Ima li ikakve sanse za Srbiju ?

pesak

Post by pesak »

valterbranisarajevo wrote:Hajde da i ja nešto "lanem"

Vezano je za EU.

Nedavno sam se družio sa ljudima iz Slovenije. Naravno svjestan sam da će mnogi reći da ovo nije istina..međutim ja ovim ljudima vjerujem.

Općepoznata činjenica je da je za naše uslove Austrija uvijek bila država sa visokim standardom a samim tim i visokim cijenama za naše uslove.

Danas je masovna pojava da ljudi iz Slovenije koji žive uz granicu sa tom državom (npr. Maribor i okolina) idu u pogranične gradove u Austriji samo da bi kupili - hljeb i mlijeko i ništa više.. :shock: Ova pojava je postala masovna pogotovo poslije uvođenja Eura..
Da. Moguce je. Cula sam price da je hrana jeftinija u USA i u Nemackoj nego cak i u Srbiji..
bosank_a

Post by bosank_a »

kozmopolitanac wrote:
enes-s wrote:
a kad sam ja to rekao da cnn ima veze sa folkom?
bice da si ti pomalo retardiran...
bolje bi ti bilo da malo rasiris noge i nadjes agenta za estradu pa malo zavrtis guzovima. razmisli gdje je lova,
Znači tako se drma lova. Hoćeš tako i kćerku da savetuješ?
hocu.

Evo javlja se jedan frajer pita koliko ti kcerka trazi :D
kozmopolitanac

Post by kozmopolitanac »

pesak wrote:
valterbranisarajevo wrote:Hajde da i ja nešto "lanem"

Vezano je za EU.

Nedavno sam se družio sa ljudima iz Slovenije. Naravno svjestan sam da će mnogi reći da ovo nije istina..međutim ja ovim ljudima vjerujem.

Općepoznata činjenica je da je za naše uslove Austrija uvijek bila država sa visokim standardom a samim tim i visokim cijenama za naše uslove.

Danas je masovna pojava da ljudi iz Slovenije koji žive uz granicu sa tom državom (npr. Maribor i okolina) idu u pogranične gradove u Austriji samo da bi kupili - hljeb i mlijeko i ništa više.. :shock: Ova pojava je postala masovna pogotovo poslije uvođenja Eura..
Da. Moguce je. Cula sam price da je hrana jeftinija u USA i u Nemackoj nego cak i u Srbiji..
pa to je normalno. sto je zemlja bogatija to je hrana jeftinija.

koliko ti uopste imas godina, jesi li zavrsila kakvu skolu?
sekiracija

Post by sekiracija »

Koliko ja znam ovo je Bosanski forum,pa se pitam :KOGA JOS BOLI KURAC ZA SRBVIJOM I NJENIM SANSAMA?
bosank_a

Post by bosank_a »

sekiracija wrote:Koliko ja znam ovo je Bosanski forum,pa se pitam :KOGA JOS BOLI KURAC ZA SRBVIJOM I NJENIM SANSAMA?
Slazem se.
Nas svijet umjesto sa rijesava probleme u svojoj zemlji
brine tudje brige. :lol:
EI Presidente

Post by EI Presidente »

sekiracija wrote:Koliko ja znam ovo je Bosanski forum,pa se pitam :KOGA JOS BOLI KURAC ZA SRBVIJOM I NJENIM SANSAMA?
kontam ja sta velis, ali priznaj da stabilna Srbija znaci i stabilna Bosna. Bosni je u interesu da situacija u Srbiji bude sto bolja.
Isto vazi i za Hrvatsku. Otkako su se uozbiljili i zgrabili ka EU, od tada imaju mnogo zdraviji odnos sa BIH. vele bosanskim hrvatima- vasa je domovina BIH, i u njoj trazite rjesenje za svoje probleme.
Onog momenta kada zvanicni beograd bude u stanju da to isto (ili slicno) kaze bosanskim srbima, tako ce se promijeniti i stanje svijesti u RS. a da bi beograd to mogao reci, moraju se okrenuti reformama i integraciji, a zajebat nacionalizam i jeftine politicke poene, tj. postati moderna i normalna drzava a ne leglo nacional-fasizma.
pesak

Post by pesak »

Pa ako niste primetili, ovde ima i izbeglica iz Srbije...koji ne mogu uglavnom ovako da pisu na forumima u Srbiji...a i vole Bosnu...
pesak

Post by pesak »

EI Presidente wrote:
kontam ja sta velis, ali priznaj da stabilna Srbija znaci i stabilna Bosna. Bosni je u interesu da situacija u Srbiji bude sto bolja.
Isto vazi i za Hrvatsku. Otkako su se uozbiljili i zgrabili ka EU, od tada imaju mnogo zdraviji odnos sa BIH. vele bosanskim hrvatima- vasa je domovina BIH, i u njoj trazite rjesenje za svoje probleme.
Onog momenta kada zvanicni beograd bude u stanju da to isto (ili slicno) kaze bosanskim srbima, tako ce se promijeniti i stanje svijesti u RS. a da bi beograd to mogao reci, moraju se okrenuti reformama i integraciji, a zajebat nacionalizam i jeftine politicke poene, tj. postati moderna i normalna drzava a ne leglo nacional-fasizma.
Da, bas je tako. Lepo si ti to objasnio.
bosank_a

Post by bosank_a »

EI Presidente wrote:
Ja vam logike!

Kako za stabilnu Svcicarsku nije bio problem ni 1. ni 2.svjetski rat koji je bjesnio oko nje, a Bosne se sve opet tice. :skoljka:
pitt

Post by pitt »

joj poredjenja.... :-) :-)
bosank_a

Post by bosank_a »

pitt wrote:joj poredjenja.... :-) :-)

A sto ne bi bilo poredjenje?
Do duse nismo im ni do clanaka.
Bosna svakom loncu poklopac. :lol:
Fair Life

Post by Fair Life »

Jasta...

Image
enes-s
Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.

Post by enes-s »

Dečko je u pravu. Kakve Bosna ima veze sa Srbijom, osim što polovina prehrambenih proizvoda dolazi iz Srbije, što se graniči sa istom i što u BiH živi milion i po Srba.
bosank_a

Post by bosank_a »

A kad je to bio popis stanovnistva???
Post Reply