Iskreno bi preporucio Zagreb iz razloga koje si vec navela: grad je ljepsi, cisci, organiziraniji, sigurniji, blize si Austriji, Sloveniji, Italiji, Istri, moru. Za par sati mozes biti u Becu, Veneciji, Istri ili pak u Dalmaciji. Istina, nocni zivot im je koma ali sigurno bi ti i u Beogradu nocni zivot dosadio nakon izvjesnog vremena i onda bi ti ostao haotican grad, prljav, sa puno vecom populacijom pridoslog ruralnog stanovnista nego bilo koji od ostalih glavnih gradova bivse drzave. Mislis da je u Sarajevu ruralno stanovistvo-pricekaj dok vidis Beograd.Maja_XXX wrote:E ovako,imam mogućnost da nastavak svog studiranja, tj. da na dvije godine odem u Zagreb ili Beograd,a planovi su mi zatim da odem u SAD. Zanima me koji bi mi grad vi preporučili,a pritom bi vas najljubaznije zamolila da se manite politike kao i da budete krajnje objektivni i da govorite iz ličnog iskustva( da ne bude ono Sarajlija glasa protiv Beograda, a (istočno)Mostarac protiv Zagreba).
Nikad nisam bila ni u ZG ni u BG duze od 1-2 sata, i iskreno, nemam pojma sta da očekujem. Znam vec ono standardno- da je Zagreb cistiji, uredniji, bolji standard (i traNvaji) dok je BG haotičan, nesređen ali ima strašan noćni život, kulturnu ponudu i sl. Da li su ovo stereotipi i kakva su vasa iskustva.
Napominjem da imam neutralno ime (nije Maja) te da me postedite prica kako će me tamo ili vamo zbog toga krivo gledati.
Hvala
Ono sto je lose u Zg je prenapuhane cijene ali kao student svugdje ti je "tesko"
Sto se tice Zagrebcana, oni pravi zagrebcani ili ti ga purgeri, su skroz ok i nisu uopce stereotipni hladni, otudjeni ljudi. Cak naprotiv, vole se zezati i cijene dobro prijateljstvo. Beogradjani su za moj ukus malo prenapadni i suvise otvoreni-na granici nekulturnog ponasanja. Tu je opet sve do tebe-kako se ti postavis prema ljudima, tako ce i oni prema tebi.
Ako imas neka specificna pitanja, pitaj slobodno i sretno pri odabiru