Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
Moderator: anex
- Karabaja
#126 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
a što bježe od tebe? jel mi se to nisi obrijala jutros? 
- blackberry
#127 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
Hahah..ne zezaj Karabaja - pa bježe jer su jutros prvi put vidjeli ljude. Ne znaju kako da se ponašaju. Dođu do mene - pogledaju me i trk niz stepenice u podrum 
- blackberry
#128 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
Smještaj je zaista hitan! Imamo samo dan-dva prije no što ih komšije izbace iz haustora, a ispred zgrade žive dva psa koja apsolutno ne podnose mačke. Odrasle barem mogu pobjeći od njih, ali ovi čupavci ne znaju ni hodati kako treba, a kamoli bježati od odraslog velikog psa. Ukoliko imate nekog da bi čuvao mališane i mamu za novce, molim vas, javite mi i to - nemam mnogo, tako da mi ne odgovaraju previsoke cijene. Ima li studenata koji bi odvojili svoje vrijeme, pričuvali i nahranili mačiće, imali najljepše uspomene na juni 2010., spoznali šta je ljubav na prvi pogled u najčupavija bića i pri tome zaradili skromni džeparac??? Hrana i pijesak obezbjeđeni. 061/182-966 (Berina)
-
ined
#129 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
Gdje se to desilo (lokacija)?blackberry wrote:Smještaj je zaista hitan! Imamo samo dan-dva prije no što ih komšije izbace iz haustora, a ispred zgrade žive dva psa koja apsolutno ne podnose mačke. Odrasle barem mogu pobjeći od njih, ali ovi čupavci ne znaju ni hodati kako treba, a kamoli bježati od odraslog velikog psa. Ukoliko imate nekog da bi čuvao mališane i mamu za novce, molim vas, javite mi i to - nemam mnogo, tako da mi ne odgovaraju previsoke cijene. Ima li studenata koji bi odvojili svoje vrijeme, pričuvali i nahranili mačiće, imali najljepše uspomene na juni 2010., spoznali šta je ljubav na prvi pogled u najčupavija bića i pri tome zaradili skromni džeparac??? Hrana i pijesak obezbjeđeni. 061/182-966 (Berina)
- blackberry
#130 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
Ima li iko na selu da bi htio primiti mamu i dječicu? Hrana obezbjeđena...
- blackberry
#131 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
Sarajevo...adresu ne dajem javno zbog raznih zlonamjernika....ined wrote:Gdje se to desilo (lokacija)?blackberry wrote:Smještaj je zaista hitan! Imamo samo dan-dva prije no što ih komšije izbace iz haustora, a ispred zgrade žive dva psa koja apsolutno ne podnose mačke. Odrasle barem mogu pobjeći od njih, ali ovi čupavci ne znaju ni hodati kako treba, a kamoli bježati od odraslog velikog psa. Ukoliko imate nekog da bi čuvao mališane i mamu za novce, molim vas, javite mi i to - nemam mnogo, tako da mi ne odgovaraju previsoke cijene. Ima li studenata koji bi odvojili svoje vrijeme, pričuvali i nahranili mačiće, imali najljepše uspomene na juni 2010., spoznali šta je ljubav na prvi pogled u najčupavija bića i pri tome zaradili skromni džeparac??? Hrana i pijesak obezbjeđeni. 061/182-966 (Berina)
-
ined
#132 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
Da li se nalaziš na Dobrinji? Pitam te to jer smo mi imali mačiće(i mamu macu) u ulazu i hranili smo ih do juče, ali smo ih morali izbaciti jer su previše prljali. Našli smo im jedno mjesto u gustom žbunju i ostavili ih u zaštićenoj pletenoj kućici sa namjerom da ih hranimo tu, ali kad smo jutros krenuli da ih hranimo , nisu bili tu. Bila su četiri mačića (jedan skoro sav žut/narandžast, jedan žuto/narandžasto bijeli, jedan bijeli sa crnim ušima i repom, te jedan bijeli sa sivim flekicama po glavi i tijelu, mama maca je bijelo-crna-narandžasta). Da li oni odgovaraju ovom opisu?blackberry wrote:Sarajevo...adresu ne dajem javno zbog raznih zlonamjernika....ined wrote:Gdje se to desilo (lokacija)?blackberry wrote:Smještaj je zaista hitan! Imamo samo dan-dva prije no što ih komšije izbace iz haustora, a ispred zgrade žive dva psa koja apsolutno ne podnose mačke. Odrasle barem mogu pobjeći od njih, ali ovi čupavci ne znaju ni hodati kako treba, a kamoli bježati od odraslog velikog psa. Ukoliko imate nekog da bi čuvao mališane i mamu za novce, molim vas, javite mi i to - nemam mnogo, tako da mi ne odgovaraju previsoke cijene. Ima li studenata koji bi odvojili svoje vrijeme, pričuvali i nahranili mačiće, imali najljepše uspomene na juni 2010., spoznali šta je ljubav na prvi pogled u najčupavija bića i pri tome zaradili skromni džeparac??? Hrana i pijesak obezbjeđeni. 061/182-966 (Berina)
- blackberry
#133 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
Skoro pa da odgovaraju, ali ne u potpunosti. Ja sam na Grbavici. Mama-maca je crno-narandžasta. Bebe su žute, crno-bijele, crne i sivo-narandžasto-bijele boje. Ovo je inače maca koja živi ispred zgrade već nekoliko godina i prije mjesec dana sam vidjela da se okotila ali nisam mogla upratiti gdje - do jutros. I prošle godine sam udomila cijelo leglo koje je ona okotila. Stvarno mi je žao, ali ovo nije ta maca i ti mačići...
- minjonja
#134 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
kad mi srce puklo nije kad sam danas pod vedrim nebom vidjela mamu macu i njene macice ispred haustora, i to odmah pored ulice gdje redovno jurcaju. dzaba 15 ogranicenja postaviti.
macici su uglavnom bijeli, sa sivim flekama i sarama. mali su se bili razbjezali jer je cistacica ispred haustora cistila pa su se prepali i nisam ih uspjela slikati. imaju oko mjesec dana. pravi slatki premedeni macici, ono zdepasti i debeli
mislim da ih ima oko 4-5. ako ima neka dobra dusa da ih uzme privremeno pa da ih zajedno dalje udomljavamo bilo bi extra, ili ako neko hoce jedno nek se javi sto prije jer ja ne mogu uzeti privremeno nijedno, a ne citavo leglo i mamu macu koja je tako pitoma i iscrpljena
neko im je iznio otirac na njemu da spavaju, oni nista drugo nemaju.
macici su uglavnom bijeli, sa sivim flekama i sarama. mali su se bili razbjezali jer je cistacica ispred haustora cistila pa su se prepali i nisam ih uspjela slikati. imaju oko mjesec dana. pravi slatki premedeni macici, ono zdepasti i debeli
- cancer
- cancer
#137 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
Zaboravih napisati da su u jednom ulazu , da su ih djeca otkrila , i da je pitanje kada ce
ih poceti raznositi po naselju...
ih poceti raznositi po naselju...
-
teAMICA
#138 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
Neke grozne čike su rekle da će nas izbaciti (ili nešto još gore), tražimo dobre duše koje će nas udomiti (naučeni smo na pijesak)
Dječak:

Mix:

Djevojčice:

Djevojčica:

I ja sam najmanja curica
:

Dječak:

Mix:

Djevojčice:

Djevojčica:

I ja sam najmanja curica

-
Miniking19
#139 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
Berina stvarno je za svaku pohvalu to sto radis, ja bih imao mjesta da sklonim te macice mada sam ja u Vogosci. Pa ne znam kako bi se mogli dogovoriti da se vidimo i da nesto pokusamo izorganizovati. Stvarno je lijepo kada cujes da se neko brine o tim stvorenjima koja su prepustena na milost i nemilost drugih. pa odg mi ako procitas ovaj post.blackberry wrote:Smještaj je zaista hitan! Imamo samo dan-dva prije no što ih komšije izbace iz haustora, a ispred zgrade žive dva psa koja apsolutno ne podnose mačke. Odrasle barem mogu pobjeći od njih, ali ovi čupavci ne znaju ni hodati kako treba, a kamoli bježati od odraslog velikog psa. Ukoliko imate nekog da bi čuvao mališane i mamu za novce, molim vas, javite mi i to - nemam mnogo, tako da mi ne odgovaraju previsoke cijene. Ima li studenata koji bi odvojili svoje vrijeme, pričuvali i nahranili mačiće, imali najljepše uspomene na juni 2010., spoznali šta je ljubav na prvi pogled u najčupavija bića i pri tome zaradili skromni džeparac??? Hrana i pijesak obezbjeđeni. 061/182-966 (Berina)
- blackberry
#140 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
Imaš ppMiniking19 wrote:Berina stvarno je za svaku pohvalu to sto radis, ja bih imao mjesta da sklonim te macice mada sam ja u Vogosci. Pa ne znam kako bi se mogli dogovoriti da se vidimo i da nesto pokusamo izorganizovati. Stvarno je lijepo kada cujes da se neko brine o tim stvorenjima koja su prepustena na milost i nemilost drugih. pa odg mi ako procitas ovaj post.blackberry wrote:Smještaj je zaista hitan! Imamo samo dan-dva prije no što ih komšije izbace iz haustora, a ispred zgrade žive dva psa koja apsolutno ne podnose mačke. Odrasle barem mogu pobjeći od njih, ali ovi čupavci ne znaju ni hodati kako treba, a kamoli bježati od odraslog velikog psa. Ukoliko imate nekog da bi čuvao mališane i mamu za novce, molim vas, javite mi i to - nemam mnogo, tako da mi ne odgovaraju previsoke cijene. Ima li studenata koji bi odvojili svoje vrijeme, pričuvali i nahranili mačiće, imali najljepše uspomene na juni 2010., spoznali šta je ljubav na prvi pogled u najčupavija bića i pri tome zaradili skromni džeparac??? Hrana i pijesak obezbjeđeni. 061/182-966 (Berina)
- minjonja
#141 Re:
molim te posalji mi svoj broj na pp. mozda imam udomitelja pa da proslijedim broj.Terenc wrote:Poklanjam ženku staru 9 mjeseci,vakcinisana i revak.,na žalost zbog bolesti člana porodice smo prisljeni to uraditi.Maca je nenametljiva,uvijek raspolozena za igru,naučena na pjesak i sve sto ide uz zivot u stanu ili kuci.Nadamo se da ce se naći neko ko voli mace i da necemo biti prisiljeni na druga rjesenja.
Slike možete vidjeti na strani 4.
-
Miniking19
#142 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
fkt e bash sam lud kad to nisam skontao.. ajd uglavnom smo se culiblackberry wrote:Imaš ppMiniking19 wrote:Berina stvarno je za svaku pohvalu to sto radis, ja bih imao mjesta da sklonim te macice mada sam ja u Vogosci. Pa ne znam kako bi se mogli dogovoriti da se vidimo i da nesto pokusamo izorganizovati. Stvarno je lijepo kada cujes da se neko brine o tim stvorenjima koja su prepustena na milost i nemilost drugih. pa odg mi ako procitas ovaj post.blackberry wrote:Smještaj je zaista hitan! Imamo samo dan-dva prije no što ih komšije izbace iz haustora, a ispred zgrade žive dva psa koja apsolutno ne podnose mačke. Odrasle barem mogu pobjeći od njih, ali ovi čupavci ne znaju ni hodati kako treba, a kamoli bježati od odraslog velikog psa. Ukoliko imate nekog da bi čuvao mališane i mamu za novce, molim vas, javite mi i to - nemam mnogo, tako da mi ne odgovaraju previsoke cijene. Ima li studenata koji bi odvojili svoje vrijeme, pričuvali i nahranili mačiće, imali najljepše uspomene na juni 2010., spoznali šta je ljubav na prvi pogled u najčupavija bića i pri tome zaradili skromni džeparac??? Hrana i pijesak obezbjeđeni. 061/182-966 (Berina)
-
Neena
#143 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
Dječak:

Ja zelim ovog malenog

Ja zelim ovog malenog
- cancer
#144 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
cancer wrote:
Uploaded with ImageShack.us
Zeli li neko neko od ovih macana preslatki su, jedan je malo cupav![]()
Ove mace su izbacene iz ulaza , majka ih je odbacila, ne doje je vise, ali ih cuva. Prijete im vrane, auta, djeca i psi. Situacija je zaistaaaa hitna, pomagajte!
-
teAMICA
#145 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
i maleni želi tebeNeena wrote:Dječak:
Ja zelim ovog malenog
javim ti se na pp
-
Neena
#146 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
teAMICA wrote:i maleni želi tebeNeena wrote:Dječak:
Ja zelim ovog malenog![]()
javim ti se na pp
aaaaj jedva cekam
-
dammer
#147 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
Ljudi molim vas pomozite...ako ima neko da udomi 4 preslatka mačića??? Došli na svijet 14.04.2010.
Mace su naucene na pijesak, vole ljude, mazne su i razigrane. Bile su kod punice koja nazalost nije viise u mogucnosti da se brine o njima, zbog selidbe. Ako ih ne udomimo biti cemo prisiljeni da ih ostavimo na pijaci ili kod nekog restorana, jer mi nemamo mogucnost da se brinemo o njima.
Pls. pomozite i udomite macice. 061 819-045 Damir

UDOMLJENI!
Mace su naucene na pijesak, vole ljude, mazne su i razigrane. Bile su kod punice koja nazalost nije viise u mogucnosti da se brine o njima, zbog selidbe. Ako ih ne udomimo biti cemo prisiljeni da ih ostavimo na pijaci ili kod nekog restorana, jer mi nemamo mogucnost da se brinemo o njima.
Pls. pomozite i udomite macice. 061 819-045 Damir

UDOMLJENI!
Last edited by dammer on 24/06/2010 22:30, edited 1 time in total.
- Amazonka27
#148 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
Izvini, morala sam 

- SenSen
#149 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
Sikrit kitteh beauty parlor
-
dammer
#150 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
loooooooooooool!111 svaka cast!111