Sarajevo, seljacka mahala
- Hajvan
-
kox
#127 Re: Sarajevo, seljacka mahala
Inače pitanje odlagališta nuklearnog otpada zavisi od protesta u Sarajevu. Prvo ćemo jedan protest za to a sljedeće sedmice za ukidanje RS-a. E kad protestom riješimo ovo dvoje onda međunarodna pitanja, da Rusi vrate Krim, slobodni Kurdistan i to.
-
Niemand
#128 Re: Sarajevo, seljacka mahala
Posla sam ti linkati clanke i naidjem na guglu na proteste jos iz 2003, pa ono, nema smisla, ionako se godinama ignorise.law2 wrote:
Kad je bio protest u Cazinu, Bihaću, Tuzli zbog navedenog pitanja?
-
Niemand
#129 Re: Sarajevo, seljacka mahala
Protesti ko protesti fakat jesu budalastina u bosni, nit se zna ko pije ni ko placa.kox wrote:Inače pitanje odlagališta nuklearnog otpada zavisi od protesta u Sarajevu. Prvo ćemo jedan protest za to a sljedeće sedmice za ukidanje RS-a. E kad protestom riješimo ovo dvoje onda međunarodna pitanja, da Rusi vrate Krim, slobodni Kurdistan i to.
-
kox
#130 Re: Sarajevo, seljacka mahala
Nebitno sada kakva je Bosna, ne gradi Bosna odlagalište nuklearnog otpada nego Hrvatska. Niih blago zaboli da mi na protestima opet spalimo predsjedništvo i opštinu Centar, i još zgradu kantona USK pride. Ovo institucije trebaju rješavati.
- law2
#131 Re: Sarajevo, seljacka mahala
gdje si "posla"? volio bih pročitati, pošalji opet.Niemand wrote:Posla sam ti linkati clanke i naidjem na guglu na proteste jos iz 2003, pa ono, nema smisla, ionako se godinama ignorise.law2 wrote:
Kad je bio protest u Cazinu, Bihaću, Tuzli zbog navedenog pitanja?
Imaš li neku sliku sa protesta, da se vidi kako raja protestuje u Bihaću, Cazinu, Tuzli?
-
Niemand
#132 Re: Sarajevo, seljacka mahala
POSLA sam ti linkati clanke, ko sto sam i napisala, sta se pravis pametan, te sto oni ne protestvuju sami tamo nedje te sto ne dodju iz krajine protestovati u sarajevo, zajebavaj nekog drugog, ako ti se cita, guglaj, od zajednickih u dvoru mescini 2016, kao i u novom u martu ove godine, kao i unski smaragdi (guglaj sta su unski smaragdi, ne moras pitati dzaba), guglaj i emrica i nanica, guglaj i posjete delegacija usk sloveniji itd., a naci ces sigurno i te od 2003 ko sto sam i ja pa sam odustala od linkanja jer cemu ikakva prica (nisam znala da to traje toliko dugo uopste jer sam 2003 bila dijete).law2 wrote:
gdje si "posla"? volio bih pročitati, pošalji opet.
I nemoj me molim te kvotati sa doskocicama. Doslovno gugl.
-
Niemand
#133 Re: Sarajevo, seljacka mahala
Moram reci jos ovo, stvarno je zalosno vidjeti svu ovu pricu, nisu to vise podjele na tri naroda, ovdje niko nikog ne moze ocima gledati osim ako ima nekog zajednickog neprijatelja il korist. Kao sto rekoh, u proteste ko proteste ne vjerujem, al ovi komentari su pokazali mnogo vise.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#134 Re: Sarajevo, seljacka mahala
Sarajevo je drzava za sebe. U svakom smislu.
- Haris.ba
#135 Re: Sarajevo, seljacka mahala
A što je to žalosno?Niemand wrote:Moram reci jos ovo, stvarno je zalosno vidjeti svu ovu pricu, nisu to vise podjele na tri naroda, ovdje niko nikog ne moze ocima gledati osim ako ima nekog zajednickog neprijatelja il korist. Kao sto rekoh, u proteste ko proteste ne vjerujem, al ovi komentari su pokazali mnogo vise.
Pa i treba narod da gleda svoju korist. To je dobar put. Ali, nije to.
-
Niemand
#136 Re: Sarajevo, seljacka mahala
Tebi nije zalosno procitati sta to ima u zenici?Haris.ba wrote:A što je to žalosno?Niemand wrote:Moram reci jos ovo, stvarno je zalosno vidjeti svu ovu pricu, nisu to vise podjele na tri naroda, ovdje niko nikog ne moze ocima gledati osim ako ima nekog zajednickog neprijatelja il korist. Kao sto rekoh, u proteste ko proteste ne vjerujem, al ovi komentari su pokazali mnogo vise.
Pa i treba narod da gleda svoju korist. To je dobar put. Ali, nije to.
Dobro.
- Hajvan
#137 Re: Sarajevo, seljacka mahala
ok, sta su to pokazali ovi komentari?!?
da smo gomila primitivnog i isfrustriranog smeca? OK, jesmo… prvi ja.
da mnogi od nas pate od PTSP-a? OK
da nam je vecini pun k**ac defanzivne retorike i izmisljenih borbi za tudje interese? OK, mada se mnogi nece s ovim slozit…
da je Saraj'vo, seljacka mahala? OK, jeste
dokazano, gasi temu.
da smo gomila primitivnog i isfrustriranog smeca? OK, jesmo… prvi ja.
da mnogi od nas pate od PTSP-a? OK
da nam je vecini pun k**ac defanzivne retorike i izmisljenih borbi za tudje interese? OK, mada se mnogi nece s ovim slozit…
da je Saraj'vo, seljacka mahala? OK, jeste
dokazano, gasi temu.
- Haris.ba
#138 Re: Sarajevo, seljacka mahala
A šta to ima? Zenica ima svoj belaj za željezarom. Šta trebaju u Sarajevu?Niemand wrote:Tebi nije zalosno procitati sta to ima u zenici?
Dobro.
Tuzla ima svoj belaj sam da ne nabrajam čime. Šta trebaju u Sarajevu?
Sarajevo ima buljuk svojih problema. Šta trebaju u Zenici i Tuzli? Proteste protiv zagađenja u Sarajevu?
-
Haman2
#139 Re: Sarajevo, seljacka mahala
Na Forumu ima puno razbijaca bosnjackog jedinstva. U Banja Luci nije nista bolje nego u Sarajevu ali Sarajevo je trn u oku svima. Slicne price mozemo cuti i u Tuzli ali i puno hvalospjeva kao ona " Tuzla ispred svih" ili onih pogrdnih " Nece nama Sarajevo odredjivati.....".
Dajte mi molim vas ime nekog Bosnjka koji je urednik neke od TV u Rep. Srpskoj. Dajte mi ime nekog Bosnjka koji na celu organizacje nekog fesitivala u Rep. Srpskoj. Dajte mi imena nekih gosiju koji ce na TV u Rep. Srpskoj pricati o bosnjackoj kulturi, tradiciji itd.
Dajte mi molim vas ime nekog Bosnjka koji je urednik neke od TV u Rep. Srpskoj. Dajte mi ime nekog Bosnjka koji na celu organizacje nekog fesitivala u Rep. Srpskoj. Dajte mi imena nekih gosiju koji ce na TV u Rep. Srpskoj pricati o bosnjackoj kulturi, tradiciji itd.
-
Haman2
#140 Re: Sarajevo, seljacka mahala
Sarajevo nije mahala, Sarajlije nisu mahalasi. Sarajlije se moraju boriti da preuzmu vlast u svoje ruke i da grade svoj grad da bude jos bolji.
Last edited by Haman2 on 29/07/2019 22:36, edited 2 times in total.
- law2
#141 Re: Sarajevo, seljacka mahala
Pa ako si "posla" i ako ti to znači da da si poslala, što onda tražiš da guglam?Niemand wrote:POSLA sam ti linkati clanke, ko sto sam i napisala, sta se pravis pametan, te sto oni ne protestvuju sami tamo nedje te sto ne dodju iz krajine protestovati u sarajevo, zajebavaj nekog drugog, ako ti se cita, guglaj, od zajednickih u dvoru mescini 2016, kao i u novom u martu ove godine, kao i unski smaragdi (guglaj sta su unski smaragdi, ne moras pitati dzaba), guglaj i emrica i nanica, guglaj i posjete delegacija usk sloveniji itd., a naci ces sigurno i te od 2003 ko sto sam i ja pa sam odustala od linkanja jer cemu ikakva prica (nisam znala da to traje toliko dugo uopste jer sam 2003 bila dijete).law2 wrote:
gdje si "posla"? volio bih pročitati, pošalji opet.
I nemoj me molim te kvotati sa doskocicama. Doslovno gugl.
-
Niemand
#142 Re: Sarajevo, seljacka mahala
Po ko zna koji put, ja u proteste ovdje ne vjerujem. Ali meni nije normalno da i ovako, na netu, ljudi hladno napisu da ih eto briga sta im se desava u drzavi i jos da ne shvataju ulogu glavnog grada u jednoj drzavi pa dobacuju sa visoka. Briga ih jedino ako je sta na nacionalnoj osnovi.Haris.ba wrote:
A šta to ima? Zenica ima svoj belaj za željezarom. Šta trebaju u Sarajevu?
Tuzla ima svoj belaj sam da ne nabrajam čime. Šta trebaju u Sarajevu?
Sarajevo ima buljuk svojih problema. Šta trebaju u Zenici i Tuzli? Proteste protiv zagađenja u Sarajevu?
A evo, prvi kiki koji je otvorio ovu temu, stvarno je recimo hvalio kako se stanje u ks popravilo sa ovom vladom , kako je to dobar put i za ostatak drzave, dakle, covjek uopste nije pisao na nivou-sta vi glumite tu nesta il bio ljubomoran il ista slicno. Kolko sam vidjela, fakat mu je bilo drago. Otvorio je temu da kritikuje i svjest glavnog grada i intelektualaca itd., i dobije repliku za zenicu onako s visoka.
Naravno da se zapitam nakon ovakvih komentara. Meni jeste zalosno. Sarajevo je glavni grad jedne evropske drzave i moze i mora puno vise, i biti vise glavni grad svih nas umjesto tog dobacivanja, i biti vise glavni grad uopste.
-
baglama
#143 Re: Sarajevo, seljacka mahala
kox wrote:Inače pitanje odlagališta nuklearnog otpada zavisi od protesta u Sarajevu. Prvo ćemo jedan protest za to a sljedeće sedmice za ukidanje RS-a. E kad protestom riješimo ovo dvoje onda međunarodna pitanja, da Rusi vrate Krim, slobodni Kurdistan i to.
A da nam se omakne jedan za Jemen ili ujedinjeni Kipar ostali bi odmah bez sultana.
-
zlajaBHF
#144 Re: Sarajevo, seljacka mahala
Posteno....ovo najbolje objasnjava stanje u drustvu.PM72 wrote:Tebi nije jasno da smo mi prepatili toliko da nam je dosta svojih briga još da brinemo tuđe.Ja nisam vidio uličnu rasvjetu i vodu u česmi 3 godine i da me sad boli neka stvar za nečijim problemom u Kalesiji ili Bužimu? Izvini,sve poštujem ali odjebaus.Imam dovoljno svojih problema,još nisam opravio i obnovio štetu koju mi je nanio Radovan i Alija i da još protestujem za nuklearnim otpadom na obali Save.Ma hajde bolan.
- vjesticanametli
#145 Re: Sarajevo, seljacka mahala
a palestinabaglama wrote:kox wrote:Inače pitanje odlagališta nuklearnog otpada zavisi od protesta u Sarajevu. Prvo ćemo jedan protest za to a sljedeće sedmice za ukidanje RS-a. E kad protestom riješimo ovo dvoje onda međunarodna pitanja, da Rusi vrate Krim, slobodni Kurdistan i to.
A da nam se omakne jedan za Jemen ili ujedinjeni Kipar ostali bi odmah bez sultana.
A otpad ce nam ionako istovarit
-
Niemand
#146 Re: Sarajevo, seljacka mahala
Posla znaci poslala? Glagol poci. Molim te nemoj me kvotati sa glupostima.law2 wrote:
Pa ako si "posla" i ako ti to znači da da si poslala, što onda tražiš da guglam?
- MuaDib
#147 Re: Sarajevo, seljacka mahala
Sarajevo je postalo jedna primitivna kasaba, puna ljudi koji nemaju veze sa životom šta je grad i život u gradu. Mjesto u koje se sjatila provincija sa dubokim osjećajem krivice Sarajeva za njen bijeg u Sarajevo. I iz te šizofrene istuacije ne može izaći ništa dobro. Dok rođene Sarajlije rapidno gube kvalitet života i bježe od šizofrenika. Nema više onog grada, ni mahale ni naselja kava su nekad bila. Nema poštovanja niti se cijeni želja i volja da se grad učini gradom. Nema kulture življenja niti poštovanja čovjeka kao čovjeka, sugrađanina. Sve se svodi na primitivno nadmetanje.
- MarshalDodik
#148 Re: Sarajevo, seljacka mahala
Konacno su preuzeli kanton, sljedece na redu su opstine, aBdHaman2 wrote:Sarajevo nije mahala, Sarajlije nisu mahalasi. Sarajlije se moraju boriti da preuzmu vlast u svoje ruke i da grade svoj grad da bude jos bolji.
-
Niemand
#149 Re: Sarajevo, seljacka mahala
Nije sarajevo nikakva primitivna kasaba al dobro. Hrak, pljuc. Sarajevo medjutim mora sazrijeti jer ono jeste centar ove drzave.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#150 Re: Sarajevo, seljacka mahala
potpis majstoreMuaDib wrote:Sarajevo je postalo jedna primitivna kasaba, puna ljudi koji nemaju veze sa životom šta je grad i život u gradu. Mjesto u koje se sjatila provincija sa dubokim osjećajem krivice Sarajeva za njen bijeg u Sarajevo. I iz te šizofrene istuacije ne može izaći ništa dobro. Dok rođene Sarajlije rapidno gube kvalitet života i bježe od šizofrenika. Nema više onog grada, ni mahale ni naselja kava su nekad bila. Nema poštovanja niti se cijeni želja i volja da se grad učini gradom. Nema kulture življenja niti poštovanja čovjeka kao čovjeka, sugrađanina. Sve se svodi na primitivno nadmetanje.