hlopta wrote:Belminator wrote:Zapad na njihovu zalost a ne nasu, jer je to stvar njihove neupucenosti, njihovoga neznanja, ima pogresnu sliku o nama. I sta sad mi trebamo pravdati se i govoriti im ma ne nismo mi takvi. Bosna je daleko od islamske zemlje, da je tako ne bi se mladi zaljubljivali bez obzira na vjeru a koliko je jos samo takvih primjera i jos uvijek zamisli postoje mijesani brakovi u BiH bez obzira na skoru proslost... niti bi zene hodale polugole po gradu, umjesto pokrivene... zaista to sto oni misle to je njihov problem, ko god da je dosao u BiH nije se pokajao. Ja sam ljetos druzio se u Sa sa jednom amerikankom Jenifer, inace knjizevnicom iz San Franciska, cura je odusevljena Sarajevom. Kada sam joj ja rekao da bi zelio zivjeti među golemim neboderima, rekla mi je; covjece ti si lud ovo je ljepota i pokazala put Ferhadije. A prije nje dolazila joj je Baka u Sa i Dubrovnik i bukvalno je natjerala da posjeti ova dva grada.
E a nemozes negirati da su sve vise vehabijske sekte prisutne u Bosni.I zadnji put,ako se dobro sjecam,bilo je bogami podosta pokrivenih djevojaka a i bradatih muskaraca.Toga nije bilo prije rata
Je li tebi to smeta islam.Pokrivena djevojka i covjek sa bradom su brat i sestra koji istinski praktikuju islam...Djevojka se pokrila,jer je to Allahova naredba, a brat pusti bradu je je to Allahov Poslanik s.a.w.s. naredio...Prije rata toga nije bilo mozda koliko sad, ali prije rata smo bili okovani komunizmom, a sada hvala Allahu mozemo slobodno ispoljavati svoju vjeru...Hvala Allahu pa se omladina vraca islamu...Hvala Allahu pa je sve vise cestitih,pokrivenik sestara...A one polugole ,koje se ne stide nikoga nisu ni za kontejnera...
A tebi u Bosni izgleda sve smeta...Smeta ti Sarajevo jer je svedska tv prikazala par kuca,...Pa zenska glavo nije Sarajevo par kuca...Sarajevo je uvijek bilo i bice metropola za Stokholm....
sarajevo je istorija i tolerancija, a sve te tamo evropske selendre koje su preko noci nikle...
Vidi se da si uvijek bila turista u Sarajevu,pa si obilazila samo Bascarsiju, a za ostalo i ne znas da postoji....Cim nisi mogla razlikovati zgrade Momu i Uzeira dok su bile rusevine i sada kad su obnovljene (kakve su bile i prije rata) vidi se da si u Sarajevu bila prvi put poslije rata, mozda u tranzitu za svedsku...
Drugi put kad dodjes u sarajevo malo se rosetaj gradom, samo pazi da se ne izgubis....