Da. Moguce je. Cula sam price da je hrana jeftinija u USA i u Nemackoj nego cak i u Srbiji..valterbranisarajevo wrote:Hajde da i ja nešto "lanem"
Vezano je za EU.
Nedavno sam se družio sa ljudima iz Slovenije. Naravno svjestan sam da će mnogi reći da ovo nije istina..međutim ja ovim ljudima vjerujem.
Općepoznata činjenica je da je za naše uslove Austrija uvijek bila država sa visokim standardom a samim tim i visokim cijenama za naše uslove.
Danas je masovna pojava da ljudi iz Slovenije koji žive uz granicu sa tom državom (npr. Maribor i okolina) idu u pogranične gradove u Austriji samo da bi kupili - hljeb i mlijeko i ništa više..Ova pojava je postala masovna pogotovo poslije uvođenja Eura..
Ima li ikakve sanse za Srbiju ?
-
pesak
-
bosank_a
kozmopolitanac wrote:hocu.enes-s wrote:a kad sam ja to rekao da cnn ima veze sa folkom?
bice da si ti pomalo retardiran...Znači tako se drma lova. Hoćeš tako i kćerku da savetuješ?bolje bi ti bilo da malo rasiris noge i nadjes agenta za estradu pa malo zavrtis guzovima. razmisli gdje je lova,
Evo javlja se jedan frajer pita koliko ti kcerka trazi
-
kozmopolitanac
pa to je normalno. sto je zemlja bogatija to je hrana jeftinija.pesak wrote:Da. Moguce je. Cula sam price da je hrana jeftinija u USA i u Nemackoj nego cak i u Srbiji..valterbranisarajevo wrote:Hajde da i ja nešto "lanem"
Vezano je za EU.
Nedavno sam se družio sa ljudima iz Slovenije. Naravno svjestan sam da će mnogi reći da ovo nije istina..međutim ja ovim ljudima vjerujem.
Općepoznata činjenica je da je za naše uslove Austrija uvijek bila država sa visokim standardom a samim tim i visokim cijenama za naše uslove.
Danas je masovna pojava da ljudi iz Slovenije koji žive uz granicu sa tom državom (npr. Maribor i okolina) idu u pogranične gradove u Austriji samo da bi kupili - hljeb i mlijeko i ništa više..Ova pojava je postala masovna pogotovo poslije uvođenja Eura..
koliko ti uopste imas godina, jesi li zavrsila kakvu skolu?
- sekiracija
Koliko ja znam ovo je Bosanski forum,pa se pitam :KOGA JOS BOLI KURAC ZA SRBVIJOM I NJENIM SANSAMA?
-
EI Presidente
kontam ja sta velis, ali priznaj da stabilna Srbija znaci i stabilna Bosna. Bosni je u interesu da situacija u Srbiji bude sto bolja.sekiracija wrote:Koliko ja znam ovo je Bosanski forum,pa se pitam :KOGA JOS BOLI KURAC ZA SRBVIJOM I NJENIM SANSAMA?
Isto vazi i za Hrvatsku. Otkako su se uozbiljili i zgrabili ka EU, od tada imaju mnogo zdraviji odnos sa BIH. vele bosanskim hrvatima- vasa je domovina BIH, i u njoj trazite rjesenje za svoje probleme.
Onog momenta kada zvanicni beograd bude u stanju da to isto (ili slicno) kaze bosanskim srbima, tako ce se promijeniti i stanje svijesti u RS. a da bi beograd to mogao reci, moraju se okrenuti reformama i integraciji, a zajebat nacionalizam i jeftine politicke poene, tj. postati moderna i normalna drzava a ne leglo nacional-fasizma.
-
pesak
Da, bas je tako. Lepo si ti to objasnio.EI Presidente wrote:kontam ja sta velis, ali priznaj da stabilna Srbija znaci i stabilna Bosna. Bosni je u interesu da situacija u Srbiji bude sto bolja.sekiracija wrote:Koliko ja znam ovo je Bosanski forum,pa se pitam :KOGA JOS BOLI KURAC ZA SRBVIJOM I NJENIM SANSAMA?
Isto vazi i za Hrvatsku. Otkako su se uozbiljili i zgrabili ka EU, od tada imaju mnogo zdraviji odnos sa BIH. vele bosanskim hrvatima- vasa je domovina BIH, i u njoj trazite rjesenje za svoje probleme.
Onog momenta kada zvanicni beograd bude u stanju da to isto (ili slicno) kaze bosanskim srbima, tako ce se promijeniti i stanje svijesti u RS. a da bi beograd to mogao reci, moraju se okrenuti reformama i integraciji, a zajebat nacionalizam i jeftine politicke poene, tj. postati moderna i normalna drzava a ne leglo nacional-fasizma.
-
bosank_a
Ja vam logike!EI Presidente wrote:kontam ja sta velis, ali priznaj da stabilna Srbija znaci i stabilna Bosna. Bosni je u interesu da situacija u Srbiji bude sto bolja.sekiracija wrote:Koliko ja znam ovo je Bosanski forum,pa se pitam :KOGA JOS BOLI KURAC ZA SRBVIJOM I NJENIM SANSAMA?
Kako za stabilnu Svcicarsku nije bio problem ni 1. ni 2.svjetski rat koji je bjesnio oko nje, a Bosne se sve opet tice.
-
enes-s
- Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.
Dečko je u pravu. Kakve Bosna ima veze sa Srbijom, osim što polovina prehrambenih proizvoda dolazi iz Srbije, što se graniči sa istom i što u BiH živi milion i po Srba.