FOBIJE!
-
digger
Dr Digger obecava progres u jednom satu... i ne moras cak ni da se skines!Morbid Angel wrote:Dr.Digger, je l' to znaci da me neko silovao jos dok sam bila mala pa se ne sjecam, i to se sada ispoljava kroz moje fobije..![]()
I dobro, to stoji da je nervni sistem - sistem informacija, a mozak centralni procesor..Kako da se rijesim ovih nezeljenih impulsa??
U psihijatriji vazi po onoj sali: Koliko psihijatara treba da bi se promjenila sijalica?
Odgovor: Samo jedan, ali sijalica mora da ima zelju da se promjeni.
U tvom primjeru NLP ne moze da pomogne samo zato sto ti sama ne znas odgovor na gornje pitanje. Ako je neko silovan i ima môru prouzrokovanu dogadjajem, NLP to dosta lako rjesava. To znaci da se mora znati "trigger" koji je prouzrokovao fobiju koji treba da se eliminise a samim tim i fobija.
Psihijatrija te uglavnom vodi i navodi da sama rijesis svoj problem i zato treba vise seansi, dok NLP radi na principu da ga eliminises u najkracem roku. Princip je veoma jednostavan. NLP strucnjaci cak vode seminare za psihijatre sto znaci da i oni prihvataju da to nije "quakery."
-
Zadig
duzi je put preko crijeva.Lace wrote:pa jesu li ta crijeva u toj mjeri sklupcana ispod zeluca ili iznad
Pa jedno preko metar toga je uslo (ja sam relativno velik coek).
A sonda ima kameru, a hadjo doktor samo gleda u televizor.
A i ja sa njim
totalni sok
nikom ne preporucujem
- Lace
cuj osnovno poznavanje...pa ne mora svako poznavati anatomiju ako ga to ne zanima...znam gdje su mi bubrezi, gdje su pluca i gdje je srce...a kazu i da je u glavi mozak...ostalo je manje vazno, dok me ne zaboli
i ako je to duzi put...zasto onda nisu isli kroz grlo?
ovo je njega neko htio malo da pati 

Last edited by Lace on 03/06/2005 15:42, edited 1 time in total.
- pitt
Mora da mu je hanuma zakazala termin kod hecima......za kaznuLace wrote:cuj osnovno poznavanje...pa ne mora svako poznavati anatomiju ako ga to ne zanima...znam gdje su mi bubrezi, gdje su pluca i gdje je srce...a kazu i da je u glavi mozak...ostalo je manje vazno, dok me ne zabolii ako je to duzi put...zasto onda nisu isli kroz grlo?
ovo je njega neko htio malo da pati
-
digger
Vi i vasi umnjaci i Zadigovi analni ugodjaji! Sve sto pricate o tome nema veze sa fobijom nego sa sa strahom.
LEKCIJA II
Sve, ali apsolutno sve sto mi kao pojedinci radimo i kako reagujemo pocinje od glavne i jedne od bazicnih funkcija mozga koja se bazira na ove dvije jednostavne tendencije:
-- zelja da si priustimo zadovoljstvo
i
-- zelja da izbjegnemo bol.
Primjer: svi mi patimo od "bolesti" koja se zove odugovlacenje ("procastrination"). Osnovni razlog je u tome da znamo da ce nam u vecini slucajeva biti lakse da izbjegnemo obavezu nego da je ispunimo. Studenti odlazu ucenje samo zato sto je lakse ne uciti. Medjutim, kada dodje do stiske pred ispit, mi znamo da ce bol od nepolozenog ispita biti veci nego bol od napora da se za isti pripremimo! Tako je i sa zubarom gdje kada docerate cara do duvara, postaje jasno da je bolje pretrpjeti par sati bola nego patiti od istog danima.
Primjer u ljubavi: ako ste par puta dozivjeli bol, sve teze ce te ulaziti u novi odnos, jer ce strah od moguceg bola (..."a sta ako me ostavi"...) veci nego zadovoljstvo biti u odnosu. NLP ovo lako rjesava.
Primjer su i nasi kucni ljubimci--psi i macke--koji do maksimuma pokusavaju uvijek da si priuste zadovoljstvo i izbjegnu bol.
LEKCIJA II
Sve, ali apsolutno sve sto mi kao pojedinci radimo i kako reagujemo pocinje od glavne i jedne od bazicnih funkcija mozga koja se bazira na ove dvije jednostavne tendencije:
i
Primjer: svi mi patimo od "bolesti" koja se zove odugovlacenje ("procastrination"). Osnovni razlog je u tome da znamo da ce nam u vecini slucajeva biti lakse da izbjegnemo obavezu nego da je ispunimo. Studenti odlazu ucenje samo zato sto je lakse ne uciti. Medjutim, kada dodje do stiske pred ispit, mi znamo da ce bol od nepolozenog ispita biti veci nego bol od napora da se za isti pripremimo! Tako je i sa zubarom gdje kada docerate cara do duvara, postaje jasno da je bolje pretrpjeti par sati bola nego patiti od istog danima.
Primjer u ljubavi: ako ste par puta dozivjeli bol, sve teze ce te ulaziti u novi odnos, jer ce strah od moguceg bola (..."a sta ako me ostavi"...) veci nego zadovoljstvo biti u odnosu. NLP ovo lako rjesava.
Primjer su i nasi kucni ljubimci--psi i macke--koji do maksimuma pokusavaju uvijek da si priuste zadovoljstvo i izbjegnu bol.
- flora.sa
naravno da znamo da to nisu fobije.digger wrote:Vi i vasi umnjaci i Zadigovi analni ugodjaji! Sve sto pricate o tome nema veze sa fobijom nego sa sa strahom.
LEKCIJA II
i
ali nek samo jedan počne da zachatava temu, odosmo i mi, i oni, i svi skupa sa mnom
- flora.sa
tigris, kažu da san o zmijama, je po psihologiji samo personifikacija muškog polnog organa.tigris wrote:I ja se strasno bojim zmija jos od djetinjstva a nikad je nisam vidjela,
prije sam ih znala cesto sanjati i probudim se u po noci a od onih kako da kazem prevoja pokrivaca ili jorgana ucini mi se zmija ,pa onda ne smijem da spustim noge sa kreveta da ustanem kontam ispod je , zovem mamu obavezno ma uzas .Sve zivotnje haj al one nikako,nema gore......ono ljigavo usta u obliku podmukog osmjeha...ne znam kako ih ljudi mogu imati za ljubimce
tako sam čula, ali možda digger ima objašnjenje i za ovo!?
- pitt
pittondigger wrote:Boze me sacuvaj: ljigav i savitljiv!flora.sa wrote: tigris, kažu da san o zmijama, je po psihologiji samo personifikacija muškog polnog organa.![]()
tako sam čula, ali možda digger ima objašnjenje i za ovo!?
- flora.sa
pittone ne izlazi mi na san!pitt wrote:pittondigger wrote:Boze me sacuvaj: ljigav i savitljiv!flora.sa wrote: tigris, kažu da san o zmijama, je po psihologiji samo personifikacija muškog polnog organa.![]()
tako sam čula, ali možda digger ima objašnjenje i za ovo!?:D:D
znaš kako se ja plašim zmija
mada kad spomenuste, ipak imam manji strah od ove zmije-pitona, najgore su mi one male ljigave, fuj!
-
digger
Hvala na porukama od nekolicine koji su stvarno zainteresovani za pomoc. Bilo bi ih valjda i vise da tema nije otisla "south" (hvala flora.sa i zadig
). Posto do septembra moze doci do promjena u "listi", ko je zainteresovan za besplatno eliminisanje fobije neka posalje poruku.
-
The_Silence_that_Remains
Od čega imam fobije pa najviše od visine a u posljednje vrijeme pojavila se je još jedna međutim nije za javnost. Ne smijem ni reći od čega me je strah.