FOBIJE!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Lace

Post by Lace »

ma joj...ako nista...presla je kraci put do zeluca...znaci agonija je krace trajala
farky

Post by farky »

cuj kraci put :shock: koliko ono metara crijeva ima u organizmu.. :?
Lace

Post by Lace »

pa jesu li ta crijeva u toj mjeri sklupcana ispod zeluca ili iznad :?
digger

Post by digger »

Morbid Angel wrote:Dr.Digger, je l' to znaci da me neko silovao jos dok sam bila mala pa se ne sjecam, i to se sada ispoljava kroz moje fobije.. :?
I dobro, to stoji da je nervni sistem - sistem informacija, a mozak centralni procesor..Kako da se rijesim ovih nezeljenih impulsa?? :-)
Dr Digger obecava progres u jednom satu... i ne moras cak ni da se skines! :D

U psihijatriji vazi po onoj sali: Koliko psihijatara treba da bi se promjenila sijalica?
Odgovor: Samo jedan, ali sijalica mora da ima zelju da se promjeni.

U tvom primjeru NLP ne moze da pomogne samo zato sto ti sama ne znas odgovor na gornje pitanje. Ako je neko silovan i ima môru prouzrokovanu dogadjajem, NLP to dosta lako rjesava. To znaci da se mora znati "trigger" koji je prouzrokovao fobiju koji treba da se eliminise a samim tim i fobija.

Psihijatrija te uglavnom vodi i navodi da sama rijesis svoj problem i zato treba vise seansi, dok NLP radi na principu da ga eliminises u najkracem roku. Princip je veoma jednostavan. NLP strucnjaci cak vode seminare za psihijatre sto znaci da i oni prihvataju da to nije "quakery."
farky

Post by farky »

pa jesu li ta crijeva u toj mjeri sklupcana ispod zeluca ili iznad
c c c, osnovno poznavanje anatomije.. iznad su

hrana prvo ide u zeludac pa u crijeva
Zadig

Post by Zadig »

Lace wrote:pa jesu li ta crijeva u toj mjeri sklupcana ispod zeluca ili iznad :?
duzi je put preko crijeva.
Pa jedno preko metar toga je uslo (ja sam relativno velik coek).
A sonda ima kameru, a hadjo doktor samo gleda u televizor.
A i ja sa njim

totalni sok

nikom ne preporucujem
Lace

Post by Lace »

cuj osnovno poznavanje...pa ne mora svako poznavati anatomiju ako ga to ne zanima...znam gdje su mi bubrezi, gdje su pluca i gdje je srce...a kazu i da je u glavi mozak...ostalo je manje vazno, dok me ne zaboli :D i ako je to duzi put...zasto onda nisu isli kroz grlo? :-? ovo je njega neko htio malo da pati :-?

Image
Last edited by Lace on 03/06/2005 15:42, edited 1 time in total.
pitt

Post by pitt »

Lace wrote:cuj osnovno poznavanje...pa ne mora svako poznavati anatomiju ako ga to ne zanima...znam gdje su mi bubrezi, gdje su pluca i gdje je srce...a kazu i da je u glavi mozak...ostalo je manje vazno, dok me ne zaboli :D i ako je to duzi put...zasto onda nisu isli kroz grlo? :-? ovo je njega neko htio malo da pati :-?
Mora da mu je hanuma zakazala termin kod hecima......za kaznu :D:D
Zadig

Post by Zadig »

zato je problem izmedju ostalog bio u debelom crijevu
flora.sa

Post by flora.sa »

Zadig wrote:zato je problem izmedju ostalog bio u debelom crijevu
kažem ja!
problem u debelom crijevu-vraćamo se na temu usro sam se!
:D

zabetoniralo, ha?
:lol: :lol:
Zadig

Post by Zadig »

flora.sa wrote:
Zadig wrote:zato je problem izmedju ostalog bio u debelom crijevu
kažem ja!
problem u debelom crijevu-vraćamo se na temu usro sam se!

zabetoniralo, ha?
:lol: :lol:
barabo jedna mala!
digger

Post by digger »

Vi i vasi umnjaci i Zadigovi analni ugodjaji! Sve sto pricate o tome nema veze sa fobijom nego sa sa strahom.

LEKCIJA II

Sve, ali apsolutno sve sto mi kao pojedinci radimo i kako reagujemo pocinje od glavne i jedne od bazicnih funkcija mozga koja se bazira na ove dvije jednostavne tendencije:

-- zelja da si priustimo zadovoljstvo
i
-- zelja da izbjegnemo bol.

Primjer: svi mi patimo od "bolesti" koja se zove odugovlacenje ("procastrination"). Osnovni razlog je u tome da znamo da ce nam u vecini slucajeva biti lakse da izbjegnemo obavezu nego da je ispunimo. Studenti odlazu ucenje samo zato sto je lakse ne uciti. Medjutim, kada dodje do stiske pred ispit, mi znamo da ce bol od nepolozenog ispita biti veci nego bol od napora da se za isti pripremimo! Tako je i sa zubarom gdje kada docerate cara do duvara, postaje jasno da je bolje pretrpjeti par sati bola nego patiti od istog danima.

Primjer u ljubavi: ako ste par puta dozivjeli bol, sve teze ce te ulaziti u novi odnos, jer ce strah od moguceg bola (..."a sta ako me ostavi"...) veci nego zadovoljstvo biti u odnosu. NLP ovo lako rjesava.

Primjer su i nasi kucni ljubimci--psi i macke--koji do maksimuma pokusavaju uvijek da si priuste zadovoljstvo i izbjegnu bol.
flora.sa

Post by flora.sa »

digger wrote:Vi i vasi umnjaci i Zadigovi analni ugodjaji! Sve sto pricate o tome nema veze sa fobijom nego sa sa strahom.

LEKCIJA II

Sve, ali apsolutno sve sto mi kao pojedinci radimo i kako reagujemo pocinje od glavne i jedne od bazicnih funkcija mozga koja se bazira na ove dvije jednostavne tendencije:

-- zelja da si priustimo zadovoljstvo
i
-- zelja da izbjegnemo bol.

Primjer: svi mi patimo od "bolesti" koja se zove odugovlacenje ("procastrination"). Osnovni razlog je u tome da znamo da ce nam u vecini slucajeva biti lakse da izbjegnemo obavezu nego da je ispunimo. Studenti odlazu ucenje samo zato sto je lakse ne uciti. Medjutim, kada dodje do stiske pred ispit, mi znamo da ce bol od nepolozenog ispita biti veci nego bol od napora da se za isti pripremimo! Tako je i sa zubarom gdje kada docerate cara do duvara, postaje jasno da je bolje pretrpjeti par sati bola nego patiti od istog danima.

Primjer u ljubavi: ako ste par puta dozivjeli bol, sve teze ce te ulaziti u novi odnos, jer ce strah od moguceg bola (..."a sta ako me ostavi"...) veci nego zadovoljstvo biti u odnosu. NLP ovo lako rjesava.

Primjer su i nasi kucni ljubimci--psi i macke--koji do maksimuma pokusavaju uvijek da si priuste zadovoljstvo i izbjegnu bol.
naravno da znamo da to nisu fobije.
ali nek samo jedan počne da zachatava temu, odosmo i mi, i oni, i svi skupa sa mnom :D u 100 u 1000-peršuna!
Zadig

Post by Zadig »

naravno da znamo da to nisu fobije.
ali nek samo jedan počne da zachatava temu, odosmo i mi, i oni, i svi skupa sa mnom Very Happy u 100 u 1000-peršuna!
Very Happy
pad kad smo kvarljiva roba
flora.sa

Post by flora.sa »

tigris wrote:I ja se strasno bojim zmija jos od djetinjstva a nikad je nisam vidjela,
prije sam ih znala cesto sanjati i probudim se u po noci a od onih kako da kazem prevoja pokrivaca ili jorgana ucini mi se zmija ,pa onda ne smijem da spustim noge sa kreveta da ustanem kontam ispod je , zovem mamu obavezno ma uzas .Sve zivotnje haj al one nikako,nema gore......ono ljigavo usta u obliku podmukog osmjeha...ne znam kako ih ljudi mogu imati za ljubimce
tigris, kažu da san o zmijama, je po psihologiji samo personifikacija muškog polnog organa. :?
tako sam čula, ali možda digger ima objašnjenje i za ovo!?
flora.sa

Post by flora.sa »

i mislim da su ovo kod mene klasične fobije (bezrazložan strah od zmija i visine).
pitt

Post by pitt »

flora.sa wrote:i mislim da su ovo kod mene klasične fobije (bezrazložan strah od zmija i visine).
Steta sto cika frojd nije ziv.....nasao bi on tebi damar za to :D:D
flora.sa

Post by flora.sa »

pitt wrote:
flora.sa wrote:i mislim da su ovo kod mene klasične fobije (bezrazložan strah od zmija i visine).
Steta sto cika frojd nije ziv.....nasao bi on tebi damar za to :D:D
al" evo čekam stručnjaka diggera da me izliječi!
digger

Post by digger »

flora.sa wrote: tigris, kažu da san o zmijama, je po psihologiji samo personifikacija muškog polnog organa. :?
Boze me sacuvaj: ljigav i savitljiv! :D
pitt

Post by pitt »

digger wrote:
flora.sa wrote: tigris, kažu da san o zmijama, je po psihologiji samo personifikacija muškog polnog organa. :?
pitton :D:D:D
flora.sa

Post by flora.sa »

pitt wrote:
digger wrote:
pitton :D:D:D
pittone ne izlazi mi na san!
znaš kako se ja plašim zmija
:x :D

mada kad spomenuste, ipak imam manji strah od ove zmije-pitona, najgore su mi one male ljigave, fuj!
:x :x
pitt

Post by pitt »

Jest.....i meni je zadig odvratan :D:D
Zadig

Post by Zadig »

pitt wrote:Jest.....i meni je zadig odvratan :D:D
pittonu, ona ipak mrzi ove
iz tvoje porodice
digger

Post by digger »

Hvala na porukama od nekolicine koji su stvarno zainteresovani za pomoc. Bilo bi ih valjda i vise da tema nije otisla "south" (hvala flora.sa i zadig :D). Posto do septembra moze doci do promjena u "listi", ko je zainteresovan za besplatno eliminisanje fobije neka posalje poruku.
The_Silence_that_Remains

Post by The_Silence_that_Remains »

Od čega imam fobije pa najviše od visine a u posljednje vrijeme pojavila se je još jedna međutim nije za javnost. Ne smijem ni reći od čega me je strah.
Post Reply