nije prijatelju problem u jednom gradjevinskom ili vjerkom objektu. to je objekat kao i svaki drugi, od betona, cigle, zeljeza, drveta.goshpar wrote: ne zivim ni ja prije 500 godina, a i meni je vrlo bitno u kakvom okruzenju zivim. a zivim u okruzenju onih sinosnjih "skorpiona" koji fino, bas onako dobrosusjedski, pobise onu sestoricu (i Bog zna koliko jos sestorica) komsija samo zato sto su muslimani...
i umjesto da se mi muslimani opametimo i da se drzimo zajedno i da jacamo ono sto nam je ostalo, da drzimo do onog sto je nase, da smo jedinstveni... ne, nista nismo naucili, nismo se nimalo opametili... eto, nama pobogu smeta obnova dzamije, to nam je najveci problem, to se ne smije nisposto dozvoliti... Boze, Boze...
problem je sto ti objekti ali samo ti objekti razdavajaju ljude. njihova osnovna uloga je da nas uce mi muslimani, mi pravoslavci, mi katolici. u svim drugim objektima svi smo mi isti i u skoli, i u bolnici, i u biblioteci, i u kaficu, i trznici i.... naravno najostrije osudjujem ono sto se desilo nama muslimanima tokom rata.
hajde da se onda vratimo kako je pocelo. mislim da je za ovo kriva KPJ (ili Komunisticka partija Jugoslavije) odnosno prikriveni nacionaliti u njoj. koji su bili glavni zagovaraci ukidnja jednopartijskog sistema. to KPJ ni pod koju cijenu nije smjela dozvoliti. pa ako hoces moje misljenje trebalo je jos jedan goli otok otvoriti i smjestiti tamo na hladjenje jos jedno 1.000 ljudi ili manje i danas bi mnogi bili zivi.
svi znamo sta se desilo nakon formiranja nacionalnih (citaj vjersko nacionalistickih) stranaka. ako treba i ovo cu obrazloziti.[/quote]