Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Locked

Sta Mislite o Mogucem Novom Rata ili Podjeli Bosne?

Da. Moguc je.
47
31%
Ne. Nije Moguc.
50
33%
Ne znam sta da Mislim.
20
13%
Ocekujem Novi Rat.
8
5%
Prizeljkujem Novi Rat.
14
9%
Svejedno mi je.
13
9%

Total votes: 152

muha_sa

#126 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by muha_sa »

triconja wrote:
muha_sa wrote:ovako sam ja i pocetkom devedeset druge govorio-kakav ba rat, šta vam je :-) ne mahnitajte :-)

kad vidju vraga--najebah 4 godine
Daj ba muha meni pricala rodbina i profesori kako se spremalo za rat, ko je bio pametan on je i pobjego na vrijeme. E drugo je sto ste vi stalno visili po kafanama ko i moj stari i bolio vas klinac za podjele :lol: .
priznam da sam levat :-) radio u JNA--gledo kad su moje radne kolege išle u Hrvatsku da "oslobadjaju" kasarne :lol: a ja vjerovo da nece kod nas :-)
radostan dan

#127 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by radostan dan »

nema uslova za rat, nije bio koncert za mir...
triconja

#128 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by triconja »

muha_sa wrote:
triconja wrote:
muha_sa wrote:ovako sam ja i pocetkom devedeset druge govorio-kakav ba rat, šta vam je :-) ne mahnitajte :-)

Daj ba muha meni pricala rodbina i profesori kako se spremalo za rat, ko je bio pametan on je i pobjego na vrijeme. E drugo je sto ste vi stalno visili po kafanama ko i moj stari i bolio vas klinac za podjele :lol: .
priznam da sam levat :-) radio u JNA--gledo kad su moje radne kolege išle u Hrvatsku da "oslobadjaju" kasarne :lol: a ja vjerovo da nece kod nas :-)
Ne govorim da ste bili levati ili glupi nego samo niste dovoljno obracali paznju. Isto ko u osnovnoj skoli kad se tek pocne matematika radit, ako ne procitas i skontas do kontrolnog jebajiga hasan garant. A kad naucis i skontas znas sta te ceka.
TDK-90

#129 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by TDK-90 »

Nista novo :sad:
Svaki put ( kazu bilo je 10-ak) smo bili iznenadjeni , i svaki put je rat dosao kada se i odakle i na nacin na koji se najmanje nadalo.
Uvijek su bili ispred nas i uvijek su nam postavljali zasjedu.
Ono sto nas je malo i ikako ostalo je zato sto nas je bila "masa" - vecina pa je skupo "topovskim mesom" placan opstanak.

Bosnjo ima kratku pamet , zato je to tako.
muha_sa

#130 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by muha_sa »

TDK-90 wrote:

Svaki put ( kazu bilo je 10-ak) smo bili iznenadjeni , i svaki put je rat dosao kada se i odakle i na nacin na koji se najmanje nadalo.
Ono sto nas je malo i ikako ostalo je zato sto nas je bila "masa" - vecina pa je skupo "topovskim mesom" placan opstanak.

:thumbup:
pirpa

#131 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by pirpa »

:mrgreen:
dobojlija81

#132 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by dobojlija81 »

čime ratovat, tenk troši 300 litara, a niko nema 2 nareska u frizideru
jao_situacije

#133 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by jao_situacije »

insomnia78 wrote:Pa to. Svi smo isti.
nije tako, alija je počeo.
i onaj ćelo.
da nije ubio svata sad bi mi još uvijek bratstvo i jedinstvo širili
triconja

#134 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by triconja »

jao_situacije wrote:
i onaj ćelo.
Ko'e svat?
farisovo

#135 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by farisovo »

dobojlija81 wrote:čime ratovat, tenk troši 300 litara, a niko nema 2 nareska u frizideru
Ne treba ti tenk za rat. Sada će baš biti junački rat, ako ga bude, jer nema više JNA i onih zajebancija. Pa da vidiš kako musliman dere!
farisovo

#136 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by farisovo »

anodi wrote:Stari poginuo u ratu, oba djeda, rodjaci...pa poginucu i ja vala, necu biti izrod roda i naroda svog..
:bih: :bih: :bih:
:thumbup:
triconja

#137 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by triconja »

farisovo wrote:
dobojlija81 wrote:čime ratovat, tenk troši 300 litara, a niko nema 2 nareska u frizideru
Ne treba ti tenk za rat. Sada će baš biti junački rat, ako ga bude, jer nema više JNA i onih zajebancija. Pa da vidiš kako musliman dere!
Hocemo oboriti rekord iz ww1 kad je 20k britanaca poginulo prvi dan bitke na Somi, ura :lol:

Edit: a 30k dobro ranjeno :lol:
insomnia78

#138 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by insomnia78 »

triconja wrote:
jao_situacije wrote:
i onaj ćelo.
Ko'e svat?
E moj ti.
pirpa

#139 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by pirpa »

TDK-90 wrote:

sa podebljanim dijelom posta se ne slazem...bosnjo nije bio iznenadjen i nije se agresor preko noci ukopao oko Sarajeva... jos me sjecanje sluzi, sjecam se ja ukopavanja topova i naseg merhametli naroda koji je nosio mljeko i hljeb JNA vojnicima...sjecam se i kad su beli orlovi presli iz hrvatske i dosli kod nas, i njima je nas merhametli narod na pocetku iznosio hljeba i mljeka al ubrzo svi zavrsise "kod Sonje"...
sjecam se ja i pojedinih komsija koji su se vodili logikom- Jacem cu se pridruziti dok je vrijeme...pa su isli po SDS stabovima da zavaljuju komsije koji su nabavili oruzje i koji su samoincijativno davali nocne straze.... da ne serem vise...jebem im mater svima na sve tri strane
medvjed23

#140 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by medvjed23 »

jedno je sigurno: uvijek ima budala željnih rata.. a da li će se i, ako da, kad će se ostali uslovi posložiti - ko zna..
TDK-90

#141 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by TDK-90 »

pirpa wrote:
TDK-90 wrote:

sa podebljanim dijelom posta se ne slazem...bosnjo nije bio iznenadjen i nije se agresor preko noci ukopao oko Sarajeva... jos me sjecanje sluzi, sjecam se ja ukopavanja topova i naseg merhametli naroda koji je nosio mljeko i hljeb JNA vojnicima...sjecam se i kad su beli orlovi presli iz hrvatske i dosli kod nas, i njima je nas merhametli narod na pocetku
Pa evo isto sto kazem , si ponovio - Nece ba rat , smirice se to . To je nasa armija , oni su garant mira :?
Sta je nego iznenadjenje, pa hiljade ljudi su bez ikakvog otpora bili zatvarani u logore - nece oni nas...
daddy-kool

#142 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by daddy-kool »

insomnia78 wrote:
orinoco wrote:
Jesu, bili primorani. Jedni se ukopavali oko Sarajeva pola godine prije rata, drugi formirali paravojne jedinice godinu dana prije rata, mobilizirali odabrane, naoružali se i učili ratovanju, a treći vježbali zaoprave :-)
Ko nas bre zavadi
Čekaj dok krene Kutljerov plan i ubijeni svat na čaršiji.
Alija kriv.
farisovo

#143 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by farisovo »

medvjed23 wrote:jedno je sigurno: uvijek ima budala željnih rata.. a da li će se i, ako da, kad će se ostali uslovi posložiti - ko zna..
Ne vjerujem da je iko željan rata, ali ako neko krene na BiH ima da dobro iskrvari. To budi siguran. Jer sada ne ulazimo iz bratstva i jedinstva u rat, već iz dobro znane bliske prošlosti.
Haris.ba

#144 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Haris.ba »

Rat je logistika.
I kada dođeš do tenka, nemaš granata. :D
Juliuscezar

#145 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Juliuscezar »

Al najjace ce biti kad se na sirijskom klixu otvori tema Bosna i Hercegovina. Tamo jedni pitaju gdje su bili bosanci kad je nama bilo najteze, jedan ima navija za HVO.
farisovo

#146 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by farisovo »

triconja wrote:
farisovo wrote:
Hocemo oboriti rekord iz ww1 kad je 20k britanaca poginulo prvi dan bitke na Somi, ura :lol:

Što će ti ti smajliji?
Ako se zarati ja dobro znam šta mi misli nemusliman, ne treba mi niko govoriti šta mi je raditi.
Ljakan

#147 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Ljakan »

Sta ima politicari,komandosi i ostali :lol:

Klikera se igrajte i slikica manite se foruma i pisanja kojestarija.
Last December

#148 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Last December »

insomnia78 wrote:
triconja wrote: Ko'e svat?
E moj ti.
Kaže se SWAT :D
triconja

#149 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by triconja »

farisovo wrote:
triconja wrote: Hocemo oboriti rekord iz ww1 kad je 20k britanaca poginulo prvi dan bitke na Somi, ura :lol:

Što će ti ti smajliji?
Ako se zarati ja dobro znam šta mi misli nemusliman, ne treba mi niko govoriti šta mi je raditi.
Kako ono kazase jednom Japanci: "Duznost (ili obaveza) je teza od planine a smrt je laksa od pera". Samo treba na vrijeme poceti indokrinaciju samog sebe :thumbup: .
farisovo

#150 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by farisovo »

triconja wrote:
farisovo wrote:
triconja wrote: Hocemo oboriti rekord iz ww1 kad je 20k britanaca poginulo prvi dan bitke na Somi, ura :lol:

Što će ti ti smajliji?
Kako ono kazase jednom Japanci: "Duznost (ili obaveza) je teza od planine a smrt je laksa od pera". Samo treba na vrijeme poceti indokrinaciju samog sebe :thumbup: .
Sta se, bolan, hvatas Japanaca, ww1....

Božiji Poslanik, Muhammed, a.s, kaže: " Vjernik ne smije dozvoliti da ga zmija iz iste rupe ujede dva puta".
Locked