Tema je "sta bi dali da se vratite kuci", i osjecam se direktno tangiranMelbourne_Australia wrote:A sto onda non stop pricas kako je u BIH lose??? tebi dobro gore i niko od nas ne pise sta je lose gore..A ti 24 sata samo pricas kako je ovde...Kako ti ne kontas da ima dosta ljudi koji zive bolji zivot u BIH nego sto ces ti za naredna 4 zivota da zivis gore toliko.........Svako ide tamo gdje mu je bolje....Samo vas toliko boli kad cujete da neko dobro zivi i da ne bi zivio vani, ili da je zivio vani pa se vratio...Nije svako lopov i politicar a i e radi svako na budzetu ..Evo ja ti kazem otvoreno, pravo si naporan decko, imam osjecaj ponekad pomalo i cudan o mnogo bezobrazan.512MB wrote:OdakleN su tebe deportirali kuci, Stuttgart?madner wrote: Pojma nemas ni ko je koliko bio vani ni gdje. Zapeo si ti za Salzburg odkako sam ti rekao da meni nije ni u top 100 mjesta za ziviti, pograniceno mjesto u drzavi sa jednim velegradom. Ako ti je super, sta se imas braniti.
Pola sata malo sutra, kao i ovaj skec za sat i po do Beca.Jebga jarane sta sad ja da radim. I mislis sad da cu se sa tobom naglabat koji je grad tebi u top 100 (cuj top 100), zaboli me karina. Tebi je fino u seheru meni je fino vani i haj vozdra.
I de to malo bolje na google maps raztabori
Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
- 512MB
#126 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
- 512MB
#127 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Pa ne poredim ja, madner i pajdo mu Melbourn se zadalikiligonzales wrote:Ma Bregenz top, Bodensko jezero, planine, Linhenstajn, Svicarska, Njemacka, sve blizu.Fudbalski klubovi su Austrijancima svakako tanki.512MB wrote:Za vas je sve, sta je vani normalno, neka fantazijamadner wrote:Smanji ribu, postajes zviz.
Uglavnom Salzburg stvano nema ni jedan plus naspram Minhena. Fudbalski klubovi su najbolje ogledalo gdje je ko.i nisam ni reko da je ljepse od Minhena, meni je super i dosta mi to. Minhen be super grad, radio sam 3 godine tamo. Vi delegati uvjek zapinjete za Salzburg ne ja.
![]()
Cemu poredjenje Salzburga kojem bi pandan bio Regenzburg u Bavarskoj? Ne moze se on porediti sa Minhenom.
- 512MB
#128 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Neka opasna zloba izbija iz tebe momakMelbourne_Australia wrote:U pravu si mozda pored 300 kvadrata kuce na Hvaru koju imakiligonzales wrote:Možda je letom udaljen tolikomadner wrote:Pa sto onda izmisljas da si na pola sata do pravog grada?![]()
ima i privatni avion
![]()
i Sve je to on zaradio vani
![]()
- madner
#129 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Pa vidim da redovno duplas ribu, ali kao baron munchhausen bogdu providno.512MB wrote:Al si se natakario na tih pola sata, eto 45 minuta, haj nek bude sat ako ces bolje spavat zbog toga. Uglavnom je tu preko grane, to su smjesne relacije.madner wrote:Pa sto onda izmisljas da si na pola sata do pravog grada?
- Radio Sarajevo
#130 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Sve što dijasporci kažu na ovu temu je pogrešno. Vratiti se u grad gdje je Konaković premijer, a Skaka gradonačelnik je glupo. Opet, s druge strane, ima milion stvari koje u dijaspori nemamo.
Teška je to odluka. Na kraju se sve svodi na to koliko imate para. Ukoliko uspijete doći s lovom i otvoriti nešto svoje, život u BiH je 200 puta bolji.
Teška je to odluka. Na kraju se sve svodi na to koliko imate para. Ukoliko uspijete doći s lovom i otvoriti nešto svoje, život u BiH je 200 puta bolji.
- Better Man
#131 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Ovo nije tačni i čista je glupost. Onaj ko misli da je tako nije baš sav svoj.Radio Sarajevo wrote:Sve što dijasporci kažu na ovu temu je pogrešno. Vratiti se u grad gdje je Konaković premijer, a Skaka gradonačelnik je glupo. Opet, s druge strane, ima milion stvari koje u dijaspori nemamo.
- Radio Sarajevo
#132 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Pa to je čovječe subjektivno. Možda si ti sebe sam ubijedio da ti je vani bolje, ali i to "vani" zavisi gdje si. Nije svgugdje isto.Better Man wrote:Ovo nije tačni i čista je glupost. Onaj ko misli da je tako nije baš sav svoj.Radio Sarajevo wrote:Sve što dijasporci kažu na ovu temu je pogrešno. Vratiti se u grad gdje je Konaković premijer, a Skaka gradonačelnik je glupo. Opet, s druge strane, ima milion stvari koje u dijaspori nemamo.
- 512MB
#133 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Kao naprimjer sta (raja, pive i cevapa ne vazi)Radio Sarajevo wrote:Sve što dijasporci kažu na ovu temu je pogrešno. Vratiti se u grad gdje je Konaković premijer, a Skaka gradonačelnik je glupo. Opet, s druge strane, ima milion stvari koje u dijaspori nemamo.
- Better Man
#134 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Nisam vani- Živim ovdje, ali kad odm vani sve mi je jasno. Moja sestra živi vani već 25 godina i prvi put nakon rata kad je došla nama u posjetu rekla je da se nikad ne bi mogla vratiti ovamo živjeti, pa taman kad bi joj ponudili debelo, debelo plaćen posao ovdje. ovdje je kulturni i društveni život na običnoj nuli da sad ne objašnjavam šire.Radio Sarajevo wrote:Pa to je čovječe subjektivno. Možda si ti sebe sam ubijedio da ti je vani bolje, ali i to "vani" zavisi gdje si. Nije svgugdje isto.Better Man wrote:Ovo nije tačni i čista je glupost. Onaj ko misli da je tako nije baš sav svoj.Radio Sarajevo wrote:Sve što dijasporci kažu na ovu temu je pogrešno. Vratiti se u grad gdje je Konaković premijer, a Skaka gradonačelnik je glupo. Opet, s druge strane, ima milion stvari koje u dijaspori nemamo.
- 512MB
#135 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Wow, jednom si gramaticar drugi put pak eksperAt za google maps, boli ali cu prezivjetimadner wrote:Pa vidim da redovno duplas ribu, ali kao baron munchhausen bogdu providno.512MB wrote:Al si se natakario na tih pola sata, eto 45 minuta, haj nek bude sat ako ces bolje spavat zbog toga. Uglavnom je tu preko grane, to su smjesne relacije.madner wrote:Pa sto onda izmisljas da si na pola sata do pravog grada?
-
Melbourne_Australia
#136 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Nisam vani- Živim ovdje, ali kad odm vani sve mi je jasno. Moja sestra živi vani već 25 godina i prvi put nakon rata kad je došla nama u posjetu rekla je da se nikad ne bi mogla vratiti ovamo živjeti, pa taman kad bi joj ponudili debelo, debelo plaćen posao ovdje. ovdje je kulturni i društveni život na običnoj nuli da sad ne objašnjavam šire.[/quote][/quote][/quote]
Izvini u kojem gradu vani ti sestra zivi??
Izvini u kojem gradu vani ti sestra zivi??
- Edin H.
#137 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Recimo obliznje planine zimi, blizina mora ljeti, u medjuvremenu obliznja izletista512MB wrote:Kao naprimjer sta (raja, pive i cevapa ne vazi)Radio Sarajevo wrote:Sve što dijasporci kažu na ovu temu je pogrešno. Vratiti se u grad gdje je Konaković premijer, a Skaka gradonačelnik je glupo. Opet, s druge strane, ima milion stvari koje u dijaspori nemamo.
- 512MB
#138 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Aha, toga nema vaniEdin H. wrote:Recimo obliznje planine zimi, blizina mora ljeti, u medjuvremenu obliznja izletista512MB wrote:Kao naprimjer sta (raja, pive i cevapa ne vazi)Radio Sarajevo wrote:Sve što dijasporci kažu na ovu temu je pogrešno. Vratiti se u grad gdje je Konaković premijer, a Skaka gradonačelnik je glupo. Opet, s druge strane, ima milion stvari koje u dijaspori nemamo.
- 512MB
#139 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
.
Last edited by 512MB on 22/09/2017 20:18, edited 1 time in total.
- 512MB
#140 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
.
Last edited by 512MB on 22/09/2017 20:18, edited 1 time in total.
- 512MB
#141 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Nesh ti za ovog zivota naucit kvotirat jaraneMelbourn wrote:Izvini u kojem gradu vani ti sestra zivi??Melbourne_Australia wrote:Nisam vani- Živim ovdje, ali kad odm vani sve mi je jasno. Moja sestra živi vani već 25 godina i prvi put nakon rata kad je došla nama u posjetu rekla je da se nikad ne bi mogla vratiti ovamo živjeti, pa taman kad bi joj ponudili debelo, debelo plaćen posao ovdje. ovdje je kulturni i društveni život na običnoj nuli da sad ne objašnjavam šire.
- mousstapha
#142 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Ah i ti si ga sad zabrljo, sta njemu pametujes 
-
Melbourne_Australia
#143 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Slusaj me, nisam ti ja jaran..Ja sa takvim kao ti ni u snu ne mogu biti jaran.....Kontas mrzitelju BIH??? takve kao ti u mojoj raju su tukli i slali po vodu...512MB wrote:Nesh ti za ovog zivota naucit kvotirat jaraneMelbourn wrote:Izvini u kojem gradu vani ti sestra zivi??Melbourne_Australia wrote:Nisam vani- Živim ovdje, ali kad odm vani sve mi je jasno. Moja sestra živi vani već 25 godina i prvi put nakon rata kad je došla nama u posjetu rekla je da se nikad ne bi mogla vratiti ovamo živjeti, pa taman kad bi joj ponudili debelo, debelo plaćen posao ovdje. ovdje je kulturni i društveni život na običnoj nuli da sad ne objašnjavam šire.
- Edin H.
#144 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Uglavnom nema, a ako hoces u Austriju treba puno vremena, a i cash-a512MB wrote: Aha, toga nema vani
Autom do aerodroma, plati parking, avion, dodatno za skije i opremu, auto rentiras, smjestaj, hrana, zice oderase, zene lakog morala kostaju, a iz Sarajeva eto te za 45 minuta.
Sah mat
- Edin H.
#145 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Ovo ti je najbolji post sto si do sada napisao, bravo.512MB wrote:.
- HAVANA
#146 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Ovakvih nema.Planine na 20 minuta na kojoj sam jednu dzenitu prvi put za sisu uhvatio,na skije stao,druge na kojoj sam se izgubio,zbog cega me mati odrala od batina,tu me i tata na platou prvi put pustio da vozim auto,trece gdje smo pive tukli uz harisa dzinovica,mora za 4 sata gdje sam prvi put zaplivao,skocio,divio se na svirci drugom nacinu, pa i ja kupio gitaru da odsviram tu pisi mi, cuvenu,na koju trebu maznes salom...Sjecanja i osjecaj se ne moze platiti.Svaki list,cosak,ulica...imaju svoju pricu.U kojoj uzivam.Te tamo nake planine su divne.Krasne.Turisticki do 7 dana.To je tudje.Tu su tudje price,zivot i sjecanja.Meni je ovo bitno,mnogo mi znaci da hodam stazama djetinjstva.Bitni su mi prijatelji,komsije,familija.Necu da mi mater i otac umru a da sam ja negdje daleko.Necu da mi sestra ostane sama,ne bas dobrog zdravlja.Sve te divne planine i mjesta...negdje,mogu platiti.Ovaj osjecaj koji me cini sretnim i ispunjenim ne mogu,.512MB wrote: Aha, toga nema vani
-
Fudo387
#147 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Salzburg dominira, a prikljucio se i London.

-
Fudo387
#148 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
...geler fasovo.HAVANA wrote:Planine na 20 minuta na kojoj sam jednu dzenitu prvi put za sisu uhvatio,na skije stao...
Izvini, jbg, da nisam bilo bi mi nesta.
- 512MB
#149 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
mousstapha wrote:Ah i ti si ga sad zabrljo, sta njemu pametujes
- Edin H.
#150 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Pa nije na Zuci skijao i Dzenitu za sisu uhvatio.Fudo387 wrote:...geler fasovo.HAVANA wrote:Planine na 20 minuta na kojoj sam jednu dzenitu prvi put za sisu uhvatio,na skije stao...![]()
Izvini, jbg, da nisam bilo bi mi nesta.