HRANA PREKO GRANICE
- problemnatravunu
#126 Re: HRANA PREKO GRANICE
To je random pojava , definitivno
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#127 Re: HRANA PREKO GRANICE
Koja im fajda kad svu hranu uvoze iz EU. 3/4 ribe je iz Italije.problemnatravunu wrote:To je random pojava , definitivno
- Alfons Kauders
#128 Re: HRANA PREKO GRANICE
Ne moraju. Mene su samo jednom pitali, prije vise od 10 godina, valjda jer sam tad vozio jos veci krs no danas, i jer nas je islo cetvero.sandra01 wrote: Ej fakat sad mi pade na pamet ,je li sada svi moraju po ovim novim zakonima pokazati izvjestaj iz banke koliko imaju para sa sobom ili je to random pitanje ,ono ako procjene da nemas love?
Ima li iko ko je isao ove godine i vratio se da je imao ovaj problem?
"Koliko nosite novca?"
"Ne znam."
"Kako ne znate koliko novca nosite sa sobom?!"
"Pa kako cu znati koliko nose njih troje?"
E tad su me prvi put pokusali roviti na granici. Ja otvorio gepek i stao pored.
"Sto je u ovoj torbi"
"Odjeca i fotoaparat"
"Sto je u ovom kuferu"
"Odjeca"
"A u ruksaku?"
"Pojma nemam, nije moj"
"Pa ciji je onda?!"
"Njegov"
"Dobro (pita njega), sto je u ruksaku?"
"Odjeca"
Frajeru dopizdi i pusti nas bez da je otvorio ijednu torbu.
-
deda_jr
#129 Re: HRANA PREKO GRANICE
Mi u septembru planiramo ići sa bebom koja doji. E sada, obzirom na zabranu unosa mliječnih proizvoda, a beba isključivo doji, a mi nosimo njene nepresušne izvore hrane, bojim se da li ćemo imati problema? Šta ako nam na granici budu htjeli oduzeti izvor hrane? Mislim, ovo pitanje nas baš mori, pa ako može neka pomoć...
- Almir_93
#130 Re: HRANA PREKO GRANICE
Ovdje sve piše:deda_jr wrote:Mi u septembru planiramo ići sa bebom koja doji. E sada, obzirom na zabranu unosa mliječnih proizvoda, a beba isključivo doji, a mi nosimo njene nepresušne izvore hrane, bojim se da li ćemo imati problema? Šta ako nam na granici budu htjeli oduzeti izvor hrane? Mislim, ovo pitanje nas baš mori, pa ako može neka pomoć...
https://carina.gov.hr/pristup-informaci ... ometu/2202
-
realna do boli
#131 Re: HRANA PREKO GRANICE
Samo nedaj da rukama diraju..nepresusni izvor mlijeka....deda_jr wrote:Mi u septembru planiramo ići sa bebom koja doji. E sada, obzirom na zabranu unosa mliječnih proizvoda, a beba isključivo doji, a mi nosimo njene nepresušne izvore hrane, bojim se da li ćemo imati problema? Šta ako nam na granici budu htjeli oduzeti izvor hrane? Mislim, ovo pitanje nas baš mori, pa ako može neka pomoć...
-
deda_jr
#132 Re: HRANA PREKO GRANICE
realna do boli wrote:Samo nedaj da rukama diraju..nepresusni izvor mlijeka....deda_jr wrote:Mi u septembru planiramo ići sa bebom koja doji. E sada, obzirom na zabranu unosa mliječnih proizvoda, a beba isključivo doji, a mi nosimo njene nepresušne izvore hrane, bojim se da li ćemo imati problema? Šta ako nam na granici budu htjeli oduzeti izvor hrane? Mislim, ovo pitanje nas baš mori, pa ako može neka pomoć.....bori se do zadnje..hm..samo nedaj...
- Almir_93
#133 Re: HRANA PREKO GRANICE
Pozdrav
Evo mi se vratili jučer. Što se tiče pregleda prtljage nismo imali problema dok je prijateljica koja je došla tri dana poslije nas imala.. Sve su prerovili a u autobusu sa lampicom tako da se ništa nije moglo skrit. Imala je male zalihe hrane (4 konzerve) i htjeli su joj pisati kaznu zbog toga. Zamolila ih je da ne pišu jer nije znala i da će ostati samo tri dana.. Nešto u tom fazonu i pustili su je
Dakle ide random provjera i sve ovisi o tom ko će se zadesit na granici
Evo mi se vratili jučer. Što se tiče pregleda prtljage nismo imali problema dok je prijateljica koja je došla tri dana poslije nas imala.. Sve su prerovili a u autobusu sa lampicom tako da se ništa nije moglo skrit. Imala je male zalihe hrane (4 konzerve) i htjeli su joj pisati kaznu zbog toga. Zamolila ih je da ne pišu jer nije znala i da će ostati samo tri dana.. Nešto u tom fazonu i pustili su je
Dakle ide random provjera i sve ovisi o tom ko će se zadesit na granici
-
Kataklinger
#134 Re: HRANA PREKO GRANICE
Idem uskoro na putovanje do Grčke. Najvjerovatnije ćemo preko Srbije i Makedonije pa u Grčku sa sjevera. Obzirom da ne prolazimo kroz EU, šta se moRe ponijeti preko granice?