Oktobarski izbori - izlazite li?
-
zavrzlama
#126 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Glasam za Nasu Stranku.......
Iznenadjenje izbora ce biti uspon SDP-a i SDA i pad SBIH..
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#127 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Slažem se da će SBIH pasti, ali ne mislim da će SDP da se popravi, jer su ruku na srce u Sarajevu dosta loše odradili posao na lokalnom nivou. Naćelnik moje Općine je došao uz pomoć SBiH i nikad, ali baš nikad nije bilo gore. Bespravna gradnja. korupcija, nikad gore. Slično je i u Općini Centar gdje vlada SDP.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#128 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Ja cu dati svoj glas SDP-u,ali za nacelnika Opstine Centar,definitivno necu birati Becirevica.
Stvarno ne mogu da vjerujem da su ga opet kandidovali,dali su sami sebi autogol.
Neznam bas najbolje ko je taj kandidat "Nase stranke" Denis Grazz.,ali eto predstoji ta izborna kampanja pa cu i to saznati
Za sada najblize mom izboru glasati za stranku SDP,a za nacelnika tog kandidata "Nase stranke"..eto jedan mix
Sto se tice Liberala,ta politicka opcija je najbliza mojim uvjerenjima i pogledima na zivot.
Ali ovi "nasi" Liberali su suvise neozbiljni,bez precizne koncepcje,i nekako "povrsni"
Obrazovanje je super stvar,ali postaviti cijelu svoju politicku platformu samo na toj oblasti je malo neozbiljno,pa nismo Svica pa da nam je sve potaman i da mozemo pricati samo o obrazovanju i ocuvanju zivotne okoline,neozbiljno.
Stvarno ne mogu da vjerujem da su ga opet kandidovali,dali su sami sebi autogol.
Neznam bas najbolje ko je taj kandidat "Nase stranke" Denis Grazz.,ali eto predstoji ta izborna kampanja pa cu i to saznati
Za sada najblize mom izboru glasati za stranku SDP,a za nacelnika tog kandidata "Nase stranke"..eto jedan mix
Sto se tice Liberala,ta politicka opcija je najbliza mojim uvjerenjima i pogledima na zivot.
Ali ovi "nasi" Liberali su suvise neozbiljni,bez precizne koncepcje,i nekako "povrsni"
Obrazovanje je super stvar,ali postaviti cijelu svoju politicku platformu samo na toj oblasti je malo neozbiljno,pa nismo Svica pa da nam je sve potaman i da mozemo pricati samo o obrazovanju i ocuvanju zivotne okoline,neozbiljno.
-
cagi
#129 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Ma kanite se toga, dajte da Kljujica izaberemo za gradonacelnika da skinemo onu d*olju 
-
Kolega sa Alipasinog
#130 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Ja izlazim.
--
"Mi kao trazili piramidu, nismo je nasli, ali uzeli lovu. Ko je htio da dodje i da je ostavi, bujrum."
"Dalje, ako nema dokaza da [piramida] ne postoji, naravno da je za mene teorija da [piramida] postoji."
KatarinaKosaca, piramidiot s Foruma
--
"Mi kao trazili piramidu, nismo je nasli, ali uzeli lovu. Ko je htio da dodje i da je ostavi, bujrum."
"Dalje, ako nema dokaza da [piramida] ne postoji, naravno da je za mene teorija da [piramida] postoji."
KatarinaKosaca, piramidiot s Foruma
-
dirigent
#131 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
MISLIM DA ANKETU TREBA UKLONITI!!!!!
Jer najbolji fol ovih izbora je da ne morash glasati za stranke, nego za ljude na listama stranaka!!! Eh sad je fol prepoznati ljude koji zele dobro i koji se nece uklopiti u idiotsko sivilo stranaka i njihovih vladara, pa makar to trajalo samo cetiri godine jer ih vjerovatno na iducim listama nece biti zato sto su radili svoj posao
Jer najbolji fol ovih izbora je da ne morash glasati za stranke, nego za ljude na listama stranaka!!! Eh sad je fol prepoznati ljude koji zele dobro i koji se nece uklopiti u idiotsko sivilo stranaka i njihovih vladara, pa makar to trajalo samo cetiri godine jer ih vjerovatno na iducim listama nece biti zato sto su radili svoj posao
- turban
#132 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Ako crveni dodju mnogi ce da pozelene... 
- vee-jay
#133 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Pa ako ti tako vec prognoziras onda nece biti iznenadjenjezavrzlama wrote:Glasam za Nasu Stranku.......
- Šapat
#134 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
@Dirigent
Jeste, sada se u principu biraju ljudi, a ne stranke. Medjutim, kako je svima ovdje jasno da i ti pojedinacni ljudi dolaze iz neke stranke, kao kandidati te stranke, onda je sasvim jasno i logicno da u stvari biranjem neke odredjene osobe indirektno biras i tu stranku. Mislim da ovdje ne postoje ni blizu dovoljno samostalni pojedinci koji ne zavise od volje i zelja stranke iz koje dolaze.
A sto se tice opstanka pojedinaca na listama za opste izbore, koji zaista rade kako treba, pa upravo to i jeste problem sa nacionalistima - njima i samo njima ne odgovaraju pojedinci iz njihovoh redova koji rade kako treba. Njima ne trebaju ni pametni ni sposobni, nego iskljucivo i jedino - podobni, tj. samo oni koji ce klimati glavom i raditi sta im se kaze.
A ako imalo mislis i zelis nesto mijenjati u buducnosti (2010 konkretno), onda su upravo lokalni izbori najbolje mjesto kao polazna tacka, jer izbacivanjem odredjenih ljudi iz odredjenih fotelja automatski s polozaja izbacujes i stranku(e) iz koje(ih) taj pojedinac dolazi. Kontas?
Jeste, sada se u principu biraju ljudi, a ne stranke. Medjutim, kako je svima ovdje jasno da i ti pojedinacni ljudi dolaze iz neke stranke, kao kandidati te stranke, onda je sasvim jasno i logicno da u stvari biranjem neke odredjene osobe indirektno biras i tu stranku. Mislim da ovdje ne postoje ni blizu dovoljno samostalni pojedinci koji ne zavise od volje i zelja stranke iz koje dolaze.
A sto se tice opstanka pojedinaca na listama za opste izbore, koji zaista rade kako treba, pa upravo to i jeste problem sa nacionalistima - njima i samo njima ne odgovaraju pojedinci iz njihovoh redova koji rade kako treba. Njima ne trebaju ni pametni ni sposobni, nego iskljucivo i jedino - podobni, tj. samo oni koji ce klimati glavom i raditi sta im se kaze.
A ako imalo mislis i zelis nesto mijenjati u buducnosti (2010 konkretno), onda su upravo lokalni izbori najbolje mjesto kao polazna tacka, jer izbacivanjem odredjenih ljudi iz odredjenih fotelja automatski s polozaja izbacujes i stranku(e) iz koje(ih) taj pojedinac dolazi. Kontas?
- zgembo_sa
#135 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Nije to samo na ovim izborima, to vec duze ima. Samo moras znati da ne smijes mijesati ljude iz razlicitih stranaka, inace ce ti glasacki listic biti nevazeci. A mislim da ti svakako glas ide i stranci, kad odaberes njenog kandidata...dirigent wrote:MISLIM DA ANKETU TREBA UKLONITI!!!!!
-
Ibrahimovski
#136 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Evo kandidata naše Naše stranke
Stari Grad:
Načelnik - Dunja Jelovac
N. liste - Suad Muzurović
Centar
N - Dennis Gratz
N. l. - Dino Mustafić
Novo Sarajevo
N- Kemal Sakić
N. l. - Sanja Lazar
Novi Grad
N -Benjamin Bejtović
N. l. Lejla Sokolović
Vogošća
N - Jasmin Merdan
N. l. - Mustafa Ravkić
Ilidža
N - Anesa Zeljković
N. l. - Elvis Vreto
Stari Grad:
Načelnik - Dunja Jelovac
Centar
N - Dennis Gratz
N. l. - Dino Mustafić
Novo Sarajevo
N- Kemal Sakić
N. l. - Sanja Lazar
Novi Grad
N -Benjamin Bejtović
N. l. Lejla Sokolović
Vogošća
N - Jasmin Merdan
N. l. - Mustafa Ravkić
Ilidža
N - Anesa Zeljković
N. l. - Elvis Vreto
-
zavrzlama
#137 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
vodim se logikom..biracko tijelio SBIH su bivsi SDA-ovci...a da bi se uklonio Dodik sa politicke scene ,to nije moguce a da ostane u politici Silajdzic....odlazak Silajdzica u penziju znaci da ce se vecina glasaca iz njegove stranke presaltati u SDP(u grdaskim podrucijima) i u SDA(u ruralnim) jer SBIH stranka jednog covjeka.....slicno kao i SNSD..ode babo djeca se raspu...vee-jay wrote:Pa ako ti tako vec prognoziras onda nece biti iznenadjenjezavrzlama wrote:Glasam za Nasu Stranku.......
Iznenadjenje izbora ce biti uspon SDP-a i SDA i pad SBIH..![]()
![]()
-
The__Doctor
#138 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Neoboriv argument, SDA demokratijaaaaaaaaaaAvdo Z. wrote:Po meni je najvaznije na ovim izborima da Bosnjaci ne glasaju za komuniste, inace ce ponovo izgubiti sve ono za sto su krvavo platili u toku zlocinacke agresije. Ja se licno dvoumim izmedju Stranke ze BiH i SDA, kako bi dao glas opstanka BiH sa revnopravnim Bosnjacima. Vi dragi Bosnjaci ako hocete da vam se pored dzamije okrece krme na raznju (sto se desilo kada su komunisti zadnji put pobjedili) glasajte za komuniste.
-
emra_a
#139 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
zavrzlama wrote:vodim se logikom..biracko tijelio SBIH su bivsi SDA-ovci...a da bi se uklonio Dodik sa politicke scene ,to nije moguce a da ostane u politici Silajdzic....odlazak Silajdzica u penziju znaci da ce se vecina glasaca iz njegove stranke presaltati u SDP(u grdaskim podrucijima) i u SDA(u ruralnim) jer SBIH stranka jednog covjeka.....slicno kao i SNSD..ode babo djeca se raspu...vee-jay wrote:Pa ako ti tako vec prognoziras onda nece biti iznenadjenjezavrzlama wrote:Glasam za Nasu Stranku.......
Iznenadjenje izbora ce biti uspon SDP-a i SDA i pad SBIH..![]()
![]()
thats your wish
velika vecina SBIH-ovaca su bivsi SDA-ovci,to je cinjenica..medjutim to nikako ne znaci da ce se opet vratiti u SDA ako ode Hare.Pa razlog sto su napustili SDA je cinjenica da nisu bili zadovoljni s SDA.Hajd ima par izuzetaka(kao ona profesorica sto se opet vratila u SDA nakon sto je postala clan SBIH..ali to je manjina
-
Ibrahimovski
#140 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Najgore bi bilo kada bi ti SBiH razočarani birači odlučili nikako ne glasati. Ako pak budu glasali, to pola ide u SDA, pola u male partije i SDP.
-
Babonić
- vee-jay
#142 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
yes ahaemra_a wrote:zavrzlama wrote:
vodim se logikom..biracko tijelio SBIH su bivsi SDA-ovci...a da bi se uklonio Dodik sa politicke scene ,to nije moguce a da ostane u politici Silajdzic....odlazak Silajdzica u penziju znaci da ce se vecina glasaca iz njegove stranke presaltati u SDP(u grdaskim podrucijima) i u SDA(u ruralnim) jer SBIH stranka jednog covjeka.....slicno kao i SNSD..ode babo djeca se raspu...
thats your wish
velika vecina SBIH-ovaca su bivsi SDA-ovci,to je cinjenica..medjutim to nikako ne znaci da ce se opet vratiti u SDA ako ode Hare.Pa razlog sto su napustili SDA je cinjenica da nisu bili zadovoljni s SDA.Hajd ima par izuzetaka(kao ona profesorica sto se opet vratila u SDA nakon sto je postala clan SBIH..ali to je manjina)
-
forza milan
#143 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Ibrahimovski wrote:Evo kandidata naše Naše stranke![]()
Stari Grad:
Načelnik - Dunja Jelovac
Centar
N - Dennis Gratz
N. l. - Dino Mustafić
Novo Sarajevo
N- Kemal Sakić
N. l. - Sanja Lazar
Novi Grad
N -Benjamin Bejtović
N. l. Lejla Sokolović
Vogošća
N - Jasmin Merdan
N. l. - Mustafa Ravkić
Ilidža
N - Anesa Zeljković
N. l. - Elvis Vreto
Strasna imena, ima cak i bivsih radiklanih muslimana iliti vehabija hahahaha, tek se oformili a poceli se ofirat
-
forza milan
#144 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Sto se tice mog izbora, glasam za Koldzu, a sto se tice vijeca skontat cu neko fino ime, iz SDA naravno 
-
franceska
#145 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Naravno da izlazim, kao i svaki put do sada. Nadam se da cemo svi izaci i dati svoj glas za bolje sutra.
-
valter43
#146 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
.
Last edited by valter43 on 28/09/2008 21:09, edited 1 time in total.
-
emra_a
#147 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
valter43 wrote:U punoj čekaonici ispred ordinacije interniste medicinska sestra pita : " Ima li iko za EKG ? " , a ljudi odgovaraju : " Nema svi smo za BPS !"
![]()
![]()
![]()
- Pasiflora
#148 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Ma bravo. Zbog takvog razmisljanja nam i je ovako kako je!!!! DOSTA PODOBNIH - HOCEMO SPOSOBNE!!!!!!!Avdo Z. wrote:Po meni je najvaznije na ovim izborima da Bosnjaci ne glasaju za komuniste, inace ce ponovo izgubiti sve ono za sto su krvavo platili u toku zlocinacke agresije. Ja se licno dvoumim izmedju Stranke ze BiH i SDA, kako bi dao glas opstanka BiH sa revnopravnim Bosnjacima. Vi dragi Bosnjaci ako hocete da vam se pored dzamije okrece krme na raznju (sto se desilo kada su komunisti zadnji put pobjedili) glasajte za komuniste.
- nosara
#149 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Ipak, SDP!
U poredjenju sa drugim strankama SDP je jos uvijek najbolji izbor.
Zelim i BPS-u da dobije sto vise glasova, plaho su mi Halilovici dragi.
Ostali?

U poredjenju sa drugim strankama SDP je jos uvijek najbolji izbor.
Zelim i BPS-u da dobije sto vise glasova, plaho su mi Halilovici dragi.
Ostali?
-
cehceh
#150 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Naravno da izlazim, trebamo izaći svi da ovaj sumrak veće preszane, pogotovo u opštinama gdje je sprega kriminala i politike, uz pomoć podobnih, nažalost.
U ovim izborima vidim SDP-a kao pobjedničkog u većini općina Sarajevskog kantona, kao i u TK i USK, te je moguća po prvi put u Tešnju, Sanskom Mostu, Kalesiji i Srebrenici, zbog Hakije.
SBiH će vjerovatno doživjeti sunovrat, zbog loše liderske politike
SDA kao i obično, pored Zenice dobija najnerazvijenija područja (BASTIONI SDA) kao što su Olovo, Konjic, Sapna, Banovići, mada će i ovdje imati značajan pad.
Očekivani su uspjesi Naše stranke u Sarajevu i BPS-a u Zenici i Sarajevu.
U ovim izborima vidim SDP-a kao pobjedničkog u većini općina Sarajevskog kantona, kao i u TK i USK, te je moguća po prvi put u Tešnju, Sanskom Mostu, Kalesiji i Srebrenici, zbog Hakije.
SBiH će vjerovatno doživjeti sunovrat, zbog loše liderske politike
SDA kao i obično, pored Zenice dobija najnerazvijenija područja (BASTIONI SDA) kao što su Olovo, Konjic, Sapna, Banovići, mada će i ovdje imati značajan pad.
Očekivani su uspjesi Naše stranke u Sarajevu i BPS-a u Zenici i Sarajevu.