Desavanje u tramvaju br3

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zonbirile

#126 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zonbirile »

kiki-miki wrote:Nemaju prevoz - pa ................

Mi ga imamo,ali kakvog..................

I jesmo li u prednosti pred njima ili ........................

---------------------------------------------------------------------------
ne nego gradovi funkcioniraju,bolje,a ne troše kao kanton po 20 miliona subvencija za opljačkanu propalu firmu.Pa sad je taxi za dvoje jeftiniji od tramvaja od Čaršije do M.Dvora.
Alhemicarkaa

#127 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by Alhemicarkaa »

e pa svasta.
Nakon pet stranica rasprave ja ne skontah sta bi sa djevojkom?
Cholina_Lokica

#128 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by Cholina_Lokica »

Alhemicarkaa wrote:e pa svasta.
Nakon pet stranica rasprave ja ne skontah sta bi sa djevojkom?
i ja sve gledam hoce li ko reci sta je ustvari bilo, ili samo napadati da su je iz cista mira poslali na cum, ali jok :D
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#129 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by anjusha »

nesto ne vjerujem da je tu neke djevojke stvarno i bilo koja je na kraju zavrsila u hitnoj/bolnici ili gdje li vec. mislim da je to bilo samo da se zakuha tema. ali uspjelo je :)
kupiti kartu ili ne? :D
elcho71

#130 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by elcho71 »

anjusha wrote:nesto ne vjerujem da je tu neke djevojke stvarno i bilo koja je na kraju zavrsila u hitnoj/bolnici ili gdje li vec. mislim da je to bilo samo da se zakuha tema. ali uspjelo je :)
kupiti kartu ili ne? :D
Desilo se to, citav sat se o tome raspravljalo danas na Kameleonu u Miminoj emisiji. Svemu tome je sasvim slucajno prisustvovao Batko sa Kameleona na M.Dvoru.
Sunrise00

#131 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by Sunrise00 »

Da se od para koje ja dam za kartu placaju revizori koji se meni obracaju bez ikakve kulture i ljudskosti, a lika koji sjedi u istom tramvaju ne smiju ni pogledati? Ne pada mi na pamet :wink:
burek_in_space

#132 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by burek_in_space »

Sunrise00 wrote:Da se od para koje ja dam za kartu placaju revizori koji se meni obracaju bez ikakve kulture i ljudskosti, a lika koji sjedi u istom tramvaju ne smiju ni pogledati? Ne pada mi na pamet :wink:
Tako je!!! :D

Samo bilo bi ofirno da dodju dva revizora tebe maleshnu da izbace! :mrgreen:
Lion_Sa

#133 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by Lion_Sa »

potres_mozga wrote:Hajde, samo kukate, a stigli "novi" tramvaji :D
Meni su sasvim ok, cak sta vise svidjaju mi se :thumbup:

Image
Image
Image

:bih:
Moj prijatelju meni je tebe zao....Tim se tramvajima pere novac i ti kao novi tramvaji koji su stari 40 godina tebi su dobri... Uzivaj onda.....
Pooll

#134 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by Pooll »

Nisu stari 40... samo 20-25... a mogu jos toliko...

Izgledaju ocuvani... vjerovatno kratko :o :run:
Sunrise00

#135 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by Sunrise00 »

burek_in_space wrote:
Sunrise00 wrote:Da se od para koje ja dam za kartu placaju revizori koji se meni obracaju bez ikakve kulture i ljudskosti, a lika koji sjedi u istom tramvaju ne smiju ni pogledati? Ne pada mi na pamet :wink:
Tako je!!! :D

Samo bilo bi ofirno da dodju dva revizora tebe maleshnu da izbace! :mrgreen:
ma rijetko me vala i pitaju za kartu :D

pitao me neki dan, ja rekla da sam ostavila kuci, osmijeh, okice :D i eto :D :oops:
burek_in_space

#136 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by burek_in_space »

Sunrise00 wrote:

pitao me neki dan, ja rekla da sam ostavila kuci, osmijeh, okice :D i eto :D :oops:
Pedofilija ! :cry:
sitna.buranija

#137 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by sitna.buranija »

Ma karte su preskupe, cuj 1,60 KM tramvajska karta. Pa voznja tamo-vamo (recimo Carsija-Skenderija-Carsija) te izadje 3,20KM, ako ides na "sve po zakonu" i slusas pravila. Halo ba, ko je ovdje lud, za 3 marke i kusur mozes haman pola kile krompiruse pojesti :-)

Bezobrazluk pojedinih brdjana koji navuku uniforme necu komentarisati, ali zna se i neki fin reva zalomiti ponekad.
Sunrise00

#138 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by Sunrise00 »

burek_in_space wrote:
Sunrise00 wrote:

Pedofilija ! :cry:
pogresno si protumacio :D ovo je znacilo da nisam bila drska i svadjala se s njim :oops: :D
burek_in_space

#139 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by burek_in_space »

Sunrise00 wrote:
pogresno si protumacio :D ovo je znacilo da nisam bila drska i svadjala se s njim :oops: :D
Kako si to uspjela svega ti?!

I ja svaki put krenem fino s njima i zavrshimo na podu autobusa! :oops: :-?
Sunrise00

#140 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by Sunrise00 »

burek_in_space wrote:
Sunrise00 wrote:
Kako si to uspjela svega ti?!

I ja svaki put krenem fino s njima i zavrshimo na podu autobusa! :oops: :-?
nafaka.. :lol: :lol:
Ripicipi

#141 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by Ripicipi »

Lion_Sa wrote:
potres_mozga wrote:Hajde, samo kukate, a stigli "novi" tramvaji :D
Meni su sasvim ok, cak sta vise svidjaju mi se :thumbup:

Image
Image
Image

:bih:
Moj prijatelju meni je tebe zao....Tim se tramvajima pere novac i ti kao novi tramvaji koji su stari 40 godina tebi su dobri... Uzivaj onda.....
Hajde ne pravi se pametan previse, ovi tramvaji NISU stari 40 godina, a do jucer su se vozali po Holandiji, a kao nama ne valjaju :roll:
kockica_kockica

#142 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by kockica_kockica »

ja sam skontala iz svega napisanog da:

- treba kupovati kartu ako ne zelis da te revizori namlate, po nekima revizor ima pravo da te namlati ( zamisli molim oni imaju pravo a policija nema pravo kriminalce da mlati :-) )
- da vecina raje nema kartu i ono malo sto kupuje kartu se buni kako ja placam sto i ti ne bi placao :oops: pri tome uporedjuju taxi i prodavnice, usluge telefona ili struje :-) koja ubleha
- GRAS ne valja ali ga zgembo brani svim sredstvima ( naplacivao bi zgembo karte na stanici usao ne usao u tramvaj) :-)

Cura nije imala kartu i zavrsila po navodima Kameleona i postavljaca teme u hitnoj :shock: primjecujete li nebulozu u ovom boldanom dijelu :skoljka: ja primjecujem ... :oops:

e sad nek zgembo i svi oni koji tako zdusno brane revizore, umjesto ove rijecu Cura stave ime svoje sestre, zene, rodice, majke itd i nek mi kaze da je to normalno
:sax:
*mima*

#143 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by *mima* »

Jel ziva ta cura sto je prebise revizori?
tataratira

#144 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by tataratira »

Jutros vidim na jednom od doniranih tramvaja razbijeno staklo, nije preživio ni dan.
Vincent Raine

#145 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by Vincent Raine »

zgembo_sa wrote:
pOZz wrote:Pitanje... Sagledavši sve aspekte, da li treba plaćati kartu GRAS-u?
Ako koristis njihove usluge TREBA. Ako ne koristis ne treba. Kakav je to bezobrazluk koristiti usluge, a ovamo se praviti englez kad treba da to platis. Nije GRAS humanitarna organizacija. Ako hoces da se vozis u njihovim vozilima onda to plati, inace napolje.
....napolje, a ne u bolnicu!!!

U GRAS-u, za nase pare (javna firma) rade polupismeni idioti koji nemaju svoja vozila da bi bili taxisti!!!
*mima*

#146 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by *mima* »

Vincent Raine wrote:
zgembo_sa wrote:
pOZz wrote:Pitanje... Sagledavši sve aspekte, da li treba plaćati kartu GRAS-u?
Ako koristis njihove usluge TREBA. Ako ne koristis ne treba. Kakav je to bezobrazluk koristiti usluge, a ovamo se praviti englez kad treba da to platis. Nije GRAS humanitarna organizacija. Ako hoces da se vozis u njihovim vozilima onda to plati, inace napolje.
....napolje, a ne u bolnicu!!!

U GRAS-u, za nase pare (javna firma) rade polupismeni idioti koji nemaju svoja vozila da bi bili taxisti!!!

A taxisti su pismeni?
terra_incognita

#147 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by terra_incognita »

najgora stvar u tramvaju su cigani

sve ostalo se još može i trpiti

ali ni stanicu bez firgoša iz srbije ne možeš preći

iz petnih žila se trudim da se tokom vožnje protivim inerciji i ne držim za štangu
atom62

#148 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by atom62 »

moze l malo bez fasizma terra?
*mima*

#149 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by *mima* »

Dje tu fasizam? Udju smrdljivi cigani u tramvaj.....hocu da povratim od smrada.....napravi se da je kao invalid i prosi a kad izadje iz tramvaja normalno hoda..........nisam jednom to vidjela.
zgembo_sa

#150 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zgembo_sa »

kockica_kockica wrote:ja sam skontala iz svega napisanog da:

- treba kupovati kartu ako ne zelis da te revizori namlate, po nekima revizor ima pravo da te namlati ( zamisli molim oni imaju pravo a policija nema pravo kriminalce da mlati :-) )
- da vecina raje nema kartu i ono malo sto kupuje kartu se buni kako ja placam sto i ti ne bi placao :oops: pri tome uporedjuju taxi i prodavnice, usluge telefona ili struje :-) koja ubleha
- GRAS ne valja ali ga zgembo brani svim sredstvima ( naplacivao bi zgembo karte na stanici usao ne usao u tramvaj) :-)

Cura nije imala kartu i zavrsila po navodima Kameleona i postavljaca teme u hitnoj :shock: primjecujete li nebulozu u ovom boldanom dijelu :skoljka: ja primjecujem ... :oops:

e sad nek zgembo i svi oni koji tako zdusno brane revizore, umjesto ove rijecu Cura stave ime svoje sestre, zene, rodice, majke itd i nek mi kaze da je to normalno
:sax:
Ma rodio majka pametno :)

Zgembo ne brani GRAS nego Zgembo brani placanje onoga sto upotrijebis. Zgembo zbog papanluka svih vas koji smatrate da zbog toga sto vam se navodno nesto ne svidja u GRASU, bilo to vlasnicka struktura, bilo to naglasak nekog od njihovih uposlenika, bilo to sto se tamo pojavljuju i dzeparosi, bilo to sto vam je karta skupa ili je ne mozete kupiti gdje vam je ceif nego samo na za to odredjenim lokacijama, bilo to radi starosti vozila itd., da se zbog toga mozete voziti besplatno, smatra da se karte trebaju pregledati prije samog ulaska u vozilo. Da niste papci onda biste normalno ulazili na za to predvidjena vrata na vozilu i tamo kupili kartu ukoliko istu ne posjedujete i onda ovakve metode ne bi bile potrebne, ali kod nas je jos potrebno da se ljudi edukuju, a nema boljeg nacina od prevencije i paprenih kazni. Kad bi se uz asistenciju policije kaznjavali svi papci koji nece da plate kartu, a voze se, i to sa jedno 100 KM, brzo bi mi stajali na stajalistima fino u redu, bez frke i panije ulazili na vrata predvidjena za ulaz, brzo bi svi poceli kupovati karte...

Zgembo ne podrzava nasilje, ali ne podrzava ni kriminal. A koristenje usluge uz izbjegavanje placanja predstavlja klasicnu kradju. Nije mi jasno da se vi ovdje predstavljate nekim uzornim gradjanima, pa cak i intelektualcima, a spustate se na taj nivo da kradete, umjesto da platite sa tih par zutih kovanica. Zasto ste tako jadni?! Takvu praksu ne sprovodite u taksiju, komercijali, vozu, ni prilikom koristenja struje, vode, plina, telefona, mobitela, toplana, kada udjete u prodavnicu... Zasto mislite da je za razliku od ovih primjera, koristenje GRASovih usluga dozvoljeno izbjegavati?! Bilo koju od navedenih usluga da ne platite, onemogucit ce vam njeno koristenje. Bilo koji proizvod da pokusate ukrasti iz prodavnice, zastitari ce vas zaustaviti i oduzeti vam ga.

Zgembi je savrseno jasno da papak samo nalazi opravdanja zasto ne bi placao uslugu koju koristi i da ce tako biti uvijek cak i da se sve sto navodite ovdje ispravi. Zato samo udariti po dzepu. Papka tamo najvise boli.

Sto se tice te djevojke o kojoj je ovdje tema, nemam informacija osim sto je neko napisao da se o njoj nesto govorilo na nekom radiju i da je u hitnoj zavrsila. Sta i kako se desavalo nije mi poznato. Ako je neko udario onda treba da odgovara za svoj postupak i to je to.

A Zgembo ne moze u tu poziciju staviti ni curu ni sestru jer one nisu kriminalci.

Hvala lijepo, dovidjenja, prijatno.
Locked