Tobejarabi

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Fair Life

#1 Tobejarabi

Post by Fair Life »

Danas, ili tacnije jutros po ovom mom australijskom vremenu postavim
temu. Poslije dva sata navratim... nema je. Jos nekoliko puta prelistam...
dzaba, nema je. Zao mi... nestala odlicna prica.

Pokusam sa opcijom "trazi"...

Ne fercera.

ProGooglee-am i nadjem.

Svaka mi cast, velim.

:-D

Image

Kliknem... i imam sta vidjeti ?

:shock:

Image

Ne da je premjestena na drugi podforum... nego NE POSTOJI !??????

Pa da pokusam ponovo...

Image

Tako je to drugari moji...

Zamolio bih forumase da se oglase samo toliko da bih znao da li sam ovom
temom nekog od njih licno povrijedio... ni grama vise.

I da se pozdravimo... jer ozbiljno razmisljam da vrata SA-X foruma zatvorim
za sobom, sto bi nasi stari rekli... guzicom.

Bilo kako bilo... ostajte mi zdravi i veseli.

Svako dobro vam zelim dragi moji drugari.
Last edited by Fair Life on 19/02/2008 06:26, edited 2 times in total.
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

tekst je odlican, prodire kroz sredinu,
a ti djeces, forum ko forum... netoni vec plivaj,. uprkos ...znas vec
Fair Life

Post by Fair Life »

SiSaJuMe wrote:tekst je odlican, prodire kroz sredinu,
a ti djeces, forum ko forum... netoni vec plivaj,. uprkos ...znas vec
Naucio sam plivati otvorenim ustima...

Ne mogu vise... dosta je.
silence_is_sexy

Post by silence_is_sexy »

uh.. super je text.

napisan iz perspektive Ivancicevog Robija K.
bas ono sto je potrebno da bi se shvatila apsurdnost price o vjeronauku u vrticima...

a za brisanje posta...
zelio bih vjerovati da je tehnikalija vezana za ovim neprekidnim problemima sa serverom... ili sto kazu: "nada umire posljednja"
Fair Life

Post by Fair Life »

silence_is_sexy wrote:uh.. super je text.

napisan iz perspektive Ivancicevog Robija K.
bas ono sto je potrebno da bi se shvatila apsurdnost price o vjeronauku u vrticima...

a za brisanje posta...
zelio bih vjerovati da je tehnikalija vezana za ovim neprekidnim
problemima sa serverom
... ili sto kazu: "nada umire posljednja"
Upravo zbog toga 'super' sam ga i postirao, ali...

Dovoljno dugo je bio vidljiv na display-u da se i nekoliko komentara potpisalo ispod.

A zatim... nema vise !??
popajic

Post by popajic »

Ah, @fair,pa ti bar nisi bio ono:" stavim prst na celo,razmislim i uradim kako babo kaze".
Ima na forumu i ok ljudi.Ne lici na tebe ta malodusnost !!!
Pasiflora

Post by Pasiflora »

Feeeeenomeeeenalan text!!!! Vrlo poucno, i sto bi rekla moja nekadasnja poznanica "Ko shvati - razumjet ce". :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
helo

Post by helo »

Odlican tekst, mislim da je vecina slucajeva danas kod nas upravo takav. Sve je to slabo socijalno stanje, i malo vremena za porodicu.
nedims

Post by nedims »

Meni, osobno, se je svidjeo tekst. Simpatican i dobro napisan. I poucan...Dva puta sam ga procitao kako bi ti mogao odgovoriti na pitanje da li je neko povrijedjen ovim tekstom. Po mom, skromnom, ubjedjenju ne bi trebao niko da je povrijedjen. Medjutim, u Sarajevu i BiH tenzije polako rastu. Razni su uticaji na to.Teska tema. Portal Srajevo-.com je dobar portal, u BiH sigurno najbolji. Clanstvo, kao i ova BiH, raznoliko i po intelektualnoj i po nacionalnoj osnovi.Zajednicka nam je osobina da smo svi jako osjetljivi. Ja tu vidim razlog brisanja tvoga posta. Nije lako svima udovoljiti, pa se,naravno, mogu desiti i krive procjene.Greska je ispravljena, pa ne vidim nikakav razlog za tvoju daljnju ljutnju. Ovo iz razloga...bas bi volio procitati jos neki tvoj tekst. A i ti si jako osjetljiv....ja sam mislio da ta"vrlina" krasi samo nas ovde u BiH.
suncica24

Post by suncica24 »

Ja se i nasmijah i rastuzih na ovaj post. :roll:
desperate_houswife

Post by desperate_houswife »

Dobar tekst za ubit vrijeme al ne rješava ništa.
Pogotovo što bi moj sinak u ovoj priči bio onaj "Stefan"
popajic

Post by popajic »

nedims wrote:Meni, osobno, se je svidjeo tekst. Simpatican i dobro napisan. I poucan...Dva puta sam ga procitao kako bi ti mogao odgovoriti na pitanje da li je neko povrijedjen ovim tekstom. Po mom, skromnom, ubjedjenju ne bi trebao niko da je povrijedjen. Medjutim, u Sarajevu i BiH tenzije polako rastu. Razni su uticaji na to.Teska tema. Portal Srajevo-.com je dobar portal, u BiH sigurno najbolji. Clanstvo, kao i ova BiH, raznoliko i po intelektualnoj i po nacionalnoj osnovi.Zajednicka nam je osobina da smo svi jako osjetljivi. Ja tu vidim razlog brisanja tvoga posta. Nije lako svima udovoljiti, pa se,naravno, mogu desiti i krive procjene.Greska je ispravljena, pa ne vidim nikakav razlog za tvoju daljnju ljutnju. Ovo iz razloga...bas bi volio procitati jos neki tvoj tekst. A i ti si jako osjetljiv....ja sam mislio da ta"vrlina" krasi samo nas ovde u BiH.

Kenan Malik

Sloboda govora u pluralističkom društvu

Gde bi trebalo da budu granice slobode govora u pluralističkom društvu? Poslednjih godina sve češće čujemo to pitanje.

Upravo zato što živimo u pluralističkom društvu, potreban nam je najveći mogući stepen slobode govora. U homogenom društvu u kome svako misli na isti, unapred određeni način provokacija nema nikakvog smisla. Ali, u stvarnom svetu u kome su društva pluralistička, istovremeno je i neizbežno i važno da ljudi povređuju senzibilitet drugih ljudi.
Neizbežno je stoga što u situaciji kada su različita uverenja jaka, sukobi su neizbežni. I mi treba da se nosimo s tim sukobima umesto da ih sprečavamo. A važno je zato što bilo koja vrsta društvene promene ili napretka znači povređivanje nečijeg kulturnog senzibiliteta. Pravo "podvrgavanja kritici tuđih fundamentalnih uverenja" predstavlja kamen temeljac slobodnog i diversifikovanog društva."Ako sloboda išta znači", kao što je to jednom rekao Džordž Orvel, "onda je ona pravo da ljudima kažete ljudima ono što im se ne sviđa."

Kazes nije lako svima ugodit.naravno da nije,ali sto bi cilj bio da se svakom ugodi?
Mislim da ce ti navedeni citat pokazati o cemu se radi.
vjesticanametli

Post by vjesticanametli »

fair life odlicno :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vratnik

Post by vratnik »

Kakva li je to tebe australijska baja jutros ujela? :) (moj prvi smajli!, avaj!)
Haj nam daj jos knjige (Cuvari tajni). Pa cemo posle da glasamo o tome da li smijes da ides ili ne
vjesticanametli

Post by vjesticanametli »

on ne smije ici jer cu ga skuhati u vjesticimo loncu i prebiti metlom :lol: :lol: daj jos textova fair :)
Drvosjeca iz Dejcica

#16 Re: Tobejarabi

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Fair Life wrote:
Image

Meni je pun *urac provodjenja pravde i demokratije samo u Sarajevu i laznih dusebriznika za multi-kulti. Steta sto je propustena prilika da se ovom hajkom na vjeronauku u vrticima u Sarajevu, digne i bar malo prasine oko famozne dvije skole pod jednim krovom, jednonacionalnih ambulanti u Stocu ili pravoslavnih ikona po skolama diljem R.S. Ali avaj, bitno je da se prstom pokaze na Sarajevo, k'o biva R.S je svakako bolji dio BiH, bar tako kazu oni iz BL. I nema veze sto se u BL pali zastava BiH, sto se klice Radovanu i Mladicu, to je valjda u ovoj nenormalnoj drzavi postalo sasvim prirodno; dok sa duge strane na mnogo, mnogo, bezazlenije stvari dize takva hajka da i OSCE nadje vremena da reaguje i da nam kaze koju pametnu. Za takve stvari su ljudi smislili naziv, to se zove apsurd, lazni principi i nedosljednost. :oops:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 19/02/2008 13:39, edited 1 time in total.
mala od skandala

Post by mala od skandala »

Drvosječa, svaka ti je zlatna ...
WizzardFromBOZ

Post by WizzardFromBOZ »

izgleda mi kao da sam nesto vazno propustio.
popajic

#19 Re: Tobejarabi

Post by popajic »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Fair Life wrote:
Image

Meni je pun *urac provodjenja pravde i demokratije samo u Sarajevu i laznih dusebriznika za multi-kulti. Steta sto je propustena prilika da se ovom hajkom na vjeronauku u vrticima u Sarajevu, digne i bar malo prasine oko famozne dvije skole pod jednim krovom, jednonacionalnih ambulanti u Stocu ili pravoslavnih ikona po skolama diljem R.S. Ali avaj, bitno je da se prstom pokaze na Sarajevo, k'o biva R.S je svakako bolji dio BiH, bar tako kazu oni iz BL. I nema veze sto se u BL pali zastava BiH, sto se klice Radovanu i Mladicu, to je valjda u ovoj nenormalnoj drzavi postali sasvim prirodno; dok sa duge strane na mnogo, mnogo, bezazlenije stvari dize takva hajka da i OSCE nadje vremena da reaguje i da nam kaze koju pametnu. Za takve stvari su ljudi smislili naziv, to se zove apsurd, lazni principi i nedosljednost. :oops:

I meni je puna ista stvar onih koji smatraju da je tacno ovo gore boldirano.
Rjesenje jednostavno - odfuras na temu koja ti prija,gdje nema nista multi nego sve na isti kalup i mirna Bosna.
Drvosjeca iz Dejcica

#20 Re: Tobejarabi

popajic wrote:

I meni je puna ista stvar onih koji smatraju da je tacno ovo gore boldirano.
Naravno da je tacno jer da nije tacno ti isti bi digli hajku na ono sto sam ukazao u svom proslom postu. Dakle...?

popajic wrote: Rjesenje jednostavno - odfuras na temu koja ti prija,gdje nema nista multi nego sve na isti kalup i mirna Bosna.
Ja znam da bi ti volio da ja odfuram jer bi onda vama laznim dusebriznicima bilo komotnije, osjecali bi se svoji na svome, medjutim prevario si se. Apolutno nemam namjeru odfurati, vec i dalje ukazivati na lazi, prevare i licemjerje ma sa koje strane da dolazilo.

:D
terapija

Post by terapija »

mala od skandala wrote:Drvosječa, svaka ti je zlatna ...
Sve je uglavnom tacno sto si rekao.
Ali moramo shvatiti da su dupli standardi sveprisutni. Vidi recimo Kosovo.
Otkud njima pravo na otcijepljenje??? Ali uradili su to.
Samim tim ko ce RS-u osporiti to pravo? Ali ne, opet dupli standardi.

Isto tako, znaci ako se u B.L. pali zastava BiH, to znaci da djeci sarajeva moramo "dozvoliti" da imaju vjeronauku u obdanistu. Ne vidim vezu te dvije stvari ali eto...

Ja samo vapim za onim normalnim ljudima BiH, kojima je kao i mani puk k. i politike i religije (kojoj zapravo nije mjesto u politici, ali eto...) i kojima je stalo da zive normalan neopterecen zivot ovim GLUPOSTIMA.

Ponavljam ovo su banalne gluposti s ciljem unosenja razlika i nesporazuma cak i medju najmladje generacije.
Mi smo drzava sa 3 konst. naroda i ako mislimo ikako da opstanemo, onda moramo teziti u isticanju zajednickih stvari, a religijju na zalost tu moramo ostaviti po strani.

Ko je ono rekao religija je cesto dobre ljude tjerala da cine lose stvari.
Zato sam ja (iako sam vjernik) protiv bilo kakvog javnog isticanja religije (dakle van porodice, kuce i vjerskih objekata) moramo prakticno razmisljati i ne srljati zadojeni slijepom medjureligijskom mrznjom jos dalje u propast.
bice_bice

Post by bice_bice »

cool tekst
Drvosjeca iz Dejcica

terapija wrote:
mala od skandala wrote:Drvosječa, svaka ti je zlatna ...
Sve je uglavnom tacno sto si rekao.
Ali moramo shvatiti da su dupli standardi sveprisutni. Vidi recimo Kosovo.
Otkud njima pravo na otcijepljenje??? Ali uradili su to.
Samim tim ko ce RS-u osporiti to pravo? Ali ne, opet dupli standardi.
Nije tema nastanak R.S-a ali evo da pojasnim ko ce osporiti pravo R.S-a na otcjepljenje. Ako se uzme da je R.S nastala snagom tenkovskih motora Radovana Karadzica onda u slucaju jednostanog otcjepljenja moraju biti spremni prihavtiti cinjenicu da mogu i nestati u snazi nekih drugih tenkova, u nekom drugom vremenu. Mislim da sam bio jasan.
terapija wrote: Isto tako, znaci ako se u B.L. pali zastava BiH, to znaci da djeci sarajeva moramo "dozvoliti" da imaju vjeronauku u obdanistu. Ne vidim vezu te dvije stvari ali eto...
Vjeronauka u vrticima sama po sebi nije losa, ali paljenje bilo cije zastave nosi dovoljnu poruku. Zar treba jos?
terapija wrote:Ja samo vapim za onim normalnim ljudima BiH, kojima je kao i mani puk k. i politike i religije (kojoj zapravo nije mjesto u politici, ali eto...) i kojima je stalo da zive normalan neopterecen zivot ovim GLUPOSTIMA.
Nesredjeni politicki odnosi su realnost ove drzave i sto prije pocnemo da se suaocavamo sa istima to cemo prije poceti rjesavati kako bi sto prije poceli zivjeti, kako ti rece, NORMALNO. I ja isto zelim da BiH postane politicki dosadna zemlja, kao recimo Danska ili Svedska.

terapija wrote:Mi smo drzava sa 3 konst. naroda i ako mislimo ikako da opstanemo, onda moramo teziti u isticanju zajednickih stvari, a religijju na zalost tu moramo ostaviti po strani.

Ko je ono rekao religija je cesto dobre ljude tjerala da cine lose stvari.
Zato sam ja (iako sam vjernik) protiv bilo kakvog javnog isticanja religije (dakle van porodice, kuce i vjerskih objekata) moramo prakticno razmisljati i ne srljati zadojeni slijepom medjureligijskom mrznjom jos dalje u propast.
Eh... Ti kao da zivis u nekom drugom vremenu i prostoru. Izvini, da li ti zivis u BiH? Ako zivis, onda ne mozes na jednoj strani reci da je lose imati vjeronauku u Sarajevu a da je manje lose ili da nije lose imati jednonacionalne skole u drugim dijelovima BiH. Izvini, to je suludo. :oops:
terapija

Post by terapija »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Eh... Ti kao da zivis u nekom drugom vremenu i prostoru. Izvini, da li ti zivis u BiH? Ako zivis, onda ne mozes na jednoj strani reci da je lose imati vjeronauku u Sarajevu a da je manje lose ili da nije lose imati jednonacionalne skole u drugim dijelovima BiH. Izvini, to je suludo. :oops:
Dupli standardi, kao sto rekoh, na zalost.
Instinktivno, svako bi podijelio tvoje misljenje. Ali znamo kamo to vodi dugorocno.
Ja mislim da jednonacionalne skole ne opravdavaju ovu akciju, po motu kad moze jedno zlo, zasto ne bismo i mi uzvratili adekvatnim zlom.

Ali mozda ja nemam pojma, i samo sam lazni dusebriznik.
A mozda je zapravo samo meni i nekolicini normalnih i neopterecenih stalo do BiH kakva bi trebala da bude, a svima okolo ustvari do podijeljene BiH. Hajde onda brate da i to uradimo, ali kako valja i bez bespotrebnih krvoprolica. Podijelimo sve i kako kazu mirna Bosna. Ionako smo de facto podijeljeni.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Zasto kudite OSCE sto se javio po pitanju vjeronauke u obdanistima, a sute po pitanju DVIJE SKOLE POD JEDNIM KROVOM? Pa koliko znam, OSCE je aktivno ucestvovao u uspostavljanju tog sistema obrazovanja...

Zasto se digne halabuka oko vjeronauke u obdanistima Sarajeva?
Zato sto je Sarajevo CENTAR SVEMIRA i sva se nebeska tijela okrecu oko Sarajeva, i nema vecih problema od problema SARAJEVA.

Let's face it finally...

Ono gdje se stalno grijesi jeste to sto bismo mi da rjesavamo korak po korak, problem po problem, umjesto da na osnovu jednog problema pokrenemo rjesavanje ostalih problema.

Nazalost, umjesto da prvo cistimo u svojoj avliji, mi se interesujemo ISKLJUCIVO za svoju avliju...
Post Reply