priznam da sam levattriconja wrote:Daj ba muha meni pricala rodbina i profesori kako se spremalo za rat, ko je bio pametan on je i pobjego na vrijeme. E drugo je sto ste vi stalno visili po kafanama ko i moj stari i bolio vas klinac za podjelemuha_sa wrote:ovako sam ja i pocetkom devedeset druge govorio-kakav ba rat, šta vam jene mahnitajte
![]()
kad vidju vraga--najebah 4 godine.
Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
- muha_sa
#126 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
-
radostan dan
#127 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
nema uslova za rat, nije bio koncert za mir...
- triconja
#128 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Ne govorim da ste bili levati ili glupi nego samo niste dovoljno obracali paznju. Isto ko u osnovnoj skoli kad se tek pocne matematika radit, ako ne procitas i skontas do kontrolnog jebajiga hasan garant. A kad naucis i skontas znas sta te ceka.muha_sa wrote:priznam da sam levattriconja wrote:Daj ba muha meni pricala rodbina i profesori kako se spremalo za rat, ko je bio pametan on je i pobjego na vrijeme. E drugo je sto ste vi stalno visili po kafanama ko i moj stari i bolio vas klinac za podjelemuha_sa wrote:ovako sam ja i pocetkom devedeset druge govorio-kakav ba rat, šta vam jene mahnitajte
![]()
kad vidju vraga--najebah 4 godine.
radio u JNA--gledo kad su moje radne kolege išle u Hrvatsku da "oslobadjaju" kasarne
a ja vjerovo da nece kod nas
- TDK-90
#129 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Nista novomuha_sa wrote:ovako sam ja i pocetkom devedeset druge govorio-kakav ba rat, šta vam jene mahnitajte
![]()
kad vidju vraga--najebah 4 godine
Svaki put ( kazu bilo je 10-ak) smo bili iznenadjeni , i svaki put je rat dosao kada se i odakle i na nacin na koji se najmanje nadalo.
Uvijek su bili ispred nas i uvijek su nam postavljali zasjedu.
Ono sto nas je malo i ikako ostalo je zato sto nas je bila "masa" - vecina pa je skupo "topovskim mesom" placan opstanak.
Bosnjo ima kratku pamet , zato je to tako.
- muha_sa
#130 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
TDK-90 wrote:Nista novomuha_sa wrote:ovako sam ja i pocetkom devedeset druge govorio-kakav ba rat, šta vam jene mahnitajte
![]()
kad vidju vraga--najebah 4 godine![]()
Svaki put ( kazu bilo je 10-ak) smo bili iznenadjeni , i svaki put je rat dosao kada se i odakle i na nacin na koji se najmanje nadalo.
Ono sto nas je malo i ikako ostalo je zato sto nas je bila "masa" - vecina pa je skupo "topovskim mesom" placan opstanak.
- dobojlija81
#132 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
čime ratovat, tenk troši 300 litara, a niko nema 2 nareska u frizideru
- jao_situacije
#133 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
nije tako, alija je počeo.insomnia78 wrote:Pa to. Svi smo isti.
i onaj ćelo.
da nije ubio svata sad bi mi još uvijek bratstvo i jedinstvo širili
- triconja
#134 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Ko'e svat?jao_situacije wrote:nije tako, alija je počeo.insomnia78 wrote:Pa to. Svi smo isti.
i onaj ćelo.
-
farisovo
#135 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Ne treba ti tenk za rat. Sada će baš biti junački rat, ako ga bude, jer nema više JNA i onih zajebancija. Pa da vidiš kako musliman dere!dobojlija81 wrote:čime ratovat, tenk troši 300 litara, a niko nema 2 nareska u frizideru
-
farisovo
#136 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
anodi wrote:Stari poginuo u ratu, oba djeda, rodjaci...pa poginucu i ja vala, necu biti izrod roda i naroda svog..
![]()
![]()
- triconja
#137 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Hocemo oboriti rekord iz ww1 kad je 20k britanaca poginulo prvi dan bitke na Somi, urafarisovo wrote:Ne treba ti tenk za rat. Sada će baš biti junački rat, ako ga bude, jer nema više JNA i onih zajebancija. Pa da vidiš kako musliman dere!dobojlija81 wrote:čime ratovat, tenk troši 300 litara, a niko nema 2 nareska u frizideru
Edit: a 30k dobro ranjeno
- insomnia78
#138 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
E moj ti.triconja wrote:Ko'e svat?jao_situacije wrote:nije tako, alija je počeo.insomnia78 wrote:Pa to. Svi smo isti.
i onaj ćelo.
- pirpa
#139 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
sa podebljanim dijelom posta se ne slazem...bosnjo nije bio iznenadjen i nije se agresor preko noci ukopao oko Sarajeva... jos me sjecanje sluzi, sjecam se ja ukopavanja topova i naseg merhametli naroda koji je nosio mljeko i hljeb JNA vojnicima...sjecam se i kad su beli orlovi presli iz hrvatske i dosli kod nas, i njima je nas merhametli narod na pocetku iznosio hljeba i mljeka al ubrzo svi zavrsise "kod Sonje"...TDK-90 wrote:Nista novomuha_sa wrote:ovako sam ja i pocetkom devedeset druge govorio-kakav ba rat, šta vam jene mahnitajte
![]()
sjecam se ja i pojedinih komsija koji su se vodili logikom- Jacem cu se pridruziti dok je vrijeme...pa su isli po SDS stabovima da zavaljuju komsije koji su nabavili oruzje i koji su samoincijativno davali nocne straze.... da ne serem vise...jebem im mater svima na sve tri strane
- medvjed23
#140 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
jedno je sigurno: uvijek ima budala željnih rata.. a da li će se i, ako da, kad će se ostali uslovi posložiti - ko zna..
- TDK-90
#141 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Pa evo isto sto kazem , si ponovio - Nece ba rat , smirice se to . To je nasa armija , oni su garant mirapirpa wrote:sa podebljanim dijelom posta se ne slazem...bosnjo nije bio iznenadjen i nije se agresor preko noci ukopao oko Sarajeva... jos me sjecanje sluzi, sjecam se ja ukopavanja topova i naseg merhametli naroda koji je nosio mljeko i hljeb JNA vojnicima...sjecam se i kad su beli orlovi presli iz hrvatske i dosli kod nas, i njima je nas merhametli narod na pocetkuTDK-90 wrote:Nista novomuha_sa wrote:ovako sam ja i pocetkom devedeset druge govorio-kakav ba rat, šta vam jene mahnitajte
![]()
Sta je nego iznenadjenje, pa hiljade ljudi su bez ikakvog otpora bili zatvarani u logore - nece oni nas...
-
daddy-kool
#142 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Čekaj dok krene Kutljerov plan i ubijeni svat na čaršiji.insomnia78 wrote:Ko nas bre zavadiorinoco wrote:
Jesu, bili primorani. Jedni se ukopavali oko Sarajeva pola godine prije rata, drugi formirali paravojne jedinice godinu dana prije rata, mobilizirali odabrane, naoružali se i učili ratovanju, a treći vježbali zaoprave
Alija kriv.
-
farisovo
#143 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Ne vjerujem da je iko željan rata, ali ako neko krene na BiH ima da dobro iskrvari. To budi siguran. Jer sada ne ulazimo iz bratstva i jedinstva u rat, već iz dobro znane bliske prošlosti.medvjed23 wrote:jedno je sigurno: uvijek ima budala željnih rata.. a da li će se i, ako da, kad će se ostali uslovi posložiti - ko zna..
- Haris.ba
#144 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Rat je logistika.

I kada dođeš do tenka, nemaš granata.dobojlija81 wrote:čime ratovat, tenk troši 300 litara, a niko nema 2 nareska u frizideru
-
Juliuscezar
#145 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Al najjace ce biti kad se na sirijskom klixu otvori tema Bosna i Hercegovina. Tamo jedni pitaju gdje su bili bosanci kad je nama bilo najteze, jedan ima navija za HVO.
-
farisovo
#146 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Što će ti ti smajliji?triconja wrote:Hocemo oboriti rekord iz ww1 kad je 20k britanaca poginulo prvi dan bitke na Somi, urafarisovo wrote:Ne treba ti tenk za rat. Sada će baš biti junački rat, ako ga bude, jer nema više JNA i onih zajebancija. Pa da vidiš kako musliman dere!dobojlija81 wrote:čime ratovat, tenk troši 300 litara, a niko nema 2 nareska u frizideru
Ako se zarati ja dobro znam šta mi misli nemusliman, ne treba mi niko govoriti šta mi je raditi.
- Ljakan
#147 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Sta ima politicari,komandosi i ostali
Klikera se igrajte i slikica manite se foruma i pisanja kojestarija.
Klikera se igrajte i slikica manite se foruma i pisanja kojestarija.
-
Last December
#148 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Kaže se SWATinsomnia78 wrote:E moj ti.triconja wrote: Ko'e svat?
- triconja
#149 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Kako ono kazase jednom Japanci: "Duznost (ili obaveza) je teza od planine a smrt je laksa od pera". Samo treba na vrijeme poceti indokrinaciju samog sebefarisovo wrote:Što će ti ti smajliji?triconja wrote: Hocemo oboriti rekord iz ww1 kad je 20k britanaca poginulo prvi dan bitke na Somi, ura
Ako se zarati ja dobro znam šta mi misli nemusliman, ne treba mi niko govoriti šta mi je raditi.
-
farisovo
#150 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Sta se, bolan, hvatas Japanaca, ww1....triconja wrote:Kako ono kazase jednom Japanci: "Duznost (ili obaveza) je teza od planine a smrt je laksa od pera". Samo treba na vrijeme poceti indokrinaciju samog sebefarisovo wrote:Što će ti ti smajliji?triconja wrote: Hocemo oboriti rekord iz ww1 kad je 20k britanaca poginulo prvi dan bitke na Somi, ura
Ako se zarati ja dobro znam šta mi misli nemusliman, ne treba mi niko govoriti šta mi je raditi..
Božiji Poslanik, Muhammed, a.s, kaže: " Vjernik ne smije dozvoliti da ga zmija iz iste rupe ujede dva puta".