Pa tvoje zelje te samo odaju za koga radis,sam si se otkriohadzofield wrote:Bosnolog wrote:Mi u BiH nismo imali mnogo izbora jedan je ostati u Srboslaviji /YU bez Hrvatske ,Slovenije,Makedonije pa i Mrkogorci odose na kraju,valjda razrooko oko progledalo a tek zelja ugnjetavanih Kosovara za fugare od njegovog otimanja nakon Balkanskih ratova kada ga Serbija ote/hadzofield wrote:Ako nismo za torove
zasto smo onda izasli iz jugoslavije??
hrvatska, srbija, BiH, crna gora... pricamo skoro istim jezikom.. imamo skoro istu kulturu.. istu historiju
zasto nam je trebalo stvaranje torova?
zasto tor treba baskijcima, kataloncima, kosovarima??![]()
O kakvoj Jugoslaviji ti pricas ?,o onoj kakvu je zelio Zloba Milosevic ,Zlobica Cosic ,Vuk Crni Draskovic, Vojvoda Sele i ostali SANU fireri, do Kavlobaga ,Kavlovitice![]()
Hadzofield pomoz bog junace slabo si maskiranponekad te odaju finese.Budi oprezniji ,a ovim postom se demaskira skroz,
![]()
![]()
hegi ga!
Ja ovo tebi nikad ne bih rekao
P shvatas li ti da srbi i hrvati nece BiH kakvu je zelio Alija, Haris?
Bosnjacka politika sve vise lici na srpsku iz predratnog vremena i to ce nam se na kraju obiti o glavu
A ko ugnjetava katalonce, baskijce??
A kakvu je to Alija zelio BiH kao i Haris ravnopravnu jednaku za sve kao sto bi trebala biti ili da nam Serbo-Croatija uz pomoc pete kolone rasturi BiH.Zlobo -Dabic- Dodi nam odlicno pokazase kakvu BiH zele kao i Francek -Boban-Susak ,oni je ne uopste ne zele a njihovi pacijenti su i dalje sludeni neostvarenim snovima a dansa bi se zadovoljili parolom daj sta das
Ja zeli kao i svi normalni ljudi jednadke slobode i prava za sve naorde i gradane BiH na svakoj stopi zemlje ponosne,bez zapisavanaj i etno naglasavanja jednih nad drugim jer je to neodrzivo i neprirodno a posebno u BiH nakon svega sto je ucinjeno.Ti zagovaras etno getoizaciju i istog legalizaciju u prvoj fazi kao etno federalne podijeljnu to jest privremeno prolazne BiH koju ce biti moguce u drugoj fazi razgraditi legitimnim putem,ali sam vidis da nas ima vecina koji to nece dozvoliti i na to pristati,sto je sljedece razdvajanje naroda po receptu SANU fasista ali trebaju za to ... uda i nove okolnosti a koje na vasu zalost su sve manje realnije.
Ja znam da je sada aktuelno ono daj sta das samo da imamo tor koji mozemo izdvojiti i odnijeti u miraz dugo cekani u susjedno voljenih zemalja,e vidis u tome je kvaka.
Znam ja da mnogi imaju zelju da bosnjama i BH rodiljubima namjene sudbinu evropskih indijanaca ,da ih getoisete u reservatima i iste ostaviti okruzenju kakav smo iskusili 92-95.
Da bi to ostvarili imate jedin nacin ,da pokusate reprizu 92-95 ali nema vise proso voz
BiH i problem Spanije to jest katalonije ne mozes ni u kom slucaju porediti jer nemaju niti jedne zajednicke dodirne taacke stoga ti je poredzenje sa istom corak .
BiH ce nadzivjeti mnoge kartografe i etno torovske tornjake kojima je ostalo samo da olajavaju dok frustrirani gledaju kako im sve vise ovaca curi iz njihovih slabo cuvanih etno torovskih ograda.