Kupujmo domace, ne znaci kupujmo u bingu, nego kupujmo domace proizvode.Gekon wrote: ↑11/04/2020 18:02 Kupumo domace.
https://tuzlanskarepublika.com/bingo-ob ... pli-obrok/
KUPUJMO DOMAĆE PROIZVODE: Samo tako čuvamo radna mjesta mnogih u BiH
Moderator: O'zone
- zubi
#126 Re: KUPUJMO DOMAĆE PROIZVODE: Samo tako čuvamo radna mjesta mnogih u BiH
- Vela666
#127 Re: KUPUJMO DOMAĆE PROIZVODE: Samo tako čuvamo radna mjesta mnogih u BiH
Ljudi masovno kupuju u Bingu iz razloga što ga povezuju s domaćim, jer je u vlasništvu domaćeg
, stoga taj komentar ima neke veze sa parolom kupujmo domaće. Maržu ostavljaš vlasnicima centara u kojima kupuješ, dok oni, s druge strane, izrabljuju svoje zaposlenike.
Teško je kupovati samo domaće ako je to negdje oko 40 artikala iz svih grana i oblasti proizvodnje
Teško je kupovati samo domaće ako je to negdje oko 40 artikala iz svih grana i oblasti proizvodnje
-
last mohicans
#128 Re: KUPUJMO DOMAĆE PROIZVODE: Samo tako čuvamo radna mjesta mnogih u BiH
Dobro, činjenica je da u Bingu ima vise domacih proizvoda, za razliku od Mercatora i Konzuma, ali koliko u procentima, trebalo bi napraviti kvalitetno istrazivanje i prezentirati ga. Ako je tačna ova info, da je radnicima u onakvom paklenom ambijentu isplatio minimalce, neka ga je sramota i na dušu mu, ako je uopšte ima.
- Dosadno mii
#129 Re: KUPUJMO DOMAĆE PROIZVODE: Samo tako čuvamo radna mjesta mnogih u BiH
Al izrabljuju jer se nas narod ne zna izborit ni za sta. Suti i trpi. Ako neces ti ima ko ce. ItdVela666 wrote: ↑11/04/2020 19:10 Ljudi masovno kupuju u Bingu iz razloga što ga povezuju s domaćim, jer je u vlasništvu domaćeg, stoga taj komentar ima neke veze sa parolom kupujmo domaće. Maržu ostavljaš vlasnicima centara u kojima kupuješ, dok oni, s druge strane, izrabljuju svoje zaposlenike.
-
kox
#130 Re: KUPUJMO DOMAĆE PROIZVODE: Samo tako čuvamo radna mjesta mnogih u BiH
Ko hoće može. Danas ima neuporedivo više BH proizvoda nego prije nekih 15-20 godina a ja sam i tada kupovao većinom domaće proizvode. Pa mi smo prvi domaći kečap napravili mislim 2004. Danas je sigurno preko 90% roba široke potrošnje koje kupim domaće.Vela666 wrote: ↑11/04/2020 19:10 Ljudi masovno kupuju u Bingu iz razloga što ga povezuju s domaćim, jer je u vlasništvu domaćeg, stoga taj komentar ima neke veze sa parolom kupujmo domaće. Maržu ostavljaš vlasnicima centara u kojima kupuješ, dok oni, s druge strane, izrabljuju svoje zaposlenike.
Ali super bi bilo da ljudi kupe bar one proizvode gdje je potpuno svejedno je li domaći ili strani, npr. vodu, sok, mlijeko, pavlaku,voće, povrće. To su već stotine miliona godišnje i hiljade radnih mjesta skoro bez ikakvog truda.
- Vela666
#131 Re: KUPUJMO DOMAĆE PROIZVODE: Samo tako čuvamo radna mjesta mnogih u BiH
Divim se tvom optimizmukox wrote: ↑11/04/2020 20:55Ko hoće može. Danas ima neuporedivo više BH proizvoda nego prije nekih 15-20 godina a ja sam i tada kupovao većinom domaće proizvode. Pa mi smo prvi domaći kečap napravili mislim 2004. Danas je sigurno preko 90% roba široke potrošnje koje kupim domaće.Vela666 wrote: ↑11/04/2020 19:10 Ljudi masovno kupuju u Bingu iz razloga što ga povezuju s domaćim, jer je u vlasništvu domaćeg, stoga taj komentar ima neke veze sa parolom kupujmo domaće. Maržu ostavljaš vlasnicima centara u kojima kupuješ, dok oni, s druge strane, izrabljuju svoje zaposlenike.
Ali super bi bilo da ljudi kupe bar one proizvode gdje je potpuno svejedno je li domaći ili strani, npr. vodu, sok, mlijeko, pavlaku,voće, povrće. To su već stotine miliona godišnje i hiljade radnih mjesta skoro bez ikakvog truda.
ja kupujem na tržnici, nekako mi je to naj odluka da kupujem domaće
-
Mafioso
#132 Re: KUPUJMO DOMAĆE PROIZVODE: Samo tako čuvamo radna mjesta mnogih u BiH
Da ali je problem što taj voćni sok od 0.8KM je haman kancerogeni otrov, uvozni od 2.5KM je kvalitetom ranga tog našeg od 7KM. Nismo konkurentni sa cijenom ako je kvalitet mjerilo, a npr. u mene jeste.
Keto dijeta je dobar način da se čovjek otarasi uvoznih proizvoda
-
kox
#133 Re: KUPUJMO DOMAĆE PROIZVODE: Samo tako čuvamo radna mjesta mnogih u BiH
Ovo nije tačno, omjer cijene i kvaliteta domaćih proizvoda uopšte nije loš. Domaći proizvod je obično jeftiniji od uvoznog istog kvaliteta.Mafioso wrote: ↑12/04/2020 07:00Da ali je problem što taj voćni sok od 0.8KM je haman kancerogeni otrov, uvozni od 2.5KM je kvalitetom ranga tog našeg od 7KM. Nismo konkurentni sa cijenom ako je kvalitet mjerilo, a npr. u mene jeste.
Keto dijeta je dobar način da se čovjek otarasi uvoznih proizvodaPijaca i mesnica glavne dvije destinacije haman sve možeš iz komšiluka - nema boljeg načina podrške. Lično iskustvo hehe
A keto dijeta ima prednosti i mane kao i svi ovi 'nov'i tipovi ishrane, član porodice ima super iskustvo sa njom ali to je već za neke druge teme
-
last mohicans
#134 Re: KUPUJMO DOMAĆE PROIZVODE: Samo tako čuvamo radna mjesta mnogih u BiH
Nije generalno. Recimo Meggle mliječni proizvodi su skuplji od uvoznih, pogotovo puter koji je preskup, cesto je i mlijeko skuplje. U Mercatoru i Konzumu uvijek nude akcije na dukatove proizvode, vrlo rijetko na Meggle, mada su meni Meggle bolji proizvodi, osobito puter koji ima lijep smek. Mozda je Dukat bolji kod jogorta u vocnih jogurta, mada je Milkosov jogort isto odličan.kox wrote: ↑12/04/2020 09:44Ovo nije tačno, omjer cijene i kvaliteta domaćih proizvoda uopšte nije loš. Domaći proizvod je obično jeftiniji od uvoznog istog kvaliteta.Mafioso wrote: ↑12/04/2020 07:00Da ali je problem što taj voćni sok od 0.8KM je haman kancerogeni otrov, uvozni od 2.5KM je kvalitetom ranga tog našeg od 7KM. Nismo konkurentni sa cijenom ako je kvalitet mjerilo, a npr. u mene jeste.
Keto dijeta je dobar način da se čovjek otarasi uvoznih proizvodaPijaca i mesnica glavne dvije destinacije haman sve možeš iz komšiluka - nema boljeg načina podrške. Lično iskustvo hehe
A keto dijeta ima prednosti i mane kao i svi ovi 'nov'i tipovi ishrane, član porodice ima super iskustvo sa njom ali to je već za neke druge teme![]()
- dobar osjecaj
#135 Re: KUPUJMO DOMAĆE PROIZVODE: Samo tako čuvamo radna mjesta mnogih u BiH
U nekim uvoznih maslacima koji se prodaju po nižoj cijeni piše jako sitnim slovima da sadrže palmino ulje.last mohicans wrote: ↑12/04/2020 11:11 Nije generalno. Recimo Meggle mliječni proizvodi su skuplji od uvoznih, pogotovo puter koji je preskup, cesto je i mlijeko skuplje. U Mercatoru i Konzumu uvijek nude akcije na dukatove proizvode, vrlo rijetko na Meggle, mada su meni Meggle bolji proizvodi, osobito puter koji ima lijep smek. Mozda je Dukat bolji kod jogorta u vocnih jogurta, mada je Milkosov jogort isto odličan.
-
Mafioso
#136 Re: KUPUJMO DOMAĆE PROIZVODE: Samo tako čuvamo radna mjesta mnogih u BiH
'Ta ja znam ja uzimam domaći puter na pijaci po kile 5-6 maraka
Keto dijeta jako podržava razvoj domaće industrije
Meso u mene amidža čitavu familiju opskrbljuje pilićima i puretinom, crveno imam isto domaće dopremit od amidžinih komšija, laganije povrće koje ima naći na svakoj tezgi kod onih nana što prodaju svojih kilo dva iz bašće, mliječno sir jogurt kajmak i ta priča super mi dođe sve imam na izvol'te na pijaci.
Slatko i hljeb ne kupujem, tu je slabost al jebiga uvijek neko mora trpit pa nek to budu u ovom slučaju AS i Klas xD
Tako ako još ko hoće savjete oko keto nek se javi ja 40kg skinuo za godinu
Keto dijeta jako podržava razvoj domaće industrije
Slatko i hljeb ne kupujem, tu je slabost al jebiga uvijek neko mora trpit pa nek to budu u ovom slučaju AS i Klas xD
Tako ako još ko hoće savjete oko keto nek se javi ja 40kg skinuo za godinu
- zubi
#137 Re: KUPUJMO DOMAĆE PROIZVODE: Samo tako čuvamo radna mjesta mnogih u BiH
Ovaj novi Milkosov puter je odlican a i cjenovno je vrlo prihvatljivdobar osjecaj wrote: ↑12/04/2020 11:30U nekim uvoznih maslacima koji se prodaju po nižoj cijeni piše jako sitnim slovima da sadrže palmino ulje.last mohicans wrote: ↑12/04/2020 11:11 Nije generalno. Recimo Meggle mliječni proizvodi su skuplji od uvoznih, pogotovo puter koji je preskup, cesto je i mlijeko skuplje. U Mercatoru i Konzumu uvijek nude akcije na dukatove proizvode, vrlo rijetko na Meggle, mada su meni Meggle bolji proizvodi, osobito puter koji ima lijep smek. Mozda je Dukat bolji kod jogorta u vocnih jogurta, mada je Milkosov jogort isto odličan.

- TDK-90
#138 Re: KUPUJMO DOMAĆE PROIZVODE: Samo tako čuvamo radna mjesta mnogih u BiH
Dadobar osjecaj wrote: ↑12/04/2020 11:30U nekim uvoznih maslacima koji se prodaju po nižoj cijeni piše jako sitnim slovima da sadrže palmino ulje.last mohicans wrote: ↑12/04/2020 11:11 meni Meggle bolji proizvodi, osobito puter koji ima lijep smek.
a ime proizvoda je bilo Buttler
Last edited by TDK-90 on 12/04/2020 11:52, edited 1 time in total.
- dobar osjecaj
#139 Re: KUPUJMO DOMAĆE PROIZVODE: Samo tako čuvamo radna mjesta mnogih u BiH
Moguce da se radi o istom proizvodu. Zuto pakovanje s crvenim slovima, neki proizvodjac iz Francuske. Kupljeno u Bingu prije nekoliko godina dok je bila neka svjetska nestasica maslaca. Tad je kg maslaca bio oko 20 maraka.TDK-90 wrote: ↑12/04/2020 11:45Dadobar osjecaj wrote: ↑12/04/2020 11:30U nekim uvoznih maslacima koji se prodaju po nižoj cijeni piše jako sitnim slovima da sadrže palmino ulje.last mohicans wrote: ↑12/04/2020 11:11 meni Meggle bolji proizvodi, osobito puter koji ima lijep smek., jednom smo kupili nesto iz frizidera koje je bilo upakovano i istih dimenzija kao putar ,
a ime proizvoda je bilo Buttlernemam pojma ko je prozvodjac, ali bas ko neka podvala pola putar pola margarin
![]()
- TDK-90
#140 Re: KUPUJMO DOMAĆE PROIZVODE: Samo tako čuvamo radna mjesta mnogih u BiH
Upravo takodobar osjecaj wrote: ↑12/04/2020 11:50neki proizvodjac iz Francuske[/size]
. Kupljeno u Bingu prije nekoliko godina dok je bila neka svjetska nestasica maslaca. Tad je kg maslaca bio oko 20 maraka.
-
kox
#141 Re: KUPUJMO DOMAĆE PROIZVODE: Samo tako čuvamo radna mjesta mnogih u BiH
Meggle puter je njemacki, osim rinfuznog koji je proizveden u Bihaću i jeftiniji je. U jednom trenutku, prije nekih pola godine, pojavio se i onaj standardni pakovani po 250g proizveden kod nas i i on je bio jeftiniji ali ga ja više ne nadjoh.last mohicans wrote: ↑12/04/2020 11:11
Nije generalno. Recimo Meggle mliječni proizvodi su skuplji od uvoznih, pogotovo puter koji je preskup, cesto je i mlijeko skuplje. U Mercatoru i Konzumu uvijek nude akcije na dukatove proizvode, vrlo rijetko na Meggle, mada su meni Meggle bolji proizvodi, osobito puter koji ima lijep smek. Mozda je Dukat bolji kod jogorta u vocnih jogurta, mada je Milkosov jogort isto odličan.
Dosta Dukatovih proizvoda je proizvedeno u Gradačcu, zavisi na kojim je akcija. Mislim da sada ne postoji domaći voćni jogurt.Inače, Poljoradov puter je dugo bio najpovoljniji.
Mislim, ako je neki proizvod na akciji, nebitno domaći ili strani moguće je naravno da bude i dosta jeftiniji.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#142 Re: KUPUJMO DOMAĆE PROIZVODE: Samo tako čuvamo radna mjesta mnogih u BiH
Ako je sir iz mješine delicija onda su kuruza, pura i lepinja u rangu kavijara i tartufa
-
kox
#143 Re: KUPUJMO DOMAĆE PROIZVODE: Samo tako čuvamo radna mjesta mnogih u BiH
To je tradicionalni proizvod i ako je kvalitetan normalno je da košta više zato što postoje ljudi spremni da ga više plate. To što ti misliš da nekakva francuska aristokratija maštrafi camembert i brie iz Hoše marketa to je drugi par rukava.Lajavikrelac wrote: ↑12/04/2020 15:45Ako je sir iz mješine delicija onda su kuruza, pura i lepinja u rangu kavijara i tartufade ne lupaj, furda pa delicija...
- Domaci izdajnik
#144 Re: KUPUJMO DOMAĆE PROIZVODE: Samo tako čuvamo radna mjesta mnogih u BiH
Ne mislim nego znam! Jbt djetinjstvo sam na selu za vrijeme rata prove uz slaninu, kuruzu, kajmak, sir i puru. Što kravlje što, kozije mlijeko sam pio i od njih sira se najeo jer je narod na selu držao stoku i sadio za svoje potrebe, a ovo je bilo jeftino i svima dostupno! Pa posrani čvarci su sirotinjska hrana , a sada 150 grama oko 3,5 KM 
-
kox
#145 Re: KUPUJMO DOMAĆE PROIZVODE: Samo tako čuvamo radna mjesta mnogih u BiH
A jel' kontas da u francuskoj ne postoje ljudi koji su odrasli jeduci svoje sireve i pijuci svoja vina pa ih to ne sprijecava da ih tebi vrlo lijepo naplate ?
- Ludzak
#146 Re: KUPUJMO DOMAĆE PROIZVODE: Samo tako čuvamo radna mjesta mnogih u BiH
Vi stvarno mislite da ćete tako sačuvati radna mjesta?
Poslodavac koga je planirao da otpusti, otpust će ga.
Poslodavac koga je planirao da otpusti, otpust će ga.
- Domaci izdajnik
-
kox
#148 Re: KUPUJMO DOMAĆE PROIZVODE: Samo tako čuvamo radna mjesta mnogih u BiH
Poredis totalno razlicite stvari, ne kontam kako ti to nije jasno.Lajavikrelac wrote: ↑12/04/2020 16:55Da kontam, ali to njihovo je jeftinije u BIH nego naše domaće, jeli ne jeli...
- Domaci izdajnik
#149 Re: KUPUJMO DOMAĆE PROIZVODE: Samo tako čuvamo radna mjesta mnogih u BiH
De me prosvijetli? Naš mljekar koristi naprednu tehnologiju i robote koji obrađuju mlijeko krava koje su samo pasle ljekovite trave sa 800 metara nadmorske visne koje su brale ruke 11-godišnjih djevica na prvim zrakama sunca u zoru pa zato opravdava cijenu "delikatesa"
Jednom sam stao na Vlašiću da kupim domaćeg sira i kajmaka i nikad više! Da je 1000X domaće onolike cijene ne opravdava!
-
kox
#150 Re: KUPUJMO DOMAĆE PROIZVODE: Samo tako čuvamo radna mjesta mnogih u BiH
Pa ako ti je samo do cijene odes na pijacu i kupis sir od 3 ili 4 km/kg. I opet je neuporedivo kvalitetniji od bria i kamembera za izvoz u Bosnu.Lajavikrelac wrote: ↑12/04/2020 17:21 De me prosvijetli? Naš mljekar koristi naprednu tehnologiju i robote koji obrađuju mlijeko krava koje su samo pasle ljekovite trave sa 800 metara nadmorske visne koje su brale ruke 11-godišnjih djevica na prvim zrakama sunca u zoru pa zato opravdava cijenu "delikatesa"Jednom sam stao na Vlašiću da kupim domaćeg sira i kajmaka i nikad više! Da je 1000X domaće onolike cijene ne opravdava!
Last edited by kox on 12/04/2020 17:32, edited 1 time in total.