Evo recimo za ove influencere. Ne možemo ih smatrati IT produktom, ali ih je moderna tehnologija proizvela. Već su se pojavili AI modeli-influenseri koje desetine hiljada ljudi prati, smatrajući ih pravim osobama. Oni će preuzeti marketing ovih influensera, vremenom, sa inovativnijim reklamama i metodama. Isto tako dizajan će grohnuti kada AI uznapreduje, a već jeste. Vjerujem da će i neki segmenti IT se moći raditi bez programera. To je neko moje laičko razmišljanje koje ne mora biti tačno.drag_gost wrote: ↑03/07/2024 18:31Obzirom da sam dugo u ovom poslu, a i u AI-ju, smatram da nece, vec ce se novi poslovi iz svega toga "roditi". AI jeste i bice pomocni alat. Mozda za 20 godina ukoliko se bude ovim tempom razvijao bude sa ogromnom preciznosnoscu autonoman. Jos uvijek je to jako skupa metodologija, odnosno AI je skup.last mohicans wrote: ↑03/07/2024 17:26Ma hoće, vidjet ćeš, možda ne svi segmenti. Pa već je nakon korone opala potražnja za određenim segmentima i plate nisu više koliko zineš.
Vezano za post-covid period, to je bilo ocekivano, obzirom da su svi doslovno tada krenuli u digitalizaciju svojih biznisa. Balon se napuhao i morao je puci. Plate se smanjile nisu u IT-ju uglavnom, osim sto je zivot skuplji, ali to je tako svima.
Zivi bili pa vidjeli. IT tek ide ka svojoj ekspanziji.
Influenceri?
-
last mohicans
#126 Re: Influenceri?
- drag_gost
#127 Re: Influenceri?
Ma ja pisem o tehnickom dijelu IT-ja, ni ne znam ko je ova zena, slucajno otvorih temu.last mohicans wrote: ↑03/07/2024 22:30Evo recimo za ove influencere. Ne možemo ih smatrati IT produktom, ali ih je moderna tehnologija proizvela. Već su se pojavili AI modeli-influenseri koje desetine hiljada ljudi prati, smatrajući ih pravim osobama. Oni će preuzeti marketing ovih influensera, vremenom, sa inovativnijim reklamama i metodama. Isto tako dizajan će grohnuti kada AI uznapreduje, a već jeste. Vjerujem da će i neki segmenti IT se moći raditi bez programera. To je neko moje laičko razmišljanje koje ne mora biti tačno.drag_gost wrote: ↑03/07/2024 18:31Obzirom da sam dugo u ovom poslu, a i u AI-ju, smatram da nece, vec ce se novi poslovi iz svega toga "roditi". AI jeste i bice pomocni alat. Mozda za 20 godina ukoliko se bude ovim tempom razvijao bude sa ogromnom preciznosnoscu autonoman. Jos uvijek je to jako skupa metodologija, odnosno AI je skup.last mohicans wrote: ↑03/07/2024 17:26
Ma hoće, vidjet ćeš, možda ne svi segmenti. Pa već je nakon korone opala potražnja za određenim segmentima i plate nisu više koliko zineš.
Vezano za post-covid period, to je bilo ocekivano, obzirom da su svi doslovno tada krenuli u digitalizaciju svojih biznisa. Balon se napuhao i morao je puci. Plate se smanjile nisu u IT-ju uglavnom, osim sto je zivot skuplji, ali to je tako svima.
Zivi bili pa vidjeli. IT tek ide ka svojoj ekspanziji.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#128 Re: Influenceri?
Meni je najjace kad pozivaju da se uvedu neka pravila kad ih neko nagazi
A oni zive od toga sto nema nikakvih pravila i sto bez ikakve kvalifikacije i znanja mogu preporucivat proizvode i tusit robu napacenom narodu
Ildi svaka cast. Ne svidja mi se njena estetika ali zena ima firmu i radi ko crnac i ona i muz joj.
A oni zive od toga sto nema nikakvih pravila i sto bez ikakve kvalifikacije i znanja mogu preporucivat proizvode i tusit robu napacenom narodu
Ildi svaka cast. Ne svidja mi se njena estetika ali zena ima firmu i radi ko crnac i ona i muz joj.
- azurna_obala
#129 Re: Influenceri?
Jeste okrečili.. oprali, oribali?

- nepass1
#130 Re: Influenceri?
Samo me zanima je li plati ili ovi sami pisu o njoj. Necu ni klikati link. Vidio sam i klix ima clanak ako se ne varamTruba wrote: ↑03/07/2024 14:55 https://www.avaz.ba/showbiz/jet-set/915 ... automobilu
influenserka-ilda-humic-ima-cetvoro-djece-a-na-more-povela-samo-troje-kaze-da-nije-bilo-mjesta-u-automobilu
Sve znam sta vas zanima
Sin joj je porodje na dan pogbije svekra i ima isto ime
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#131 Re: Influenceri?
ja sam mislio da dzeko plaćaavazu amricina sranja
ali su mi rekli da avazovi novinari imaju koristi od njih zbog klikova
tako da ne vjerujem da plaćaju
možda na kliksu kad piše sponzorirani članak
ilda je brend
ženska može pričati
ali su mi rekli da avazovi novinari imaju koristi od njih zbog klikova
tako da ne vjerujem da plaćaju
možda na kliksu kad piše sponzorirani članak
ilda je brend
ženska može pričati
-
zigson
#132 Re: Influenceri?
Moze pricati al je stvarno ruzno slusati
-
daario naharis
#133 Re: Influenceri?
Papanka prava, ne bi je mogao slusati 2 minute, kakav papanski naglasak i iritantnost...
- DaysleepeR
#134 Re: Influenceri?
Ova Ilma se ne zajebaje i ne karikira, ovo je stvarna ličnost?
Ja sam neki dan pogledao njen video, ja mislio žena ima neki satirični fazon pa se ponaša ko budala...
Ja sam neki dan pogledao njen video, ja mislio žena ima neki satirični fazon pa se ponaša ko budala...
- Truba
#135 Re: Influenceri?
Zena ima uspjesan biznis kao i ti
Odim toga mislim da ima i neku sifru
I kao takva ima love 4 djece muza firmu modni brend...
Cinjnica je da uspjesni ljudi imaju nesto sto im fali
Dabudu obicni
Odim toga mislim da ima i neku sifru
I kao takva ima love 4 djece muza firmu modni brend...
Cinjnica je da uspjesni ljudi imaju nesto sto im fali
Dabudu obicni
- Mea_parvitas
#136 Re: Influenceri?
Majmuni u ovakvom drustvu majmuna samo i mogu doci do izrazaja.
-
last mohicans
#137 Re: Influenceri?
Nisi u pravu, vlasnik Azela, recimo je skoro milijarder, sasvim normalan i pristupačan čovjek, nenafuran kao ova papanka. Da ima stotine biznisa, ostat će papanka sto i jeste. Uopće nisam ljubomoran na njene biznise, a kakvi su joj biznisi, Allaha ti?
- Truba
#138 Re: Influenceri?
Rec za majku 4 djece majmun...
Ja imam ravno 9 sljedbenika na blogu i 27 na youtube
I 20ak na instagramu
I cijenim sve koji uspiju bez golotinje
Ja imam ravno 9 sljedbenika na blogu i 27 na youtube
I 20ak na instagramu
I cijenim sve koji uspiju bez golotinje
-
suspect_zero
#139 Re: Influenceri?
De ne pretjeruj svega ti, evo sada pogledala ovo na klixu i fuj....onaka pijačarska jezična, žena kune, naziva okotima ljude koji je "hejtaju"......nema veze odakle je, i super ako radi nešto konkretno (rekoste da ima modni brend) ali je papanka samo takva.
Jbt., većina ih hoće hljeba (auta, putovanja, markirane krpice torbice parfemi...) bez da se čelo oznojio.
Komentarišu i daju si za pravo da budu analitičari odbrane, ekonomije, prava, medicine, politike, turizma, gastronomije, mode, građevine, elektrike...izlažu svoje život na dlanu bez da ih neko sili na to....reci nešto kontra kune ti peto koljeno......mrš papanko žvaljava.
- nepass1
#140 Re: Influenceri?
Nikad cuo za nju do ovog clanka sto si postavio. Je li se ona hvalila kako je kupila stan u sarajevu?
-
Hakiz
-
Dino79
#142 Re: Influenceri?
Zasto se koristi engleska rjec ?.ima neki prevod
Influence - uticaj - onaj koji utice na nesto ....
Zar se ne moze to prevesti ?
Moze moze ali bi bilo jasno da se radi o ublehama i supljatorima koji palamude
Influence - uticaj - onaj koji utice na nesto ....
Zar se ne moze to prevesti ?
Moze moze ali bi bilo jasno da se radi o ublehama i supljatorima koji palamude
-
Hakiz
-
Dino79
#144 Re: Influenceri?
- Truba
#145 Re: Influenceri?
Vi mrzite i ljubomorji ste
-
Hakiz
-
last mohicans
#147 Re: Influenceri?
Prodavačice magle i šuplje priče, može li to? Likovi i likuše su samoprozvani eksperti za sve segmente društva, bez formalnog obrazovanja ili imaju neki kurs, kao Helićka, ekspert oklagija. Oni znaju sve. Ima ona Harisa iz Swedske. Ona ovako isto skače na hejtere, a Bebanić joj je haver, jer i on isto reagira. Pazi sad ovo, kad je ona jedna nije htjela javno dati podršku Gazi, Bebanić ju je samo tako oprao (ako se dobro sjećam ona Kundurovićka s N1 je bila u pitanju) ,kako moze gdje će joj duša i ostala patetika. A netom poslije se žalio da ga hejtaju, mrze. Ova Harisa isto tako javno oblati "hejtere" objavi im ime i prezime i žali se. Skoro je dala ovoj pobjednici ZG Šejli "dobronamjerni" savjet, čitaj hejt, da su joj ekstenzije papanske i prevaziđene, da joj neko to prenese. Kad su je ljudi prozvali za isto što drugima zamjera, rekla je to je iz najbolje mjere. Ma idi, goni se..Ne libe se sve oprati na ruke, a darni njih, nadrljo si. Oprobana taktika za fatanje novih folowera i publiciteta. Osobito je ovaj Bebanić iritantan. Kuhar, voditelj, nutricionista, trener i šta već ne.
- Dosadno mii
#148 Re: Influenceri?
Ja ne razumijem zasto ljudi prate influensere
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#149 Re: Influenceri?
- denimb
#150 Re: Influenceri?
Jesi ti to sve upratio jbt, pa gdje ih nadjete u pm...last mohicans wrote: ↑04/07/2024 21:28Prodavačice magle i šuplje priče, može li to? Likovi i likuše su samoprozvani eksperti za sve segmente društva, bez formalnog obrazovanja ili imaju neki kurs, kao Helićka, ekspert oklagija. Oni znaju sve. Ima ona Harisa iz Swedske. Ona ovako isto skače na hejtere, a Bebanić joj je haver, jer i on isto reagira. Pazi sad ovo, kad je ona jedna nije htjela javno dati podršku Gazi, Bebanić ju je samo tako oprao (ako se dobro sjećam ona Kundurovićka s N1 je bila u pitanju) ,kako moze gdje će joj duša i ostala patetika. A netom poslije se žalio da ga hejtaju, mrze. Ova Harisa isto tako javno oblati "hejtere" objavi im ime i prezime i žali se. Skoro je dala ovoj pobjednici ZG Šejli "dobronamjerni" savjet, čitaj hejt, da su joj ekstenzije papanske i prevaziđene, da joj neko to prenese. Kad su je ljudi prozvali za isto što drugima zamjera, rekla je to je iz najbolje mjere. Ma idi, goni se..Ne libe se sve oprati na ruke, a darni njih, nadrljo si. Oprobana taktika za fatanje novih folowera i publiciteta. Osobito je ovaj Bebanić iritantan. Kuhar, voditelj, nutricionista, trener i šta već ne.