Da li je u redu traziti vise...?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
kockica_kockica

#126 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by kockica_kockica »

slavkoimamodilera wrote:
kockica_kockica wrote::sad: nadam se da nece mene pitati za savjet oko djevojke.... :x
Sto? Pa sve mu nagovori najlosije o njoj i njenim postupcima i fino ga pridobij za sebe... ha ja... :mrgreen:

:oops: mislis da ne bi uradila tako... 8-)
slavkoimamodilera

#127 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by slavkoimamodilera »

kockica_kockica wrote: :oops: mislis da ne bi uradila tako... 8-)
Znam da bi... :mrgreen: Zene to redovno rade, a muski to redovno puse... :thumbup:
PalaSa Marsa

#128 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by PalaSa Marsa »

kockica_kockica wrote:
slavkoimamodilera wrote:
kockica_kockica wrote::sad: nadam se da nece mene pitati za savjet oko djevojke.... :x
Sto? Pa sve mu nagovori najlosije o njoj i njenim postupcima i fino ga pridobij za sebe... ha ja... :mrgreen:

:oops: mislis da ne bi uradila tako... 8-)
E ovo bi za moje neko misljenje vec bilo licemjerno, i samim tim ja mislim, da nebi mogla ocekivati dobre rezultate...Zivjela.. :)
kockica_kockica

#129 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by kockica_kockica »

PalaSa Marsa wrote: E ovo bi za moje neko misljenje vec bilo licemjerno, i samim tim ja mislim, da nebi mogla ocekivati dobre rezultate...Zivjela.. :)

ma ja to samo tako kazem... :-D inace sam ja jedna dobra dusica koja bi jako patila ali mu to nebi pokazala i sve bi napravila naustrb sebe :roll:
PalaSa Marsa

#130 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by PalaSa Marsa »

kockica_kockica wrote:
PalaSa Marsa wrote: E ovo bi za moje neko misljenje vec bilo licemjerno, i samim tim ja mislim, da nebi mogla ocekivati dobre rezultate...Zivjela.. :)

ma ja to samo tako kazem... :-D inace sam ja jedna dobra dusica koja bi jako patila ali mu to nebi pokazala i sve bi napravila naustrb sebe :roll:
Da..vidim, upravo ovo sto si ispricala daje tu sliku... Ali sto ne znaci da ti se nekad nece "isplatiti", samo je u svemu tome super, sto ti ipak znas, kakva si ustvari :thumbup:
profi25

#131 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by profi25 »

life_oh_life wrote: Razgovor sam pokusavala milion puta, ali bezuspjesno. Taj ima odgovor na sve, i tako lako okrene u svoju korist. Kad zapocnem razgovor ONDA ON pocne pricati o tome sta NJEMU smeta a dotad te stvari ne spominje (znaci nije bitno sta ja pricam!)
Iskreno mi reci da li bi ti imala zivaca za to, jos kad se konstantno ponavlja, znaci milion razgovora, milion neuspjeha?
Ja nemam.
ovo boldirano je ocikledno kljuc svega... :x on nece da prica o onome sto ti hoces...niti zeli da se mijenja, a zapravo on to sve jako dobro zna, bolje nego ti :cry: imam osjecaj da zeli da manipulise tobom, vidi da ce sve ipak biti po njegovom i da te moze smotati kako zeli :D
ti se tu nesto koprcas, ali na kraju je po njegovom... ti si onda nezadovoljna i opet prica koju on okrene u svoju korist :razz:
ja bih ti rekao... ne dozvoli da te neko salta kako on hoce ...kada se tebi ide na more da on nece i da ti govori da puno trazis, a kada se njemu ide to je vjerovatno pod moranjem, ti se moras prilagoditi, a ako ti ne bi pristala on bi nasao drugu :lol:
u svakom slucaju u vasoj vezi je sve po njegovom i za tebe mu je svejedno, imam osjecaj da te ne voli, da je to sve navika :skoljka: ti si iznervirana i ne znas sta ces...a 6 god. nije malo :zoka: :zoka: :zoka:

malo analiziraj kakav je inace..jel u svemu EGOista...po pitanju vjencanja, buduceg zivota, pomaze li ti u nekim tvojim stvarima, interesuje li se za tvoje misljenje, osjecaje... ima li kompromisa ili ne... kakav je sex...ko je glavni...kakav je u odnosu sa prijateljima... analiziraj i sebe i dobit ces neku sliku gdje ste i kako funkcionisete i jel to to :-) :-)

da dodam da su cesto muskarci po pitanju poklona i organizacije vjencanja i nekih zenama vaznih sitnica totalno nezainteresovani... pa mozda je i on... mozda ti sve u detalje zelis i kontas, jednom rjecju komplikujes a to ti niko ne voli :roll: :roll:
PalaSa Marsa

#132 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by PalaSa Marsa »

profi25 wrote:
life_oh_life wrote: Razgovor sam pokusavala milion puta, ali bezuspjesno. Taj ima odgovor na sve, i tako lako okrene u svoju korist. Kad zapocnem razgovor ONDA ON pocne pricati o tome sta NJEMU smeta a dotad te stvari ne spominje (znaci nije bitno sta ja pricam!)
Iskreno mi reci da li bi ti imala zivaca za to, jos kad se konstantno ponavlja, znaci milion razgovora, milion neuspjeha?
Ja nemam.
ovo boldirano je ocikledno kljuc svega... :x on nece da prica o onome sto ti hoces...niti zeli da se mijenja, a zapravo on to sve jako dobro zna, bolje nego ti :cry: imam osjecaj da zeli da manipulise tobom, vidi da ce sve ipak biti po njegovom i da te moze smotati kako zeli :D
ti se tu nesto koprcas, ali na kraju je po njegovom... ti si onda nezadovoljna i opet prica koju on okrene u svoju korist :razz:
ja bih ti rekao... ne dozvoli da te neko salta kako on hoce ...kada se tebi ide na more da on nece i da ti govori da puno trazis, a kada se njemu ide to je vjerovatno pod moranjem, ti se moras prilagoditi, a ako ti ne bi pristala on bi nasao drugu :lol:
u svakom slucaju u vasoj vezi je sve po njegovom i za tebe mu je svejedno, imam osjecaj da te ne voli, da je to sve navika :skoljka: ti si iznervirana i ne znas sta ces...a 6 god. nije malo :zoka: :zoka: :zoka:

malo analiziraj kakav je inace..jel u svemu EGOista...po pitanju vjencanja, buduceg zivota, pomaze li ti u nekim tvojim stvarima, interesuje li se za tvoje misljenje, osjecaje... ima li kompromisa ili ne... kakav je sex...ko je glavni...kakav je u odnosu sa prijateljima... analiziraj i sebe i dobit ces neku sliku gdje ste i kako funkcionisete i jel to to :-) :-)

da dodam da su cesto muskarci po pitanju poklona i organizacije vjencanja i nekih zenama vaznih sitnica totalno nezainteresovani... pa mozda je i on... mozda ti sve u detalje zelis i kontas, jednom rjecju komplikujes a to ti niko ne voli :roll: :roll:
:thumbup: Ovo je vec nesto, i da sam na mjestu tebe life_oh_life, ja bih dobro porazmislila, jer ipak, kad muskarac iznosi svoje misljenje o drugom muskarcu i pri tom' je stvarno iskren to ipak mora da znaci nesto i da ima neku "vaznost"... MAda ne moras odma sumnjati nesto, ali ipak ja bih uradila sve ovo (bolje sprijecit', nego lijecit') Sretno :) :)
sodom

#133 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by sodom »

lamija_SA wrote:Draga moja, ako se muškarci cijeli život mogu zanimati za jedan fudbalski klub, mogu i za jednu ženu!
Sa druge strane, teško će ti iko reći vrijedi li pokušavati spašavati tvoju vezu! Da li ćeš otići ili ostati, to je ipak odluka koju moraš sama donijeti.

Ipak, moj stav je da iskren i ozbiljan razgovor uvijek pomaže, pa ću te posavjetovati da probaš sa razgovorom (još jednim).

A mislim da to "ne tuče te, ne pije..." nisu baš neki razlozi da se odlučiš provesti život sa nekim.
Možda zvuči patetično, ali ljubav je ipak bit svega i najbitnija na svijetu.
Naravno bez razumjevanja i međusobnog poštivanja i najjača ljubav na svijetu se ugasi!
Najgore je kada zena pokusava pomoci zeni u vezi sa muskarcima! :run:

elem, uvjek trazi vise, muskarci cesto ne vide ocite stvari, stvari koje su im pred nosom!
To sto te nadmudri u razgovoru je tvoj problem, nije njegov,a je li moguce da mozda covjek stvari koje njemu smetaju presuti kako ne bi stvarao konflikt kada si ti u pitanju... znas, mislim da bi trebala predloziti neke stvari odmah nakon seksa, to uvjek uspije :D
a kada se nes obeca onda se mozes pozivati na to...

A mislim da je prava adresa tvoja adresa, mi samo ovdje palamudimo i trosimo svoje i tudje vrijeme...
d2

#134 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by d2 »

ja uvijek ovaj naslov procitam drugacije, evo sad sam procitao - da li je u redu traziti sise, da prostite i onda se iznenadim kako ja tu temu nisam vidio ovdje :D
burek_in_space

#135 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by burek_in_space »

d2 wrote:ja uvijek ovaj naslov procitam drugacije, evo sad sam procitao - da li je u redu traziti sise, da prostite i onda se iznenadim kako ja tu temu nisam vidio ovdje :D
Huh..dobro je,nisam jedini! :lol: :lol: :lol: :lol:
Eleonora

#136 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by Eleonora »

.
Last edited by Eleonora on 27/05/2011 16:40, edited 1 time in total.
d2

#137 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by d2 »

burek_in_space wrote:
d2 wrote:ja uvijek ovaj naslov procitam drugacije, evo sad sam procitao - da li je u redu traziti sise, da prostite i onda se iznenadim kako ja tu temu nisam vidio ovdje :D
Huh..dobro je,nisam jedini! :lol: :lol: :lol: :lol:
uh utjesio si me, ja sam mislio da sam ja jedini, imal jos neko, mislim ako nas ima vise koji ovako procitamo da brate zamolimo da se tema preimenuje ? :lol:
PalaSa Marsa

#138 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by PalaSa Marsa »

d2 :D :D :run:
saban murat

#139 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by saban murat »

kakave zaruke kakvi bakraci...
bjezi glavom bez obzira...
saban murat

#140 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by saban murat »

da dodam....
ja se jako trudim da ugodim kako sebi tako i svojoj supruzi ali najprije nama...kada god mislim o svojim potrebama, prilagođavam ih našim...tj uvijek ali bas uvijek se konsultujem sa suprugom...isto tako, ali bas isto je i u slucaju moje supruge....vec dvije godine smo u sluzbenom braku u nesluzbenom nesto duze...niti jednu ama bas niti jednu odluku nismo donijeli bez da se konsultujemo...postujemo jedno drugo iznad svega...nas brak i nase blagostanje nam je svetinja...ja nikada nisam posmatrao svoje ponasanje kao "cuko" koji cvili, lize ruku, donosi novine...ne, nikad...nego bas suprotno...bas zbog mog odnosa prema supruzi i prema nama, onome sto imamo, nasoj magiji, smatram se ispunjenijim no ikad, ponosnim i dobrim...sve poslove zajedno obavljamo ili se pak dijelimo prema afinitetima a nikad ama bas nikad prema stereotipnim podjelama na tzv muske i zenske poslove...ovakav odnos nikada nije uticao na moje samopuzdanje ili bolje da kazem "balkanstvo"...super se osjecam, sta vise, skoro pa da sa visine gledam na ove macho balkance koji se ubise da budu autoriteti svojim zenama, da ih se slusa, koji nemaju postovanja prema zenama...neko ce reci papucar...bolje i papucar nego ozepsti po nogama pa udari u glavu, pa se pretvorimo u konja koji maltretira zenu, glumi musko u kuci i raduje se sigurnom seksu....
e mlada, zbog toga sam napisao bjezi glavom bez obzira..."muskarac tvog zivota" se pretvorio (ili je oduvijek bio) u balkansku muskarcinu kojoj je samo do sigurnog i nadam se ( zbog tebe) redovnog seksa, koji je svjestan da si ti u svojoj glavi "njegova" i koji zadovoljno trlja ruke jer ima dobar deal...takav muskarac ti ne treba.
svakoj zeni (ako je heteroseksualna) treba muskarac koji ce je postovati, uzimati u obzir, cuvati, paziti i njegovati ali iznad svega, cijeniti i truditi da joj ugodi, ne samo njoj, nego oboma. djeca koja se rode u braku gdje je jedan od roditelja (kod nas nazalost najcesce je to majka) nesretan, nikako ne mogu na koncu biti ok osobe, sretne..kad tad i tu djecu stigne trauma nesretnosti njihovih roditelja (svaki izuzetak samo potvrđuje ovo pravilo)
ako pak nisi u mogucnosti da nadjes boljeg muskarca...okusaj se sa zenama....
PalaSa Marsa

#141 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by PalaSa Marsa »

saban murat wrote:da dodam....
ja se jako trudim da ugodim kako sebi tako i svojoj supruzi ali najprije nama...kada god mislim o svojim potrebama, prilagođavam ih našim...tj uvijek ali bas uvijek se konsultujem sa suprugom...isto tako, ali bas isto je i u slucaju moje supruge....vec dvije godine smo u sluzbenom braku u nesluzbenom nesto duze...niti jednu ama bas niti jednu odluku nismo donijeli bez da se konsultujemo...postujemo jedno drugo iznad svega...nas brak i nase blagostanje nam je svetinja...ja nikada nisam posmatrao svoje ponasanje kao "cuko" koji cvili, lize ruku, donosi novine...ne, nikad...nego bas suprotno...bas zbog mog odnosa prema supruzi i prema nama, onome sto imamo, nasoj magiji, smatram se ispunjenijim no ikad, ponosnim i dobrim...sve poslove zajedno obavljamo ili se pak dijelimo prema afinitetima a nikad ama bas nikad prema stereotipnim podjelama na tzv muske i zenske poslove...ovakav odnos nikada nije uticao na moje samopuzdanje ili bolje da kazem "balkanstvo"...super se osjecam, sta vise, skoro pa da sa visine gledam na ove macho balkance koji se ubise da budu autoriteti svojim zenama, da ih se slusa, koji nemaju postovanja prema zenama...neko ce reci papucar...bolje i papucar nego ozepsti po nogama pa udari u glavu, pa se pretvorimo u konja koji maltretira zenu, glumi musko u kuci i raduje se sigurnom seksu....
e mlada, zbog toga sam napisao bjezi glavom bez obzira..."muskarac tvog zivota" se pretvorio (ili je oduvijek bio) u balkansku muskarcinu kojoj je samo do sigurnog i nadam se ( zbog tebe) redovnog seksa, koji je svjestan da si ti u svojoj glavi "njegova" i koji zadovoljno trlja ruke jer ima dobar deal...takav muskarac ti ne treba.
svakoj zeni (ako je heteroseksualna) treba muskarac koji ce je postovati, uzimati u obzir, cuvati, paziti i njegovati ali iznad svega, cijeniti i truditi da joj ugodi, ne samo njoj, nego oboma. djeca koja se rode u braku gdje je jedan od roditelja (kod nas nazalost najcesce je to majka) nesretan, nikako ne mogu na koncu biti ok osobe, sretne..kad tad i tu djecu stigne trauma nesretnosti njihovih roditelja (svaki izuzetak samo potvrđuje ovo pravilo)
ako pak nisi u mogucnosti da nadjes boljeg muskarca...okusaj se sa zenama....
Svaka cast! :thumbup: Zelim vam jos puno, puno lijepih godina u Vasem zivotu, i jako mi je drago da ima ljudi koji pokazuju svojim primjerom da postoji ljubav, postovanje, i sve ono sto cini jedan par potpunim i sretnim :thumbup: :thumbup: :dance: Zivjeli :)
caes

#142 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by caes »

Za pokretaca teme-

Zarucena si, a znas da ne zelis zivot provesti sa njim i ipak forsiras tu vezu ?
Iskreno, nemas pravo nista traziti; ako se tako boris za svoju srecu, onda zasluzujes samo ono sto te dopadne.
BarbaDue

#143 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by BarbaDue »

Štaš bona više tražiti, budi zadovoljna stim što imaš :D
PalaSa Marsa

#144 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by PalaSa Marsa »

Sta li se desilo sa ovim nasim pokretacem teme, dali je sve u redu :?
miki4

#145 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by miki4 »

PalaSa Marsa wrote:
kockica_kockica wrote:

Da..vidim, upravo ovo sto si ispricala daje tu sliku... Ali sto ne znaci da ti se nekad nece "isplatiti", samo je u svemu tome super, sto ti ipak znas, kakva si ustvari :thumbup:
PalaSa Marsa, misliš li na to, kad dođe vrijeme "isplativosti" da ćeš dobiti sve ono što očekuješ da dobiješ u to m traženju :P :-) više, a u kojem ćeš samo ti biti sretna, ili ćeš možda nakon ostvarenog pokloniti ljubavi više tvom dragom.
lamija_SA

#146 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by lamija_SA »

sodom wrote:
lamija_SA wrote:Draga moja, ako se muškarci cijeli život mogu zanimati za jedan fudbalski klub, mogu i za jednu ženu!
Sa druge strane, teško će ti iko reći vrijedi li pokušavati spašavati tvoju vezu! Da li ćeš otići ili ostati, to je ipak odluka koju moraš sama donijeti.

Ipak, moj stav je da iskren i ozbiljan razgovor uvijek pomaže, pa ću te posavjetovati da probaš sa razgovorom (još jednim).

A mislim da to "ne tuče te, ne pije..." nisu baš neki razlozi da se odlučiš provesti život sa nekim.
Možda zvuči patetično, ali ljubav je ipak bit svega i najbitnija na svijetu.
Naravno bez razumjevanja i međusobnog poštivanja i najjača ljubav na svijetu se ugasi!
Najgore je kada zena pokusava pomoci zeni u vezi sa muskarcima! :run:

elem, uvjek trazi vise, muskarci cesto ne vide ocite stvari, stvari koje su im pred nosom!
To sto te nadmudri u razgovoru je tvoj problem, nije njegov,a je li moguce da mozda covjek stvari koje njemu smetaju presuti kako ne bi stvarao konflikt kada si ti u pitanju... znas, mislim da bi trebala predloziti neke stvari odmah nakon seksa, to uvjek uspije :D
a kada se nes obeca onda se mozes pozivati na to...

A mislim da je prava adresa tvoja adresa, mi samo ovdje palamudimo i trosimo svoje i tudje vrijeme...

Sve OK. tvoj komentar stoji, pa se čak i u mnogočemu podudara sa mojim savjetom....samo mi nije jasno zašto si onda mene citirao kao oposite od onoga što ti hoćeš reći! Čisto onako da nekoga citiraš! :-)
seln

#147 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by seln »

Vidjeh ovdje svakakvih "savjeta", pokusaja da se neciji zivot prekopira na vlastiti, "ozbiljnih" razmatranja....joooj, sege, kruh te rodio! :D
Cesto sam bio svjedok kad "prijateljica" kojoj se medju nogama nahvatala paucina savjetuje prijateljicu koja ima "problema" u vezi...kakvih se gluposti tu moze cuti! Te napusti ga, ti mozez bolje, moras slijediti svoj san, qrac-palac statijaznam....
Svaka veza i svaka osoba je specifikum, nema nikakvog recepta za uspjeh veze. Svako odvaga pro i kontra (budale umjesto toga poslusaju "prijateljicu") i odluci...i naravno, snosi posljedice odluke. U to ime, nekoliko generalnih smjernica:
1. Ako muskarac suti, to ne znaci da ima drugu. Jednostavno, nama nije uvijek do price.
2. Jedan prosjecan muskarac svaki dan vidi 50 zena s kojima bi otisao na madrac. Samo rijetki to zbilja urade.
3. Muskarci nisu egoisticni, ali su svi po prirodi mali djecaci koji ocekuju da se neko brine o njima. Izuzeci su budale ili taze zaljubljeni.
4. Svi koji hoce da se "ostvare" i "slijede svoj san", bilo muskarci ili zene, trebaju to uciniti prije veze.

Eto, nadam se da vam nisam pomogao ovim savjetima. Ako jesam, u govnima ste.
PalaSa Marsa

#148 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by PalaSa Marsa »

@kockica_kockica
[/quote]ma ja to samo tako kazem... :-D inace sam ja jedna dobra dusica koja bi jako patila ali mu to nebi pokazala i sve bi napravila naustrb sebe :roll:[/quote]

Da..vidim, upravo ovo sto si ispricala daje tu sliku... Ali sto ne znaci da ti se nekad nece "isplatiti", samo je u svemu tome super, sto ti ipak znas, kakva si ustvari :thumbup:[/quote]

@miki4
PalaSa Marsa, misliš li na to, kad dođe vrijeme "isplativosti" da ćeš dobiti sve ono što očekuješ da dobiješ u to m traženju :P :-) više, a u kojem ćeš samo ti biti sretna, ili ćeš možda nakon ostvarenog pokloniti ljubavi više tvom dragom.[/quote]

Nije, ne msilim da dodje vrijeme isplativosti..Nego svakako mislim da licemjerstvo ne donosi pozitivne rezultate...Pa samim tim nema ni neke srece, vjerovatno... I da rascistimo, nije u pitanju materija miki4, sasvim nesto bolje je u pitanju..A sad dali cu mu poklonit' ljubav il' ce ljubav doc' sama po sebi, ne znam :razz: ..Nadam se dobru :D
PalaSa Marsa

#149 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by PalaSa Marsa »

Uvjek me proganja ovo Dali je u redu traziti vise (Tema).. nekako ne mogu da skontam, sta to vise, pokusavam da uletim u temu, da se ogranicim na jedno, medjutim, nije to to izgleda..Kad bi pokusali biti malo precizniji pa da odredimo stvari, sta je to vise, sta je to manje, mozda bi se pojavila neka pitanja i mi bi smo davali odgovore...i bilo bi nekako lakze analizirati temu...Mozda bi cak dosli do te odgonetke, vise ili manje.Ne znam, ali mi ovo nije dovoljno "Dali je u redu traziti vise", ako nije navedeno sta vise, kako vise i cega vise :? .. Ali svakako se drzim one moje recenice od prije, Da nikad nije puno, nikad nije malo, ako se ljudi vole i ako postoje jedno za drugo..
I na kraju krajeva, ako su ljudi u vezi i dobro im je, pa neka ih, prosto ako dodje do tog' vagnaja, cini mi se da bi se ja odma zapitala-Dali je sve Ok.. :?

PS: :D :D
PalaSa Marsa

#150 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by PalaSa Marsa »

Ovdje nista novo :roll: :shock: :run:
Post Reply