ovo_malo_duse wrote:mIRCerka wrote:savjet za samo gosta i dushu, pomozite Loreley da ocisti zemlju koju stanari njenog stana ubacise u klavir...

Tebi mirci sam davno napisao haj malo prosetaj do Banja Luke ili nedaj Boze zapadnog Mostara på probaj prosut svoje frustracije. Izaberi i uporedi 3 cool mjesta za izlaske u SA gdje i na jednom i drugom i trecem mjestu izlazi"normalna" raja i nema "papaka i Seljaka". Probaj nazvat Sellam naglas cisto iz sege u Banjaluci i u. Z Mostaru bas bih volio vidjeti kako ces proci. U Srajevu jos uvjek mozes s..t do mile volje, na ekavici i ijakavici. I ako prezivis onda dodzi da mi pricas malo o Sarajveskim zabludama, kako te neko pogledao pogresno zbog imena. I kad platis porez na sve plate zaradzene u "stranim organizacijama" da ih tako nazeovem javi se i onda cemo zajeno da odsviramo duet na ociscenom klaviru i pricamo o mitovima....
Sad mi komotno mozete slozit jedan ban`jer ..Imati moc..nad drugima daje dobar osjecaji cini cuda zar ne..
Dusho, mIRCi ima takav posao da je najcesce upravo u Banja Luci..nesto rjedje u Hercegovini...i po istocnoj Bosni me ima...
U Sarajevu sam 1992.godine u junu zaradila oziljak predstavivsi se svojim imenom liku iz Duvanjske ulice, on sada radi u SarajevoTaksiju...imao je shilo u ruci i kad rekoh ime samo zareza ispod koljena...bujrum ti dodji i vidi...
Porez i zdravstveno placam, i to ti bujrum da provjeris sve, jedino sto ne radim je ovjeravanje knjizice svaki mjesec, jer ne mogu uganjati pauzu, a gospoda na kantonalnoj sisi rade do 14, a ja najranije u 17 s posla idem...
A u Banja Luci nemam kome nazvati selam, osim kad me nazove jedan jedini drug kojem nazivam selam. U Banja Luci sam na DOBAR DAN i DOVIDJENJA, dok sam u Sarajevu na ZDRAVO I PRIJATNO...
Tema nije postavljena u cilju predstavljanja Sarajeva Teheranom, vec je tema SVE MOGUCE FLOSKULE O SARAJEVU, pocevsi od pop skole...sarajevskog duha, itd...
i da, cisto sumnjam da postoji banjaluka-x forum i forumashi koji imaju hrabrosti reci sta im smeta u njihovom gradu... ali meni je drago da postoji makar saka Ljudi koji vide dalje od svoje avlije i koji zele da njihova avlija i okolina budu bolji, a to ne mozes postici pricom SVE JE SUPER KOD NAS VIDI KAKO JE TAMO...
PS Za prosle izbore sam u Uskoplju (da ti objasnim, to je hrvatski dio Gornjeg Vakufa) u jeku izborne kampanje na sred ulice pricala na telefon, klela se u Alaha i govorila AMARA MI MOG u zutoj DOSTA majici...i niko nista...jer GVUskoplje vise NEMA DUSHU, a Sarajevu ista polako na nos izlazi..ali se spasiti da...samo ne poredjenjem sa gorim sredinama..
Toliko od mene