kockica_kockica wrote:ja sam skontala iz svega napisanog da:
- treba kupovati kartu ako ne zelis da te revizori namlate, po nekima revizor ima pravo da te namlati ( zamisli molim oni imaju pravo a policija nema pravo kriminalce da mlati

)
- da vecina raje nema kartu i ono malo sto kupuje kartu se buni kako ja placam sto i ti ne bi placao

pri tome uporedjuju taxi i prodavnice, usluge telefona ili struje

koja ubleha
- GRAS ne valja ali ga zgembo brani svim sredstvima ( naplacivao bi zgembo karte na stanici usao ne usao u tramvaj)
Cura nije imala kartu i zavrsila po navodima Kameleona i postavljaca teme
u hitnoj 
primjecujete li nebulozu u ovom boldanom dijelu

ja primjecujem ...
e sad nek zgembo i svi oni koji tako zdusno brane revizore, umjesto ove rijecu Cura stave ime svoje sestre, zene, rodice, majke itd i nek mi kaze da je to normalno

Ma rodio majka pametno
Zgembo ne brani GRAS nego Zgembo brani placanje onoga sto upotrijebis. Zgembo zbog papanluka svih vas koji smatrate da zbog toga sto vam se navodno nesto ne svidja u GRASU, bilo to vlasnicka struktura, bilo to naglasak nekog od njihovih uposlenika, bilo to sto se tamo pojavljuju i dzeparosi, bilo to sto vam je karta skupa ili je ne mozete kupiti gdje vam je ceif nego samo na za to odredjenim lokacijama, bilo to radi starosti vozila itd., da se zbog toga mozete voziti besplatno, smatra da se karte trebaju pregledati prije samog ulaska u vozilo. Da niste papci onda biste normalno ulazili na za to predvidjena vrata na vozilu i tamo kupili kartu ukoliko istu ne posjedujete i onda ovakve metode ne bi bile potrebne, ali kod nas je jos potrebno da se ljudi edukuju, a nema boljeg nacina od prevencije i paprenih kazni. Kad bi se uz asistenciju policije kaznjavali svi papci koji nece da plate kartu, a voze se, i to sa jedno 100 KM, brzo bi mi stajali na stajalistima fino u redu, bez frke i panije ulazili na vrata predvidjena za ulaz, brzo bi svi poceli kupovati karte...
Zgembo ne podrzava nasilje, ali ne podrzava ni kriminal. A koristenje usluge uz izbjegavanje placanja predstavlja klasicnu kradju. Nije mi jasno da se vi ovdje predstavljate nekim uzornim gradjanima, pa cak i intelektualcima, a spustate se na taj nivo da kradete, umjesto da platite sa tih par zutih kovanica. Zasto ste tako jadni?! Takvu praksu ne sprovodite u taksiju, komercijali, vozu, ni prilikom koristenja struje, vode, plina, telefona, mobitela, toplana, kada udjete u prodavnicu... Zasto mislite da je za razliku od ovih primjera, koristenje GRASovih usluga dozvoljeno izbjegavati?! Bilo koju od navedenih usluga da ne platite, onemogucit ce vam njeno koristenje. Bilo koji proizvod da pokusate ukrasti iz prodavnice, zastitari ce vas zaustaviti i oduzeti vam ga.
Zgembi je savrseno jasno da papak samo nalazi opravdanja zasto ne bi placao uslugu koju koristi i da ce tako biti uvijek cak i da se sve sto navodite ovdje ispravi. Zato samo udariti po dzepu. Papka tamo najvise boli.
Sto se tice te djevojke o kojoj je ovdje tema, nemam informacija osim sto je neko napisao da se o njoj nesto govorilo na nekom radiju i da je u hitnoj zavrsila. Sta i kako se desavalo nije mi poznato. Ako je neko udario onda treba da odgovara za svoj postupak i to je to.
A Zgembo ne moze u tu poziciju staviti ni curu ni sestru jer one nisu kriminalci.
Hvala lijepo, dovidjenja, prijatno.