sve ja to znam u teorije...eh s cim sve ljudi zive...ali to nisam ja...ja sam ti Stari moj emocionalni dinosaurusStari wrote: Ma daj cuj ne bi mogla zivjeti sa tim saznanjem....sta ti bona pada napamet...pa u tome i jest ...umijece zivljenja
....ne umisljaj si nista i on to isto radi kad se nadje u zgodi....i nakon toga se godinama perfektno ponasa
...pa sto i ti ne bi mogla. Htijedoh reci ..nije to tesko k'o Bozje slovo...
ja cu te voljeti-necu te nikad preboljeti...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- anais_nin
-
rei
Stari wrote:anais_nin wrote:od sveg srca se nadam da se nikad necu naci u toj situaciji...o tome sam i govorila kad sam napisala da nisam toliko naivna da mislim da se ljudima te stvari ne desavajuStari wrote: E onda treba stisnuti pa otici zbariti tog svalera....i nakon toga se vratiti svom covjeku koji nema pojma sta se oko njega desava i nastaviti zivjeti kao da se nista nije desilo. To je lojalnost.nisam sigurna da bih ja bila u stanju da zivim sa tim saznanjem makar moj partner ne imao nikakve sanse da to ikad sazna...a smatram da je jos veci idiotluk i kukavicluk priznati...prema tome, samo mi ostaje da se nadam da u takvo iskusenje necu doci...
Ma daj cuj ne bi mogla zivjeti sa tim saznanjem....sta ti bona pada napamet...pa u tome i jest ...umijece zivljenja
....ne umisljaj si nista i on to isto radi kad se nadje u zgodi....i nakon toga se godinama perfektno ponasa
...pa sto i ti ne bi mogla. Htijedoh reci ..nije to tesko k'o Bozje slovo...
Stari kakve ovo savjete dijelis ljude na zlo navracas
-
rei
SaInga wrote:A šta prijatelji moji u situaciji kada si 5 godina sa svojim dragim. Ok, zaljubljenost, ljubav, sada vec vjerovatno NAVIKA al' znas dati je dobro, da si sretan i zadovoljan sa odnosom koji imate i obojestransko gojite....
A onda se pojavi treca osoba ...osjetis onu simpaticnu bol u zeludcu, treses se. Rucak, piće, druzenje...nista ozbiljno (bez varanja!).
I prode mjesec, dva, pola godine i nadas se da ce taj tako dobri (a sada vec zajebani!, jer ne prestaje, a morao bi!) osjecaj prestati.
Šta sada?
Svoga dragog voliš i ne bi ga dala za nista na svijetu... a na drugoj strani taj osjecaj zaljubljenosti, ljepote...
Šta sada?
Probati, provjeriti da li je to to - mozda bolje ili i dalje ignorirati mozda dobru/novu srecu i biti sa svojim voljenim?
uh na ovo sam zaboravila
Starog pa nam dojavi sta je i kako je
-
Stari
Ovo sad ....stvarno, mislim ..fakat...ne kontam.Zadig wrote:SaInga wrote:Samo bi se zahvalila STAROM na dobrom savjetu!!! hvala![]()
stari je faca ba, navodi na blud,
jos da nam kaze da je u stvari postar ili vodoinstalater U BIH i da padnemo na guzice svi
Ja nisam po struci vodoinstalater ni postar ni mljekar niti strojobravar. Kad sam to i gdje tvrdio ...ne znam. Ako to nekog uopste zanima ...bavim se poprilicno nezanimljivim poslom i upravo se nalazim na tome sto zvanicno predtsavlja moje radno mjesto.
A to da sam ja toboze nekog nagovarao ohrabrivao ili na bilo koji drugi nacin podstrekavao na ...blud....je naprosto kleveta i ostavljam je bez komentara .
-
novalic
stari ba, pusti mladost.. i iluzije.. na sta se covjek jos ne navikne, kakve sve situacije ne postanu... ne bih rekla normalne, nego situacije sa kojima covjek nauci da zivi.. ni jedna se zivotinja ne moze prilagoditi kako na dobro tako i na zlo kao covjek..
a to da ona ne bi mogla s tim zivjeti...
mora da je unikat..
sve zavisi od situacije.. i nista nije nemoguce
a to da ona ne bi mogla s tim zivjeti...
mora da je unikat..
sve zavisi od situacije.. i nista nije nemoguce
-
Stari
Apropo teme , na znam kako ni zasto, mozda zbog toga sto si zensko...ali imam utisak da tvoje rijeci u ovoj temu vazu puno teze od mojih...zato samo naprijed. Reci im dvije-tri o tome ...kako to sve skupa zajedno ....nakon izvesnog vremena ugiravanja ekipe...pocne funkcionisati i to bolje nego vezni red brazilske reprezentativne selekcije.
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Novo, volis li ti mene? 
-
rei
novalic wrote:ma dobro si me razumio..
znas one blesave situacije.. gdje je mala promjena najbolje rjesenje, u vise smjerova.. ili te navede na odluku da bjezis glavom brez obzira.. ili da definitivno ostanes.. i progutas mnogo toga...
ali ovdje je vise bilo govora o tome kako je muz , dobar, njezan, pazljiv
a upoznas tamo nekog koji ti se ucinio za nijansu bolji hahah,
eh na to stari odgovara da treba otici, i vratiti se i glumiti kao da nista nije bilo naravno tom svom pazljivom, njeznom, muzu
-
Stari
Pa Zadizhe ...znalo se desiti da Novalicka i ja nismo na istoj strani. Znalo se isto tako desiti da me Novalic ispreskace ko kakvog balavundera. No ovog puta ...imam utisak (ne znam otkud mi to) da se po ovom pitanju slazemo isto ko V. Zajec i Z. Kranjcar na terenu....za one malo mladje recimo ko Romario i Bebeto na SP u SAD- 1994.
-
novalic
na hornsovoj strani, naravno
priznajem, nisam procitala temu.. od pocetka do kraja, pa je pitanje pazljivog, njeznog muza izbjeglo mome racionalnom ocjenjivanju situvacije
ali i pored toga, na sve se covjek navikne... i sve situvacije kad-tad postanu normalne...
moze se desiti svakom... i malo ko da s tim ne bi mogao zivjeti..
mislim da govorim o stvarnosti, a ne o iluzijama mladosti...
koje, moram priznati, mogu biti vrijedne citav zivot, i svaka cast, ali je realnost... prljavija...
priznajem, nisam procitala temu.. od pocetka do kraja, pa je pitanje pazljivog, njeznog muza izbjeglo mome racionalnom ocjenjivanju situvacije
ali i pored toga, na sve se covjek navikne... i sve situvacije kad-tad postanu normalne...
moze se desiti svakom... i malo ko da s tim ne bi mogao zivjeti..
mislim da govorim o stvarnosti, a ne o iluzijama mladosti...
koje, moram priznati, mogu biti vrijedne citav zivot, i svaka cast, ali je realnost... prljavija...
-
Zadig
Stari legendo, usvoji meStari wrote:Pa Zadizhe ...znalo se desiti da Novalicka i ja nismo na istoj strani. Znalo se isto tako desiti da me Novalic ispreskace ko kakvog balavundera. No ovog puta ...imam utisak (ne znam otkud mi to) da se po ovom pitanju slazemo isto ko V. Zajec i Z. Kranjcar na terenu....za one malo mladje recimo ko Romario i Bebeto na SP u SAD- 1994.
(iako sam malo bas prestar za to)
- manijak1