pa, i ja se nekada zapitam da li je do mene ili do ostalog svijetaaaaarealna do boli wrote:Ma ne mrzimo se mi, ja ne znam ljude oko sebe koji se mrze..uvijek se mrze tamo neki..tamo negdje..a na kaficu, na festu ..ima nas svakakvih.
Mozda ja imam srecu da imam prijatelje svih fela i svi svima jos uvijek idemo i na bozic i na bajram i slavi se 1.maj uz janjca i muziku.
Medije treba ignorisati..i zivjeti sada za sada...mozda sam ja posljednji mohikanac..ali nedam da mi drugi govore da treba da mrzim jer je to sada u modi.
nacionalno mjesani brak
-
callmethebreeeze
#126 Re: nacionalno mjesani brak
- BiH-x
#127 Re: nacionalno mjesani brak
Slazem se.Nacionalno miješani brak je samo onaj u kojem oba supružnika mogu slobodno da ispoljavaju i svoju kulturu, tradiciju, običaje,daju djeci imena bez opasnosti da će se to reflektovati na njihov brak.
-
realna do boli
#128 Re: nacionalno mjesani brak
da se mogu sjetiti kako se postavljaju slikice..vidio bi..a pivo ..dobro..eto ja osim sto sam mjesavina spadam jos i u onu malu grupu zena koje vole pivo...callmethebreeeze wrote:nego, kakvo je to mugabetovo pivo?
Sta cu..ja po svijetu probam pive..ha, sve u svoje vrijeme...mada bi bilo bolje nesto drugo...ali osim price sa svim svjetskim mjesavinama ljudi i to mi pricinjava zadovoljstvo..
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#129 Re: nacionalno mjesani brak
Kad smo kod Afrike pogledati pod Zimbabwe. Posebne zene.callmethebreeeze wrote:
za somalijke se slazem. kazu i da su etiopljanke lijepe.
Nema sanse, nisi ih dovoljno upoznao. Kineskinje su vise, imaju neuporedivo ljepse tijelo.Bosanac sa dna kace wrote:o ukusima se ne raspravlja, men su Japanke ljepse od Kineskinja, samo da znasLatina wrote:[Kineskinje su ljepse od Japanki ( jer su zgodnije ) itd, itd...lijepih zena ima svugdje ( sto se nazalost ne moze reci i za muskarce).
- pustopoljina
#130 Re: nacionalno mjesani brak
meni su sexy one rmpalije sjevernjacke- plavi,crvenokosi sjevernoeuropljani...onako,u teoriji...a u praksi nidje veze. 
-
callmethebreeeze
#131 Re: nacionalno mjesani brak
malo sam zagledao po keniji, kad sam bio tamo. doduse, tamo su vecinom zene iz kenije, ali ima i etiopljanki i somalijki...Latina wrote:Kad smo kod Afrike pogledati pod Zimbabwe. Posebne zene.callmethebreeeze wrote:
za somalijke se slazem. kazu i da su etiopljanke lijepe.![]()
a za zgodne muskarce preporucujem gambiju. nakon posjete toj zemlji postalo mi je jasno sto sredovjecne tete iz zapadne evrope idu tamo da si nadju momke.
Last edited by callmethebreeeze on 12/10/2009 21:15, edited 1 time in total.
- Latina
#132 Re: nacionalno mjesani brak
pustopoljina wrote:meni su sexy one rmpalije sjevernjacke- plavi,crvenokosi sjevernoeuropljani...onako,u teoriji...a u praksi nidje veze.
-
callmethebreeeze
#133 Re: nacionalno mjesani brak
i ja volim piti svjeCka piva. ja znam dosta zena koje vole piti pivu. ima vas naopakih.realna do boli wrote:da se mogu sjetiti kako se postavljaju slikice..vidio bi..a pivo ..dobro..eto ja osim sto sam mjesavina spadam jos i u onu malu grupu zena koje vole pivo...callmethebreeeze wrote:nego, kakvo je to mugabetovo pivo?..a nemam pivski stomak...
Sta cu..ja po svijetu probam pive..ha, sve u svoje vrijeme...mada bi bilo bolje nesto drugo...ali osim price sa svim svjetskim mjesavinama ljudi i to mi pricinjava zadovoljstvo..
- Latina
#134 Re: nacionalno mjesani brak
callmethebreeeze wrote:
a za zgodne muskarce preporucujem gambiju. nakon posjete toj zemlji postalo mi je jasno sto sredovjecne tete iz zapadne evrope idu tamo da si nadju momke.![]()
![]()
Jadne zene. Muskarci im svi u zapadnoj Evropi ... pravo dobri.
-
callmethebreeeze
#135 Re: nacionalno mjesani brak
ovdje se radi o relacijama teta u kasnim 30-im,40-im,50-im, sa duplo mladjim momcima.Latina wrote:callmethebreeeze wrote:
a za zgodne muskarce preporucujem gambiju. nakon posjete toj zemlji postalo mi je jasno sto sredovjecne tete iz zapadne evrope idu tamo da si nadju momke.![]()
![]()
![]()
![]()
Jadne zene. Muskarci im svi u zapadnoj Evropi ... pravo dobri.![]()
-
realna do boli
#136 Re: nacionalno mjesani brak
E u gambiji jos nisam bila...a valjal im pivo 
-
callmethebreeeze
#137 Re: nacionalno mjesani brak
valja mogu ti reci. ozbiljno, sasvim ok. imaju i neko jelo s piletinom i puno luka pa ide super uz to pivo.realna do boli wrote:E u gambiji jos nisam bila...a valjal im pivo
-
realna do boli
#138 Re: nacionalno mjesani brak
A ono pivo sam pila u Etijopskom restoranu u USA..
Steta za ovu omladinu u BiH sto im nije omoguceno da vide dalje od nosa i da malo odmaknu u svojim pogledima..govorim o jednoumlju i torovima i tek bi im valjda onda bilo jasno da se svijet ne vrti oko nas nego oko sebe i da ih bas i nije briga ni za nase mjesane brakove niti za jednonacionalne..oni brinu svoje brige, a mi mislimo da smo svjetska tema i briga broj 1.
A dok se okrenes..godine odose...a mozda je tu u blizini neko zgodno musko ili zensko sto potajno gleda i pati zbog mahalskih stega.
Steta za ovu omladinu u BiH sto im nije omoguceno da vide dalje od nosa i da malo odmaknu u svojim pogledima..govorim o jednoumlju i torovima i tek bi im valjda onda bilo jasno da se svijet ne vrti oko nas nego oko sebe i da ih bas i nije briga ni za nase mjesane brakove niti za jednonacionalne..oni brinu svoje brige, a mi mislimo da smo svjetska tema i briga broj 1.
A dok se okrenes..godine odose...a mozda je tu u blizini neko zgodno musko ili zensko sto potajno gleda i pati zbog mahalskih stega.
-
callmethebreeeze
#139 Re: nacionalno mjesani brak
realna do boli wrote:A ono pivo sam pila u Etijopskom restoranu u USA..
ja sam isto zahvalan velikom manitou sto imam privilegiju da putujem i privatno, a nekada i kroz posao. putovanje i obrazovanje su najbolji lijek protiv svih vrsta sovinizma.
p.s a vidim voli se etijopiska hrana?
-
realna do boli
#140 Re: nacionalno mjesani brak
Hajde da ne pristajemo na muku onima koji nisu ni mrdnuli iz BiH, nije fer..a nije ni tema.
Nesto se uozbiljih..nije ni ova tema za sprdanje..realnost..mozda je i okrutna...ali je treba mijenjati.
Nesto se uozbiljih..nije ni ova tema za sprdanje..realnost..mozda je i okrutna...ali je treba mijenjati.
- Latina
#141 Re: nacionalno mjesani brak
Sve zene o kojima sam pricala sam upoznala tu gdje zivim. E meni ne moze u glavu da se mozemo postovati i biti prijateljice Kineskinja i ja npr, a na ovom forumu uvijek besmislene rasprave oko toga ko je veci ... whatever. Sujeta je gadna bolest, a na Balkanu je ima u extra dozi.realna do boli wrote:A ono pivo sam pila u Etijopskom restoranu u USA..
-
callmethebreeeze
#142 Re: nacionalno mjesani brak
ja se nadam da ce ukinuti ove vize sto prije da raja moze lakse da putuje. a i dalje mislim da je bolje obrazovanje najbolji lijek protiv sovinizma- dovoljno je samo pogledati statistike (ne)pismenosti i vidis koliko je sati...

-
realna do boli
#143 Re: nacionalno mjesani brak
Nepismenost je ono sto je najgore na ovim prostorima, tu se slazem.
U firmi u kojoj radim, odgovorno tvrdim, 80% mladih ima ili cak ni nema zavrsenu osnovnu.Svi su pusto pametni, nose mobitele, voze aute i nemaju pojma da postoji drugaciji svijet tamo negdje i sto je najgor ni ne zanima ih.Ni knjiga, ni dodatno obrazovanje niti imaju namjeru da se dalje obrazuju.
U firmi u kojoj radim, odgovorno tvrdim, 80% mladih ima ili cak ni nema zavrsenu osnovnu.Svi su pusto pametni, nose mobitele, voze aute i nemaju pojma da postoji drugaciji svijet tamo negdje i sto je najgor ni ne zanima ih.Ni knjiga, ni dodatno obrazovanje niti imaju namjeru da se dalje obrazuju.
- Ahmmed
#144 Re: nacionalno mjesani brak
Ja mislim da je to samo jedna faza u smanjivanju tenzija. Trajno rješenje je da svi postanu Srbi, svetosavske provinijencijecallmethebreeeze wrote:ja bih bas volio vidjeti statistiku mjesovitih brakova u posljeratnom periodu... kao i dzemo i ja mislim da bi to doprijenlo smanjivanju tenzija...
A sad, ozbiljno:
Najvažnije je poštivati izbor ljudi oko sebe, ( pri tome, naravno, potpuno razumijem unutarobiteljske raspre,neslaganja, prigovore...No, to su, ponavljam, obiteljske stvari, koje se, uvijek i u konačnici riješe u okviru obitelji). Nema mjesta glorificiranju svoga izbora, proglašavanju i nametanju svoga izbora kao jedino ispravnog rješenja. Pa tako i kad je o izboru partnera riječ. I pogotovo ne treba generalizirati stvari. Jer, s jedne strane, neki od prononsiranih nositelja zdrave bosanske ideje, jesu ljudi koji su rođeni ili koji žive u mješovitim brakovima. S druge strane,neki od prononsiranih nositelja velikosrpske ideje, također dolaze iz miljea mješovitih brakova, na ovaj ili onaj način. Padaju mi na pamet Velibor Ostojić, ( hajde da u ovakve ne ubrojim Nikolu Špirića ),Risto Đogo,a i dotična gospoja biologičarka , koja rado priča o "genetskom otpadu", bila je u duuugoj romansi s jednim "otpadnutim"....Dakle, nema mjesta generaliziranju bilo koje vrste. U mojoj obitelji nema mješovitih brakova. Nije ih bilo ni ranije, osim jednog, zahvaljujući kojem sam u tazbinskim vezama sa Stipom Mesićem
-
callmethebreeeze
#145 Re: nacionalno mjesani brak
ma, rjesenje svih rjesenja je povratku veri pradedovskoj, to se slazem.Ahmmed wrote:Ja mislim da je to samo jedna faza u smanjivanju tenzija. Trajno rješenje je da svi postanu Srbi, svetosavske provinijencijecallmethebreeeze wrote:ja bih bas volio vidjeti statistiku mjesovitih brakova u posljeratnom periodu... kao i dzemo i ja mislim da bi to doprijenlo smanjivanju tenzija...![]()
![]()
A sad, ozbiljno:
Najvažnije je poštivati izbor ljudi oko sebe, ( pri tome, naravno, potpuno razumijem unutarobiteljske raspre,neslaganja, prigovore...No, to su, ponavljam, obiteljske stvari, koje se, uvijek i u konačnici riješe u okviru obitelji). Nema mjesta glorificiranju svoga izbora, proglašavanju i nametanju svoga izbora kao jedino ispravnog rješenja. Pa tako i kad je o izboru partnera riječ. I pogotovo ne treba generalizirati stvari. Jer, s jedne strane, neki od prononsiranih nositelja zdrave bosanske ideje, jesu ljudi koji su rođeni ili koji žive u mješovitim brakovima. S druge strane,neki od prononsiranih nositelja velikosrpske ideje, također dolaze iz miljea mješovitih brakova, na ovaj ili onaj način. Padaju mi na pamet Velibor Ostojić, ( hajde da u ovakve ne ubrojim Nikolu Špirića ),Risto Đogo,a i dotična gospoja biologičarka , koja rado priča o "genetskom otpadu", bila je u duuugoj romansi s jednim "otpadnutim"....Dakle, nema mjesta generaliziranju bilo koje vrste. U mojoj obitelji nema mješovitih brakova. Nije ih bilo ni ranije, osim jednog, zahvaljujući kojem sam u tazbinskim vezama sa Stipom MesićemI ne mislim da sam zbog toga manje vrijedan od vas koji takvo iskustvo baštinite. Bez ljutnje, ali takav stav nekih od vas, skoro da je isti kao i stavovi onih koji djecu rođenu u takvim brakovima proglašavaju kopiladima.
sto se ostatka tice, ja se slazem s tobom da ne treba biti nametanja i naravno da nisu manje vrijedni oni koji se odluce da udju u brak s osobom iz istog naroda. ali i dalje mislim da se rjesenje bihproblema moze, izmedju ostalog, i traziti u susretim bliske vrste s osobama iz drugih torova.
-
realna do boli
#146 Re: nacionalno mjesani brak
Ja svakom dajem pravo da sam bira svoj zivot, niti ih osudjujem niti sebe smatram vrijednijom od drugih, samo smatran krajnje bezobraznim to sto neko drugacije smatra bezvrijednim..u ovom slucaju nas iz mjesovitih brakova.
Isto cu osuditi i ove "moje" kao i tvoje ako svoje i samo svoje isticu kao jedino vrijedno.
Ali treba komunicirati, upoznavati druge i drugacije, a ne pljuvati po manjima samo na osnovu "predanja" zatvorenih grupa ljudi.
Isto cu osuditi i ove "moje" kao i tvoje ako svoje i samo svoje isticu kao jedino vrijedno.
Ali treba komunicirati, upoznavati druge i drugacije, a ne pljuvati po manjima samo na osnovu "predanja" zatvorenih grupa ljudi.
- Latina
#147 Re: nacionalno mjesani brak
Dekadentni Zapad ( odnosno njegov ruzni dio ). Dekice idu na Tajland, bakice u Gabon. Iako mislim da te vrste "kupoprodaje" ima u svim poznatijim turistickim destinacijama ( ili u ovom slucaju nepoznatijim ), narocito ako se radi o ekonomsko nerazvijenoj destinaciji. U svakom slucaju, tuzno.callmethebreeeze wrote:
ovdje se radi o relacijama teta u kasnim 30-im,40-im,50-im, sa duplo mladjim momcima.
-
callmethebreeeze
#148 Re: nacionalno mjesani brak
tuzno je, samo je ogromna razlika u tome sto u tajlandu ima djecije prostitucije i ciste prostitucije. nisam bio, ali sam citao o tome, a i buraz moj je isao prosle godine i kaze da ima fuj scena. ovo u gambiji je vise neka vrsta zabavljanja uz presutni dogovor da teta placa, casti i valjda salje lovu. oni srecniji i presele na zapad. mnogima je to san.Latina wrote:Dekadentni Zapad ( odnosno njegov ruzni dio ). Dekice idu na Tajland, bakice u Gabon. Iako mislim da te vrste "kupoprodaje" ima u svim poznatijim turistickim destinacijama ( ili u ovom slucaju nepoznatijim ), narocito ako se radi o ekonomsko nerazvijenoj destinaciji. U svakom slucaju, tuzno.callmethebreeeze wrote:
ovdje se radi o relacijama teta u kasnim 30-im,40-im,50-im, sa duplo mladjim momcima.
-
realna do boli
#149 Re: nacionalno mjesani brak
Najgora je mentalna prostitucija, bilo koje vrste.
- Elvis_je_ziv
#150 Re: nacionalno mjesani brak
Znaci Gabon je meka ''babljeg ''turizma .Latina wrote:Dekadentni Zapad ( odnosno njegov ruzni dio ). Dekice idu na Tajland, bakice u Gabon. Iako mislim da te vrste "kupoprodaje" ima u svim poznatijim turistickim destinacijama ( ili u ovom slucaju nepoznatijim ), narocito ako se radi o ekonomsko nerazvijenoj destinaciji. U svakom slucaju, tuzno.callmethebreeeze wrote:
Jadni gabonci, na sto spadose...Zar su u tolikoj krizi ?!