Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
istocnjak

#126 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by istocnjak »

seka wrote:Ne znam što se zamarate sa stvarima koje se vas lično ne tiču. Pokori se Allahu dž.š. i uspostavi ravnotežu u svom tijelu putem namaza (molitve) kao i ravnotežu u odnosima prema svojima i okruženjem a šta ti više treba u životu da budeš sretan i zadovoljan. Opterečujete se nebulozama umjesto da se okrenete sebi. Ljudi moji pa vi živite u BiH ili Evropi pa shodno tome poštujte zakone tih država a ako odete u Saudiju da tamo živite opet poštujte tamo njihove zakone pa nečete imati problema. Ovdje u BiH ili Evropi te niko neče pitati jesi li teista ili ateista niti ideš li u džamiju ili ne ideš. Baš je bezveze da se ova tema razvlači ovoliko pa bih sugerisao moderatorima da istu zaključaju.

@istocnjak, moze i na ovu temu
De ba idite u mesdžid pa to tamo naučite šta ste se mene zakačili nisam vam ja ovdje efendija. :D
Gaia

#127 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by Gaia »

istocnjak wrote:
piupiu wrote:
istocnjak wrote:Zamolio bih sve da se malo koncentrišu i da naprave razliku između "uzroka" i "posljedice" to je veoma bitno. Ako neko (curica) zbog nekog "uzroka" svjesno izađe na ulicu jer ga je neko navratio (majka) i izleti pred auto (perverznjak) koje se brzo kreče ima če "posljedice". Naravno da su perverznjaci krivi i da če odgovarati na Ahiretu (onom svijetu) za oni što rade ali su oni samo "posljedica".
Ne, on ima odgovornost da odgovara za svoje postupke na ovome svijetu prije svega.
Tako je i treba da odgovara ali ono što on uradi je "posljedica" dok je "uzrok" slobodno i raskalašeno ponašanje djevojaka prema muškarcima, osamljivanje u stanovima, autima itd.
ako su zene "uzrok", a svi znamo da nisu, ali recimo da jesu, onda to jedino dokazuje da su muskarci zivotinje koje ne vladaju svojim porivima. sto opet znaci da su slabiji pol kojem pod hitno treba strucna pomoc. :-D
cocochanel

#128 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by cocochanel »

e vala istocnjak, ti sebi previse dopustas.. To o danasnjim zenama i radjanju je vrhunac.. I nasao si porediti nase nane..a kao danasnje zene jedva jedno dijete rode..(??!) pa izvini molim te, ali nase nane, tu ubrajam i svoje dvije nane, nisu radile, bile su domacice..i naravno da su se mogle posvetiti radjanju djece.. Danasnja zena nema vremena, a ni snage za desetoro djece, a Bogami ni ona, a ni muz ne zaradjuju dovoljno da bi nabrali desetoro.. i ne znam otkud ti to za infekcije i bolesti..pa to uopste ne mora biti povezano sa nemoralom..ne znam odakle ti pravo za takve komentare..zene se danas bore sa nepolodnoscu, ali i muskarci..mozda je to posljedica danjasnjeg teskog zivota, ali i teskog rada.. Malo se zamisli nad svojim rijecima..mozda vrijedjas nekoga.. A i to za abortuse..pa ne znam ko ti prica te price..cuj iza ponoci..pa ne znam sta imaju cekati ponoc kada to sasvim normalno mogu uraditi tokom dana, jer je to apsolutno legalan zahvat.. a isto se odnosi na djecu, uz naravno, pristanak roditelja
istocnjak

#129 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by istocnjak »

cocochanel wrote:e vala istocnjak, ti sebi previse dopustas.. To o danasnjim zenama i radjanju je vrhunac.. I nasao si porediti nase nane..a kao danasnje zene jedva jedno dijete rode..(??!) pa izvini molim te, ali nase nane, tu ubrajam i svoje dvije nane, nisu radile, bile su domacice..i naravno da su se mogle posvetiti radjanju djece.. Danasnja zena nema vremena, a ni snage za desetoro djece, a Bogami ni ona, a ni muz ne zaradjuju dovoljno da bi nabrali desetoro.. i ne znam otkud ti to za infekcije i bolesti..pa to uopste ne mora biti povezano sa nemoralom..ne znam odakle ti pravo za takve komentare..zene se danas bore sa nepolodnoscu, ali i muskarci..mozda je to posljedica danjasnjeg teskog zivota, ali i teskog rada.. Malo se zamisli nad svojim rijecima..mozda vrijedjas nekoga.. A i to za abortuse..pa ne znam ko ti prica te price..cuj iza ponoci..pa ne znam sta imaju cekati ponoc kada to sasvim normalno mogu uraditi tokom dana, jer je to apsolutno legalan zahvat.. a isto se odnosi na djecu, uz naravno, pristanak roditelja
Pa to i kažem. Žene su danas u gorem položaju nego što su prije bile a kažu da su ravnopravne i slobodne. Kontaš?
Last edited by istocnjak on 20/11/2008 14:24, edited 1 time in total.
istocnjak

#130 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by istocnjak »

.[/quote]

ako su zene "uzrok", a svi znamo da nisu, ali recimo da jesu, onda to jedino dokazuje da su muskarci zivotinje koje ne vladaju svojim porivima. sto opet znaci da su slabiji pol kojem pod hitno treba strucna pomoc. :-D[/quote]

gaia,
Raskalašene i nemoralne žene su "uzrok" i to ima za "posljedicu" da se muškarci ponašaju kao životinje pa ne mogu da vladaju svojim porivima. Na ulici se niko ne okrene za pokrivenom niti je primjeti uopče dok za onom u minjaku svi se okrenu i kolutaju očima :-). Zar nije tako evo pitajte madnera.
Gaia

#131 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by Gaia »

istocnjak wrote:gaia,
Raskalašene i nemoralne žene su "uzrok" i to ima za "posljedicu" da se muškarci ponašaju kao životinje pa ne mogu da vladaju svojim porivima.
pazi da, bolan, i ti ne zatrudis od tolikog truda u nastojanju da opravdas neopravdivo. :D
istocnjak

#132 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by istocnjak »

Gaia wrote:
Raskalašene i nemoralne žene su "uzrok" i to ima za "posljedicu" da se muškarci ponašaju kao životinje pa ne mogu da vladaju svojim porivima.
pazi da, bolan, i ti ne zatrudis od tolikog truda u nastojanju da opravdas neopravdivo. :D
Ma pričamo bezveze, ne trudim se nego mi ovo interesantno a vidim i tebi je samo nečeš da budeš iskrena i da priznaš da govorim istinu a svi vide šta se dešava.
cocochanel

#133 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by cocochanel »

ne uzrok, su muskarci koji apsolutno nemaju kontrole nad svojim mislima, a ni djelima.. Pa meni ti opet nisi jasan, ako zena gola hoda, zar ti, ne bi trebao mirno proci pored nje i glavu okrenuti u drugom pravcu..ako nista upravo zbog toga straha i postovanja prema Bogu.. sto se tice nevjernika, u istoj situaciji, zar oni ne bi trebali kontrolisati sebe zbog moralnih principa, i prostog razlikovanja dobrog i loseg..
Gaia

#134 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by Gaia »

istocnjak wrote:
Gaia wrote:
Ma pričamo bezveze...
ako ti pricas bezveze, onda govori samo u svoje ime.
istocnjak

#135 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by istocnjak »

cocochanel wrote:ne uzrok, su muskarci koji apsolutno nemaju kontrole nad svojim mislima, a ni djelima.. Pa meni ti opet nisi jasan, ako zena gola hoda, zar ti, ne bi trebao mirno proci pored nje i glavu okrenuti u drugom pravcu..ako nista upravo zbog toga straha i postovanja prema Bogu.. sto se tice nevjernika, u istoj situaciji, zar oni ne bi trebali kontrolisati sebe zbog moralnih principa, i prostog razlikovanja dobrog i loseg..

Sve je to lijepo u teoriji ali u praksi ima uvijek onaj koji navodi ljude u grijeh bilo da je vjernik ili nije a to je šejtan (džavo). :evil:
istocnjak

#136 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by istocnjak »

Ma pričamo bezveze...[/quote]

ako ti pricas bezveze, onda govori samo u svoje ime.[/quote]

gaia,
Pričati sa tobom je nekad teže nego šetati Ferhadijom. :D
travar

#137 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by travar »

cocochanel wrote:ne uzrok, su muskarci koji apsolutno nemaju kontrole nad svojim mislima, a ni djelima.. Pa meni ti opet nisi jasan, ako zena gola hoda, zar ti, ne bi trebao mirno proci pored nje i glavu okrenuti u drugom pravcu..ako nista upravo zbog toga straha i postovanja prema Bogu.. sto se tice nevjernika, u istoj situaciji, zar oni ne bi trebali kontrolisati sebe zbog moralnih principa, i prostog razlikovanja dobrog i loseg..
Kako muškarac može biti uzrok da se žena recimo oblači oskudno, znači ja pogledam ženu a ona ode i obuče minjak zbog toga, ono kao uvrijeđena!
I kao što istočnjak reče, za pokrivenom ženom se skoro pa niko ne okreće!
I naravno da se treba kontrolisati koliko muškarci isto toliko ako ne i više, žene!

Malo manje šetanja po ferhadiji i sve će biti uredu :D
cocochanel

#138 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by cocochanel »

ne..ti trebas, kao i ostali muskarci, prepustiti zenama da se oblace kako god hoce, jer u ovoj zemlji to je njihovo pravo.. A ti trebas, kao i ostali muskarci, da malo kontrolises svoje misli.
travar

#139 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by travar »

cocochanel wrote:ne..ti trebas, kao i ostali muskarci, prepustiti zenama da se oblace kako god hoce, jer u ovoj zemlji to je njihovo pravo.. A ti trebas, kao i ostali muskarci, da malo kontrolises svoje misli.
Znači vam treba prepustiti slobodu oblačenja/neoblačenja, a mi "životinje" kakve jesmo :D da se kontrolišemo!
Oblačenje se lakše kontroliše od misli, ne slažeš li se!?
Da se razumijemo nisam jedan od onih koji se okreću za svakom koju vide!
Poštovanje se zaslužuje postupcima!
Last edited by travar on 20/11/2008 15:07, edited 1 time in total.
arzuhal

#140 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by arzuhal »

travar wrote:
cocochanel wrote:ne..ti trebas, kao i ostali muskarci, prepustiti zenama da se oblace kako god hoce, jer u ovoj zemlji to je njihovo pravo.. A ti trebas, kao i ostali muskarci, da malo kontrolises svoje misli.
Znači vam treba prepustiti slobodu oblačenja/neoblačenja, a mi "životinje" kakve jesmo :D da se kontrolišemo!
haj misli...
travar

#141 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by travar »

arzuhal wrote:
travar wrote:
haj misli...
npr :?
cocochanel

#142 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by cocochanel »

ne brini se, istu slobodu bih prepustila i vama.. a nama samokontrolu..
travar

#143 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by travar »

cocochanel wrote:ne brini se, istu slobodu bih prepustila i vama.. a nama samokontrolu..
Kompromis je čudo :D
arzuhal

#144 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by arzuhal »

cnermina wrote:Radim esej za postdipl. na temu : Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi.

tek pocinjem, ali neka okvirna poglavlja su: Muslimani u Evropskoj uniji: diskriminacija i islamofobija , Javno mnijenje: negativna percepcija islama i muslimana, Predrasude, Hidžab, Islamofobični incidenti, Sudski slučajevi, Psihološki aspekt diskriminacije žene muslimanke, Diskriminacija na djelu: zaposlenje, obrazovanje i stambeni smještaj, Uspješne muslimanke u Evropi...

Svaki prijedlog bilo kakve literature vezane za gore spomenute teme je vise nego dobrodosao :)

unaprijed hvala :)
Ja što djevojci dadosmo literature...još se unaprijed zahvali, aman.
cocochanel

#145 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by cocochanel »

:wink:
izvor

#146 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by izvor »

arzuhal wrote:Ja što djevojci dadosmo literature...još se unaprijed zahvali, aman.
Sad si se sjetio. :)
arzuhal

#147 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by arzuhal »

izvor wrote:
arzuhal wrote:Ja što djevojci dadosmo literature...još se unaprijed zahvali, aman.
Sad si se sjetio. :)
Ma sjetio sam se davno, nego sad mi muka došla...
izvor

#148 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by izvor »

Izađi,popiji limunadu i proci ce. :)
Znam po sebi. :)
piupiu

#149 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by piupiu »

istocnjak wrote:
gaia wrote:
ako su zene "uzrok", a svi znamo da nisu, ali recimo da jesu, onda to jedino dokazuje da su muskarci zivotinje koje ne vladaju svojim porivima. sto opet znaci da su slabiji pol kojem pod hitno treba strucna pomoc. :-D
gaia,
Raskalašene i nemoralne žene su "uzrok" i to ima za "posljedicu" da se muškarci ponašaju kao životinje pa ne mogu da vladaju svojim porivima. Na ulici se niko ne okrene za pokrivenom niti je primjeti uopče dok za onom u minjaku svi se okrenu i kolutaju očima :-). Zar nije tako evo pitajte madnera.
Hoces reci da, kad ne bi bilo 'raskalasenih' i 'nemoralnih' zena, ne bi bilo ni perverznih, nemoralnih i nasilnih muskaraca? Da li su mala djeca kriva sto ih napadju perverzni pedofili? Kad ne bi bilo male djece, ne bi bilo ni perverznih pedofila?
piupiu

#150 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi

Post by piupiu »

travar wrote:

Da se razumijemo nisam jedan od onih koji se okreću za svakom koju vide!
Poštovanje se zaslužuje postupcima!
Travaru, to je tipicno obrtanje teza i odricanje od sopstvene odgovornosti. Zasto bih se ja kontrolisao, ako zena nije obucena na nacin koji u meni ne budi zivotinjske (ne moraju se tako bas zvati, mogu se zvati i bioloske) nagone? Zato sto se covjek svijescu, razumom, voljom (da se vodi razumom) i ostalim stvarima upravo razlikuje od zivotinje.
Locked