Influenceri?
- mousstapha
#101 Re: Influenceri?
Ili sto je Will Smith reko bio sam jako glup sa 15 godina, sreca nije bilo interneta 
- tranquil
#102 Re: Influenceri?
Imao sam priliku upoznati par naših osoba, za koje sam, nakon što sam obavio digitalnu pretragu istih, saznao da su u krugu ljudi za koje se smatra da su naši "digitalni influenceri". To je bilo iznenađenje za mene, jer sam relativno dobro informisan kada su u pitanju društvene mreže, a za ove navodne "influencere" nisam nikada čuo. Ispostavilo se da kod nas fraza "digitalni influencer" označava osobu sa dvocifrenim ili trocifrenim brojem pratilaca na Twitter accountu (pri čemu su pratioci obično drugi "influenceri" i "influenceri u pokušaju").
Helem, saznao sam da oni održavaju čak i neke godišnje top liste "influencera", dodjeljuju si neke titule "naj-influencera" i sl. Dobitnik je obično osoba koja ima više od jednog dobrog blog zapisa godišnje. U suštini, oni su zajednica za sebe, mahala koja je sama sebi važna, u kojoj ljudi titraju jedni drugima muda, po principu "ti sheraj mene a ja ću tebe", i izvan svog kruga nemaju ama baš nikakav uticaj koji bi opravdao njihov naziv.
Ne moram ni pomenuti da nakon tog upoznavanja nisam nikada više čuo niti za jednog od njih.
Mene nije lako impresionirati, ali u slučaju "BiH digitalnih influencera", moja neimpresioniranost je dosegla rekordan nivo.
Helem, saznao sam da oni održavaju čak i neke godišnje top liste "influencera", dodjeljuju si neke titule "naj-influencera" i sl. Dobitnik je obično osoba koja ima više od jednog dobrog blog zapisa godišnje. U suštini, oni su zajednica za sebe, mahala koja je sama sebi važna, u kojoj ljudi titraju jedni drugima muda, po principu "ti sheraj mene a ja ću tebe", i izvan svog kruga nemaju ama baš nikakav uticaj koji bi opravdao njihov naziv.
Ne moram ni pomenuti da nakon tog upoznavanja nisam nikada više čuo niti za jednog od njih.
Mene nije lako impresionirati, ali u slučaju "BiH digitalnih influencera", moja neimpresioniranost je dosegla rekordan nivo.
- dječak sa šibicama
#103 Re: Influenceri?
blogovi vise nisu u modi, sad su inn vlogovi... sto bi pis`o kad mozes kenjati u kameru
-
Nadzorna_ploca
#104 Re: Influenceri?
Kod nas raja ima obicaj da se precijenjuje. Kao oni vrijede vise, sposobniji su, ljepsi, poznatiji, potrebniji od drugih. A ustvari futavci nesposobni. Isto vrijedi i za te gore iz naslove tema i za nazovi obican svijet.
Poremecen sistem vrijednosti, jadno.
Poremecen sistem vrijednosti, jadno.
- tranquil
#105 Re: Influenceri?
Ovo moje iskustvo je od prije nekoliko godina, prije vlogova. Trebala mi je pomoć oko digitalne promocije jedne pozitivne ideje, pa me je neko uvezao sa nekim "influencerima", kao "da pomognu". Na kraju, što smo žena i ja i naš krug prijatelja sami uradili, to je i ispalo kako treba. Uticaj samoproglašenih "influencera" na ishod je bio na nivou statističke greške.dječak sa šibicama wrote:blogovi vise nisu u modi, sad su inn vlogovi... sto bi pis`o kad mozes kenjati u kameru
Koliko vidim, nekoliko godina poslije tehnologija se promijenila, ali ljudska ćud je ista kakva je uvijek i bila.
-
moonca
#106 Re: Influenceri?
.. nesto se i nauci..mada ima ih jako smijesnih-koliko se 'ufuraju' u toj prezentaciji...dječak sa šibicama wrote:blogovi vise nisu u modi, sad su inn vlogovi... sto bi pis`o kad mozes kenjati u kameru
..neka ih.. mada ih rijetko posjecujem...
- славянин
#107 Re: Influenceri?
Po naski influenSeri.moonca wrote:.. nesto se i nauci..mada ima ih jako smijesnih-koliko se 'ufuraju' u toj prezentaciji...dječak sa šibicama wrote:blogovi vise nisu u modi, sad su inn vlogovi... sto bi pis`o kad mozes kenjati u kameru![]()
..neka ih.. mada ih rijetko posjecujem...
-
moonca
#108 Re: Influenceri?
.nemojte biti na kraj srca... 
- Russki
#109 Re: Influenceri?
Uz lajfkoučeve, jako težak kancer.
- insomnia78
#110 Re: Influenceri?
Jos da nam kazes odakle tacno je taj citat?fazan wrote:Ivo Andrić: "Dođu tako vremena kada pamet zašuti, budala progovori a fukara se obogati."
- mousstapha
#112 Re: Influenceri?
Na twitteru Andric objavio
- Edin H.
#114 Re: Influenceri?
Influenserici Rosie neki hadzo iz Dubaija ponudio 100 tisuca funti, placene troskoce, gardaronu, tasne...za druzenje i pretpostavlja se seks.

https://www.bbc.co.uk/news/technology-50828386
Koliko kod nas uzimaju?

Koliko kod nas uzimaju?
- Edin H.
#115 Re: Influenceri?
Zvijezda youtube-a rapper Swarmz zakucao se u autobus i slupao Ferarija vrijednog vise od pola miliona maraka.

Evo i ekskluzivne izjave
In an Instagram story showing the crashed Ferrari, Swarmz said: "F***ing hell man, never crashed a f***ing Ferrari bruv."
http://www.msn.com/en-gb/news/uknews/ra ... ocid=ientp
Evo i ekskluzivne izjave
In an Instagram story showing the crashed Ferrari, Swarmz said: "F***ing hell man, never crashed a f***ing Ferrari bruv."
http://www.msn.com/en-gb/news/uknews/ra ... ocid=ientp
-
BiBi911
#116 Re: Influenceri?
Edin H. wrote: ↑20/01/2020 23:18 Influenserici Rosie neki hadzo iz Dubaija ponudio 100 tisuca funti, placene troskoce, gardaronu, tasne...za druzenje i pretpostavlja se seks.
Koliko kod nas uzimaju?![]()
Smijem da ti docaram( ja sam iz ŠVR pa oprosti na rijecniku).
Pica kod mahira 7km, krug gradom gorivo 10km, dopuna 2km kotiranje i selfi dž.
Za cvaju max
-
Nadzorna_ploca
#117 Re: Influenceri?
Sta joj je ovo na tijelu 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#118 Re: Influenceri?
https://www.avaz.ba/showbiz/jet-set/915 ... automobilu
influenserka-ilda-humic-ima-cetvoro-djece-a-na-more-povela-samo-troje-kaze-da-nije-bilo-mjesta-u-automobilu
Sve znam sta vas zanima
Sin joj je porodje na dan pogbije svekra i ima isto ime
influenserka-ilda-humic-ima-cetvoro-djece-a-na-more-povela-samo-troje-kaze-da-nije-bilo-mjesta-u-automobilu
Sve znam sta vas zanima
Sin joj je porodje na dan pogbije svekra i ima isto ime
-
last mohicans
#119 Re: Influenceri?
Prvo, ne znam kome je ova neki uzor, modalitet ljepote, lijepog i uspješnog života.
Zenska je na prvu odvratna, a sa ovim "ratom" protiv hejtera samo nabija publicitet. Isto to radi i Bebanić. Živim za dan kad će ove ublehe morati probuditi se i otići na posao. Izlažu svoj život na tacni, a ne mogu da se nose sa svime, a hoće publicitet i folowere. Kurko, jarane moj. A sto ih je zatjerala u tri pizde materine, neka je. Čuo sam da joj je DM platio 1500km da dva sata glumi na njihov kasi. Tržište će se kad tad zaisititi i ovakvima, baš kao sto će i IT sektor stagnirati pojavom AI, tako i ove ublehe poput Ilde.
- madesa
#120 Re: Influenceri?
na bebanicu se vidi da je ljencuga mrtva. Da kako moze da mu pare kapaju a da se ne budi. Nazalost uzasno je vrijeme postalolast mohicans wrote: ↑03/07/2024 15:05 Prvo, ne znam kome je ova neki uzor, modalitet ljepote, lijepog i uspješnog života.Zenska je na prvu odvratna, a sa ovim "ratom" protiv hejtera samo nabija publicitet. Isto to radi i Bebanić. Živim za dan kad će ove ublehe morati probuditi se i otići na posao. Izlažu svoj život na tacni, a ne mogu da se nose sa svime, a hoće publicitet i folowere. Kurko, jarane moj. A sto ih je zatjerala u tri pizde materine, neka je. Čuo sam da joj je DM platio 1500km da dva sata glumi na njihov kasi. Tržište će se kad tad zaisititi i ovakvima, baš kao sto će i IT sektor stagnirati pojavom AI, tako i ove ublehe poput Ilde.
- drag_gost
#121 Re: Influenceri?
Kako ce IT sektor stagnirati pojavom AI? AI je svakako vec tu duze vremena.last mohicans wrote: ↑03/07/2024 15:05 Prvo, ne znam kome je ova neki uzor, modalitet ljepote, lijepog i uspješnog života.Zenska je na prvu odvratna, a sa ovim "ratom" protiv hejtera samo nabija publicitet. Isto to radi i Bebanić. Živim za dan kad će ove ublehe morati probuditi se i otići na posao. Izlažu svoj život na tacni, a ne mogu da se nose sa svime, a hoće publicitet i folowere. Kurko, jarane moj. A sto ih je zatjerala u tri pizde materine, neka je. Čuo sam da joj je DM platio 1500km da dva sata glumi na njihov kasi. Tržište će se kad tad zaisititi i ovakvima, baš kao sto će i IT sektor stagnirati pojavom AI, tako i ove ublehe poput Ilde.
-
last mohicans
#122 Re: Influenceri?
Ma hoće, vidjet ćeš, možda ne svi segmenti. Pa već je nakon korone opala potražnja za određenim segmentima i plate nisu više koliko zineš.drag_gost wrote: ↑03/07/2024 15:53Kako ce IT sektor stagnirati pojavom AI? AI je svakako vec tu duze vremena.last mohicans wrote: ↑03/07/2024 15:05 Prvo, ne znam kome je ova neki uzor, modalitet ljepote, lijepog i uspješnog života.Zenska je na prvu odvratna, a sa ovim "ratom" protiv hejtera samo nabija publicitet. Isto to radi i Bebanić. Živim za dan kad će ove ublehe morati probuditi se i otići na posao. Izlažu svoj život na tacni, a ne mogu da se nose sa svime, a hoće publicitet i folowere. Kurko, jarane moj. A sto ih je zatjerala u tri pizde materine, neka je. Čuo sam da joj je DM platio 1500km da dva sata glumi na njihov kasi. Tržište će se kad tad zaisititi i ovakvima, baš kao sto će i IT sektor stagnirati pojavom AI, tako i ove ublehe poput Ilde.
- drag_gost
#123 Re: Influenceri?
Obzirom da sam dugo u ovom poslu, a i u AI-ju, smatram da nece, vec ce se novi poslovi iz svega toga "roditi". AI jeste i bice pomocni alat. Mozda za 20 godina ukoliko se bude ovim tempom razvijao bude sa ogromnom preciznosnoscu autonoman. Jos uvijek je to jako skupa metodologija, odnosno AI je skup.last mohicans wrote: ↑03/07/2024 17:26Ma hoće, vidjet ćeš, možda ne svi segmenti. Pa već je nakon korone opala potražnja za određenim segmentima i plate nisu više koliko zineš.drag_gost wrote: ↑03/07/2024 15:53Kako ce IT sektor stagnirati pojavom AI? AI je svakako vec tu duze vremena.last mohicans wrote: ↑03/07/2024 15:05 Prvo, ne znam kome je ova neki uzor, modalitet ljepote, lijepog i uspješnog života.Zenska je na prvu odvratna, a sa ovim "ratom" protiv hejtera samo nabija publicitet. Isto to radi i Bebanić. Živim za dan kad će ove ublehe morati probuditi se i otići na posao. Izlažu svoj život na tacni, a ne mogu da se nose sa svime, a hoće publicitet i folowere. Kurko, jarane moj. A sto ih je zatjerala u tri pizde materine, neka je. Čuo sam da joj je DM platio 1500km da dva sata glumi na njihov kasi. Tržište će se kad tad zaisititi i ovakvima, baš kao sto će i IT sektor stagnirati pojavom AI, tako i ove ublehe poput Ilde.
Vezano za post-covid period, to je bilo ocekivano, obzirom da su svi doslovno tada krenuli u digitalizaciju svojih biznisa. Balon se napuhao i morao je puci. Plate se smanjile nisu u IT-ju uglavnom, osim sto je zivot skuplji, ali to je tako svima.
Zivi bili pa vidjeli. IT tek ide ka svojoj ekspanziji.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#124 Re: Influenceri?
Ilda ima svoju firmu brend i modnu liniju
Za nju radi 20ak ljudi
Ima i zemlju i sprat kuce
Pravenovu kucu
Zebska izlaze u milanu svoju liniju
Ona 4 dece sestra nema decu
Kako cudno
Za nju radi 20ak ljudi
Ima i zemlju i sprat kuce
Pravenovu kucu
Zebska izlaze u milanu svoju liniju
Ona 4 dece sestra nema decu
Kako cudno
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#125 Re: Influenceri?
Influenserka iz Kalesije.
End is near.
End is near.