Samo da ti napomenem da se nisam odrekao drzavljanstva BiH niti imam namjeru. A sto sam morao "dobrovoljno" napustiti BIH to je nesto drugo.averoes wrote:gorkazgorkaz wrote:Za tvoju informaciju zivim u UK . Sin mi je zavrsio osnovnu srednju i univerzitet (ovdje na zapadu) i nije tacno da je morao ici na vjeronauku. Vjera se izucavala i sva (uljucujici i budizam). Ja sam zavsio ekonomiju u Sarajevu davne 74. Onog momenta kad je u Armiju uvedeno Allahu uekber i Tekbir ja sam napustio jer sam spreman bio poginuti za BIH i svoje a ne za Allaha. Tek toliko da znas. A ja sam i protiv ikona i vjeronauke jer mi nista nisu dobro donijeli.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Sto si ti tako arogantan i iskljuciv? Ovo nije katolicka zemlja niti pravoslavna pa imamo pravoslavne ikone po skolama u R.S-u, jednonacionalne skole i jednonacionalne ambulante. Za tvoju informaciju, posto vidim da si neinfomisan, po zapadnim drzavama imas vjeronauku po skolama i sve savrseno dobro funkcionise. Druga je stvar sto kod nas nista ne moze biti normalno pa isfrustrirani likovi zele na bahat nacin nekome zabraniti ili svesti prakticiranje vjere na cetiri zida. Takva vremena iskljucivosti i jednumlja su druze majore davno prosla.
Ako vec zivis u UK, ako je tvoja odluka da napustis BiH bila motivirana, po tebi, opravdanim razlozima, ne cini li se tebi da je deplasirano da nam iz UK govoris kako bi trebali da uredimo svoje drustvo. Ti cak znas sta reis treba da radi, gdje treba da ide. Ako vec ne pripadas toj vjerskoj zajednici, pa valjda je normalno i da je uredjuju oni koji joj, dobrovoljno, pripadaju.
A to da ste vi ateisti predodredjeni da vjernicima odredjujete granice slobode, i mjesta gdje ce pokazivati i nispoljavati svoja vjerska ubjedjenja-- ZABORAVI
Vise dole se busate da ste dio Europe i hocete u Europu a najveci napredak je sto je u skupstini BIH dat prijedlog da se uvede serijatski zakon. Sve dok imam BiH pasos mogu da izrazim moje mislljenje o drustvenom uredjenju te drzave. Mene napadas da sputavam vjerske slobode a ti meni naturas svoja uvjerenja i vidjenja. Da ste toliko sposobni da napravite drzavu i drustvo ne bi vam 10 godina bio Visoki predstavnik i odredjivao sta da radite. Necu da zaboraivim i ja cu da ispoljavam svoja misljenja svidjelo se to tebi ili ne.