Ameri neće ići iz Iraka jer oni su došli po naftu. Jebe se njima što dole ginu Ameri.
Kongresmen tu dođe tek da se dobije jedna ikebana više na CNN (evo me ko Ake
Bila je negdje vijest o američkom hapisanju nafte u Iraku. Ne mogu je naći.

http://www.whitehouse.gov/news/releases ... 905-7.htmlOralni Djoka wrote:There's no doubt in my mind that we should allow the world worst leaders to hold America hostage, to threaten our peace, to threaten our friends and allies with the world's worst weapons. I'm a patient man. We've got a lot of tools at our disposal. [...] (Applause.)
Sto je u Pittsburghu mrtvacka glavapitt wrote:pocelo je pocelo:D:D
Dobro mi rece a ja posho...pitt wrote:kuga zavladala moj diplomato:D:D A mi ko bubashvabe
:D
Naravno da su stereotipi i naravno da ima veze. Za Amerikance se manje sekiram, ali npr. takvi stereotipovi najvise udaraju nama po glavi. Onda nam svi nekako izgledaju glupi, a mi jedini pametni. Arapi lazljivi, Amerikanci glupi, Evropljani prevrtljivi, a mi jedini jadni i nevini! Takvo priprosto razumijevanje svijeta oko nas samih nas zapravo udaljava od svijeta, a samim time i od investicija, novih kontakata, novog znanja, novih stvari...dinchy84 wrote:stereotipi valjda...ali nema veze.
Ako pokusavas da generalizujes stvari, a kako ti radis, moras nam reci koje metode i sagovornike koristis pri tome. U protivnom, to sto tvrdis nema nikakvog smisla i obicno je laprdanje. Dakle, itekako je bitno sa kim si razgovarala i kakav profil imaju ljudi. Jer njihov profil i nivo obrazovanja odredjuje njihovo znanje. Znanje ne pada sa kruske nego se stice.dinchy84 wrote:Nisam pricala sa vojnicima, pricala sam sa drugim ljudima, ali nije to bitno.
Ovo je nivou ciste ulicne price i cak je izmedju sebe kontradiktorno. Je si li se dogovorila sama sa sobom? Da li je:dinchy84 wrote:Ono sto je cinjenica je da i sami amerikanci priznaju te cinjence, tako da nisam ja nista izmislila. Istina je, prosjecan bosanac nema pojma o tim stvarima, ali se ne pravi pametan. A amerikanci se prave kao da su pokupili svu pamet svijeta.
BIRAJ. Dakle, oni mogu ili misliti o sebi da su "glupi" ili da su "pametni". Ne moze i jedno i drugo. Kontas?a) Cinjenica kako velis da Amerikanci priznaju da su "glupi" kako ti kazes ili je
b) Cinjenica da se Amerikanci prave pametni.
O tome ti upravo i ja govorim. A evo i sama potvrdjujes da metode tvojih zakljucaka su obicni stereotipi koje si pokupila iz blago receno jeftinih kaubojskih filmova koje si mozda malo prosirila sa pricama od prijateljevog prijatelja i kakvim natpisima po internetu.dinchy84 wrote:Ja sam sve ove zakljucke izvela iz onoga sto sam vidjela na tv-u, sto svaki dan gledam na internetu, sto sam cula od drugih ljudi.
Evo sad ja ozbiljno da te pitam da li ti to ozbiljno tako mislis. Ako mislis, mozes li mi odgovoriti na par pitanja:Šandor wrote:A sad ozbiljno.
Ameri neće ići iz Iraka jer oni su došli po naftu. Jebe se njima što dole ginu Ameri.
Kongresmen tu dođe tek da se dobije jedna ikebana više na CNN (evo me ko Ake).
Bila je negdje vijest o američkom hapisanju nafte u Iraku. Ne mogu je naći.
Totalno nevezano za temu ali vezano za ovaj post: podsjeti me na Dragana Antulova, filmskog "kriticara" na index.hr, koji je nakon Berlinskog festivala popljuvao "Grbavicu" i njen izbor za "Zlatnog medvjeda". Uzgred je dodao da "Grbavicu" uopste nije pogledao...dinchy84 wrote:stereotipi valjda...ali nema veze.
Nisam pricala sa vojnicima, pricala sam sa drugim ljudima, ali nije to bitno.
Ono sto je cinjenica je da i sami amerikanci priznaju te cinjence, tako da nisam ja nista izmislila.
Istina je, prosjecan bosanac nema pojma o tim stvarima, ali se ne pravi pametan.A amerikanci se prave kao da su pokupili svu pamet svijeta.
Ja sam sve ove zakljucke izvela iz onoga sto sam vidjela na tv-u, sto svaki dan gledam na internetu, sto sam cula od drugih ljudi.
Ma mislili su Founding Fathers of the United States i na to... Sad æe da poka¾u svoju dobrotu u punom sjaju te da im ponude kredite za obnovu, koju æe napraviti provoditi amerièke telekomunikacijske, graðevinske, naftne, vojne i sl kompanije, koje jadni Iraèani nemaju èime vratiti nego naftom i zemljom. Ne, ne otimaju Ameri ni¹ta, bitno je da se lova vrti... Bitno je da se prodaje amerièka tehnika, tehnologija, oru¾je i znanje... Neæe se govoriti o formalnoj koloniji, veæ o su¹tinskoj... Zajebali su se, istina... Sad æe pru¾iti ruku i reæi: "Rat je gotov! "Zaboravimo! Let's make bussiness!". Nikad USA iz jebavanja jebane iza¹le nisu...A wrote:Kako su hrabriSvemirski_Jebach wrote:Ne sporim, invazija na irak je velika tragedija. Ali tvrdim amerikanci su imali hrabrosti sebi priznati da su se zajebali.Mir - mir, ko je kriv... ode u vazduh...
Ko jebe mrtve, rasturen sistem, dugorocno rastureno drustvo, razvaljene gradove, rastureno povijesno blago. Evo priznali su da su se zajebali, nece im sad valjda neko drsko poturiti racun za ratnu stetu![]()
![]()
Super fino. Odakle dolazi taj tekst? Po njemu ispade Nation of Islam da su muslimani a ni m nisu od toga...Nosferatu wrote:Istorija Islama u USA
AMERICAN MUSLIM HISTORY
Dobro receno.rajvosa^ wrote:Znaci zakljucci su ti pogresni. Zivi s amerima, radi s amerima, pricaj s amerima pa nam daj zakljucak jesu li popili pamet cijelog svijeta. To isto kao sto ima jedan mi komsija kaze on sve zna kako je rat bio u BiH jer je svaki dan gledao CNN. A ja eto pojma nemam koji sam bio na licu mjesta.dinchy84 wrote:stereotipi valjda...ali nema veze.
Nisam pricala sa vojnicima, pricala sam sa drugim ljudima, ali nije to bitno.
Ono sto je cinjenica je da i sami amerikanci priznaju te cinjence, tako da nisam ja nista izmislila.
Istina je, prosjecan bosanac nema pojma o tim stvarima, ali se ne pravi pametan.A amerikanci se prave kao da su pokupili svu pamet svijeta.
Ja sam sve ove zakljucke izvela iz onoga sto sam vidjela na tv-u, sto svaki dan gledam na internetu, sto sam cula od drugih ljudi.
Ili sto ima kamara ljudi - ne samo amerikanaca- sirom svijeta koji misle da je Bosna "third world country", a kad pokazem par slicica sjebu se ili misle da lazem. Prema tome, zakljucak ti nije tacan, jer gledanje na TV, slusanje radija i surfanje neta nije isto kao i biti tu, zivjeti tu, i dozivljavati iz prve ruke. Eh sta nas je samo na ovom sa-x koji misle da smo svom svijetu pamet popili
Ova ti je dobra. Aferim. Ja sam ponosan da si mi ti sunarodnjak. Sav ovako neplastican, intersantan i umno superioran. Od sada kad god me ko upita odakle sam reci cu onako ponosno nek se zna: iz zemlje sto izrodi sokola serloka holmsa.SherlockHolmes wrote:Evo, ne pricam ni na osnovu interneta ni clanaka. Da mi neko da pet (5) miiona dolara i kaze ides u Cemeriku dozivotno, ne bih ih uzeo. U BiH vjerovatno bi za milion![]()
Sve je individualno. Znam dosta naroda tamo koji su dugo bili odusevljeni i sve to, pa opet sve ode u helac. Znam i neke koji bi odatle samo na tabutu ili u kovcegu, a i to mozda.
Meni je Amerika jedno totalno plasticna, ubiboze dosadna i umno retardirana zemlja gdje se sve na kraju svodi na prezivljavanje i impresioniranje komsija, rodbine i prijatelja. Neko ce reci kao kod nas po tom pitanju, ali u USA je to dignuto na trecu i dovedeno do (skoro) perfekcije. Jebes takav zivot i sunarodnike, pa neka se vrijedja ko (pitt) hoce.