Nije problem prozvati Brankovića.... On je sam sebe odronio da je postao velika meta ko' Trebević. Ljudi su danima prilazili stolovima gdje se potpisivala peticija i pitali za Brankovićevu smjenu, odnosno peticiju sa takvim zahtjevom....Šapat wrote:Slazem se i s ovim, s tim sto mislim da ne bi bilo lose pomalo provlaciti i federalce poput Brankovica. Vec smo poceli s tim 06.04., pa zasto i ne nastaviti.
Ali šta je to konkretno šta formalno upućuje na njegovu zloupotrebu ovlaštenja, kršenje propisa, učinjeno, neučinjeno, itd:
a) njegova istraga
b) konkretna djela/nedjela (ukazati na tačno određeni propis, član, citirati, prozvati)
c) propuštenom djelovanju, a zakonom definisana obaveza za premijera
Nemojte da ga se proziva "generalno", pa da se on brani "generalno". Opet ćemo danima slušati hvalospjeve kako se i kada javio na telefon, dao saglasnost, inicirao, tražio, ... (kako je on veliki pregalac i junak privatizacijske elite, itd.)
Takav pristup nas ne vodi nigdje, zlatno vrijeme prolazi, staro ne završavamo, a novo se otpočinje bez pripreme.
Prije dva dana, Kolegij stranke SDA je stao iza Brankovića, tačnije u odbranu nastavka njegovog mandata unatoč činjenici da je protiv njega pokrenuta istraga.
To je novi momenata (a za mene izazov) da se ova incijativa izuzetno dobro i detaljno pripremi i pokrene iz pravca koji se ne može braniti ili odbraniti uopšte.