa i slicno.

Najvaznije se kolicinski ograniciti na unos kalorija, i naravno, svaki dan vjezbati. Recimo, prvi dan sam jedva izdrzao pedeset odsto treninga, danas lako izdrzim i do 70 odsto, a da ne pricam koliko sam fizicki aktivniji u uobicajenim dnevnim radnjama. Danas mi je Yoga na programu. Koliko izgleda lako, obrnuto proporcionalno je teska!
Dosta od toga voda i misici.
Jedan kilogram sala (masnih celija) ima pohranjeno oko 7.000 kalorija, dakle da bi izgubio 4 kila cistog sala, moras sagoriti 28.000 kalorija, sto nije lako i optimalno se postize za mjesec dana..
Al sam nastavi, rezultata ce biti.
Sajo---:

#127 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by Sajo---: »

Hvala na elaboraciji, ali zaista nisam na taj nacin ni gledao! Znam samo da sam vidljivo "tanji" na stomaku, a da sam fizi~ki spremniji deset puta nego kada sam tek poceo!
constanza

#128 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by constanza »

Sajo---: wrote:Zavrsio sam deset dana vjezbanja, smrsao sam 4-5 kilograma, ali nisam se doslovno pridrzavao tog prehrandbenog plana. Naravno, potpuno sam izbacio hljeb, sokove, kolace, bilo sta sa secerom, a vecinom jedem kuhano povrce, pomalo kuhanog mesa i slicno.

Najvaznije se kolicinski ograniciti na unos kalorija, i naravno, svaki dan vjezbati. Recimo, prvi dan sam jedva izdrzao pedeset odsto treninga, danas lako izdrzim i do 70 odsto, a da ne pricam koliko sam fizicki aktivniji u uobicajenim dnevnim radnjama. Danas mi je Yoga na programu. Koliko izgleda lako, obrnuto proporcionalno je teska!
Super, svaka čast :thumbup:
Jesi li nabavio sve potrebne sprave (vratilo, bučice, rastezljivu traku), ja još nisam sve kupio, šta misliš može li rastezljiva traka zamijeniti vratilo u potpunosti, jer ipak po meni vratilo je možda i najvažnije u nekoj definiciji???
Sajo---:

#129 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by Sajo---: »

constanza wrote:

Super, svaka čast :thumbup:
Jesi li nabavio sve potrebne sprave (vratilo, bučice, rastezljivu traku), ja još nisam sve kupio, šta misliš može li rastezljiva traka zamijeniti vratilo u potpunosti, jer ipak po meni vratilo je možda i najvažnije u nekoj definiciji???
Nisam neki poznavaoc misicnih grupa, a ni stvaranja misicne mase, ali nekako mi je logicno da vratilo nista ne moze zamijeniti. Stavise, mislim da se uz sklekove i uz pravilan rad na vratilu moze postici gotovo sve, pa cak i da nemas bucice!
Ja sam nabavio neke bucice, onu prostirku, koja je nesto najbolje za ove vjezbe sto mozes nabaviti. Imam nekakvo "improvizovano" vratilo, koje mi odlicno pomaze.
naEmi

#130 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by naEmi »

I ja bih zeljela p90x. :)
naEmi

#131 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by naEmi »

Peacefor wrote:kako ide johnny_blazze ? :)

ja zavrsavam program, jos 2 sedmice mi ostale. smrsao 20 kg za 2 mjeseca :-) naravno, pridrzavao sam se ishrane ali ne bas u tolikoj mjeri da od rijeci do rijeci pratim uputstva iz knjige posto je 70% namirnica tesko ili nemoguce naci kod nas. ovaj treci mjesec tesko mrsam ali sam primjetio da i dalje gubim u struku, stomaku itd. valjda dobijam na misicnoj masi a salo se i dalje gubi pa je kilaza ista. uglavnom... program + minimum minimum slatkog (u mom slucaju nista) i masnog = uspjeh :)

Uskoro cu dobiti dvd-ove :D :D :D :D pa posto vidim da imas iskustva sa P90X molim te mozes li napisati sta je sve potrebno od opreme, predpostavljam da mi trebaju tegovi? :lol: :lol: :lol: Hvala unaprijed. :) :)
Ady88

#132 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by Ady88 »

gdje su ti rezultati, ima li kakvih slika? :-D
Ady88

#133 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by Ady88 »

studentica_ wrote:Ma standard... 3 dana vježbe i kapak. :-) :roll:

Čast izuzecima koji imaju ustrajnosti u bilo čemu što iziskuje jaku volju i dug period. :thumbup:

:lol: :lol: Neko je davno rekao da se veoma brzo izgubi volja dok vjezbas kod kuce sam, mislim da je teretana bolji izbor nego ovo sve sam raditi :)
Zak d Fak

#134 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by Zak d Fak »

Ima iko da je probao? Kako ovo radi kod onih malo debljih? Mene uvijek od mrsanja odbija misao da je gore od muskih cica i velikog stomaka samo jedna stvar - visak one koze nakon mrsanja... :(
Plavo-bijeli

#135 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by Plavo-bijeli »

Nažalost nakon solidnih 10 15 dana... poćeli su veći konstantni bolovi u nogama , pa kasnije i u leđima.. nešta sam opasno zeznuo.. već skoro 2 mjeseca me bole noge :x naručen u bolnicu u novembru na još neke analize... :sad:
naEmi

#136 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by naEmi »

.
innovision

#137 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by innovision »

skinuo sam i mislim da mogu zavrsiti ovo ali sta cu za opremu jel se mora bas sve kupiti?
johnny_blazze

#138 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by johnny_blazze »

innovision wrote:skinuo sam i mislim da mogu zavrsiti ovo ali sta cu za opremu jel se mora bas sve kupiti?
bucice i vratilo to je to !
bullmastiff

#139 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by bullmastiff »

ovo je nemoguce FOR FREE na netu..al nasao sam jedva jednu stranicu..u skidam zadnjih par dana vec sam pola skino..jaka su autorska prava..uvijek linkove obrisu gdje god se postavi. :D
Vincent_Chase

#140 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by Vincent_Chase »

i.....

vidim nesto nema neke aktivnosti zadnjih mjesec-dva....

ja sam upravo prije 2 dana nabavio full DVD paket od druga....i pregledao prvi video cisto da vidim o cemu se radi, i kako se meni cini vjezbe su super, upravo za definiciju, i skidanje par kilograma viska,,,

medjutim, 6 (tj7) dana vjezbanja sedmice je pravo tesko bilo kome ko radi ili ima neke vazne obaveze... a da ne govorim o tome da vjerovatno brzo dosadi.

Namjeravam krenuti u iducih nekoliko dana, kada nabavim vratilo i bucice, ali eto cisto me zanima, ovi koji su vec krenuli da vidim kako ide do sada, tj jesu li odustali ili imaju vec vidljive rezultate ?
ri0

#141 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by ri0 »

Ne sekiraj se, ovo je uz odredjene modifikacije moguce izvesti. Ja radim svaki dan do 16h , pored toga imam obaveza tonu, prijatelji, porodica, djevojka i sve se moze stici. Jednostavno radis, dan kada nemas vremena preskocis sutra samo nastavis sa propustenim danom. Dosao sam do 8me sedmice, program je veoma efikasan + ja se ne drzim ishrane jer nemam problema sa debljanjem i primanjem hrane :D . Program vraca u formu 100%, definise se tijelo fino, kardio vjezbe su predobre. Samo radi i modifikuj kad ne mozes i to je to.
minjonja

#142 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by minjonja »

ima li ovdje neko, po mogucnosti zensko, da hoce da zapocne ove vjezbe? :D mozda studentica_? :D jer na pocetku kazu da je bolje raditi u dvoje,a posto ja nemam nikog u real life da bi ovo radio sa mnom, rekoh da vidim ima li ikog na forumu da mozemo podrzavati virtuelno jedno drugo :D ja od sutra pocinjem. samo da mi srce ne prekine... vidim da je uvodna vjezba cisto ubistvo za pocetnike kao sto sam ja :oops:
Plavo-bijeli

#143 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by Plavo-bijeli »

Po kojem programu vi radite? Pošto ja imam već problema sa koljenima , a i sa kičmom, kontam da umjesto plyometricsa i onih vjezbi za nogu radim na elipticnom biciklu kojeg uskoro planiram uzeti? Napr mislio sam :

ponedjeljak : Chest & back
Utorak : Biciklo, Ab ripper
Srijeda: Shoulder Arms
Četvrtak: Yoga X
Petak: Biciklo, AB ripper
Subota: Kenpo X
Nedjelja: Sretch ili odmor

šta vi mislite o tome.. još kontam i pocet da trcim , posto bi trebao i taj stomak da sklesem.. a nemam nekih problema sa kilogramima :D volio bi cak jos i da dobijem koju..

kako bi ubacio i trcanje u sve to ? ajde prijedlog koji :)
Vincent_Chase

#144 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by Vincent_Chase »

meni je licno ovo malo previse jer zahtjeva ovo vratilo i bucice, ali definitivno je odlican program za definiciju....
za oblikovanje tijela, tj skidanje malo kila, ja sam nasao "alternativu" koja se zove Shaun T Insanity..postavio sam temu ali izgleda da nema nekih koji imaju iskustva sa nacinom vjezbanja....

Ako je od vas ko zainteresovan,,,,da malo vise istrazimo ovu fitnes metodu, i probamo,,,pisite... :thumbup: :sax:
pringless

#145 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by pringless »

Vincent_Chase wrote:meni je licno ovo malo previse jer zahtjeva ovo vratilo i bucice, ali definitivno je odlican program za definiciju....
za oblikovanje tijela, tj skidanje malo kila, ja sam nasao "alternativu" koja se zove Shaun T Insanity..postavio sam temu ali izgleda da nema nekih koji imaju iskustva sa nacinom vjezbanja....

Ako je od vas ko zainteresovan,,,,da malo vise istrazimo ovu fitnes metodu, i probamo,,,pisite... :thumbup: :sax:
Insanity je bas ono Insane, ne preporucljiv bez prijasnje fizicke spreme. Ali je ono :thumbup: drama
Vincent_Chase

#146 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by Vincent_Chase »

pa dobro sta znaci bas ,,,, da si spreman...

ja recimo imam 2 puta sedmicno termin po sat i po, 1x kosarka, 1xfudbal....
i uradio sam jedan dan insanity,,,ono da probam...i OK je...naravno nisam odmah uspio do kraja sve pratiti,,ali ono...kao sto kazes drama je :)
pringless

#147 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by pringless »

Plavo-bijeli wrote:Po kojem programu vi radite? Pošto ja imam već problema sa koljenima , a i sa kičmom, kontam da umjesto plyometricsa i onih vjezbi za nogu radim na elipticnom biciklu kojeg uskoro planiram uzeti? Napr mislio sam :

šta vi mislite o tome.. još kontam i pocet da trcim , posto bi trebao i taj stomak da sklesem.. a nemam nekih problema sa kilogramima :D volio bi cak jos i da dobijem koju..

Pa ako imas problema sa koljenom, tesko da mozes ubaciti trcanje, a pogotovo ako nisi prije nista radio, sa trcanjem ces se izlagati prevelikom naporu. Prati upute za ishranu, koje su predpostavljam dosle uz program, i program sto je sasvim dovoljno za postizanje rezultata; a moze svaki dan poslje programa ubaciti i 15-20 min preskakanja konopca. Puno je bolje od trcanja, mozes probati pa vidjet koliko ti je to opterecenje na koljeno.
Plavo-bijeli

#148 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by Plavo-bijeli »

pringless wrote:
Plavo-bijeli wrote:Po kojem programu vi radite? Pošto ja imam već problema sa koljenima , a i sa kičmom, kontam da umjesto plyometricsa i onih vjezbi za nogu radim na elipticnom biciklu kojeg uskoro planiram uzeti? Napr mislio sam :

Pa ako imas problema sa koljenom, tesko da mozes ubaciti trcanje, a pogotovo ako nisi prije nista radio, sa trcanjem ces se izlagati prevelikom naporu. Prati upute za ishranu, koje su predpostavljam dosle uz program, i program sto je sasvim dovoljno za postizanje rezultata; a moze svaki dan poslje programa ubaciti i 15-20 min preskakanja konopca. Puno je bolje od trcanja, mozes probati pa vidjet koliko ti je to opterecenje na koljeno.
pa kontam cesto igrat na ljeto fudbala i drugih sportova :D pa cu tu morat dosta trčati , pa nebi bilo loše već sad da počnem :-)

a nije loša ta i ideja sa konopcem, nešta ovako :) ? http://www.youtube.com/watch?v=eoCMJGVC ... re=related
minjonja

#149 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by minjonja »

imal ovog zenskog dijela sto vjezba? mene ruke ubise, a prosle sedmice noge od plyometrics. ono je meni ubistvo. nisam tri dana mogla hodati. nisam se nesto previse pretrgla ove prve dvije sedmice upravo zato sto sam apsolutni pocetnik i misici me bole (uz to sam neki dan krv dala pa nisam opet vjezbala tri dana), ali od danas nema vise nikakvih izgovora :D jos samo dva i po mjeseca :D
Baby

#150 Re: p90x 90 dana extremnih vjezbi

Post by Baby »

Minjona,ako si početnik onda skini sebi Jillian,pa vježbaj sa njom :) Ona je super,i ja namjeravam početi sa njom,ali trenutno radim svaki dan Fitness yourself ,i 3 puta sedmično boot camp,nekada pustim i Zumbu,pola sata ili manje čisto da se oznojim,a i zabavno je :)

By the way da li neko ima link za hip hop abs?
Post Reply