Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
-
tetejac
#126 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Moke, ne podnosim pičke od vojnika.
-
tempuser
#127 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Da si ista na tim mjestima naucio ne bi ovako njaoke.Comanche wrote:
Zenevsku konvenciju sam ucio na casu koji su Srbi drzali 92 u Manjaci, Prijedoru, Brckom, Foci, Visegradu, Vase Miskina, Markalama, kasnije u Srebrenici.
-
tetejac
#128 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Ma to su ti oni napaljeni na rat sa pričom ‘neka sad napadnu ako smiju, sad smo spremni’ a u ratu su bili klinci. Čekaju svoju priliku da krenu herojskim putem. U njima čuči potencijalni ratni zločinac. Budale.tempuser wrote:Da si ista na tim mjestima naucio ne bi ovako njaoke.Comanche wrote:
Zenevsku konvenciju sam ucio na casu koji su Srbi drzali 92 u Manjaci, Prijedoru, Brckom, Foci, Visegradu, Vase Miskina, Markalama, kasnije u Srebrenici.
-
90minut
#129 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Ne mi koji smo napaljeni na rat bi s ovim brojkama kojim imamo i ovim milion puta vecim naoruzanjem kojeg nismo imali tad bi pregazili istočno Sarajevo u dva dana bili bi pred vaznim gradovima u roku mjesec dana pa bilo to hrvatsko ili srpsko življe tačnije mogu se udružiti komotno bez pomoci iz srbije i hrvatske i opet bi popušili.
Al' doce vrijeme i za to ne što ga ja hocu jer necu vec je pitanje vremena samo.
Al' doce vrijeme i za to ne što ga ja hocu jer necu vec je pitanje vremena samo.
-
tetejac
#130 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Nemoj kontrirat ‘heroju’ nema smisla. Fino je na Korani rekao ozarenog lica da nas je (Hrvatsku Vojsku) dugo čekao i napokon dočekao. I sad se ti našao po internetu ispravljat ‘heroja’ a? Jedino ako nije montaža onaj snimak na Koranskom mostu? Možda jest’ ‘ko će znati.LBVIEW wrote:Da je cekao na tvoje "heroje" ne bi ga ni bilo.tetejac wrote:Evo ga, počelo je nabijanje![]()
Ovo je ona, brani svoga do posljednje kapi krvi![]()
Bolan nebio ako je mogao tvoj ‘heroj’ zahvalit tigrovima na deblokadi pred kamerama, možeš i ti preko interneta. Nemoj bit tol’ki šupak od čovjeka.
Trebam li podsjetiti kako ste 3 godine hladili muda na frontu prema RSK.
I ne samo to, u to vrijeme vam je onaj izdajnik iz Velike Kladuse bio saveznik.
-
tetejac
#131 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
To je to90minut wrote:Ne mi koji smo napaljeni na rat bi s ovim brojkama kojim imamo i ovim milion puta vecim naoruzanjem kojeg nismo imali tad bi pregazili istočno Sarajevo u dva dana bili bi pred vaznim gradovima u roku mjesec dana pa bilo to hrvatsko ili srpsko življe tačnije mogu se udružiti komotno bez pomoci iz srbije i hrvatske i opet bi popušili.
-
tempuser
#132 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Cim si na kraju 2019. godine i dalje napaljen na rat ili nisi dobre glave, ili si neizivljeni klinac, ili pravog rata omirisao nisi, cetvrto nema.90minut wrote:Ne mi koji smo napaljeni na rat bi s ovim brojkama kojim imamo i ovim milion puta vecim naoruzanjem kojeg nismo imali tad bi pregazili istočno Sarajevo u dva dana bili bi pred vaznim gradovima u roku mjesec dana pa bilo to hrvatsko ili srpsko življe tačnije mogu se udružiti komotno bez pomoci iz srbije i hrvatske i opet bi popušili.
-
tetejac
#133 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Ovaj mali je slučaj za promatranje. On bi palio, kasapio i ubijao 
- CPT
#134 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Jestetetejac wrote:De mi reci šta je montirano? Jesu montirana ona dvojica što ih voze kroz grad? Jel’ montiran Dudaković kad kaže da se pali sve ili kad naređuje da se zarobljenici strijeljaju?
- LBVIEW
#135 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Pa jebi ga, ne mozes se malo pozivati na pravo i eticke norme kao na onoj drugoj temi, a na pragmatizam i real- politiku na ovoj.tempuser wrote:Apsolutno nista kontradiktorno.LBVIEW wrote:Kazem ja, contradictio in adiecto.tempuser wrote: A jeste! Sva sreca da nismo svi inteligentni!
U protivnom bi razumio da je rat u HR bio rat sa pobjednikom i da se pobjedniku ne sudi, a da je rat u BiH bio rat bez pobjednika!![]()
Dakle, ok je ne suditi ako si pobjednik, inace ne.
Sa pravicne strane naravno nije ok ne suditi, ako se ima za sta, ali pobjedniku se ne sudi iz prostog razloga, nema ko da mu sudi, a on sam sebi nece suditi.
Pogledaj samo ovu temu i komentare tipa "bio je pod blokadom cijeli rat i da je sam lično kasapio i klao ljude kad probije linije u tim uslovima ne bi mu A rekao". Kreni od sebe, da li bi ti podigao optuznicu protiv Atifa Dudakovica?
Sto se Dudakovica tice, optuzba jeste politicki motivirana i bazirana na "dokazima" poput ovih gore montaza - ako si pratio pocetak sudjena mogao si vidjeti rastavljanje uvodnih "dokaza" na proste faktore od strane odbrane.
Zlocina jeste bilo i za njih neko treba i odgovarati, samo kaciti Dudaku komandnu odgovornost zato sto je neko u nekom selu kod Kljuca ohladio tri cetnika iz Zvornika nece moci.
Ja se samo cudim da toga nije bilo vise, s obzirom da su komsije pravoslavne vjeroispovjesti u okupiranom dijelu B Krajine pocilii genocid nad Bosnjacima 92-e.
- Maraschino
#136 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Ko je prvi usao na Plitvicka jezera?tetejac wrote: Nemoj kontrirat ‘heroju’ nema smisla. Fino je na Korani rekao ozarenog lica da nas je (Hrvatsku Vojsku) dugo čekao i napokon dočekao. I sad se ti našao po internetu ispravljat ‘heroja’ a? Jedino ako nije montaža onaj snimak na Koranskom mostu? Možda jest’ ‘ko će znati.
Dolazi komandant neke gardijske na Plitvice da se sretne sa Dudakom. Veli on, Atife mogli smo vas sve zarobiti jer nigdje nema obezbjedjenja a na to ce Atif, kolega mi vas pratimo vec sat vremena a da vi to i ne znate. Prosli ste pored naseg punkta a i ne znate gdje je.
-
tempuser
#137 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Ne treba biti cinik i negirati da je HV deblokirao V korpus, a ko je prvi usao u Plitvice je vise pitanje geografije nego vojne snage.Maraschino wrote:Ko je prvi usao na Plitvicka jezera?tetejac wrote: Nemoj kontrirat ‘heroju’ nema smisla. Fino je na Korani rekao ozarenog lica da nas je (Hrvatsku Vojsku) dugo čekao i napokon dočekao. I sad se ti našao po internetu ispravljat ‘heroja’ a? Jedino ako nije montaža onaj snimak na Koranskom mostu? Možda jest’ ‘ko će znati.
Dolazi komandant neke gardijske na Plitvice da se sretne sa Dudakom. Veli on, Atife mogli smo vas sve zarobiti jer nigdje nema obezbjedjenja a na to ce Atif, kolega mi vas pratimo vec sat vremena a da vi to i ne znate. Prosli ste pored naseg punkta a i ne znate gdje je.
Isto tako kao sto je govorio da su ih pratili tako je govorio da su zadnji naftu nasuli i tenk kojim su krenuli u deblokadu!
- Maraschino
#138 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Slazem se, ovaj trola pa reko da i ja nesto napisem.tempuser wrote:
Ne treba biti cinik i negirati da je HV deblokirao V korpus, a ko je prvi usao u Plitvice je vise pitanje geografije nego vojne snage.
Isto tako kao sto je govorio da su ih pratili tako je govorio da su zadnji naftu nasuli i tenk kojim su krenuli u deblokadu!
-
tempuser
#139 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Pa jebi ga, ne mozes se malo pozivati na pravo i eticke norme kao na onoj drugoj temi, a na pragmatizam i real- politiku na ovoj.LBVIEW wrote:
Apsolutno nista kontradiktorno.
Sa pravicne strane naravno nije ok ne suditi, ako se ima za sta, ali pobjedniku se ne sudi iz prostog razloga, nema ko da mu sudi, a on sam sebi nece suditi.
Pogledaj samo ovu temu i komentare tipa "bio je pod blokadom cijeli rat i da je sam lično kasapio i klao ljude kad probije linije u tim uslovima ne bi mu A rekao". Kreni od sebe, da li bi ti podigao optuznicu protiv Atifa Dudakovica?
Sto se Dudakovica tice, optuzba jeste politicki motivirana i bazirana na "dokazima" poput ovih gore montaza - ako si pratio pocetak sudjena mogao si vidjeti rastavljanje uvodnih "dokaza" na proste faktore od strane odbrane.
Zlocina jeste bilo i za njih neko treba i odgovarati, samo kaciti Dudaku komandnu odgovornost zato sto je neko u nekom selu kod Kljuca ohladio tri cetnika iz Zvornika nece moci.
Ja se samo cudim da toga nije bilo vise, s obzirom da su komsije pravoslavne vjeroispovjesti u okupiranom dijelu B Krajine pocilii genocid nad Bosnjacima 92-e.
Ne pozivam se, ja samo pokusavam objasniti da su rat u BiH i Oluja neuporedivi po pitanju vojnih akcija i konsekvenci i to upravo onako kako si podijelio. Da je rat u BiH zavrsen kao Oluja, ne bi bilo Vikica, Dudakovica itd, ali kako nazalost nije onda treba biti pravican, jer zlocini su evidetno pocinjeni, jer je to nacin da i tako napravimo razliku izmedju nas i cetnika i ustasa!
Za ostalo se slazem!
-
tempuser
#140 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Posteno!Maraschino wrote:Slazem se, ovaj trola pa reko da i ja nesto napisem.tempuser wrote:
Ne treba biti cinik i negirati da je HV deblokirao V korpus, a ko je prvi usao u Plitvice je vise pitanje geografije nego vojne snage.
-
PM72
#141 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Treba biti iskren...
Hrvatska nam je bila saveznik u stilu one četničke izreke " Oj turčine - za nevolju kume"...
Hrvatska je vojno pomagala V korpus tako što je dopuštala da sa aerodroma Pleso polijeću helikopteri Armije BiH sa MTS-om prema Bihaću.Ali...znali su ako padne Bihać-eto njima u dvorištu još 30 000 četnika koji više ne bi bili na linijama prema V korpusu.
Dakle-čisti interes!
zatim,Hrvatska je dopuštala da brodovi sa vojnom opremom za Armiju BiH uplovljavaju u luku Ploče.Zašto i ne bi kad su uzimali 50% onog što valja a HVO ostatak dok je do Armije dolazila vojna oprema koja nije mogla promjeniti tok rata.Tipa gas maske ili uniforme istočnonjemačkih tenkista.Nijedan top ili tenk nije došao iz Hrvatske.
Dakle-čisti interes!
Dodatno je uzimala pare u talu sa Fikretom Abdićem preko kojeg je tekao šverc robom i gorivom.
dakle-čisti interes!
Preko Hrvatske su dolazili mudžahedini i svaki je uredno prijavljen na nekoj od adresa u Hrvatskoh što hoće reći da je svaki od njih registrovan u hrvatskim obavještajnim službama.Nijedan od mudžahedina nije ušao u Bosnu preko Beograda i Pala.Znači,Hrvatska je naplatila svaku novootvorenu firmu preko koje su arapi slali novac i ljude.I svi oni su išli u srednju Bosnu - da pojebu odnose sa Hrvatima a nijedan mudžahedin nije otišao u Žepu,Sarajevo,Bihać ,Mostar ili Teočak.
dakle-čisti interes!
Hrvatska je dopuštala ulazak humanitarne pomoći za BiH preko svojih luka s tim da su uzimali golemi procenat te iste pomoći.Imam familiju u Zadru i zbog blizine prve crte bojišnice dobijali su humanitarnu pomoć kao i narod u Bosni sa razlikom da je kod njih bila vreća brašna po porodici a kod nas dvije kile a dobijali su na litre ulja i konzervi dok su nama vagali decilitre...
dakle-čisti interes!
Što se tiče Dudakovića - on je za mene heroj i nije tačno da je gađao Zadar,njega je rat potrefio na mjestu nastavnika u školskom centru Zemunik i nijednu granatu nije opalio na Zadar.Mnogi hrvati oficiri iz JNA su bili u toj istoj vojsci do aprila 1992 da bi nakon toga postali veći katolici od Pape.Primjer Blaškić ili Ivica Rajić.Njima ne spočitavaju SMAB uniformu do aprila 1992...
dakle-čisti interes!
Nad generalom Šantićem je napravljen zločin ali nije ratni jer ne postoji ratni zločin među saveznicima nego ubistvo ili smaknuće.Ja bih to protumačio kao sukob radi talova a poznato je da su Tigar i Šantić bili taldžije...niko iz Sarajeva nije naredio da se ubije general HVO.
Dakle-čist interes!
Hrvatska nam je bila saveznik u stilu one četničke izreke " Oj turčine - za nevolju kume"...
Hrvatska je vojno pomagala V korpus tako što je dopuštala da sa aerodroma Pleso polijeću helikopteri Armije BiH sa MTS-om prema Bihaću.Ali...znali su ako padne Bihać-eto njima u dvorištu još 30 000 četnika koji više ne bi bili na linijama prema V korpusu.
Dakle-čisti interes!
zatim,Hrvatska je dopuštala da brodovi sa vojnom opremom za Armiju BiH uplovljavaju u luku Ploče.Zašto i ne bi kad su uzimali 50% onog što valja a HVO ostatak dok je do Armije dolazila vojna oprema koja nije mogla promjeniti tok rata.Tipa gas maske ili uniforme istočnonjemačkih tenkista.Nijedan top ili tenk nije došao iz Hrvatske.
Dakle-čisti interes!
Dodatno je uzimala pare u talu sa Fikretom Abdićem preko kojeg je tekao šverc robom i gorivom.
dakle-čisti interes!
Preko Hrvatske su dolazili mudžahedini i svaki je uredno prijavljen na nekoj od adresa u Hrvatskoh što hoće reći da je svaki od njih registrovan u hrvatskim obavještajnim službama.Nijedan od mudžahedina nije ušao u Bosnu preko Beograda i Pala.Znači,Hrvatska je naplatila svaku novootvorenu firmu preko koje su arapi slali novac i ljude.I svi oni su išli u srednju Bosnu - da pojebu odnose sa Hrvatima a nijedan mudžahedin nije otišao u Žepu,Sarajevo,Bihać ,Mostar ili Teočak.
dakle-čisti interes!
Hrvatska je dopuštala ulazak humanitarne pomoći za BiH preko svojih luka s tim da su uzimali golemi procenat te iste pomoći.Imam familiju u Zadru i zbog blizine prve crte bojišnice dobijali su humanitarnu pomoć kao i narod u Bosni sa razlikom da je kod njih bila vreća brašna po porodici a kod nas dvije kile a dobijali su na litre ulja i konzervi dok su nama vagali decilitre...
dakle-čisti interes!
Što se tiče Dudakovića - on je za mene heroj i nije tačno da je gađao Zadar,njega je rat potrefio na mjestu nastavnika u školskom centru Zemunik i nijednu granatu nije opalio na Zadar.Mnogi hrvati oficiri iz JNA su bili u toj istoj vojsci do aprila 1992 da bi nakon toga postali veći katolici od Pape.Primjer Blaškić ili Ivica Rajić.Njima ne spočitavaju SMAB uniformu do aprila 1992...
dakle-čisti interes!
Nad generalom Šantićem je napravljen zločin ali nije ratni jer ne postoji ratni zločin među saveznicima nego ubistvo ili smaknuće.Ja bih to protumačio kao sukob radi talova a poznato je da su Tigar i Šantić bili taldžije...niko iz Sarajeva nije naredio da se ubije general HVO.
Dakle-čist interes!
- Maraschino
- SmokingMan
#143 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
E ne znam, ja sam ti pesimista (sa razlogom) i oprezan čovjek, pa baš ne vjerujem svemu šta si naveo u postu.
-
90minut
#144 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Pa to da su uzimali pola robe i da niti jedan tenk ili top nismo dobili su činjenice pored toga što smo bili živo meso dok su se oni spremali za oluju.
-
PM72
#145 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Sve što sam naveo vrlo lako se može dokazati.Ti navedi šta nije tačno po tvom mišljenju.SmokingMan wrote:E ne znam, ja sam ti pesimista (sa razlogom) i oprezan čovjek, pa baš ne vjerujem svemu šta si naveo u postu.
-
tempuser
#146 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Al si ga ti udrobio i to opet iz ogranicene perspektive i iluzije da bas sve o svemu znas!PM72 wrote:Treba biti iskren...
Dakle-čist interes!
Dakle-čist interes!
Prvo, za saveznistvo, bas kao za ljubav i rat je potrebno dvoje. Sta mislis da je Alija potpisao Vasingtonski sporazum sa Tudjamon iz cistog altruizma i dobrosusjedskih odnosa????
Drugo, sav sverc Fikreta Abdica za vrijeme II autonomije je isao u sklopu operacije Pauk SDB-a Srbije koja ga je vojno vratila u Kladusu nakon sloma I autonomije.
Trece, ovo o saveznicima je cista izmisljotina i plod tvoje maste. KZ BiH, koji se, vjerujem, ne razlikuje puno od KZ SFRJ ne poznaje kategoriju saveznistvo. Ako je Vlado santic bio vojni zarobljenik (a kakav bi drugo mogao biti) onda:
Ratni zločin protiv ratnih zarobljenika
Član 175
Ko kršeći pravila međunarodnog prava, prema ratnim zarobljenicima naredi ili učini koje od ovih djela:
a) lišenja drugih lica života (ubistva), namjerna nanošenja licima snažnog tjelesnog ili duševnog bola ili patnje (mučenja), nečovječno postupanje, biološke, medicinske ili druge znanstvene eksperimente, uzimanje tkiva ili organa radi transplantacije;
Evo ti primjer da nisi u pravu iz malo blize okoline.
Presuda Samiru Bejtiću je prva presuda okvalifikovana kao ratni zločin.
Po prvoj tački optužnice Bejtić je osuđen da je kao pripadnik 10. brdske brigade, po naređenju komandanta Mušana Topalovića Cace zajedno s još nekim pripadnicima brigade učestvovao u premlaćivanju pripadnika Armije RBiH Ergina Nikolića i Duška Jovanovića u štabu 10. brdske, a kasnije ih je pogubio na Trebeviću i bacio u provaliju Kazani.
Last edited by tempuser on 01/11/2019 10:12, edited 1 time in total.
-
tempuser
#147 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Evo ja cu:PM72 wrote:Sve što sam naveo vrlo lako se može dokazati.Ti navedi šta nije tačno po tvom mišljenju.SmokingMan wrote:E ne znam, ja sam ti pesimista (sa razlogom) i oprezan čovjek, pa baš ne vjerujem svemu šta si naveo u postu.
Nije tacno da je interes u saveznistvu bio jednostran sa hrvatske strane kako si to predstavio. Na kraju je korist bila podjednaka.
Nije tacno da je sverc sa Fikretom isao preko HV/HVO-a. Fikret je legalno kupovao gorivo u HR i onda ga svercovao u enklavu, a Crvenim beretkama davao procenat.
Nije tacno da se ne moze pociniti ratni zlocin protiv saveznika.
-
tetejac
#148 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Nemaš ti pojma stari moj, dosta si ovdje svašta nadrobio ali evo ja ću ti reći da sam ja lično sa Daidžom 1992 ostavio 2 topa i kamion oružja vama u Hrasnici. Ti topovi i kamion su došli iz Opuzena, znači iz Hrvatske. Dali smo vam to da vam pomognemo i nikakvog drugog interesa nije bilo.PM72 wrote:Treba biti iskren...
Dakle-čisti interes!
Dakle-čisti interes!
dakle-čisti interes!
dakle-čisti interes!
dakle-čisti interes!
dakle-čisti interes!
Dakle-čist interes!
-
90minut
#149 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
To ono kad su nam donijeli 2 granate 
-
tetejac
#150 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
90minut wrote:To ono kad su nam donijeli 2 granate