Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Karabaja

#126 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by Karabaja »

a što bježe od tebe? jel mi se to nisi obrijala jutros? :P
blackberry

#127 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by blackberry »

Hahah..ne zezaj Karabaja - pa bježe jer su jutros prvi put vidjeli ljude. Ne znaju kako da se ponašaju. Dođu do mene - pogledaju me i trk niz stepenice u podrum :D
blackberry

#128 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by blackberry »

Smještaj je zaista hitan! Imamo samo dan-dva prije no što ih komšije izbace iz haustora, a ispred zgrade žive dva psa koja apsolutno ne podnose mačke. Odrasle barem mogu pobjeći od njih, ali ovi čupavci ne znaju ni hodati kako treba, a kamoli bježati od odraslog velikog psa. Ukoliko imate nekog da bi čuvao mališane i mamu za novce, molim vas, javite mi i to - nemam mnogo, tako da mi ne odgovaraju previsoke cijene. Ima li studenata koji bi odvojili svoje vrijeme, pričuvali i nahranili mačiće, imali najljepše uspomene na juni 2010., spoznali šta je ljubav na prvi pogled u najčupavija bića i pri tome zaradili skromni džeparac??? Hrana i pijesak obezbjeđeni. 061/182-966 (Berina)
ined

#129 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by ined »

blackberry wrote:Smještaj je zaista hitan! Imamo samo dan-dva prije no što ih komšije izbace iz haustora, a ispred zgrade žive dva psa koja apsolutno ne podnose mačke. Odrasle barem mogu pobjeći od njih, ali ovi čupavci ne znaju ni hodati kako treba, a kamoli bježati od odraslog velikog psa. Ukoliko imate nekog da bi čuvao mališane i mamu za novce, molim vas, javite mi i to - nemam mnogo, tako da mi ne odgovaraju previsoke cijene. Ima li studenata koji bi odvojili svoje vrijeme, pričuvali i nahranili mačiće, imali najljepše uspomene na juni 2010., spoznali šta je ljubav na prvi pogled u najčupavija bića i pri tome zaradili skromni džeparac??? Hrana i pijesak obezbjeđeni. 061/182-966 (Berina)
Gdje se to desilo (lokacija)?
blackberry

#130 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by blackberry »

Ima li iko na selu da bi htio primiti mamu i dječicu? Hrana obezbjeđena...
blackberry

#131 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by blackberry »

ined wrote:
blackberry wrote:Smještaj je zaista hitan! Imamo samo dan-dva prije no što ih komšije izbace iz haustora, a ispred zgrade žive dva psa koja apsolutno ne podnose mačke. Odrasle barem mogu pobjeći od njih, ali ovi čupavci ne znaju ni hodati kako treba, a kamoli bježati od odraslog velikog psa. Ukoliko imate nekog da bi čuvao mališane i mamu za novce, molim vas, javite mi i to - nemam mnogo, tako da mi ne odgovaraju previsoke cijene. Ima li studenata koji bi odvojili svoje vrijeme, pričuvali i nahranili mačiće, imali najljepše uspomene na juni 2010., spoznali šta je ljubav na prvi pogled u najčupavija bića i pri tome zaradili skromni džeparac??? Hrana i pijesak obezbjeđeni. 061/182-966 (Berina)
Sarajevo...adresu ne dajem javno zbog raznih zlonamjernika....
ined

#132 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by ined »

blackberry wrote:
ined wrote:
Sarajevo...adresu ne dajem javno zbog raznih zlonamjernika....
Da li se nalaziš na Dobrinji? Pitam te to jer smo mi imali mačiće(i mamu macu) u ulazu i hranili smo ih do juče, ali smo ih morali izbaciti jer su previše prljali. Našli smo im jedno mjesto u gustom žbunju i ostavili ih u zaštićenoj pletenoj kućici sa namjerom da ih hranimo tu, ali kad smo jutros krenuli da ih hranimo , nisu bili tu. Bila su četiri mačića (jedan skoro sav žut/narandžast, jedan žuto/narandžasto bijeli, jedan bijeli sa crnim ušima i repom, te jedan bijeli sa sivim flekicama po glavi i tijelu, mama maca je bijelo-crna-narandžasta). Da li oni odgovaraju ovom opisu?
blackberry

#133 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by blackberry »

Skoro pa da odgovaraju, ali ne u potpunosti. Ja sam na Grbavici. Mama-maca je crno-narandžasta. Bebe su žute, crno-bijele, crne i sivo-narandžasto-bijele boje. Ovo je inače maca koja živi ispred zgrade već nekoliko godina i prije mjesec dana sam vidjela da se okotila ali nisam mogla upratiti gdje - do jutros. I prošle godine sam udomila cijelo leglo koje je ona okotila. Stvarno mi je žao, ali ovo nije ta maca i ti mačići...
minjonja

#134 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by minjonja »

kad mi srce puklo nije kad sam danas pod vedrim nebom vidjela mamu macu i njene macice ispred haustora, i to odmah pored ulice gdje redovno jurcaju. dzaba 15 ogranicenja postaviti.

macici su uglavnom bijeli, sa sivim flekama i sarama. mali su se bili razbjezali jer je cistacica ispred haustora cistila pa su se prepali i nisam ih uspjela slikati. imaju oko mjesec dana. pravi slatki premedeni macici, ono zdepasti i debeli :D mislim da ih ima oko 4-5. ako ima neka dobra dusa da ih uzme privremeno pa da ih zajedno dalje udomljavamo bilo bi extra, ili ako neko hoce jedno nek se javi sto prije jer ja ne mogu uzeti privremeno nijedno, a ne citavo leglo i mamu macu koja je tako pitoma i iscrpljena :( neko im je iznio otirac na njemu da spavaju, oni nista drugo nemaju.
Terenc

Post by Terenc »

--
Last edited by Terenc on 20/10/2011 10:05, edited 1 time in total.
cancer

#136 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by cancer »

Image

Uploaded with ImageShack.us

Zeli li neko neko od ovih macana preslatki su, jedan je malo cupav :-) :P
cancer

#137 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by cancer »

Zaboravih napisati da su u jednom ulazu , da su ih djeca otkrila , i da je pitanje kada ce
ih poceti raznositi po naselju... :sad:
teAMICA

#138 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by teAMICA »

Neke grozne čike su rekle da će nas izbaciti (ili nešto još gore), tražimo dobre duše koje će nas udomiti (naučeni smo na pijesak) :-)
Dječak:
Image

Mix:
Image

Djevojčice:
Image

Djevojčica:
Image

I ja sam najmanja curica :-) :
Image
Miniking19

#139 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by Miniking19 »

Berina stvarno je za svaku pohvalu to sto radis, ja bih imao mjesta da sklonim te macice mada sam ja u Vogosci. Pa ne znam kako bi se mogli dogovoriti da se vidimo i da nesto pokusamo izorganizovati. Stvarno je lijepo kada cujes da se neko brine o tim stvorenjima koja su prepustena na milost i nemilost drugih. pa odg mi ako procitas ovaj post.
blackberry

#140 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by blackberry »

Miniking19 wrote:
Berina stvarno je za svaku pohvalu to sto radis, ja bih imao mjesta da sklonim te macice mada sam ja u Vogosci. Pa ne znam kako bi se mogli dogovoriti da se vidimo i da nesto pokusamo izorganizovati. Stvarno je lijepo kada cujes da se neko brine o tim stvorenjima koja su prepustena na milost i nemilost drugih. pa odg mi ako procitas ovaj post.
Imaš pp :D
minjonja

#141 Re:

Post by minjonja »

Terenc wrote:Poklanjam ženku staru 9 mjeseci,vakcinisana i revak.,na žalost zbog bolesti člana porodice smo prisljeni to uraditi.Maca je nenametljiva,uvijek raspolozena za igru,naučena na pjesak i sve sto ide uz zivot u stanu ili kuci.Nadamo se da ce se naći neko ko voli mace i da necemo biti prisiljeni na druga rjesenja.

Slike možete vidjeti na strani 4.
molim te posalji mi svoj broj na pp. mozda imam udomitelja pa da proslijedim broj.
Miniking19

#142 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by Miniking19 »

blackberry wrote:
Miniking19 wrote:
Imaš pp :D
fkt e bash sam lud kad to nisam skontao.. ajd uglavnom smo se culi :)
Neena

#143 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by Neena »

Dječak:
Image

Ja zelim ovog malenog :-D
cancer

#144 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by cancer »

cancer wrote:Image

Uploaded with ImageShack.us

Zeli li neko neko od ovih macana preslatki su, jedan je malo cupav :-) :P

Ove mace su izbacene iz ulaza , majka ih je odbacila, ne doje je vise, ali ih cuva. Prijete im vrane, auta, djeca i psi. Situacija je zaistaaaa hitna, pomagajte!
teAMICA

#145 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by teAMICA »

Neena wrote:Dječak:
Image

i maleni želi tebe :-)
javim ti se na pp
Neena

#146 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by Neena »

teAMICA wrote:
Neena wrote:Dječak:
Image

i maleni želi tebe :-)
javim ti se na pp

aaaaj jedva cekam :D
dammer

#147 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by dammer »

Ljudi molim vas pomozite...ako ima neko da udomi 4 preslatka mačića??? Došli na svijet 14.04.2010.
Mace su naucene na pijesak, vole ljude, mazne su i razigrane. Bile su kod punice koja nazalost nije viise u mogucnosti da se brine o njima, zbog selidbe. Ako ih ne udomimo biti cemo prisiljeni da ih ostavimo na pijaci ili kod nekog restorana, jer mi nemamo mogucnost da se brinemo o njima.
Pls. pomozite i udomite macice. 061 819-045 Damir

Image

Image

Image

Image

Image

UDOMLJENI!
Last edited by dammer on 24/06/2010 22:30, edited 1 time in total.
Amazonka27

#148 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by Amazonka27 »

Izvini, morala sam :D

Image
SenSen

#149 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by SenSen »

:lol: :lol: :lol:

Sikrit kitteh beauty parlor :D
dammer

#150 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje