Upravo, našao si meJohntra wrote:je li to ideš na ekskurziju
Gorcilovic, Posts 4, joined 26.3.2008. Baš si prelistao
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Upravo, našao si meJohntra wrote:je li to ideš na ekskurziju
Ja nemam takav utisak, sve je isto što se mekoće tiče, kod starih verzija, a što nisi usporedio grande punto sa cliom III? To te pitam, jer su za klasu veći.[/quote]Lesli Eldridž wrote:To su utisci moje sestre nakon što je isprobala moj Clio i uporedila ga sa svojim Puntom, a i probao sam i ja njenog Punta i mislio sam isključivo na kvačilo, kočnicu i gas, a ne volan.Better Man wrote:
Pa dobro sto prozivate covjeka zbog tog osiguraca.Gorcilovic wrote:Pa nemoj tako,meni je zadovoljstvo da ti odgovorim.... Prelistao sam ja dovoljno forum da znam kako je kod tvog jarana na Puntu otkazao "osigurac kocnica" (ili bice da je to bilo kod vise njih),kako ti imas "ogromno" iskustvo sa Fiatom,izgradjeno na pricama jarana,komsija itd.... Zato ne smaraj vise sa tvojim postovima i idi tamo mlati na neku temu gdje je u pitanju Daihatsu ili BMW u kojem si se vozao par puta sa jaranom tako da i tu vjerovatno imas nezavidno iskustvo!ado-šampion wrote:Gorcilovic, ne vidim šta je u tvom postu tako smiješno fakat. Ako je tebi isto "jako fin gradski autić" i "kanta od Fiata" onda si nepismen. I fakat, ovom jaranu koji ima Punta otišao je taj osigurač kočnica, da ne raspravljamo više o tome. Frajer svršava na to auto, svako malo "Punto ovo, Putno ono, Punto najbolji" tako da ne bi rekao nešto što ga kompromituje da nije istina. Daihatsu ne bi bio njegov najbolji izbor, pošto oni nemaju auto baš u klasi u kojoj on traži. Iako je Daihatsu koji spominješ moje auto, ja ga nisam kupio, tako da nemam potrebe (kao neki ovdje) da ga falim da bih sebe utješio da sam napravio pravi izbor. Prelistaj malo forum da se informišeš prije nego što komentarišeš nečije postove.![]()
![]()
Tebi Francuzi a meni Talijanke!amrica wrote:Malo off topic, ali vidjela sam najnoviji Punto, izgleda fantasticno. Iako su meni i dalje drazi Francuzi
Možda si vidjela novi Fiat 500, tj. novog Fiću kako ga sad mnogi zovu!?amrica wrote:Malo sam zbunjena, iskreno, vidjam vec par godina Grande Punto, zato sam napisala najnoviji Punto, jer ovaj auto (sa HR oznakama na parkingu na Skenderiji) nisam prije vidjala, ima neke male "gutice" ili zaobljenja ispod zadnjih svjetala. Ili sam je nesto pobrkala ili je to nesto vanserijsko, nekog zaljubljenika i Talijan(k)e?
On je dobar, nastavak R19ke, mozda najboljeg auta te kategorije, iako ga je Golf na trzistu unistio, ali to je druga prica. Samo, jeste da je limarija kod Renault-a uvijek bila problem za nase prostore, koroziraju prelako jeboga. Posljednje tipe daju garanciju protiv korozije na 10-12 godina, pa su mozda bolje, ali stariji Renaulti su zeznuti s te strane, dobro moras brinuti o soli po limariji.Lesli Eldridž wrote:Dobar je, moj ga rođak ima. Samo punto je mlađi i udobniji. U Megane-a su sjedišta neudobna i pretvrda, ali ako se nađe povoljno, što da ne. I punto je savršeno zaštićen na koroziju, ne hrđaju ni malo, a Megane-a ima već prohrđalih i truhlih, a znaš kakve su zime kod nas i koliko ima soli...Sarajevski wrote:ej ljudi, a sta mislite o meganu prve generaciej? ima li ko kakva iskustva s njim? znam prijatelja koji je vozio 1.4 tri godine i bio prezadovoljan s njim. imam ponudu za megane 1.6 masina 98 godiste? malo me tjera godina od njega, al ipak je auto za clio i puntaca?
Korozija je po mom misljenju proslost, nijedan proizvodjac to sebi vise nesce dozvoliti,bosn.om wrote:On je dobar, nastavak R19ke, mozda najboljeg auta te kategorije, iako ga je Golf na trzistu unistio, ali to je druga prica. Samo, jeste da je limarija kod Renault-a uvijek bila problem za nase prostore, koroziraju prelako jeboga. Posljednje tipe daju garanciju protiv korozije na 10-12 godina, pa su mozda bolje, ali stariji Renaulti su zeznuti s te strane, dobro moras brinuti o soli po limariji.Lesli Eldridž wrote:Dobar je, moj ga rođak ima. Samo punto je mlađi i udobniji. U Megane-a su sjedišta neudobna i pretvrda, ali ako se nađe povoljno, što da ne. I punto je savršeno zaštićen na koroziju, ne hrđaju ni malo, a Megane-a ima već prohrđalih i truhlih, a znaš kakve su zime kod nas i koliko ima soli...Sarajevski wrote:ej ljudi, a sta mislite o meganu prve generaciej? ima li ko kakva iskustva s njim? znam prijatelja koji je vozio 1.4 tri godine i bio prezadovoljan s njim. imam ponudu za megane 1.6 masina 98 godiste? malo me tjera godina od njega, al ipak je auto za clio i puntaca?
Neka ti je sa srećom, samo ne razumijem kako tako mlada osoba može sebi priuštiti takav auto? Ako su ti ga roditelji kupili (što pretpostavljam), krajnje neodgovorno od njih! To auto nije za početnike...aidaa_princess90 wrote:Ja sam u februaru sebi kupila reno clio sport. Iako sam tek pocetnica u voznji,prezadovoljna sam autom. Mada puno goriva trosi,auto je super.Vanjski izgled i unutrasnji cista 10.a sve ostale predispozicije su za cisto 10,mada se narazumijem bas u njih. Francuska auta su stvarno medju naboljim.Po meni je clio puno bolji od punta.
Opasan je to auto, pogotovu za pocetnika.Romeo 80 wrote:Neka ti je sa srećom, samo ne razumijem kako tako mlada osoba može sebi priuštiti takav auto? Ako su ti ga roditelji kupili (što pretpostavljam), krajnje neodgovorno od njih! To auto nije za početnike...aidaa_princess90 wrote:Ja sam u februaru sebi kupila reno clio sport. Iako sam tek pocetnica u voznji,prezadovoljna sam autom. Mada puno goriva trosi,auto je super.Vanjski izgled i unutrasnji cista 10.a sve ostale predispozicije su za cisto 10,mada se narazumijem bas u njih. Francuska auta su stvarno medju naboljim.Po meni je clio puno bolji od punta.
Pa dobro slazem se !! Ne vozim ga stalno,vise pjesacim po gradu jer nisam tip bas za auta! A kad pjesacis mozes zadrzati liniju zar ne? A vozim kad mogu samo i kad sam sigurna ,dug je put preda mnom da naucim da vozim kako treba!!pozzRomeo 80 wrote:Neka ti je sa srećom, samo ne razumijem kako tako mlada osoba može sebi priuštiti takav auto? Ako su ti ga roditelji kupili (što pretpostavljam), krajnje neodgovorno od njih! To auto nije za početnike...aidaa_princess90 wrote:Ja sam u februaru sebi kupila reno clio sport. Iako sam tek pocetnica u voznji,prezadovoljna sam autom. Mada puno goriva trosi,auto je super.Vanjski izgled i unutrasnji cista 10.a sve ostale predispozicije su za cisto 10,mada se narazumijem bas u njih. Francuska auta su stvarno medju naboljim.Po meni je clio puno bolji od punta.
a jos nesto ja sam poslusno dijete pa zato su ga kupili,salim se naravno,to je izmedju ostalog familjarno auto ne samo mojeaidaa_princess90 wrote:Pa dobro slazem se !! Ne vozim ga stalno,vise pjesacim po gradu jer nisam tip bas za auta! A kad pjesacis mozes zadrzati liniju zar ne? A vozim kad mogu samo i kad sam sigurna ,dug je put preda mnom da naucim da vozim kako treba!!pozzRomeo 80 wrote:Neka ti je sa srećom, samo ne razumijem kako tako mlada osoba može sebi priuštiti takav auto? Ako su ti ga roditelji kupili (što pretpostavljam), krajnje neodgovorno od njih! To auto nije za početnike...aidaa_princess90 wrote:Ja sam u februaru sebi kupila reno clio sport. Iako sam tek pocetnica u voznji,prezadovoljna sam autom. Mada puno goriva trosi,auto je super.Vanjski izgled i unutrasnji cista 10.a sve ostale predispozicije su za cisto 10,mada se narazumijem bas u njih. Francuska auta su stvarno medju naboljim.Po meni je clio puno bolji od punta.
svaka cast aida, ali vozila si mozda auto u auto skoli i taj clio sport od roditelja....a vozis mozda par mjeseci sve ukupno...ipak trebas puno vise iskustva da budes mjerodavan u ocjeni clio vs. puntoaidaa_princess90 wrote:Ja sam u februaru sebi kupila reno clio sport. Iako sam tek pocetnica u voznji,prezadovoljna sam autom. Mada puno goriva trosi,auto je super.Vanjski izgled i unutrasnji cista 10.a sve ostale predispozicije su za cisto 10,mada se narazumijem bas u njih. Francuska auta su stvarno medju naboljim.Po meni je clio puno bolji od punta.
Pa halo ovdje nije rasprava da li je vlio moj ili od mojih roditelja. A sebe smatram mjerodavnom da ocijenim koji je bolji auto . Vozila sam Punto,a imam poznanika koji voze Punto i imaju problema .Ja sam samo dala svoj komentar koje je auto po meni bolji i to osobi koja je otvorila ovu temu.NIKOME TRECEM.dr.iver wrote:svaka cast aida, ali vozila si mozda auto u auto skoli i taj clio sport od roditelja....a vozis mozda par mjeseci sve ukupno...ipak trebas puno vise iskustva da budes mjerodavan u ocjeni clio vs. puntoaidaa_princess90 wrote:Ja sam u februaru sebi kupila reno clio sport. Iako sam tek pocetnica u voznji,prezadovoljna sam autom. Mada puno goriva trosi,auto je super.Vanjski izgled i unutrasnji cista 10.a sve ostale predispozicije su za cisto 10,mada se narazumijem bas u njih. Francuska auta su stvarno medju naboljim.Po meni je clio puno bolji od punta.