Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

JThomas

#126 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu

Post by JThomas »

profesionalni trolovi žele da im vi odgovarate ozbiljno, argumentovano i tako pridajete značaj. da onda oni mogu dalje pisati, ali ne o onome što ste vi napisali nego o onome što im je zadatak da pišu.
dezurni_ucenik

#127 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu

Post by dezurni_ucenik »

JThomas wrote:profesionalni trolovi žele da im vi odgovarate ozbiljno, argumentovano i tako pridajete značaj. da onda oni mogu dalje pisati, ali ne o onome što ste vi napisali nego o onome što im je zadatak da pišu.

Neki su i za manje stvari bili poslani trajno u banovice.Ova je vjerovatno po nekom zadatku.
djkurt

#128 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu

Post by djkurt »

sadie_forever wrote:Uvijek sam se pitala kako grad za koji smatramo da je metropola ima tako mahalski mentalitet(doslje,stranci,starosjedioci) itd? zivim cijeli zivot u metropolama na zapadu,od njemacke do skandinavije i nikad ovo nisam vidjela

i mislim da ima samo u Bosni,jer u biti ni jedan grad nije "metropola"
Sarajevo metropola, mora da se šališ.
mad_max_ba

#129 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu

Post by mad_max_ba »

suncana_strana wrote:
I apsolutno nitko se uopce ne zna engleskim jezikom.
I kad pitate Nijemca je li uspio naci prevoz kroz BIH, i kaze nemoguce je.
Ah što nmgu.....
U svom životu sam imao prilike posjetiti gradove koji su po broju stanovnika daleko veći i od BiH kamoli od Sarajeva.....

Mexico City, jelde blizina USA, ogroman turistički grad (blizina Teotihuacan), da ne idem u detalje o mojim šetanjima kroz grad, Restoran gdje nas je vodila turistička agencija KONOBARI NE GOVORE ENGLESKI ne da ne GOVORE ENGLESKI već ne razumiju ni riječ...

A evo ne moraš ići tako daleko, odi do Budimpešte, stani na bilo koju benzinsku pumpu i pokušaj komunicirati, (pričam engleski, sporazumjevam se na njemačkom i nabadam portugalski) vjeruj mi da uspjet nećeš razmijeniti jednu jedinu riječ koju bi persona shvatila, ostaje ti noge i ruke i mlataranje istim.

Ja nezz koji ti komplex imaš zbog Sarajeva i u kojim krugovima si se kretala, Možda je tebi Sarajevo: Hadžići, Tarčin, Sokolović kolonija, Hrasnica.....

P.S.

Nisam iz Sarajeva fyi
Ramzess Veliki

#130 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

dezurni_ucenik wrote:
JThomas wrote:profesionalni trolovi žele da im vi odgovarate ozbiljno, argumentovano i tako pridajete značaj. da onda oni mogu dalje pisati, ali ne o onome što ste vi napisali nego o onome što im je zadatak da pišu.

Neki su i za manje stvari bili poslani trajno u banovice.Ova je vjerovatno po nekom zadatku.
Ma nije nego je jadna boravila toliko dugo u Sarajevu, naslusala se one "Tako ti je mala moja kad ljubi bosanac", spiskala svu ustedjevinu cekajuci da je neko kresne ali jadna nije zadovoljavala ni one najnize standarde pa ne dobi metka ... I sad je ko ljuta na grad. :sad:
dezurni_ucenik

#131 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu

Post by dezurni_ucenik »

Ramzess Veliki wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Ma nije nego je jadna boravila toliko dugo u Sarajevu, naslusala se one "Tako ti je mala moja kad ljubi bosanac", spiskala svu ustedjevinu cekajuci da je neko kresne ali jadna nije zadovoljavala ni one najnize standarde pa ne dobi metka ... I sad je ko ljuta na grad. :sad:

Upucen sam ja u njen rad :D . Nema alkohola u centru grada, samo je kavicu mogla popiti. A krivo joj fakat sto nije probala bosnjacku ka...hvu.
Ramzess Veliki

#132 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

dezurni_ucenik wrote:
Upucen sam ja u njen rad :D . Nema alkohola u centru grada, samo je kavicu mogla popiti. A krivo joj fakat sto nije probala bosnjacku ka...hvu.
Goli kokuz ... cuj cijedi kafu u centru. :shock:
mad_max_ba

#133 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu

Post by mad_max_ba »

Ramzess Veliki wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Goli kokuz ... cuj cijedi kafu u centru. :shock:
pa sada ja napisah njoj je možda centar Sarajeva bio u Sokolović koloniji :D :lol: :lol:
Ramzess Veliki

#134 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

mad_max_ba wrote:pa sada ja napisah njoj je možda centar Sarajeva bio u Sokolović koloniji :D :lol: :lol:
Ima logike ... dosla iz nekog sela pa joj to izgledalo kao centar. :shock:
SmokingMan

#135 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu

Post by SmokingMan »

djkurt wrote:
sadie_forever wrote:Uvijek sam se pitala kako grad za koji smatramo da je metropola ima tako mahalski mentalitet(doslje,stranci,starosjedioci) itd? zivim cijeli zivot u metropolama na zapadu,od njemacke do skandinavije i nikad ovo nisam vidjela

Pitaj Adžema ako ne vjeruješ... :mrgreen:
mad_max_ba

#136 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu

Post by mad_max_ba »

Ramzess Veliki wrote:
mad_max_ba wrote:pa sada ja napisah njoj je možda centar Sarajeva bio u Sokolović koloniji :D :lol: :lol:
Ima logike ... dosla iz nekog sela pa joj to izgledalo kao centar. :shock:
Al majke mi, samo mi to zvuči logiĆno sve otalo je baš baš trolanje žešće
djkurt

#137 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu

Post by djkurt »

SmokingMan wrote:
djkurt wrote:

Pitaj Adžema ako ne vjeruješ... :mrgreen:
Adžeme jel istina ovo što pričaju? Ja im n vjerujem. :)
SmokingMan

#138 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu

Post by SmokingMan »

triconja

#139 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu

Post by triconja »

Nastasia wrote:A ova trola majke mi.
Eto pomogla Njemcima sa rusacima u tramvaj da uđu i svi ih gledali u čudu.
And then whole bu...Tram clapped :lol: :lol: :lol:

(jedan meme) :lol: :lol: :lol:
triconja

#140 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu

Post by triconja »

Bas jaro, zato treba osuditi sto vise tako da oni koji bi nesto se i prikljucili da se zapitaju sto ovi ovoliko seru po postavljacu teme.

Naravno, internet never forgets... :lol:
Post Reply