zavrzlama wrote:Ebiga Vodeni...po tebi bosnjaci i omiljeni ti Alija..trazili rat u BIH....u Dejtonu im pred nos dali da biraju kakvu ce BIH ..a oni ko izabrali Dejtonsko danasnje rjesenje....Broj bosnjackih zrtvava po tebi pobijo Alija i bosnjacki politicari.....Hoces reci trebao je Alija i svi ostali Bosanci i Hercegovci 92-e ..pustiti velikosrbe i cetnike da pokolju i pobiju onoliko koliko hoce i koga hoce....mozda bi po tebi bio manji broj zrtava od ovog kojeg imamo danas.....jer bi na kraju velikosrbi rekli..eto dosta je klanja niste pruzali otpor ,sad vam ostavljamo BIH da zivite sretno u miru sa komsijama hrvatima i srbima..Vodenjak wrote:Ja ovo gore napisano pokusavam reci vec tri godine na ovom forumu ali kad dirnes Aliju ili bilo kojeg drugog SDA-ovca, ostalE SDA-ovce skoce ko ovnovi na moje rodoljublje iliti domoljublje!sarajevoxxxx wrote: Upravo tako, samo problem kod tebe zavrzlama je sto zaboravljas ko je kriv za taj standard, ko ga je napravio, ko ga je uveo, ozvanicio, dao mu legitimitet i sl
Bosnjacki politicari u Dejtonu su napravili taj standard, Srbi u Bosni politicari ili narod, svejedno, imaju pravo traziti da se postuje dogovoreno...
Koliko god bilo nesposteno, koliko god bilo neprijatelja Bosne u RS i njihovg nastojanja da se izdvoji iz BiH, po meni kljucni krivci su bosnjacki politicari koji su im to dozvolili.
Svaka tvrdnja da je u Dejtonu bio vrhunac i da se ostvarilo najvise sto se moglo bar kada se radi o bosnjackoj strani, onda se trebamo opravdano zapitati sta mi (Bosnjaci) pobogu radimo ovdje u Bosni, zasto ili cemu sve onda ovo natezanje, naglabanje, politicko nadmudrivanje kad su svi protiv nas...
Kad se dakle nije moglo dogovoriti ili dobro proci u pregovorima sa BH Srbima kada su stvari i okolnosti daleko vise bile u korist bosnjacke strane, prije svega mislim na moralnu prednost, na drzavni legitimitet, sta treba ocekivati danas kada islamofobija cvijeta, kada se i ne zna ko je rat zapoceo, pa covjece po Alijioj rahmetli logici spasa nam nema, nego valja nam potpisati neki neovi Dejtonski sporazum, u kojem recimo treba dati Hrvatima da naprave Herceg Bosnu, Srbima u RS dati jos par opcina (nekako brate usko ondje oko Brckog neka malo prosire RS) i ono najvaznije, rasformirati zlocinacku stranku SBiH, i protjerati sve njene clanove iz svih drzavnioh institucija i zabraniti im djelovanje zauvijek.
Sto se prije potpise takav neki sporazum svima ce nam biti lakse..jer to nam je cilj zar ne... Kao sto rece Komsic "bogdo da se potpisao Dejton dan ranije pa da dan ranije izadjem iz rova''![]()
Jer, eto, kad su standardi gore pomenuti, za mnoge je osnovni standard, mjerilo patriotizma, volis li ili ne volis Aliju & comp!
Ja nemam razloga ni da ih volim ni da ih ne volim ali imam bogumi i to kakvo pravo da pod lupu stavim sve sto su radili i kritikujem sve ono sto su lose (ili nikako) uradili! Ako ni zbog cega drugog a ono zbog toga sto su SAMI zeljeli i nema sta nisu radili samo da bi se dokopali mjesta s kojeg mogu odlucivati o buducnosti a onda, pokazalo se, i o zivotima kako naroda tako i drzave!
Broj zrtava i sterilna i impotentna drzava koju su ostavili iza sebe najbolje govori o njima samima!
A vala i o onima koji ih u nebesa dizu!
Sve u svemu,za komentar!
![]()
Ti Vodenjak imas neki kompleks od Alije Izetbegovica i te famozne stranke SDA..tako da svo ovo vrijeme pljujes po BIH i postenim gradjanima BIH ...nije Alija BIH...niti je SDA stranka koja je odbranila BIH...
Tebi izgleda nije po volji sto je i ovo malo BIH sacuvano....mogao je biti bilo ko na mjestu SDA ili Alije..isto bi prosli..ovi su samo svojom losom politikom smanjivali odbranbenu moc ARBIH i BIH..a nisu oni uzrok rata i Dejtonske nakarade..nego Srbija,domaci cetnici,,hiljade tenkova i masovna klanja..
I jos mi samo reci U KOM DIJELU POSTA sam pisao da su Alija i ostala companija uzrocnici rata?Vodenjak wrote:
... ali kad dirnes Aliju ili bilo kojeg drugog SDA-ovca, ostalE SDA-ovce skoce ko ovnovi na moje rodoljublje iliti domoljublje!
Jer, eto, kad su standardi gore pomenuti, za mnoge je osnovni standard, mjerilo patriotizma, volis li ili ne volis Aliju & comp!
Hvala!