Handball Champions league 2007/2008

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
a.basko

Post by a.basko »

:( :( :(
... a ako salman bude cekao da bosna ispadne iz HCL takmicenja, pa(ne daj Boze) i iz KK... pa tek onda otjera elezovica... jedini ce biti kriv!!! :x
nemam ama bas nista protiv jovice elezovica, ali... sudeci po vasim komentarima, i uzimajuci u obzir da se nesto mora promijeniti... bezbolnija je smjena trenera nego igraca, kako god oni sada igrali i koliko god bili "velike i ufurane igracine"... :oops:
zeljno iscekujem rasplet u bosni... u nadi da ce se dobro SVRSITI :roll: :D
Alem03

Post by Alem03 »

Elezovic sporazumno otisao iz Bosne.

Trebao bi Salman preuzeti trenersku funkciju.
van Basten

Post by van Basten »

Potez koji je bio očekivan.
Potez koji kasni 2-3 mjeseca ( koliko već ima da je Jovica doveden)
Potez kojim uprava indirektno barem priznaje da je pogriješila tjeranjem Halida.
Potez kojem možda baš sada nije bio vakat. Ili se ide na faktor pozitivnog šoka pred gostovanje u Bjelorusiji, možda i najbitnijoj utakmici sezone. I kako će se to sve odraziti na ekipu u subotu? Vidjećemo.
DicaTM

Post by DicaTM »

Brukomet!
cyprus

Post by cyprus »

Recite da sam glup, ali mislim da Bosna još uvjek ima solidne šanse za prolazak dalje u LŠ. :-) Fazon je samo što neko gore reče, Bosna ako se dokopa tog drugog mjesta, onda ćemo gledat još 6 utakmica tipa one iz posljednjeg kola. :-)
a.basko

Post by a.basko »

cyprus wrote:Recite da sam glup, ali mislim da Bosna još uvjek ima solidne šanse za prolazak dalje u LŠ. :-) Fazon je samo što neko gore reče, Bosna ako se dokopa tog drugog mjesta, onda ćemo gledat još 6 utakmica tipa one iz posljednjeg kola. :-)
ja ne mislim da si glup :D :D :D bosna jos nista nije izgubila, pitanje je sada da li su i igraci zadovoljni odlaskom trenera, u tom slucaju ce ostatak utakmica odigrati bolje, a zasto se i ne kvalificirati u drugi krug... momcima treba poljuljano samopouzdanje nekako vratiti i uprava bi trebala hitno naci nekog trenera "motivatora" ... nekog ko ce ih dobro "naloziti" pred ove odlucujuce utakmice...
naprijed bosnoooo
Alem03

Post by Alem03 »

Igraci su vise nego sretni sto je Elezovic otisao.

Problem je samo sada ko ce doci, ni jedan dobar trener nije zelio preuzeti Bosnu nakon onoga sto se desilo sa Demirovicem a pogotovo sada nakon Markovica pa Elezovica (zasluzeno) sigurno im nece pasti na pamet. Uostalom mislim da sad svi znaju sta znaci raditi za Salmana i Purivatru, ako neradis po njihovom onda imas problem.

Ovi koji su sad imenovani za v.d. su smjesni Susic nije bas omiljen medju igracima zato sto je kad se Demirovicu radilo o glavi ucestvovao u tome. Andelija i Maksimovic (vec jednom iztjeran iz Bosne) su obicne propalice koje pojma nemaju kako se vodi ekipa.

Tako da se nadam da nece biti jos gore nego sto je dosad bilo.
van Basten

Post by van Basten »

Sad se Elezović vadi na nekakav bojkot igrača... misli da je to popularno u našim krajevima pa udri, speri sa sebe...među te koji su ga bojkotovali između ostalih ubroja i Stojanovića, a čovjek još utakmice nije odigrao ove sezone jer je fasovao žuticu :-)
Jadno od Jovice.
Bosni puno sreće i, što je još važnije, pameti pri izboru novog trenera. Pameti koja ih je često napuštala u tim odlukama pa se dosta trenera potrošilo k'o čarape i sada svako koga zovnu debelo vaga šta ga čeka.
in33sa

Post by in33sa »

Hajde, sad je Elezovic glavni krivac :-)

Dobro covjek rece, "ako igraci izgube po 20 lopti na utakmici, i nakon sto im se pred utakmicu skrene paznja na taj problem, to vise nije u mom domenu."
van Basten

Post by van Basten »

A tokom utakmice se ne treba ukazivati na probleme? Treba samo mahati rukama? Kaficu popiti pride, možda? Ako su isti igrači manje griješili pod jednim trenerom, a više griješe pod drugim, onda možda ima i do tog drugog pomalo? Možda da je napad bio brži, akcije uigranije, možda se ne bi griješilo toliko?
Nije Elezović jedini krivac, pa ni glavni... on je tu doveden od uprave pune promašaja u toj politici dovođenja stručnjaka, ali ima on itekako svog udjela u lošim rezultatima ove sezone
Alem03

Post by Alem03 »

Glavni krivac je uprava.

Elezovic je samo marijoneta, koji je sigurno bio dobar igrac ali to ne znaci da je dobar trener. Igraci nisu ni fizicki ni psihicki spremni a uz to nema nikakve taktike u igri, mislim da je to do trenera.

Igracima zelim puno srece protiv Meshkova.
J.P.Montoya

Post by J.P.Montoya »

Ja cu samo reci da bosna prebrzo trosi trenere i to svjetskog glasa. Ko ce doci iole ozbiljniji kad cuje kako su otjerani jedan Arslanagic jedan Kamenica jedan Demirovic. Slazem se da nije Jovica glavni krivac, nego mislim da je ova uprava sadasnja. Bezobzira koliko oni uspjeli da dignu Bosnu uspjesnim potezima, isto tako su imali puno negativnih odluka u svom mandatu
in33sa

Post by in33sa »

Necu ulaziti u to je li Jovica dobar trener ili ne, ne znam to niti to zna bilo ko sa ovog foruma (sasvim sigurno, nakon dvije i pol utakmice se ne ocjenjuje vrijednost nekog trenera) ali sad svaljivati svu krivicu na trenera... nakon svega sto su Purivatra i Salman pocinili prije ove sezone... pa ne da je smijesno.

U nezdravoj sredini ni Noka Serdarusic nebi imao rezultate. Moze meni neko reci da su igraci zadovoljni politikom koju vodi Salman??? ali ko pita igrace, oni su pod ugovorom i moraju igrati. Ali kad vec moraju, nigdje ne pise da se moraju zalagati dok igraju.

A sto se tice pojedinih igraca, vec davno napisah, Harmandic se rano digao u zvijezde. Par puta ga Radoncic usporedi sa Balicem, i Adnan vec misli da je Balic, pa se ponasa kao Balic. Ono, lezerno, sefovski, ko sam ko ja. Fora je sto Balic to moze sebi dopustiti, da se vuce po terenu ili da tjera fursat treneru, jer Balic ce uvijek kad najvise treba preokrenuti utakmicu u korist svoje ekipe sa par poteza i nakon sto rijesi tekmu, nastaviti ce se zajebavati po terenu. Harmandic nije ta klasa, ali nije on kriv, mlad je decko i podlegao je silnim pohvalama. A kako cujem, voli i nocni zivot. Nebi bio ni prvi ni posljednji kojeg ce unistiti ta "ljubav".
van Basten

Post by van Basten »

Niko i ne tvrdi da je Elezović glavni ili jedini krivac... njegov dolazak je samo posljedica očajnih poteza uprave koja treba da snosi najveći dio odgovornosti za sve loše ove sezone. I trebala bi da se zapita čemu tolika silazna putanja u kratkom vremenu - Halid - Elezović - Sušić :-)
Slažem se i oko Harmandića , već spominjano dizanje u nebesa.
Za sat počinje utakmica u Bjelorusiji... vidjećemo
trica-fr

Post by trica-fr »

moze li neko javiti rezultat
Ali_G

Post by Ali_G »

Gubimo 15-12. Da nije Sabanovica i gore bi bilo. Veze ovi na terenu nemaju
in33sa

Post by in33sa »

Imaju ovi nasi srece da ovim rujama ispadaju lopte u kontrama i sto su i oni pomalo sakati, svaka ozbiljnija ekipa bi ovakvu igru Bosne kaznila sa desetak razlike vec na poluvremenu.
van Basten

Post by van Basten »

žalosno.. zijan 30:24... rutinski pobjeda jedne ispodprosječno kvalitetne ekipe... još trebamo biti sretni što sačuvasmo +8 iz prve tekme... detaljnije nekad kasnije, sad sam prenervozan... ukratko, užasno :x
saim_adka

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 24/01/2017 08:50, edited 1 time in total.
in33sa

Post by in33sa »

"Najbolje" mi je vidjeti Purivatru i njegovu raju iz kafane, kofol navijace Bosne u Meshkovu, svi u sponzorskim dresovima i sa povratnim kartama za carter let.

Samo zbog njih mi je drago sto je RK Salman popusio i ovu tekmu.
van Basten

Post by van Basten »

eh dakle, da probam sa vremenske distance analizirati ovu utakmicu, uz neizbježni osvrt na ostatak sezone... iako riba od glave smrdi, ja ću krenuti od igrača. Današnju očajnu predstavu posebno su začinili : Harmandić, Jaškić i Toromanović.
harmandić - statistika po sjećanju kaže da je promašio 4-5 šuteva, napravio 3-4 probijanja u pokušajima šuta, prodao 5-6 lopti prilikom lucidnih proigravanja i zabio 1 gol. Aferim. Nije slučajno da smo uspjeli izjednačiti upravo u trenucima kad je on bio isključen na 2 minute i još 2-3 poslije toga zaboravljen na klupi. Njegovim povratkom na parket, igra je krahirala. Već je rečeno dosta o njemu, koji su razlozi za to (ego koji se već smatra Balićem, noćna dernečenja po Hemingweyu i inim sličnim mjestima...), a šteta. Mlad je, uz pravilan rad, mogao bi se razviti u evropskog srednjaka.
Jaškić - prije svega odbrana, iako je u napadu bio nekoristan. One finte koje je njemu prodao onaj rus sa brojem 3 na leđima, ne smiju proći ni u kadetskom uzrastu i samo pokazuju koliko se nonšalantno pristupa igri.
Toromanović - dva bezvena isključenja na početku, par promašenih zicera i trebao je do sada naučiti da nije dovoljno samo pasti za deveterac, tako je prodao nekoliko lopti.
Ni ostali nisu bili puno bolji, sa izuzetkom Kapisode i Šabanovića kojem se posebno zahvaljujem što nas spasi potpune katastrofe.

Od igrača do trenera - neću o Mirku, nije on kriv što se našao u neobranom grožđu... neću ni o Jovici previše, već je izelaboriran ovdje dovoljno... nije ni on kriv što su naši ispucali dosta kvalitetnih trenera u kratkom roku pa ih iole bolji trener ne želi ni saslušati. Kriv je što je od prvog dana , bez ikakvog rezultatskog pokrića, izigravao kalibar Noke Serdarušića, a ustvari se učio na nama. Ekipa pod njegovim vodstvom nije imala uigrane akcije u napadu, niti je igrala bilo kakvu zonu u odbrani, jer za zonu svi trebaju igrati istu odbranu a kod nas se svako postavljao kako je njemu ćeif.

Uprava... e dođosmo i do "glave". Otjeran Abaz... Otjeran Kasim... Otjeran Halid... do Halida se i nekako moglo trpiti, jer su dolazili treneri koji su ostvarivali bolje rezultate, ali šta poslije Halida? Čovjek se prošetao ligom, došao do polufinala KPK ... i kao trebalo se bolje. Šta bolje? Osvojiti KPK možda? I onda dolazi ta silazna putanja Halid - Jovica - Mirko... Onda - Halid je dosta pričao o presiji prema igračima, torturi koju su trpili (i možda još trpe od Salmana i uprave)... zašto. Onda - kako to da niko ne spominje najblaže rečeno sumnjivo ispadanje iz kupa EHF prije dvije godine u prvom kolu. Ko se ne sjeća, igrali smo sa nekim izraelcima obje u Izraelu. U subotu smo pobijedili 13 razlike, a sutradan naprasno izgubili 13 razlike i ispali. Zašto? Po čijoj direktivi? Kome je bilo u interesu prekinuti evropski hod na startu i (nameće se logična sumnja - prodati prolaz za koju hiljadu €)? Ili, najsvježiji gaf - pred najbitniju utakmicu sezone u daleku Bjelorusiju se krenulo - na dan odigravanja utakmice :shock: Ja nisam mogao vjerovati da je to istina, pa sam provjeravao na više strana i pokazalo se tačnim - uzletilo se jutros u 8h... ko štedi pare na 20ak noćenja u "skupoj" Bjelorusiji,na uštrb rezultata. Zar pare koje su potrošene na putovanje Mirinog društva (a tu je tek bilo svakakvih likova), nisu mogle biti upotrijebljene za desetak soba u nekakvom hostelu?
Ima toga još, ali i ovaj post mi je već predugačak. Uglavnom - uprava žanje što je sama posijala. Ostaje nam sjećanje na jednu sjajnu sezonu i nada da će se ona ponoviti u nekoj budućnosti...
rikardoreis

Post by rikardoreis »

van Basten wrote:eh dakle, da probam sa vremenske distance analizirati ovu utakmicu, uz neizbježni osvrt na ostatak sezone... iako riba od glave smrdi, ja ću krenuti od igrača. Današnju očajnu predstavu posebno su začinili : Harmandić, Jaškić i Toromanović.
harmandić - statistika po sjećanju kaže da je promašio 4-5 šuteva, napravio 3-4 probijanja u pokušajima šuta, prodao 5-6 lopti prilikom lucidnih proigravanja i zabio 1 gol. Aferim. Nije slučajno da smo uspjeli izjednačiti upravo u trenucima kad je on bio isključen na 2 minute i još 2-3 poslije toga zaboravljen na klupi. Njegovim povratkom na parket, igra je krahirala. Već je rečeno dosta o njemu, koji su razlozi za to (ego koji se već smatra Balićem, noćna dernečenja po Hemingweyu i inim sličnim mjestima...), a šteta. Mlad je, uz pravilan rad, mogao bi se razviti u evropskog srednjaka.
Jaškić - prije svega odbrana, iako je u napadu bio nekoristan. One finte koje je njemu prodao onaj rus sa brojem 3 na leđima, ne smiju proći ni u kadetskom uzrastu i samo pokazuju koliko se nonšalantno pristupa igri.
Toromanović - dva bezvena isključenja na početku, par promašenih zicera i trebao je do sada naučiti da nije dovoljno samo pasti za deveterac, tako je prodao nekoliko lopti.
Ni ostali nisu bili puno bolji, sa izuzetkom Kapisode i Šabanovića kojem se posebno zahvaljujem što nas spasi potpune katastrofe.

Od igrača do trenera - neću o Mirku, nije on kriv što se našao u neobranom grožđu... neću ni o Jovici previše, već je izelaboriran ovdje dovoljno... nije ni on kriv što su naši ispucali dosta kvalitetnih trenera u kratkom roku pa ih iole bolji trener ne želi ni saslušati. Kriv je što je od prvog dana , bez ikakvog rezultatskog pokrića, izigravao kalibar Noke Serdarušića, a ustvari se učio na nama. Ekipa pod njegovim vodstvom nije imala uigrane akcije u napadu, niti je igrala bilo kakvu zonu u odbrani, jer za zonu svi trebaju igrati istu odbranu a kod nas se svako postavljao kako je njemu ćeif.

Uprava... e dođosmo i do "glave". Otjeran Abaz... Otjeran Kasim... Otjeran Halid... do Halida se i nekako moglo trpiti, jer su dolazili treneri koji su ostvarivali bolje rezultate, ali šta poslije Halida? Čovjek se prošetao ligom, došao do polufinala KPK ... i kao trebalo se bolje. Šta bolje? Osvojiti KPK možda? I onda dolazi ta silazna putanja Halid - Jovica - Mirko... Onda - Halid je dosta pričao o presiji prema igračima, torturi koju su trpili (i možda još trpe od Salmana i uprave)... zašto. Onda - kako to da niko ne spominje najblaže rečeno sumnjivo ispadanje iz kupa EHF prije dvije godine u prvom kolu. Ko se ne sjeća, igrali smo sa nekim izraelcima obje u Izraelu. U subotu smo pobijedili 13 razlike, a sutradan naprasno izgubili 13 razlike i ispali. Zašto? Po čijoj direktivi? Kome je bilo u interesu prekinuti evropski hod na startu i (nameće se logična sumnja - prodati prolaz za koju hiljadu €)? Ili, najsvježiji gaf - pred najbitniju utakmicu sezone u daleku Bjelorusiju se krenulo - na dan odigravanja utakmice :shock: Ja nisam mogao vjerovati da je to istina, pa sam provjeravao na više strana i pokazalo se tačnim - uzletilo se jutros u 8h... ko štedi pare na 20ak noćenja u "skupoj" Bjelorusiji,na uštrb rezultata. Zar pare koje su potrošene na putovanje Mirinog društva (a tu je tek bilo svakakvih likova), nisu mogle biti upotrijebljene za desetak soba u nekakvom hostelu?
Ima toga još, ali i ovaj post mi je već predugačak. Uglavnom - uprava žanje što je sama posijala. Ostaje nam sjećanje na jednu sjajnu sezonu i nada da će se ona ponoviti u nekoj budućnosti...
:thumbup:
J.P.Montoya

Post by J.P.Montoya »

in33sa wrote:"Najbolje" mi je vidjeti Purivatru i njegovu raju iz kafane, kofol navijace Bosne u Meshkovu, svi u sponzorskim dresovima i sa povratnim kartama za carter let.

Samo zbog njih mi je drago sto je RK Salman popusio i ovu tekmu.
Image
J.P.Montoya

Post by J.P.Montoya »

e da i ja koju kazem. Prvo samo moram ispraviti ovdje sta sam procitao da je Salman otjerao Enida. To uopste nije tacno, da pace Salman je i zasluzan jer je prije 2 i po godine kad je trebaop da potpise za neki klub u Italiji Salman ponudio bolji ugovor i Enid je ostao. Medjutim Salman se nije mogao takmiciti (kao vjerujem bilo ko u ovoj drzavi) sa zagaranovanih 36 mjeseci sa po 6000 eura (bez premija nagrada itd). Za golmana u 36 godini to je ugovor zivota.Al to ne pere salman za sve lose poteze uprave na cijem je celu Doduse imam osjecaj da otkad je Salman u Dubajiu kao predstavnik argete zadnjih godinu dana da glavnu rijec vodi purivatra, al to je vec druga tema emisije.

Takodjer smijesno mi je da je na celu nekog koordinacionog tijela u RK Bosni MAksa, trener pod cijom smo palicom dozivjeli sramotu u Izraelu (vec spomenutu ovdje).Isto mi je smjesno razlozi zobg kojeg je recimo Halid otjeran, a to je ne osvajanje kupa i ne forsiranje mladih. A koji su to maldi? Prvo tu je neki pivot Selman (sta li mu boze dodje), koji ne bi mogao igrati za moju mahalu, Omercevic koji je dobar bio za juniora dok u seniorskoj konkurenciji treba jos pure da jede, i to je to. Svake godine slusamo na prvim konferencijama za stampu o osnazivanju omladinskog programa, bla bla bla, a u biti je sve isto. Dovode se igraci iz vana, i cast recimo 4-5 pojacanja, sve su to polupismeni (mislim na rukomet igraci). Omladinske ekipe nisu nista osvojile ima pet godina kad su bili 3 na junirskom, dok ove generacije ili su zadnje na zavrsnim turnirima ili ih uopste nema.

Sto se tice prvog tima, mene niko ne moze ubjediti da je ova ekipa slabija od proslogodisnje. Medjutim rad taktika i selekcija je od prvog dana ocajna. Od nogiranja Halida, pa do dovodjenja trenera koji je nakon sedam dana vidio koliko je sati, pa do jovice koji je poznatiji po tome sto je SCG pod njegovim vodjstvom izbivala sa velikih takmicenja.

I na kraju ove price, kad pogledate sliku iznad sve ce vam biti jasno, zbog koga i cega se na daleki put ide na dan tekme, zasto se u madjarsku ide busom 12 sati itd itd itd. Mislim da nas u kupu kupova tesko moze pomaziti zdrijeb jer tu je sad vise ekipa od kojih mozemo glat izgubiti neg se nadati prolazu (Rhein Neckar Lowen, Valladolid, Kolding, Paris itd itd)
J.P.Montoya

Post by J.P.Montoya »

Harmandic od iduce sezone clan RK Gorenje Velenje
Post Reply