Prvi musliman izabran u USA kongres

Post Reply
Šandor

Post by Šandor »

A sad ozbiljno.

Ameri neće ići iz Iraka jer oni su došli po naftu. Jebe se njima što dole ginu Ameri.

Kongresmen tu dođe tek da se dobije jedna ikebana više na CNN (evo me ko Ake :D ).

Bila je negdje vijest o američkom hapisanju nafte u Iraku. Ne mogu je naći. :D
freak_with_a_laptop

Post by freak_with_a_laptop »

[quote="Svemirski_Jebach"Ali tvrdim amerikanci su imali hrabrosti sebi priznati da su se zajebali.[/quote]

Bush Says Iraq War Is Part of a Larger Fight
The New York Times
By DAVID STOUT
Published: August 31, 2006
President Bush began a new drive today to rally the American people behind him on the Iraq war and national security, declaring that the United States must stay the course in Iraq because it is a battleground in an epic struggle between democracy and tyranny.

That September morning brought to the United States “a war we didn’t ask for, but a war we must wage, and a war we will win,” Mr. Bush said. And if the United States tires of fighting in the streets of Baghdad, he said, “we will face the terrorists in the streets of our own cities.”

“So the United States will not leave until victory is achieved,” Mr. Bush said, warning that more sacrifice lies ahead and that the struggle will be a long one.

Nemoj se muciti da sve citas, ja sam ti boldirala, da bi "potvrdila" tvoj komentar :D
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Lijepo je Djole onomad rekao a svi mi gledali: "Mission Accomplished!". I cemu sad ovolika polemika?

Image
freak_with_a_laptop

Post by freak_with_a_laptop »

Image

svasta, i ovaj bradonja isto tvrdi - ja da mi je znati, koji laze? :lol:
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Oralni Djoka wrote:There's no doubt in my mind that we should allow the world worst leaders to hold America hostage, to threaten our peace, to threaten our friends and allies with the world's worst weapons. I'm a patient man. We've got a lot of tools at our disposal. [...] (Applause.)
http://www.whitehouse.gov/news/releases ... 905-7.html
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

pitt wrote:pocelo je pocelo :D:D:D

Image
Sto je u Pittsburghu mrtvacka glava :?...da se bjezi :D
pitt

Post by pitt »

kuga zavladala moj diplomato :D:D:D A mi ko bubashvabe :D:D
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

pitt wrote:kuga zavladala moj diplomato :D:D:D A mi ko bubashvabe :D:D
Dobro mi rece a ja posho...
pitt

Post by pitt »

ma ne trebas nam :D
digger

Post by digger »

pitt wrote:kuga zavladala moj diplomato :D:D:D A mi ko bubashvabe :D:D
Ne da tebe digger. Kada ti bude tesko, dodji ti nama na R&R. Kao oni US vojnici koji su AWOL. :D
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

dinchy84 wrote:stereotipi valjda...ali nema veze.
Naravno da su stereotipi i naravno da ima veze. Za Amerikance se manje sekiram, ali npr. takvi stereotipovi najvise udaraju nama po glavi. Onda nam svi nekako izgledaju glupi, a mi jedini pametni. Arapi lazljivi, Amerikanci glupi, Evropljani prevrtljivi, a mi jedini jadni i nevini! Takvo priprosto razumijevanje svijeta oko nas samih nas zapravo udaljava od svijeta, a samim time i od investicija, novih kontakata, novog znanja, novih stvari...
dinchy84 wrote:Nisam pricala sa vojnicima, pricala sam sa drugim ljudima, ali nije to bitno.
Ako pokusavas da generalizujes stvari, a kako ti radis, moras nam reci koje metode i sagovornike koristis pri tome. U protivnom, to sto tvrdis nema nikakvog smisla i obicno je laprdanje. Dakle, itekako je bitno sa kim si razgovarala i kakav profil imaju ljudi. Jer njihov profil i nivo obrazovanja odredjuje njihovo znanje. Znanje ne pada sa kruske nego se stice.
dinchy84 wrote:Ono sto je cinjenica je da i sami amerikanci priznaju te cinjence, tako da nisam ja nista izmislila. Istina je, prosjecan bosanac nema pojma o tim stvarima, ali se ne pravi pametan. A amerikanci se prave kao da su pokupili svu pamet svijeta.
Ovo je nivou ciste ulicne price i cak je izmedju sebe kontradiktorno. Je si li se dogovorila sama sa sobom? Da li je:
a) Cinjenica kako velis da Amerikanci priznaju da su "glupi" kako ti kazes ili je

b) Cinjenica da se Amerikanci prave pametni.
BIRAJ. Dakle, oni mogu ili misliti o sebi da su "glupi" ili da su "pametni". Ne moze i jedno i drugo. Kontas?

Ovo ti nema nikakve logike jer ovakve zakljucke nisi ni izvodila na osnovu ikakvih podataka nego napamet i onako kako ti to osjecas da bi trebalo da bude, a ne ONAKO KAKO JESTE.

Da je to tako lako iz rukava pisati generalne tvrdnje kako ti pises kredibilno, onda bi svi to tako radili i lupali sta im padne na pamet. To se zove blamazom.

Da bar imalo znas i razumijes ove stvari znala bi da su amerikanci prije svega veoma kriticni o sebi, da su dosta oprezni pri tvrdnjama da nesto znaju i da uvijek pricaju o onome sto samo sigurno znaju da znaju, te uvijek su spremni da slusaju.

Ono sto ti mjesas je Amerika sa kojekakvim politickim i inim glupostima sto slusas po televizijama i kakve da prostis izdrkane politicare ala Bush (velika manjina) koji tvrde da su popili pamet svijeta zajedno sa kriticarima istih. Ja se nadam da iz Jerry Springera ili iz Serifa Mek Klauda ili X-files ne izvlacis kakav zakljucak kako je to u Americi?

To nema veze sa Amerikom, nego prije svega sa ogromnim egom politicara i inih showmana. Oni na tom mlate lovu jer je to dobra zabava. De svega ti reci ti meni ko bi recimo jednom Harisu prinio na lopati da isti nije "najpametnji" na svijetu???? I da je on samo jedan takav u Bosni.....takvih ima na hiljade....i to van politike cak!

Kad rece za Bosance da se barem ne hvale da znaju.....mogu ti reci kad sam dosao u Sarajevo prije koji mjesec gotovo 90% taksista koji su me vozili (a vjeruj uzimao sam taksi non-stop) su mi tvrdili da bolje znaju nego bilo kakav doktor nauka, politicar ili medjunarodni strucnjak o bilo kojoj temi u Sarajevu ili Bosni....cak i konobar mi je uvjerljivo govorio kako bi on sredio cijelu Bosnu za 10 minuta samo da ima vlasti.....a moja draga kona mi je jedno 2 sata pricala o tome kako ona sve zna sta nam se desava i kako je sve ostalo obicna glupost.....slicnu pricu o totalnom znanju sam cak i dobio od nekih nasih uvazenih pr dr.....vjeruj pola problema Bosne je da jednom prikocimo malo i pocnemo da spoznajemo da bas nismo strucnjaci za sve.
dinchy84 wrote:Ja sam sve ove zakljucke izvela iz onoga sto sam vidjela na tv-u, sto svaki dan gledam na internetu, sto sam cula od drugih ljudi.
O tome ti upravo i ja govorim. A evo i sama potvrdjujes da metode tvojih zakljucaka su obicni stereotipi koje si pokupila iz blago receno jeftinih kaubojskih filmova koje si mozda malo prosirila sa pricama od prijateljevog prijatelja i kakvim natpisima po internetu.

A sto se tice interneta, iskreno se nadam radi tvog znanja da iz chat-soba ne izvodis zakljucke o cijelim drzavama, a iz blogova izvlacis teoreme. Znas ono tamo moze pisati svako sta god hoce i predstavljati se kako god hoce. Svaka budala moze na internet staviti sta mu je ceif.

Najblaze receno govoris o Americi sa takvom dozom sigurnosti kao da si je studirala barem jedno 50 godina, radila 30 godina u njoj, imas tri dokotrata i da znas je u dusu. A vjerujem da pojma nemas o nekim elementarnim stvarima o Americi iz tvojih ocito ne logicnih odgovora.

Ne samo ja nego i niz ljudi ti ovdje govori iz ne samo licnog, poslovnog i obrazovnog iskustva sa ovog kontinenta i evropskog kontinenta vec na osnovu neki sasvim elementarnih metoda logicke dedukcije.

Jedno od zlatnih pravila koje mozes nauciti od amerikanaca je da ne pricas svasta o necemu sto ne znas, vec se drzis onoga sto znas. Nije sramota reci: "Ne znam".

Pozdravi i mnogo srece u zivotu!
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

Šandor wrote:A sad ozbiljno.

Ameri neće ići iz Iraka jer oni su došli po naftu. Jebe se njima što dole ginu Ameri.

Kongresmen tu dođe tek da se dobije jedna ikebana više na CNN (evo me ko Ake :D ).

Bila je negdje vijest o američkom hapisanju nafte u Iraku. Ne mogu je naći. :D
Evo sad ja ozbiljno da te pitam da li ti to ozbiljno tako mislis. Ako mislis, mozes li mi odgovoriti na par pitanja:

1) Koliki je prihod koji ti amerikanci zgrcu sa tom naftom iz Iraka sada?
2) Kao dobar nadam se domacin, onda uzmi taj prihod i reci mi koliko su amerikanci skrsili love vec u Irak na rat pa tome dodaj i zivota i ranjenih i koliko je to troskova koje ce imati u narednih jos 50 godina od ove avanture koji ce smanjiti tu "dobit"? (da ne pominjemo politicki i strateski blam). Jel' sve ima svoju cijenu...zar ne?
3) Da je sve mir tamo u Iraku i da se svi vole, koliko bi to Amerika zaradjivala na toj nafti tamo godisnje? A izgleda nece biti tamo mira na zalost jos dugi niz godina....
4) Da li je Sadam Husein bio spreman amerikancima dati naftu po bagatelnim cijenama u maksimalno mogucim kolicinama samo da ga ostave na miru?
5) Naftu amerika moze kupiti i dobiti od bilo koga pa i od najljucih neprijatelja poput Venecuele, koja je usput jedan od glavnih faktora u lancu dostave nafte u SAD-e. Svi oni su spremni dati americi naftu cak za bagatelu, samo da oni stave pinku u svoj dzep ili ti dolar. Zasto bi Amerika ratovala oko toga kad isto moze dobiti "mirovnim" putem ili ti diplomatijom, pricom, ekonomijom itd...?

Treba li da na kraju dodam da ce nafta nestati sa mape kao energent u narednih 30-50 godina, jer ce biti zamijenjena mnogo efikasnijim i jeftinijim energentima. Svjetske rezerve nafte kojima amerikanci imaju pristup su i vise nego dovoljne da ih pokriju.

Treba li da napomenem da najvece rezerve te iste nafte se nalaze u Kanadi u obliku naftnog uglja koji moze snadbjeti americki kontinent u narednih jedno 100 godina. Amerima i Kanadjanima ne pada na pamet da to kopaju i "prljaju" se kad imaju uvijek jeftinu naftu od svojih prijatelja iz arapskog i inog svijeta na duge staze.
Last edited by Bosnian_spring on 07/12/2006 06:25, edited 1 time in total.
guardian

Post by guardian »

Nisam pricala sa vojnicima, pricala sam sa drugim ljudima, ali nije to bitno.

Ono sto je cinjenica je da i sami amerikanci priznaju te cinjence, tako da nisam ja nista izmislila.

Istina je, prosjecan bosanac nema pojma o tim stvarima, ali se ne pravi pametan.A amerikanci se prave kao da su pokupili svu pamet svijeta.

Ja sam sve ove zakljucke izvela iz onoga sto sam vidjela na tv-u, sto svaki dan gledam na internetu, sto sam cula od drugih ljudi.
Totalno nevezano za temu ali vezano za ovaj post: podsjeti me na Dragana Antulova, filmskog "kriticara" na index.hr, koji je nakon Berlinskog festivala popljuvao "Grbavicu" i njen izbor za "Zlatnog medvjeda". Uzgred je dodao da "Grbavicu" uopste nije pogledao...
domi

Post by domi »

Ma da mi je vlast samo na pet minuta...... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bice_bice

Post by bice_bice »

po meni samo jedan Musharraf u politici vise.. koji ce naravno doci u prilog onima sto su im zene obrijane, svukud..
dmr

Post by dmr »

Kakva nafta kakvi bakraci. Izrael ljudi, Izrael. Sve se oko njega okrece
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

A wrote:
Svemirski_Jebach wrote:Ne sporim, invazija na irak je velika tragedija. Ali tvrdim amerikanci su imali hrabrosti sebi priznati da su se zajebali.
Kako su hrabri :oops: Mir - mir, ko je kriv... ode u vazduh...
Ko jebe mrtve, rasturen sistem, dugorocno rastureno drustvo, razvaljene gradove, rastureno povijesno blago. Evo priznali su da su se zajebali, nece im sad valjda neko drsko poturiti racun za ratnu stetu :shock: :shock: :shock:
Ma mislili su Founding Fathers of the United States i na to... Sad æe da poka¾u svoju dobrotu u punom sjaju te da im ponude kredite za obnovu, koju æe napraviti provoditi amerièke telekomunikacijske, graðevinske, naftne, vojne i sl kompanije, koje jadni Iraèani nemaju èime vratiti nego naftom i zemljom. Ne, ne otimaju Ameri ni¹ta, bitno je da se lova vrti... Bitno je da se prodaje amerièka tehnika, tehnologija, oru¾je i znanje... Neæe se govoriti o formalnoj koloniji, veæ o su¹tinskoj... Zajebali su se, istina... Sad æe pru¾iti ruku i reæi: "Rat je gotov! "Zaboravimo! Let's make bussiness!". Nikad USA iz jebavanja jebane iza¹le nisu...
Arminovski

Post by Arminovski »

Nosferatu wrote:Istorija Islama u USA
AMERICAN MUSLIM HISTORY
Super fino. Odakle dolazi taj tekst? Po njemu ispade Nation of Islam da su muslimani a ni m nisu od toga...

Ne bi bilo dobro kad bi taj novi kongresmen imao simpatizirao NOI...
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

rajvosa^ wrote:

Nisam pricala sa vojnicima, pricala sam sa drugim ljudima, ali nije to bitno.

Ono sto je cinjenica je da i sami amerikanci priznaju te cinjence, tako da nisam ja nista izmislila.

Istina je, prosjecan bosanac nema pojma o tim stvarima, ali se ne pravi pametan.A amerikanci se prave kao da su pokupili svu pamet svijeta.

Ja sam sve ove zakljucke izvela iz onoga sto sam vidjela na tv-u, sto svaki dan gledam na internetu, sto sam cula od drugih ljudi.
Znaci zakljucci su ti pogresni. Zivi s amerima, radi s amerima, pricaj s amerima pa nam daj zakljucak jesu li popili pamet cijelog svijeta. To isto kao sto ima jedan mi komsija kaze on sve zna kako je rat bio u BiH jer je svaki dan gledao CNN. A ja eto pojma nemam koji sam bio na licu mjesta.

Ili sto ima kamara ljudi - ne samo amerikanaca- sirom svijeta koji misle da je Bosna "third world country", a kad pokazem par slicica sjebu se ili misle da lazem. Prema tome, zakljucak ti nije tacan, jer gledanje na TV, slusanje radija i surfanje neta nije isto kao i biti tu, zivjeti tu, i dozivljavati iz prve ruke. Eh sta nas je samo na ovom sa-x koji misle da smo svom svijetu pamet popili :-D
Dobro receno. :thumbup:

Ovo me podsjetilo na dobrog starog Gandija (usput od njega se moze jako mnogo nauciti o skromnosti).

Gandija su neki ljudi savjetovali dok je bio advokat koji je radio van Indije neko vrijeme, da dodje u Indiju i da donese tu "pamet izvana" i da postane politicar i pomogne im protiv Britanaca.

Iako je naravno isti Indijac, u tim ranim danima on im je rekao da on o Indiji ne zna dovoljno da bi se u to upustio!!!! "Kako neko moze da prica o Indiji kad istu samo zna po slici ili novinskom clanku". Ili da parafraziram u ovom nasem vremenu internetu i TV.

Umjesto toga Gandi je preputovao Indiju u narednu godinu dana uzduz i poprijeko da je bolje shvati da bi uopste mogao ista tu raditi.
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Evo, ne pricam ni na osnovu interneta ni clanaka. Da mi neko da pet (5) miiona dolara i kaze ides u Cemeriku dozivotno, ne bih ih uzeo. U BiH vjerovatno bi za milion :D

Sve je individualno. Znam dosta naroda tamo koji su dugo bili odusevljeni i sve to, pa opet sve ode u helac. Znam i neke koji bi odatle samo na tabutu ili u kovcegu, a i to mozda.

Meni je Amerika jedno totalno plasticna, ubiboze dosadna i umno retardirana zemlja gdje se sve na kraju svodi na prezivljavanje i impresioniranje komsija, rodbine i prijatelja. Neko ce reci kao kod nas po tom pitanju, ali u USA je to dignuto na trecu i dovedeno do (skoro) perfekcije. Jebes takav zivot i sunarodnike, pa neka se vrijedja ko (pitt :D) hoce.
pitt

Post by pitt »

Sta se imam vrjedjat,......to je tvoje misljenje i imas pravo na njega. Zivi i radi gdje hoces....niko ti ne brani. Ja znam za sebe da ovo sto radim gdje radim i kako i sa kojim ljudima radim, ne bih nikad mogao u nekoj drugoj zemlji raditi trenutno. 8-) Sve dok me niko ne dira meni je dobro. A to da se impresioniraju rodjaci i komsije....... toga ima najvise od evropske dijaspore. :D :D
water

Post by water »

SherlockHolmes wrote:Evo, ne pricam ni na osnovu interneta ni clanaka. Da mi neko da pet (5) miiona dolara i kaze ides u Cemeriku dozivotno, ne bih ih uzeo. U BiH vjerovatno bi za milion :D

Sve je individualno. Znam dosta naroda tamo koji su dugo bili odusevljeni i sve to, pa opet sve ode u helac. Znam i neke koji bi odatle samo na tabutu ili u kovcegu, a i to mozda.

Meni je Amerika jedno totalno plasticna, ubiboze dosadna i umno retardirana zemlja gdje se sve na kraju svodi na prezivljavanje i impresioniranje komsija, rodbine i prijatelja. Neko ce reci kao kod nas po tom pitanju, ali u USA je to dignuto na trecu i dovedeno do (skoro) perfekcije. Jebes takav zivot i sunarodnike, pa neka se vrijedja ko (pitt :D) hoce.
Ova ti je dobra. Aferim. Ja sam ponosan da si mi ti sunarodnjak. Sav ovako neplastican, intersantan i umno superioran. Od sada kad god me ko upita odakle sam reci cu onako ponosno nek se zna: iz zemlje sto izrodi sokola serloka holmsa.
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

drago je i meni, ponajvise to sto se nisi nasao licno uvrijedjenim pa i nisi morao u licni napad. :D
pitt

Post by pitt »

SherlockHolmes wrote:drago je i meni, ponajvise to sto se nisi nasao licno uvrijedjenim pa i nisi morao u licni napad. :D
mogu ja poceti ofanzivu ako treba :D:D
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

mozes i ti, malo vas je :D :P
Post Reply