KGKG ti znas da
sam striktno protiv anatemisanja i da sam u vise navrata govorio o tome, no kako vrijeme prolazi a ti sebi sve vise dajes oduska i slobode na forumu (jer očigledno je da u stvarnom zivotu nemas tu privilegiju) ja silom prilika sve vise presućujem ovakve postove kao zadnji od Mr. Danka Bananka. Čisto jer od vjerovanja u Kur'an je vjerovanje u njegovu apsolutnu očuvanost a
svaka sumnja u njegov i najmanji dio je definisana u islamu (kazem u islamu) kao kufr, nevjerstvo, a onaj ko takvo sto čini je, ako nije na to prisiljen i ako je zrela i normalna osoba koja je svjesna svojih riječi - nevjernik. To je pravilo utvrdjeno u islamu i ne samo da ulema u učenjaci stoje iza njega (isti oni fanatici sto nam rasturise vjeru i sto ih ti pravo nemozes

) nego je zapravo i direktno preuzeto iz Kur'ana tako
da se postavlja pitanje da li si ti i sa Kur'anom načisto.
I za ostale (ne za tebe, te mi molim te nemoj replicirati nit pisati maratonske postove koje stvarno nemam zivaca čitat) koliko da ne bude zabune: ja lično nikog ne zelim da "izvodim" iz islama (naravno ako on to sam, i jasno i glasno ne čini) nego to ostavljam Bogu, to je Njegovo, kao i moje i bilo čije i vjerovanje i nevjerovanje...
No ono sto treba da se zna da to sto neko vjeruje u neke imanske sarte ne mijenja situaciju (njegova nevjerstva) ako negira ili sumnja u neke druge (one kategoričke, sustinske), pa ako vjeruje npr u sve meleke/andjele a odvaja primjerice Dzibrila/Gabrijela (pod uslovima gore navedenim: svjesnost, zrelost, neprisila...)
on je kao takav nevjernik. Ili u sve knjige osim jedne i tako redom. To bi čak mogli i nazvati jednom od osnovnih principa koje je islam dosao da povrati i implementira buduci da su prijasnji Sljedbenici u njima zastranili (prije svega jevreji, prvo sa Isusom, a onda i sa Muhammedom), pa im se tako obraca:
"Zar u jedan dio Knjige vjerujete a u drugi ne vjerujete?!"...
I Mir neka je na one koji uputu slijede..