Punto ili Clio?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ado-šampion

#126 Re: Punto ili Clio?

Post by ado-šampion »

Johntra wrote:je li to ideš na ekskurziju
Upravo, našao si me :-)

Gorcilovic, Posts 4, joined 26.3.2008. Baš si prelistao
Better Man

#127 Re: Punto ili Clio?

Post by Better Man »

Lesli Eldridž wrote:
Better Man wrote:
To su utisci moje sestre nakon što je isprobala moj Clio i uporedila ga sa svojim Puntom, a i probao sam i ja njenog Punta i mislio sam isključivo na kvačilo, kočnicu i gas, a ne volan.
Ja nemam takav utisak, sve je isto što se mekoće tiče, kod starih verzija, a što nisi usporedio grande punto sa cliom III? To te pitam, jer su za klasu veći.[/quote]

zato što nisam imao priliku. Ali i dalje stojim na mišljenju da je Renault udobniji od Fiata. Ne mislim ništa loše o Fiatu, ali prednost po pitanju udobnosti dajem Renaultu.
Lesli Eldridž

#128 Re: Punto ili Clio?

Post by Lesli Eldridž »

Nema govora o tome. Vozio sam i jedan i drugi (Clio II i Punto) i Punto je puno udobniji, zato ću ga i uzeti.
maxell_sarajevo

#129 Re: Punto ili Clio?

Post by maxell_sarajevo »

Najbolje bi ti bilo uzeti Fabiju 2002 1.9TDI provjereni Golfov motor.Cijena nekih 12000KM, a auto je zvijer.
CLIO

#130 Re: Punto ili Clio?

Post by CLIO »

Zvijer muhahahhaahahhhaha. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
gumifufna

#131 Re: Punto ili Clio?

Post by gumifufna »

Gorcilovic wrote:
ado-šampion wrote:
Gorcilovic, ne vidim šta je u tvom postu tako smiješno fakat. Ako je tebi isto "jako fin gradski autić" i "kanta od Fiata" onda si nepismen. I fakat, ovom jaranu koji ima Punta otišao je taj osigurač kočnica, da ne raspravljamo više o tome. Frajer svršava na to auto, svako malo "Punto ovo, Putno ono, Punto najbolji" tako da ne bi rekao nešto što ga kompromituje da nije istina. Daihatsu ne bi bio njegov najbolji izbor, pošto oni nemaju auto baš u klasi u kojoj on traži. Iako je Daihatsu koji spominješ moje auto, ja ga nisam kupio, tako da nemam potrebe (kao neki ovdje) da ga falim da bih sebe utješio da sam napravio pravi izbor. Prelistaj malo forum da se informišeš prije nego što komentarišeš nečije postove.
Pa nemoj tako,meni je zadovoljstvo da ti odgovorim.... Prelistao sam ja dovoljno forum da znam kako je kod tvog jarana na Puntu otkazao "osigurac kocnica" (ili bice da je to bilo kod vise njih),kako ti imas "ogromno" iskustvo sa Fiatom,izgradjeno na pricama jarana,komsija itd.... Zato ne smaraj vise sa tvojim postovima i idi tamo mlati na neku temu gdje je u pitanju Daihatsu ili BMW u kojem si se vozao par puta sa jaranom tako da i tu vjerovatno imas nezavidno iskustvo! :lol: :lol: :lol:
Pa dobro sto prozivate covjeka zbog tog osiguraca.
Evo par primjera fiata koji su dosli kod mene u garazu na popravku.
1.Kocioni cilindar na tocku nije bio stegnut auto preslo15000 km
2.Pukla sajla od gasa auto preslo 30000km
3 procutio hladnjak auto preeslo 20000km
4.izgorila elektronika auto preslo 60000km
a da ne spominjem na kojoj kilometrazi ode lamela ili dihtung glave jer taj uzrok moze biti i do nacina voznje a ne greska proizvidjaca
_Jenny_

#132 Re: Punto ili Clio?

Post by _Jenny_ »

Punto!!! Ja ga imam(2007.,nov) i super je i sparkiras ga izmedu dva kontenjera (iako bi bilo tako sa Cliom :D ). Prednost kod Punta ti je cvrstoca i limarija zbog toga sto nema plasticne blatobrane (citaj: imas gdje spojit minus od muzike,a kod Clia ces morat na rezervnu gumu :D ).Ak nis drugo Punto je iz drzave koja proizvodi Ferrari i Lamborghini,Paganini i naravno Alfu :D Sorry,al sa Cliom nema ekonoske racunice (sala) :D :D :D
amrica

#133 Re: Punto ili Clio?

Post by amrica »

Malo off topic, ali vidjela sam najnoviji Punto, izgleda fantasticno. Iako su meni i dalje drazi Francuzi :D
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#134 Re: Punto ili Clio?

Post by Romeo 80 »

amrica wrote:Malo off topic, ali vidjela sam najnoviji Punto, izgleda fantasticno. Iako su meni i dalje drazi Francuzi :D
Tebi Francuzi a meni Talijanke! :D Ako misliš na aktuelni Grande Punto, on je već nekoliko godina na tržištu. I da, stvarno je super! :)
amrica

#135 Re: Punto ili Clio?

Post by amrica »

Malo sam zbunjena, iskreno, vidjam vec par godina Grande Punto, zato sam napisala najnoviji Punto, jer ovaj auto (sa HR oznakama na parkingu na Skenderiji) nisam prije vidjala, ima neke male "gutice" ili zaobljenja ispod zadnjih svjetala. Ili sam je nesto pobrkala ili je to nesto vanserijsko, nekog zaljubljenika i Talijan(k)e?
Romeo 80

#136 Re: Punto ili Clio?

Post by Romeo 80 »

amrica wrote:Malo sam zbunjena, iskreno, vidjam vec par godina Grande Punto, zato sam napisala najnoviji Punto, jer ovaj auto (sa HR oznakama na parkingu na Skenderiji) nisam prije vidjala, ima neke male "gutice" ili zaobljenja ispod zadnjih svjetala. Ili sam je nesto pobrkala ili je to nesto vanserijsko, nekog zaljubljenika i Talijan(k)e?
Možda si vidjela novi Fiat 500, tj. novog Fiću kako ga sad mnogi zovu!? :)
amrica

#137 Re: Punto ili Clio?

Post by amrica »

jaoooo, Romeo, jesam zensko, ali nisam bas toliko toliko glupa i corava, nidje veze novi Fico i potpuno drugaciji auto velicine Clia kojem pozadi pise PUNTO?????????
Romeo 80

#138 Re: Punto ili Clio?

Post by Romeo 80 »

Ma ne mislim ni da si glupa ni ćorava bože sačuvaj, nego više ni ja ne znam šta si to vidjela!? :kiss:
A ako piše Punto onda je valjda bio Punto... :)
Odoh ja na spavanjac, laku noć. :sleep:
amrica

#139 Re: Punto ili Clio?

Post by amrica »

nemam onaj smajli koji spava na jastuku, ali ti svakako zelim laHku noc. :wink:
johntra

#140 Re: Punto ili Clio?

Post by johntra »

to je Punto zadnje generacije, znači Amrica, u pravu si :-D
bosn.om

#141 Re: Punto ili Clio?

Post by bosn.om »

Lesli Eldridž wrote:
Sarajevski wrote:ej ljudi, a sta mislite o meganu prve generaciej? ima li ko kakva iskustva s njim? znam prijatelja koji je vozio 1.4 tri godine i bio prezadovoljan s njim. imam ponudu za megane 1.6 masina 98 godiste? malo me tjera godina od njega, al ipak je auto za clio i puntaca?
Dobar je, moj ga rođak ima. Samo punto je mlađi i udobniji. U Megane-a su sjedišta neudobna i pretvrda, ali ako se nađe povoljno, što da ne. I punto je savršeno zaštićen na koroziju, ne hrđaju ni malo, a Megane-a ima već prohrđalih i truhlih, a znaš kakve su zime kod nas i koliko ima soli...
On je dobar, nastavak R19ke, mozda najboljeg auta te kategorije, iako ga je Golf na trzistu unistio, ali to je druga prica. Samo, jeste da je limarija kod Renault-a uvijek bila problem za nase prostore, koroziraju prelako jeboga. Posljednje tipe daju garanciju protiv korozije na 10-12 godina, pa su mozda bolje, ali stariji Renaulti su zeznuti s te strane, dobro moras brinuti o soli po limariji.
CLIO

#142 Re: Punto ili Clio?

Post by CLIO »

bosn.om wrote:
Lesli Eldridž wrote:
Sarajevski wrote:ej ljudi, a sta mislite o meganu prve generaciej? ima li ko kakva iskustva s njim? znam prijatelja koji je vozio 1.4 tri godine i bio prezadovoljan s njim. imam ponudu za megane 1.6 masina 98 godiste? malo me tjera godina od njega, al ipak je auto za clio i puntaca?
Dobar je, moj ga rođak ima. Samo punto je mlađi i udobniji. U Megane-a su sjedišta neudobna i pretvrda, ali ako se nađe povoljno, što da ne. I punto je savršeno zaštićen na koroziju, ne hrđaju ni malo, a Megane-a ima već prohrđalih i truhlih, a znaš kakve su zime kod nas i koliko ima soli...
On je dobar, nastavak R19ke, mozda najboljeg auta te kategorije, iako ga je Golf na trzistu unistio, ali to je druga prica. Samo, jeste da je limarija kod Renault-a uvijek bila problem za nase prostore, koroziraju prelako jeboga. Posljednje tipe daju garanciju protiv korozije na 10-12 godina, pa su mozda bolje, ali stariji Renaulti su zeznuti s te strane, dobro moras brinuti o soli po limariji.
Korozija je po mom misljenju proslost, nijedan proizvodjac to sebi vise nesce dozvoliti,
a bilo je toga i kod drugih, kod opela recimo.
Sta podrazumijevas pod stariji renaulti, u ovom slucaju?
amrica

#143 Re: Punto ili Clio?

Post by amrica »

Danas sam opet vidjela najnoviji Punto, dosta je drugaciji od Grande Punta, ali nije bas toliko lijep koliko mi se ucinilo na prvi pogled. Ljepsi novi Twingo! :D
aidaa_princess90

#144 Re: Punto ili Clio?

Post by aidaa_princess90 »

Ja sam u februaru sebi kupila reno clio sport. Iako sam tek pocetnica u voznji,prezadovoljna sam autom. Mada puno goriva trosi,auto je super.Vanjski izgled i unutrasnji cista 10.a sve ostale predispozicije su za cisto 10,mada se narazumijem bas u njih. Francuska auta su stvarno medju naboljim.Po meni je clio puno bolji od punta. :D
Romeo 80

#145 Re: Punto ili Clio?

Post by Romeo 80 »

aidaa_princess90 wrote:Ja sam u februaru sebi kupila reno clio sport. Iako sam tek pocetnica u voznji,prezadovoljna sam autom. Mada puno goriva trosi,auto je super.Vanjski izgled i unutrasnji cista 10.a sve ostale predispozicije su za cisto 10,mada se narazumijem bas u njih. Francuska auta su stvarno medju naboljim.Po meni je clio puno bolji od punta. :D
Neka ti je sa srećom, samo ne razumijem kako tako mlada osoba može sebi priuštiti takav auto? Ako su ti ga roditelji kupili (što pretpostavljam), krajnje neodgovorno od njih! To auto nije za početnike... :-?
chuchumbamayumbe

#146 Re: Punto ili Clio?

Post by chuchumbamayumbe »

Romeo 80 wrote:
aidaa_princess90 wrote:Ja sam u februaru sebi kupila reno clio sport. Iako sam tek pocetnica u voznji,prezadovoljna sam autom. Mada puno goriva trosi,auto je super.Vanjski izgled i unutrasnji cista 10.a sve ostale predispozicije su za cisto 10,mada se narazumijem bas u njih. Francuska auta su stvarno medju naboljim.Po meni je clio puno bolji od punta. :D
Neka ti je sa srećom, samo ne razumijem kako tako mlada osoba može sebi priuštiti takav auto? Ako su ti ga roditelji kupili (što pretpostavljam), krajnje neodgovorno od njih! To auto nije za početnike... :-?
Opasan je to auto, pogotovu za pocetnika.
Slazem se sa Romeom 80.
Ali, ima se, moze se, je'l tako? :)
aidaa_princess90

#147 Re: Punto ili Clio?

Romeo 80 wrote:
Pa dobro slazem se !! Ne vozim ga stalno,vise pjesacim po gradu jer nisam tip bas za auta! A kad pjesacis mozes zadrzati liniju zar ne? A vozim kad mogu samo i kad sam sigurna ,dug je put preda mnom da naucim da vozim kako treba!!pozz
aidaa_princess90

#148 Re: Punto ili Clio?

aidaa_princess90 wrote:
Romeo 80 wrote:
Pa dobro slazem se !! Ne vozim ga stalno,vise pjesacim po gradu jer nisam tip bas za auta! A kad pjesacis mozes zadrzati liniju zar ne? A vozim kad mogu samo i kad sam sigurna ,dug je put preda mnom da naucim da vozim kako treba!!pozz
a jos nesto ja sam poslusno dijete pa zato su ga kupili,salim se naravno,to je izmedju ostalog familjarno auto ne samo moje
dr.iver

#149 Re: Punto ili Clio?

Post by dr.iver »

svaka cast aida, ali vozila si mozda auto u auto skoli i taj clio sport od roditelja....a vozis mozda par mjeseci sve ukupno...ipak trebas puno vise iskustva da budes mjerodavan u ocjeni clio vs. punto
aidaa_princess90

#150 Re: Punto ili Clio?

dr.iver wrote:
svaka cast aida, ali vozila si mozda auto u auto skoli i taj clio sport od roditelja....a vozis mozda par mjeseci sve ukupno...ipak trebas puno vise iskustva da budes mjerodavan u ocjeni clio vs. punto
Pa halo ovdje nije rasprava da li je vlio moj ili od mojih roditelja. A sebe smatram mjerodavnom da ocijenim koji je bolji auto . Vozila sam Punto,a imam poznanika koji voze Punto i imaju problema .Ja sam samo dala svoj komentar koje je auto po meni bolji i to osobi koja je otvorila ovu temu.NIKOME TRECEM.
A itekako sam mjerodavna da dam svoj komentar i dosta.
Post Reply