1991 - 1992 - 1993 - ... lazi i istine

Post Reply
ahuseino

Post by ahuseino »

Ja nemam rijeci za ove postove od Grbavice i neutral-vojerasa.

Ono sto mi je doslo u glavu (KRV) :x :evil: onog trenutka kad sam procitao se ne moze opisati, ni iskazati :x :x :evil: .

:sad: Ali to im je cilj, da te izvedu iz takta... 8-) tako da im necu psovati, it's all good 8-) .
margareta

Post by margareta »

To je to. Srebrenica kao pozoriste u funkciji SDA i SDS
Toboznju brigu za Srebrenicanke mozes prisiti svakome ali meni NE.

Zasto se sluzim religijom kao adutom za svako zlo? Ne, nije ovdje bilo zla zbog religije, ovdje su dobri cetnici svojim vjecnim prijateljima dijelili cokolade, po uzoru na naseg velikog prijatelja Mladica u Srebrenici! Ne, nije Suad i Murat poginuo zbog toga sto je osunecen nego zato sto je bio bagra od covjeka, jedan manje kao sto bi rekla braca sa Istoka! Ne, nisu oni iz masovnih grobnica ubijeni zato sto su im je babo isao na dzumu petkom nego zato sto su bili neljudi, primitivci, lojavci, smrdljivci! Ne, nisu one jadne djevojcice silovane zato sto im babo i mati drze postekiju u ormaru nego zato sto sila zakon mijenja! DA, izfrustriran sam, religijski sam nastrojen, zovu me Mudzahedic BECHO, Bosnjak sam i zovem se BECIR i to stanje nikad ne bi promijenio bas u znak paznje prema ovim prijateljima gore sto dijele djeci cokolade! Uzdravlje[/quote]

Uvazavajuci tvoj nick odnosno vecinu tvojih postova, nisam se zeljela 'sukobiti' sa tobom.
Koliko slucajno ili ne , duboko si povrijedio mene kao covjeka, svjedoka i zrtvu Bh. tragedije.
Iz tvoga jednoga posta sam si poistovjetio mene sa sarajkom koja je povrijedila tvoj lokalpatriotizam.Time si dokazao da si ti taj koji u svojoj glavi cijepa Bosnjacki 'korpus'.Prenaglasio si rijec sarajka .
Dugujem ti odgovor na 'one vojvode i sl.' za koje si u
moje ime rekao moju istinu , kako bih ja voljela vidjeti radije sve te cetnike u Sarajevu nego Bosnjacke stradalnike ! Makar i od tebe, to je vise nego drsko imputirati meni
svoje i te sarajke
'misli i rijeci'. Nikada tako ni slicno nisam ni pomislila.
Znam zasto mi prisivas sarajkine rijeci.
Zato sto sam na podforumu 'film' izjavila da cijenim lik i djelo
Kuste. Tu sam pala na tvom moralnom 'ispitu'.
Sada ti dodajem da iako nisam ta sarajka , ipak veoma cijenim
Safeta Zeca, Mersada Berbera, M. Delibasica, I.Sarajlica, A.Kenovica, P.Zalicu, E.Kusturicu, S.Basica, Bregu, Colu, J.Pejakovica, Z.Lagumdjiju, generale Sibera i Divjaka , Sa. legendu D.Popovica,
Vikica, sve Kulenovice, i mnoge dr. Sa. legende. Izdvojila bih posebno cistaca cipela cika Misu i boema Mileta hasisara. Svakako jednu
ogromnu ulogu je tokom rata zasluzio taxsista (Srbin) Plakalovic.
Svi oni i jos mnogi drugi su prvo dobri ljudi a onda i profesionalci koji su ucinili za BiH mnogo, samo je upitno koliko je BiH uzvratila velikanima Bh. predratne, ratne i postratne scene !?

Tvoja i moja kao i svih drugih Bh. gradjana, istina je samo JEDNA.
Njeni interpretatori su razliciti (slucajno ?).
Mladiceve cokoladice danas se istoj toj vec zrtvovanoj tada najmladjoj populaciji, dijele za pocetak besplatno : cokoladice, bombonice, zvakice, praskici, pogacice, cajevi itd. samo sto to isto ovaj puta umjesto zdravoga puta u novi zivot vodi u sigurnu smrt iste zrtve samo drugi prevaranti im daju ALI posto su NASI
BOSNJACI a ne MLADIC i bratija
, onda im PRASTAS !!!!

Kako se osjeca jedna ugledna profesorica Bosnjakinja cijega sina je ubila droga ????? Ko
ima to pravo oprostiti Bosnjaku/cima koji je ubio njeno dijete a da nije ratno stanje ?????

VI ste oni koji cijepaju Bosnjacki 'korpus', VI Bosnjaci i niko drugi.

Ko nam uvozi i izvozi bijelo roblje ????? Kusta ili dr. 'vlasi' ????

Ko uvozi virus HIV-a ???? Znas li ti da je BiH poligon najcrnjih transakcija ???? Ko su glavni krivci ????

Za SVE su krivi sarajlije i sarajke kao i cijelo SARAJEVO !

Za kraj posljednji moj izvjestaj bio bi predug kada bih ja nabrajala
sarajevska imena iz moje familije sa granatama ili gelerima preklanom djecom preduga bi ta crna lista bila a sto je najgore kao promocija obavezne mrznje mogla bi PRIKRITI ZLA koja su sada na Bh. politickoj i svakoj dr. sceni..
Nisam ZA te paravane. U'zdravlje.
BECHO

Post by BECHO »

margareta wrote:To je to. Srebrenica kao pozoriste u funkciji SDA i SDS
Toboznju brigu za Srebrenicanke mozes prisiti svakome ali meni NE.

Zasto se sluzim religijom kao adutom za svako zlo? Ne, nije ovdje bilo zla zbog religije, ovdje su dobri cetnici svojim vjecnim prijateljima dijelili cokolade, po uzoru na naseg velikog prijatelja Mladica u Srebrenici! Ne, nije Suad i Murat poginuo zbog toga sto je osunecen nego zato sto je bio bagra od covjeka, jedan manje kao sto bi rekla braca sa Istoka! Ne, nisu oni iz masovnih grobnica ubijeni zato sto su im je babo isao na dzumu petkom nego zato sto su bili neljudi, primitivci, lojavci, smrdljivci! Ne, nisu one jadne djevojcice silovane zato sto im babo i mati drze postekiju u ormaru nego zato sto sila zakon mijenja! DA, izfrustriran sam, religijski sam nastrojen, zovu me Mudzahedic BECHO, Bosnjak sam i zovem se BECIR i to stanje nikad ne bi promijenio bas u znak paznje prema ovim prijateljima gore sto dijele djeci cokolade! Uzdravlje

Uvazavajuci tvoj nick odnosno vecinu tvojih postova, nisam se zeljela 'sukobiti' sa tobom.
Koliko slucajno ili ne , duboko si povrijedio mene kao covjeka, svjedoka i zrtvu Bh. tragedije.
Iz tvoga jednoga posta sam si poistovjetio mene sa sarajkom koja je povrijedila tvoj lokalpatriotizam.Time si dokazao da si ti taj koji u svojoj glavi cijepa Bosnjacki 'korpus'.Prenaglasio si rijec sarajka .
Dugujem ti odgovor na 'one vojvode i sl.' za koje si u
moje ime rekao moju istinu , kako bih ja voljela vidjeti radije sve te cetnike u Sarajevu nego Bosnjacke stradalnike ! Makar i od tebe, to je vise nego drsko imputirati meni
svoje i te sarajke
'misli i rijeci'. Nikada tako ni slicno nisam ni pomislila.
Znam zasto mi prisivas sarajkine rijeci.
Zato sto sam na podforumu 'film' izjavila da cijenim lik i djelo
Kuste. Tu sam pala na tvom moralnom 'ispitu'.
Sada ti dodajem da iako nisam ta sarajka , ipak veoma cijenim
Safeta Zeca, Mersada Berbera, M. Delibasica, I.Sarajlica, A.Kenovica, P.Zalicu, E.Kusturicu, S.Basica, Bregu, Colu, J.Pejakovica, Z.Lagumdjiju, generale Sibera i Divjaka , Sa. legendu D.Popovica,
Vikica, sve Kulenovice, i mnoge dr. Sa. legende. Izdvojila bih posebno cistaca cipela cika Misu i boema Mileta hasisara. Svakako jednu
ogromnu ulogu je tokom rata zasluzio taxsista (Srbin) Plakalovic.
Svi oni i jos mnogi drugi su prvo dobri ljudi a onda i profesionalci koji su ucinili za BiH mnogo, samo je upitno koliko je BiH uzvratila velikanima Bh. predratne, ratne i postratne scene !?

Tvoja i moja kao i svih drugih Bh. gradjana, istina je samo JEDNA.
Njeni interpretatori su razliciti (slucajno ?).
Mladiceve cokoladice danas se istoj toj vec zrtvovanoj tada najmladjoj populaciji, dijele za pocetak besplatno : cokoladice, bombonice, zvakice, praskici, pogacice, cajevi itd. samo sto to isto ovaj puta umjesto zdravoga puta u novi zivot vodi u sigurnu smrt iste zrtve samo drugi prevaranti im daju ALI posto su NASI
BOSNJACI a ne MLADIC i bratija
, onda im PRASTAS !!!!

Kako se osjeca jedna ugledna profesorica Bosnjakinja cijega sina je ubila droga ????? Ko
ima to pravo oprostiti Bosnjaku/cima koji je ubio njeno dijete a da nije ratno stanje ?????

VI ste oni koji cijepaju Bosnjacki 'korpus', VI Bosnjaci i niko drugi.

Ko nam uvozi i izvozi bijelo roblje ????? Kusta ili dr. 'vlasi' ????

Ko uvozi virus HIV-a ???? Znas li ti da je BiH poligon najcrnjih transakcija ???? Ko su glavni krivci ????

Za SVE su krivi sarajlije i sarajke kao i cijelo SARAJEVO !

Za kraj posljednji moj izvjestaj bio bi predug kada bih ja nabrajala
sarajevska imena iz moje familije sa granatama ili gelerima preklanom djecom preduga bi ta crna lista bila a sto je najgore kao promocija obavezne mrznje mogla bi PRIKRITI ZLA koja su sada na Bh. politickoj i svakoj dr. sceni..
Nisam ZA te paravane. U'zdravlje.
Da Margi, BOSNJACI (da podebljam ovo) ubijaju djecu drogom u Sarajevu (eksplicitno Bosnjaci kao nacija), Bosnjaci trguju sa bijelim robljem, Bosnjaci donijeli HIV virus u Sarajevo, Bosnjaci ubijaju u miru kao i u ratu, danas Bosnjaci dijele Mladiceve cokoladice djeci itd. itd.! Zar ovo (nista novo za mene) nije ono o cemu sam pisao u svom prvom postu na ovu temu? Da te podsjetim:
DA, SDA je kriva za sve, za sve su Bosnjaci krivi, mi smo glavni inicijatori rata, mi smo prodali svoje ljude, mi smo banda i lopovi, kriminalci i mesetari, mi smo bagra od naroda koja nije dozivila sta je trebala dozivit! Bosnjaci su krivi sto su zivi i jedina prava Istina je izgleda da ce mo MI izgleda opet morati masovno bjezati u Tursku i na zapad kao poslije 2 svj. rata a ostaviti Bosnu 'pravovjernim' u amanet! Ja sam se vec davno odlucio na taj korak!
Da margi, Sarajevo je ogledalo BiH, sve sto se desava u Sarajevu to se desava i u BiH, nema drugih gradova ovdje, nema drugih sela, kasaba, prcija osim Sarajeva, medijska pozornost je usmjerena prema 'talibanskom' gradu, u Sarajevu su svi Bosnjaci fundamentalisti (citaj u BiH), u Sarajevu nemoze biti kriminilac niti lopov niko drugi osim Bosnjaka (slucaj Stup), u Sarajevu trgovac bijelim robljem nemoze biti niko drugi osim Bosnjaka a isto tako diler, narkoman, alkoholicar, fanatik (citaj, u BiH)...Da margi, Sarajevo je mjerilo za BiH, o Sarajevu govore u medijima kad padne crijep sa kuce na cestu jer je to jako bitna informacija za udarni dnevnik na OBN-u...ALI margi, u medijima se ne govori o 40 nestalih Bosnjaka u zapadnom ustaskom Mostaru, u medijima se ne govori o ubijenoj djevojcici povratnici u Vlasenicu, u medijima ne izvjestavaju o napadima na povratnike u Bratunac i Zvornik, u medijama se ne spominje stari Ahmo Lupic (otac od Senada Lupica, legende banjaluckog Borca) koga su komsije objesile za orah samo zato sto mu je sin uvalio Zvezdi gol u finalu kupa Marsala Tita, ne govori se o onoj jadnoj zeni na cijoj su zemlji izgradili pravoslavnu crkvu (osim mozda u Avazu), ne govori se o tome kad tolerantni Bosnjak napravi komsiji Hrvatu ili katoliku katolicku crkvu u okolini Bihaca (tamo gdje crkve nikad nije bilo)...Ne margi, zato sto su Bosnjaci uvijek donji, od Bosnjaka nema covjeka, nemoze Bosnjak biti dobar, moze biti samo prljav, smrdljiv, glup i kriminalac a nikako sinonim za dobrotu, toleranciju i medjusobno razumijevanje! A sta je produkt toga svega? Da se na daleko cuje kad Ahmo ukrade kiflu iz Jovine pekare ili kad se Osmo posere u Milojkinu bascu - to se deklarise kao islamski fundamentalizam moja margi i priznaj da je to tako, da se ne lazemo! Nego, da rezimiramo citavu ovu pricu: Slazem se i ja s tobom u mnogim stvarima i uvazavam te kao ozbiljnu osobu, majku i interesantnog partnera za pricu ali odgovore na mnoga pitanja sam ti dao u svoja dva resp. tri prethodna posta! I da me pogresno ne shvatis, nisam mislio na tebe kada sam pisao o primjerima razmisljanja jedne zene iz Sarajeva ali ako sam te kojim slucajem povrijedio, tebe i tvoja osjecanja, dozvoli da ti se ovim putem od srca izvinem! Uzdravlje i veliki pozdrav ;)
Engram::X

Post by Engram::X »

:D
neutralac

Post by neutralac »

Evo opet Jeko sa svojim preopsirnim komentarom.Daj ne budi Zidov,odvoji 15 km i kupi tastaturu vec jednom.Vrijeme je da kompletiras comp.
Prenj

Post by Prenj »

BECHO wrote:..ALI margi, u medijima se ne govori o 40 nestalih Bosnjaka u zapadnom ustaskom Mostaru, u medijima se ne govori o ubijenoj djevojcici povratnici u Vlasenicu, u medijima ne izvjestavaju o napadima na povratnike u Bratunac i Zvornik, u medijama se ne spominje stari Ahmo Lupic (otac od Senada Lupica, legende banjaluckog Borca) koga su komsije objesile za orah samo zato sto mu je sin uvalio Zvezdi gol u finalu kupa Marsala Tita, ne govori se o onoj jadnoj zeni na cijoj su zemlji izgradili pravoslavnu crkvu (osim mozda u Avazu), ne govori se o tome kad tolerantni Bosnjak napravi komsiji Hrvatu ili katoliku katolicku crkvu u okolini Bihaca (tamo gdje crkve nikad nije bilo)...
Becho, evo suze su mi krenule kako su Bosnjaci nepravedno ocrnjeni.
Ocito iz dijaspore pises i ne citas dovoljno novine (nakon 2 minuta pretrage po Google-u):

O Fati Orlovic iz Konjevic Polja, preneseno iz "Dana"
http://www.bhdani.com/arhiva/269/t26919.shtml
Kad sam ranije obilazila svoju kuću, pored koje su sagradili crkvu, oni bi izlijetali sa bogosluženja i dočekivali me psovkama i uvredama. Na kraju sam izganjala sve papire da je to moja imovina. E sada, u papirima nema nikakve crkve, a u stvarnosti, evo vidite, tu stoji nova i velika crkva. Pričalo se o nekim parama, mada meni pare nisu direktno nuđene, ali ja ni za kakvo blago ne bih pristala. Zar da uzmem pare od tih koji su mi ubili muža Šaćira? To bi bila prodaja krvi i nikada na to nećemo pristati, ni ja niti naše sedmoro djece. Jedno znam, crkva tu ne može ostati, jer će oni onda reći da je tu sve srpsko, da muslimana nije bilo i da ni zločina nije bilo. Ja hoću da se vratim na svoje, a općinarima u Bratuncu sam poručila neka svoju crkvu nose kuda znaju", odlučna je Fata Orlović iz Konjević Polja.
O sudbini Bosnjaka u zapadnom Mostaru
Preneseno iz "Dana"
http://www.bhdani.com/arhiva/256/t25617.shtml
O 13 zarobljenika u zgradi Vranice ni danas se ne zna ništa… Jedna od mogućih pretpostavki jeste da bi žrtve mogle biti na lokalitetu rudnika, pa je Državna komisija za traženje nestalih zahtijevala da bude obaviještena o početku radova na izgradnji sportsko-rekreativnog centra: ne bi li se konačno doznala istina. Ni o brojnim drugim nestalim iz 50 logora diljem Hercegovine ne zna se mnogo toga. Ono što se zna jeste da se upravo tog devetog maja počeo događati i Heliodrom i Gabela i Dretelj i stadion i fakultet… Ili, preciznije: svi veći objekti postali su logori.
O Senadu Lupicu, Senad Avdic
(intervju dat "Slobodnoj Evropi"
http://www.danas.org/programi/dnevnik/1 ... 060559.asp
Povodom 70 godina futbalskog kluba "Borac", Maric napravio prilog u kome je naveo da je najveci uspjeh fudbalera "Borca" bila pobijeda u Kupu Jugoslavije prije vise od 10 godina. Pa po nesreci dodao da je "Borac" u finalu pobijedio "Crvenu Zvezdu" i da je jedini gol za "Borac" dao igrac po imenu Senad Lupic. Pokojni Guzina se razbjesnio pitajuci: "Kako se neko ko je Srbin moze hvaliti time sto je pobijedio srpsku "Crvenu Zvezdu", a pogotovo time da je gol postigao nekakav fudbaler - musliman." Pa, Guzina presavio tabak i smijeni Marica zbog toga sto je cinjenice stavio ispred nacionalnog ponosa.
neutral-vojerasa

Post by neutral-vojerasa »

zasto se moj reply nikad nije post????
neutral-vojerasa

LJUDI AJD DA NAZDRAVIMO PA DA SE POMOLIMO!!!!!!!!!
Boze nas dobrog piva da nam das i da napajas nas kao sto mi napajamo pivopije nase bilo iz krigle ili iz flase Spasi nas loseg piva u ime Oca,Svetog duha i Sina jer od tog nas muci kiselina .Sacuvaj sve pivopije svijeta nas pivkse junake jer mi spomenik podizemu pivu tako sto pustamo pivkse stomake Neka pivo bude nam hrana,neka bude nam vitamin AMIN
neutral-vojerasa

Bilo nas je desetak.Prica o tome ko je kriv ko je zlocinac,ko je poceo i sl.Sastav jednonacionalni.Svi smo Sarajlije.Objektivni do bola!Kaze jedan od nas da on kao Srbin osjeca potrebu i ima pravo da kaže da se stidi i da ga boli šta su pojedini Srbi radili u ovom ratu.Podrska dolazi momentalno."Tako je.To je nacin.Da je vise takvih Srba sve bi bilo drugacije"Onda isti taj Srbin nastavi"A jos vise me je stid i jos vise me boli šta su pojedini Muslimani,moji drugovi,sa kojima sam rastao radili u ovom istom ratu".MUK.TISINA.RAZLAZ.
BECHO

Post by BECHO »

Prenj wrote:
BECHO wrote:..ALI margi, u medijima se ne govori o 40 nestalih Bosnjaka u zapadnom ustaskom Mostaru, u medijima se ne govori o ubijenoj djevojcici povratnici u Vlasenicu, u medijima ne izvjestavaju o napadima na povratnike u Bratunac i Zvornik, u medijama se ne spominje stari Ahmo Lupic (otac od Senada Lupica, legende banjaluckog Borca) koga su komsije objesile za orah samo zato sto mu je sin uvalio Zvezdi gol u finalu kupa Marsala Tita, ne govori se o onoj jadnoj zeni na cijoj su zemlji izgradili pravoslavnu crkvu (osim mozda u Avazu), ne govori se o tome kad tolerantni Bosnjak napravi komsiji Hrvatu ili katoliku katolicku crkvu u okolini Bihaca (tamo gdje crkve nikad nije bilo)...
Becho, evo suze su mi krenule kako su Bosnjaci nepravedno ocrnjeni.
Ocito iz dijaspore pises i ne citas dovoljno novine (nakon 2 minuta pretrage po Google-u):

O Fati Orlovic iz Konjevic Polja, preneseno iz "Dana"
http://www.bhdani.com/arhiva/269/t26919.shtml
Kad sam ranije obilazila svoju kuću, pored koje su sagradili crkvu, oni bi izlijetali sa bogosluženja i dočekivali me psovkama i uvredama. Na kraju sam izganjala sve papire da je to moja imovina. E sada, u papirima nema nikakve crkve, a u stvarnosti, evo vidite, tu stoji nova i velika crkva. Pričalo se o nekim parama, mada meni pare nisu direktno nuđene, ali ja ni za kakvo blago ne bih pristala. Zar da uzmem pare od tih koji su mi ubili muža Šaćira? To bi bila prodaja krvi i nikada na to nećemo pristati, ni ja niti naše sedmoro djece. Jedno znam, crkva tu ne može ostati, jer će oni onda reći da je tu sve srpsko, da muslimana nije bilo i da ni zločina nije bilo. Ja hoću da se vratim na svoje, a općinarima u Bratuncu sam poručila neka svoju crkvu nose kuda znaju", odlučna je Fata Orlović iz Konjević Polja.
O sudbini Bosnjaka u zapadnom Mostaru
Preneseno iz "Dana"
http://www.bhdani.com/arhiva/256/t25617.shtml
O 13 zarobljenika u zgradi Vranice ni danas se ne zna ništa… Jedna od mogućih pretpostavki jeste da bi žrtve mogle biti na lokalitetu rudnika, pa je Državna komisija za traženje nestalih zahtijevala da bude obaviještena o početku radova na izgradnji sportsko-rekreativnog centra: ne bi li se konačno doznala istina. Ni o brojnim drugim nestalim iz 50 logora diljem Hercegovine ne zna se mnogo toga. Ono što se zna jeste da se upravo tog devetog maja počeo događati i Heliodrom i Gabela i Dretelj i stadion i fakultet… Ili, preciznije: svi veći objekti postali su logori.
O Senadu Lupicu, Senad Avdic
(intervju dat "Slobodnoj Evropi"
http://www.danas.org/programi/dnevnik/1 ... 060559.asp
Povodom 70 godina futbalskog kluba "Borac", Maric napravio prilog u kome je naveo da je najveci uspjeh fudbalera "Borca" bila pobijeda u Kupu Jugoslavije prije vise od 10 godina. Pa po nesreci dodao da je "Borac" u finalu pobijedio "Crvenu Zvezdu" i da je jedini gol za "Borac" dao igrac po imenu Senad Lupic. Pokojni Guzina se razbjesnio pitajuci: "Kako se neko ko je Srbin moze hvaliti time sto je pobijedio srpsku "Crvenu Zvezdu", a pogotovo time da je gol postigao nekakav fudbaler - musliman." Pa, Guzina presavio tabak i smijeni Marica zbog toga sto je cinjenice stavio ispred nacionalnog ponosa.
Jako puno i jako opsirno od jos opsirnijih novina...Kad se samo sjetim afere Sanel Sjekirica i Slobodne Bosne, te iste suze mi krenu koliko neki mogu biti skloni senzacionalizmu samo da im se tariguz od novina proda u sto vecem tirazu! Kad se samo sjetim Muamera Topalovica, afere Pogorelica, alzirske grupe i 'napada na hrvatsku porodicu' na Stupu, o cemu se pisalo danima! Sto se tice citanja novina, puno toga znam iz licnog iskustva ali eto procitam ponekad Start i Oslobodjenje, nerijetko i Avaz a ponekad i BHDane ali nikad Slobodnu Bosnu, Walter i ostala sranja! Eto toliko o mojoj informiranosti putem pisanih i elektricnih medija! ;)
Prenj

Post by Prenj »

BECHO wrote:Jako puno i jako opsirno od jos opsirnijih novina...Kad se samo sjetim afere Sanel Sjekirica i Slobodne Bosne, te iste suze mi krenu koliko neki mogu biti skloni senzacionalizmu samo da im se tariguz od novina proda u sto vecem tirazu! Kad se samo sjetim Muamera Topalovica, afere Pogorelica, alzirske grupe i 'napada na hrvatsku porodicu' na Stupu, o cemu se pisalo danima! Sto se tice citanja novina, puno toga znam iz licnog iskustva ali eto procitam ponekad Start i Oslobodjenje, nerijetko i Avaz a ponekad i BHDane ali nikad Slobodnu Bosnu, Walter i ostala sranja! Eto toliko o mojoj informiranosti putem pisanih i elektricnih medija! ;)
Pisanje o problemima u najuzoj sredini je pitanje principa.
Slozit ces, nadam se, da prvo treba vlastito dvoriste ocistiti.
Nazalost, niti je mutna voda jos otisla, niti je taloga imalo manje.
margareta

Post by margareta »

BECO ne pitamo se ni ti ni ja nego visa sila za sve sto je bilo a ako nastavimo ovako sa uzajamnim optuzivanjima eto nama
nove spasilacke
ekipe SOS !

Ne treba nama ni sadam ni bush...mi se sada sami bushimo :-)

Sta mislis BECO da u novom Bh.Ustavu instaliraju zakon o zabrani misljenja ? Ono...mozes govoriti slobodno sto ne mislis ? I obratno ? :-)

PS. Sinoc sam ti napisala jedan ogrooooman post i :( pozdera mi se .......utopi se ........usunjao mi se neko u IP :? :(

pozdrav i ne sekiraj.....znas nas kakve smo cvjecke........................ :-)
BECHO

Post by BECHO »

margareta wrote:BECO ne pitamo se ni ti ni ja nego visa sila za sve sto je bilo a ako nastavimo ovako sa uzajamnim optuzivanjima eto nama
nove spasilacke
ekipe SOS !

Sta mislis BECO da u novom Bh.Ustavu instaliraju zakon o zabrani misljenja ? Ono...mozes govoriti slobodno sto ne mislis ? I obratno ? :-)

PS. Sinoc sam ti napisala jedan ogrooooman post i :( pozdera mi se .......utopi se ........usunjao mi se neko u IP :? :(

1.Margi, nemam ja nista protiv medijske slobode tj. da novine slobodno pisu ono sto pisu i slazem se sa Prenjom da treba prvo pocistiti u svojoj avliji ali dajmo se malo fokusirati i na ostale sredine u BiH jer imam osjecaj kad citam te sve nase dnevne i sedmicne novine da su pojedini veci a pogotovo manji gradovi u BiH namjerno ili nenamjerno izostavljeni iz pera nasih novinara!

2. Margi, ja mislim da nam ipak ne trebaju spasioci sa strane jer nase 'bushenje' ipak nikad nije islo u ekstremno-radikalne vode...Zar ne? :)

3. Nego, ovom prilikom moram da kazem da sam JA kao Tuzlak nepravedno zapostavljen u izvjestajima o mom gradu i zelim potencirati da se nasi listovi sa 'muslimanskog' Sarajeva prebace na 'muslimansku' Tuzlu kako bi taj isti medij dobio na sarenilu informacija s ciljem njegovanja ionako 'dobrih' medjuregionalnih odnosa! :-D

Pozdrav svim neiskvarenim ljudima! ;)
margareta

Post by margareta »

BECHO wrote:
margareta wrote:BECO ne pitamo se ni ti ni ja nego visa sila za sve sto je bilo a ako nastavimo ovako sa uzajamnim optuzivanjima eto nama
nove spasilacke
ekipe SOS !

1.Margi, nemam ja nista protiv medijske slobode tj. da novine slobodno pisu ono sto pisu i slazem se sa Prenjom da treba prvo pocistiti u svojoj avliji ali dajmo se malo fokusirati i na ostale sredine u BiH jer imam osjecaj kad citam te sve nase dnevne i sedmicne novine da su pojedini veci a pogotovo manji gradovi u BiH namjerno ili nenamjerno izostavljeni iz pera nasih novinara!

2. Margi, ja mislim da nam ipak ne trebaju spasioci sa strane jer nase 'bushenje' ipak nikad nije islo u ekstremno-radikalne vode...Zar ne? :)

3. Nego, ovom prilikom moram da kazem da sam JA kao Tuzlak nepravedno zapostavljen u izvjestajima o mom gradu i zelim potencirati da se nasi listovi sa 'muslimanskog' Sarajeva prebace na 'muslimansku' Tuzlu kako bi taj isti medij dobio na sarenilu informacija s ciljem njegovanja ionako 'dobrih' medjuregionalnih odnosa! :-D

Pozdrav svim neiskvarenim ljudima! ;)
BECO previse si cistodusan. Voljela bih misliti na tvoj nacin i govoriti.
Iskreno ti dobro zdravlje zelim i sto manje briga.

vozdrica
H2SO4

Post by H2SO4 »

"Jako puno i jako opsirno od jos opsirnijih novina...Kad se samo sjetim afere Sanel Sjekirica i Slobodne Bosne, te iste suze mi krenu koliko neki mogu biti skloni senzacionalizmu "

eh da je tu samo senzacionalizam u pitanju ;)
ake

#141 Re: ehh

Post by ake »

preskocio bih becinu jadikovku, becho vozdrica :D

ali bih se zadrzao na ovoj poluistini :(
Altsa wrote:onaj ko je bio te 92' u sarajevu je jasno vidio ljude na TV koji su izvedeni iz holideja (uhapseni) i koji su pucali po raji ispred skupstine.

problem je sto se nikad jasno nije vidjelo, niti javno obznanilo ko je to tada pucao,
moje skromno misljenje je da su kriminalci bili u pitanju,
a sjeca li se ko je neposredno poslije toga postavio kriminalce,
na mjesta komadanata policije, upravnika zatvora... :roll:
dalton

Post by dalton »

gdje ces to reci ake
sad ces da budes izdajnik
meni su rekli da sam ostao po sarajevu po zadatku :D :D
ake

Post by ake »

zamalo se to i meni nije desilo :roll:
nebi

Post by nebi »

Ake,
ja se ne uklapam u blejanje stada,ali moram reci da je u emisiji
"Smrt Jugoslavije" sam Karadzic rekao da je poslao snajperiste da docekaju te,kako on rece, "mirovnjake"(misli na masu ispred Holiday Inn).
A emisiju nisu snimali mudzahedici.A ni onaj telefonski razgovor
Mladic-Vukasinovic.
ake

Post by ake »

moram priznati da se ne sjecam tog detalja, ali mi se cini da su ti svi pohapseni poslije pusteni :shock:
nebi

Post by nebi »

ake wrote:moram priznati da se ne sjecam tog detalja, ali mi se cini da su ti svi pohapseni poslije pusteni :shock:
Ja se sjecam.Da ne bih zaboravio,snimio sam. :)
ake

Post by ake »

izgleda da narod mnogo vise interesuju dogadjaju u faludzi, nego sta se ovde kod nas zbivalo :shock:

nego mozes li tacno citirati sta rasho tu kaze :-?
nebi

Post by nebi »

Ne da mi se sad traziti kaseta,ali otprilike ovo:
"kad sam vidio da se ti "mirovnjaci"(mase prstima) krecu prema Holiday Innu, ja sam odmah nazvao nasu srpsku policiju i rekao im da budu spremni da ih docekaju".Sve to stoji i u knjizi uz seriju, " Smrt Jugoslavije",njemacki naziv "Der Bruderkrieg",ne znam naslov engleskog originala.Moze se naruciti
kaseta kod ove svapske televizije,ali posto moraju da je snimaju iz arhive,
kosta 80€.Ali nista nam nije preskupo u sluzbi istine,zar ne?
P.S. Imas fin familijarni naziv za Karadzica,"Raso".
ake

Post by ake »

znaci u slobodnoj interpretaciji, kako kome odgovara, to postaju snajperisti :?
prije svega niko nije pokazo niti jedan snajper, osnovnu spravu potrebnu za snajperisanje,
pored jos i niza nelogicnosti u cijeloj prici, mislim da uhapseni u holidej inu, nisu bili snajperisti

rasho je mnogo lakse napisati, nego dugacko radovan karadzic :oops:
takodje zbog ravnopravnosti, ja pisem i familijarno aljo, kao i kalifa, od miloshte ;)
mislim da to ne bi trebao da bude problem :oops:
nebi

Post by nebi »

Ma jok,popeli su se na Holiday Inn da prouce ezan.
Mislim da ti ne bi vjerovao ni da si bio na Holiday Innu.
Ako ti je sporan Holiday Inn,je li i Srebrenica?I to neko podvalio Rasu?
Da ne bih izgubio postovanje prema tebi,bolje da prekinemo.
Ko nece da vjeruje,njemu ne pomazu dokazi.
Post Reply